Tekil Mesaj gösterimi
Alt 23 Ağustos 2011, 02:04   #1 (permalink)
Ee Sonra ?

.SuяLч. - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik tarihi: 05 Ağustos 2011
Nerden: Kıbrıs
Yaş: 26
(Mesajlar): 12.985
(Konular): 3475
Renkli Para : 28612
Aldığı Beğeni: 89
Beğendikleri: 13
Ruh Halim: none
Takım :
Standart Soğuk Tavuk Rulosu

1 Adet tavuk
2 Adet havuç
13-15 adet yeşil fıstık
1 çorba kaşığı kuş üzümü
yarım tabaka yağlı kağıt
2 çorba kaşığı galeta unu
1 Adet soğan
1 Tutam tuz. karabiber

Tarifin Hazırlanışı

Tavuğu temizledikten sonra soğan ve havuçla birlikte tuzlu suda haşlayın. Haşladığız tavuğu kemiklerinden ayırıp, derisiyle birlikte fındık iriliğinde doğrayın. Tavukla beraber haşladığınız havucu ufak ufak doğrayın. Bunu havuç, kabuklan soyulmuş fıstıklar, kuş üzümü ve karabiberle birlikte karıştırın. Bu kanşıma iki-üç çorba kaşığı tavuk suyunu ilave edip,karıştırın. İkiye katlandığınız yağlı kağıdın üzerine galeta ununu serpin, üzerine hazırlamış olduğunuz karışımı dökün. Yağlı kağıdı sıkıştırarak sarıp, 5-6 cm kalınlığında bir rulo yapın. Uçlarını büzüp, sıkıca bağlayın. Ruloyu buzdolabında bir gece bekletip, daha sonra dilimler halinde kesin, soğuk olarak servis yapın.






.SuяLч. isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı