Forum Renkli - Türkiye`nin En Renkli Eğlence ve Bilgi Paylaşım Platformu  



"Taklitler, Asıllarını yaşatırmış."
Go Back   Forum Renkli - Türkiye`nin En Renkli Eğlence ve Bilgi Paylaşım Platformu > Eğitim & Öğretim > Açık Öğretim
Ücretsiz Kayıt ol veya Üye Girişi yapın.
Açık Öğretim Açık Öğretim hakkındaki tüm güncel bilgiler ve paylaşımlar bu bölümdedir.

Forum Renkli - Türkiye'nin En Renkli Eğlence ve Paylaşım Platformuna Hoşgeldiniz.
Forum Renkli'ye Hoşgeldiniz. Forumumuza ücretsiz KAYIT olarak, forumumuzda bilgi alışverişi yapabilir ve aramıza katılıp samimi dostluklar kurabilirsiniz.

Forumumuzda bizimle birlikte paylaşıma katılmak için buradan üye olabilirsiniz.



veya Facebook üyeliğiniz ile sitemize kayıt olabilirsiniz.
Etiketli Üyeler Listesi

Yeni Konu Aç Cevap Yaz
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 07 Ocak 2013, 21:24   #1 (permalink)
*Kirpiklerine kadar sevdiğim adam, varlığına elhamdülillah.

- MiŁenα - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik tarihi: 24 Ağustos 2012
Nerden: vaLLa ayıptır heryerden çıkabilirim :D
Yaş: 27
(Mesajlar): 6.095
(Konular): 1890
İlişki Durumu: Var
Burç:
Renkli Para : 178770
Aldığı Beğeni: 843
Beğendikleri: 540
Ruh Halim: Melek Gibi
Takım :
Standart Genel işletme(tüm üniteler) deneme sınavları





ünite 1

1 Aşağıdakilerden hangisi üretim faktörleri arasında yer almaz?
A) Doğa
B) Sermaye
C) Girişimci
D) Emek
E) Kâr

2. Bir ülkenin sahip olduğu kaynakların bireyler ve kurumlar arasında dağılımını temel alan kurallar bütününe ne ad verilir?
A) Üretim faktörü
B) Talep
C) Ekonomik sistem
D) Ürün
E) işletme birimi

3. Aşağıdakilerden hangisi ekonomik mallar arasında yer almaz?
A) tv
B) Masa
C) Gazete
D) Un
E) Göldeki tuz

4. Gereksinim ve isteklerin karşılanması amacıyla mal ya da hizmetleri kullanan bireylere yada örgütlere ne ad verilir?
A) Toptancı
B) Tüketici
C) Perakendeci
D) Müteşebbis
E) Endüstriyel tüketici

5. Üretim faktörlerini bir araya getiren kişiye ne ad verilir?
A) Tüketici
B) Girişimci
C) Firma
D) İşletme
E) Yönetici

6. Aşağıdakilerden hangisi girişimcinin işlevlerinden biri değildir?
A) Üretim araçlarını sağlamak
B) Riskleri üstlenmek
C) Yeni pazarlara açılmak
D) Yeni girdi kaynakları bulmak
E) Ekonomiye müdahale etmek

7. Bir işletmede elektrik üretmek amacıyla kullanılan jeneratör aşağıdaki hangi mal grubuna girer?
A) Dayanıklı üretim malı
B) Dayanıksız mal
C) Ekonomik mal
D) Yardımcı gereç
E) Tüketim malı

8. Aşağıdakilerden hangisi işletmenin girdilerinden biri değildir?
A) Emek
B) Sermaye
C) Kalite
D) Teknoloji
E) Doğal kaynaklar

9. Aşağıdakilerden hangisi dayanıklı mal türlerinden biridir?
A) Televizyon
B) Ekmek
C) Şeker
D) Un
E) Hava

10. El kol bacak hareketleri gibi kas gücüne dayanan emek türü aşağıdakilerden hangisidir?
A) Fiziksel Emek
B) Düşünsel Emek
C) Durumsal Emek
D) Tinsel Emek
E) Özdeksel Emek

11. Aşağıdakilerden hangisi üretim öğeleri arasında yer almaz?
A) Emek
B) Sendika
C) Girişimci
D) Sermaye
E) Teknoloji
12. Aşağıdaki gün ışığı ve yağmur suyu hangi mal grubuna girer?
A) Serbest Mallar
B) Ekonomik Mallar
C) Tüketim Malları
D) Üretim Malları
E) Yatırım Malları

1.E 2.C 3.E 4.B 5.B 6.E 7.A 8.C 9.A 10.A 11.B 12.A


ünite 2

--------------------------------------------------------------------------------

1. Aşağıdakilerden hangisi işletmelerin sınıflandırılmasında kullanılan bir ölçü değildir?
A) Ulusal köklerine göre işletmeler
B) Üretim araçlarına göre
C) Sendikalara göre işletmeler
D) İşletmeler arası anlaşmalara göre
E) Hukuki yapılarına göre

2. Aşağıdakilerden hangisi işletmelerin özel amaçları arasında yer almaz?
A) Uzun dönemli büyüme
B) Kaliteli mal sunma
C) Kâr elde etmek
D) Toplumsal sorumluluk
E) Çalışanlara uygun ücret verme

3. Aşağıdakilerden hangisi işletmelerin gruplandırılmasın-da kullanılan ölçütler arasında yer almaz?
A) Üretilen mal çeşitlemesi
B) Çalışan sayısı
C) Üretim araçlarının mülkiyeti
D) Hukuki yapısı
E) Ulusal kökleri

4. Aşağıdakilerden hangisi Fayol'un işletmelerde belirlediği işlevlerden biri değildir?
A) Yönetim Faaliyeti
B) Teknik Faaliyet
C) Ticari Faaliyet
D) Finansal Faaliyet
E) Türsel Faaliyet

5. Aşağıdakilerden hangisi kişi işletmelerinden biridir?
A) Anonim
B) Limited
C) Kooperatif
D) Dernek ve tesis şirketleri
E) Kollektif şirket

6. İktisadi malların temel özellikleri aşağıdakilerden hangisidir?
A) Serbest mal olması
B) Ucuz olması
C) Dağıtımının yoğun olması
D) Kolay ulaşılabilir olması
E) Faydalı ve kıt mal olmaları

7. İşletmeye üretim faaliyetleri için gerekli mal ve hizmet sağlayan kuruluşlara ne ad verilir?
A) Üretici
B) Girişimci
C) İşletme
D) Girişim
E) Tedarikçi

8. İşletmelerin Türk hukuk sistemindeki gruplandırılması göz önüne alındığında limitet şirketler hangi gruba dahildir?
A) Sermaye Şirketleri
B) Adi Şirketler
C) Adi Komandit Şirketler
D) Anonim Şirketler
E) Kollektif Şirketler

1.C 2.C 3.B 4.E 5.E 6.E 7.E 8.A

ünite 3

--------------------------------------------------------------------------------

1. İşletmelerin büyük yerleşim merkezlerinin çevresinde düzenli ve planlı olarak toplandığı yerlere ne ad verilir?
A) Serbest Bölge
B) Ekonomik Sistem
C) İş Alanı
D) Organize Sanayi Bölgesi
E) Sanayi Sitesi

2. İş analizleri iş bölümü ve uzmanlaşma yetki ve sorumluluk dağılımı gibi araştırmalar aşağıdakilerden hangisinin kapsamındadır?

A) Ekonomik Araştırmalar
B) Örgütsel Araştırmalar
C) Teknik Araştırmalar
D) Finansal Araştırmalar
E) Yasal Araştırmalar

3. Aşağıdakilerden hangisi işletmelerin kuruluş kararındaki ilk aşamadır?
A) Üretimin değerlendirilmesi
B) Yapılabilirlik projesi
C) Yatırım düşüncesinin oluşması
D) Ön proje araştırması
E) Üretime geçiş

4. Aşağıdakilerden hangisi yapılabilirlik projesi araştırmalarında yer almaz?
A) Ekonomik Araştırmalar
B) Finansal Araştırmalar
C) Örgütsel Araştırmalar
D) Fiziki Araştırmalar
E) Yasal Araştırmalar

5. Kuruluşların önceden belirledikleri çevre politikası ve çevresel hedeflere uygun bir yönetim sistemi kurmalarını aşağıdakilerden hangisi belirler?
A) ISO 14000
B) ISO 9000
C) ISO 9001
D) ISO 9002
E) ISO 9002/2

6. Yapılabilirlik projesinin somutlaştırıldığı ve ayrıntıların belirlendiği aşama aşağıdakilerden hangisidir?
A) Yatırım düşüncesi
B) Kesin proje
C) Ön proje
D) Yapılabilirlik araştırması
E) Yatırım

7. Küçük işletmelerin kuruluş yeri seçiminde küçük sanayi sitelerini tercih etmesi aşağıdaki etkenlerden hangisinin kapsamında değerlendirilir?
A) Hammadde
B) Özendirme önlemleri
C) Atıklar
D) Çevresel önlemler
E) Enerji ve yakıt

8. Kuruluş karar sürecinde arsa makine araç ve gerecin satın alınması aşağıdaki hangi aşamada gerçekleştirilir?
A) Kesin proje
B) Üretime geçiş
C) Projenin uygulanması
D) Değerlendirme
E) Yatırım kararı

9. Aşağıdakilerden hangisi işletmelerin kuruluşundaki yatırım kararı aşamaları arasında yer almaz?
A) Yatırım düşüncesi
B) Yapılabilir araştırmaları
C) Eşgüdümsel analiz
D) Kesin proje
E) Projenin uygulanması

10. Kuruluş karar sürecinde projenin somutlaştırılması ve ayrıntıların belirlenmesini içeren aşama aşağıdakilerden hangisidir?
A) Kesin proje
B) Üretime geçiş
C) Yatırım
D) Ön proje
E) Değerlendirme




11. Aşağıdakilerden hangisi işletmelerin seçecekleri kuruluş yeri etkenlerinden biri değildir?
A) Ulaştırma
B) Teknoloji düzeyi
C) İklim koşulları
D) Enerji ve yakıt
E) İşgücü

12. Aşağıdakilerden hangisi yasal araştırmalar kapsamında yer almaz?
A) Sermaye gereksinimi
B) Kredi sağlama olanakları
C) Kuruluş giderleri
D) Mali sorumluluğu sınırlama
E) Bakım onarım olanakları

1.D 2.B 3.C 4.D 5.A 6.B 7.B 8.C 9.C 10.A 11.B 12.E

ünite 4

--------------------------------------------------------------------------------

1. İşletmenin daha önce satın aldığı girdileri kendisinin üretmeye başlamasına ne ad verilir?
A) İleriye doğru dikey büyüme
B) Yatay büyüme
C) Geriye doğru dikey büyüme
D) Dikey birleşme
E) Tam birleşme

2. Aşağıdakilerden hangisi işletmeyi büyümeye zorlayan nedenlerden değildir?
A) Çevrenin etkisi
B) Pazarlama
C) Üretim faaliyeti
D) Finansman
E) Bireysel ilişkiler

3. Hisse senetleri satın alınarak sağlanan birleşmeye ne ad verilir?
A) Tröst
B) Holding
C) Kartel
D) Konsorsiyum
E) Konsern

4. Aynı faaliyette bulunan iki işletmenin birleşmesiyle oluşan büyümeye ne ad verilir?
A) Yatay Birleşme
B) Dikey Büyüme
C) Tam Birleşme
D) Dış Büyüme
E) İç Büyüme

5. Gazete çıkaran bir basın kuruluşunun kağıt fabrikasını satın alması ne tür büyümeye örnektir?
A) İleriye doğru dikey birleşme büyüme
B) İleriye doğru dikey büyüme
C) Geriye doğru dikey birleşme
D) Geriye doğru yatay büyüme
E) Yatay büyüme

6. İki veya daha fazla işletmenin tek bir işletme haline gelmesine ne ad verilir?
A) Dış büyüme
B) Geriye doğru dikey büyüme
C) Geriye doğru dikey birleşme
D) İleriye doğru dikey birleşme
E) Tam birleşme

7. Üretim sınırlandırmasına gidilerek fiyatın belli bir seviyenin altına düşürülmemesinin sağlanmasına ne ad verilir?
A) Konsern
B) Tröst
C) Fiyat Karteli
D) Miktar Karteli
E) JointVenture

8. İşletmelerin hem hukuki hem de iktisadi bağımsızlıklarını kaybettikleri birleşme türüne ne ad verilir?
A) Tröst
B) Kartel
C) Holding
D) Konsorsiyum
E) JointVenture

9. Aynı sektördeki iki işletmenin tüketici aleyhine olarak kârlarını arttırmak için birleşmelerine ne ad verilir?
A) Kartel
B) Konsern
C) Tröst
D) Konsorsiyum
E) Konsolidasyon

10. İşletmelerin aynı üretim dalında faaliyet boyutlarını genişletmesine ne ad verilir?
A) Dikey Büyüme
B) Koordineli Büyüme
C) Dış Büyüme
D) İç Büyüme
E) Yatay Büyüme

11. Aynı ürünün değişik özelliklerle piyasaya sürülmesine ne ad verilir?
A) Promosyon
B) Reklam
C) Ürün farklılaştırması
D) Pazar farklılaştırması
E) Kampanya

12. Aşağıdakilerden hangisi işletmelerin büyüme nedenlerinden biri olarak gösterilir?
A) Kaliteli Hizmet Sunmak
B) Rekabette Finansal Üstünlük Sağlamak
C) Üretim Hacmini Arttırmak
D) Çalışan Sayısını Azaltmak
E) Satış Giderlerinden Tasarruf Etmek

13. Giysi üreten bir işletmenin ürettiği ürünleri mağazalar yoluyla satması yerine satış mağazaları açarak satması aşağıdakilerden hangisine örnek olarak gösterilir?
A) Dikey Birleşme
B) İleriye Doğru Dikey Büyüme
C) Geriye Doğru Dikey Büyüme
D) Dış Büyüme
E) Yatay Birleşme

14. Konsern anlaşmaları ile tröst arasındaki en önemli fark aşağıdakilerden hangisidir?
A) Konsernde amaç maliyeti düşürmektir.
B) Konsernde amaç rekabeti eşitlemektir.
C) Konsernde amaç kârı arttırmaktır.
D) Tröstte amaç maliyeti düşürmektir.
E) Konsernde amaç yeni bir oluşum ortaya koymaktır.

1.C 2.E 3.B 4.A 5.C 6.E 7.D 8.A 9.A 10.E 11.C 12.D 13.B

14.A


ünite 5

--------------------------------------------------------------------------------

1. Herhangi bir eylemin kabul edilebilir bir biçimde gerçekleştirilmesini sağlayan temel kurallar ya da değişkenlere ne ad verilir?
A) Töre B) Gelenek C) Düzen D) Etik E) Yasa

2. İşletmelerde en çok görülen etik dışı davranış nedir?
A) Yasak mal satmak
B) Hırsızlık
C) Sahtecilik
D) Zimmet
E) Hediye ve rüşvet verme

3. İşle ilgili neyin doğru neyin yanlış neyin adil neyin haksız olduğunu gösteren kurallar inançlar bütününe ne ad verilir?
A) İş ahlakı
B) Görgü
C) Töre
D) Yasa
E) Disiplin

4. İnsani değerler ışığında işletme işlevlerinin doğru olarak yerine getirilmesi çabalarına ne ad verilir?
A) İşletme etiği
B) Politika
C) Program
D) Disiplin
E) Görgü

5. Korsan ve sağlığa aykırı mal üretip satmak hangi etik dışı davranışın konusudur?
A) Denetim dışı davranış
B) Görevi ihmal etme
C) Görevde hatalı davranma
D) Görevi kötüye kullanma
E) Görevi bilinçli olarak sürekli kötüye kullanmak

6. Aşağıdakilerden hangisi etik sorunların çıkabileceği bölümlerden biri değildir?
A) Finans
B) Muhasebe
C) Pazarlama
D) Üretim
E) Yönetim

7. Etik açısından yerinde olmayan davranış biçimleri göz önüne alındığında; "harcamalarda sahtecilik yapma" hangi tür davranış biçimi içinde ele alınır?
A) Denetim dışı
B) Görevde hatalı davranma
C) Görevi kötüye kullanma
C) Görevi bilinçli olarak sürekli kötüye kullanma
E) Duruma göre görevi kötüye kullanma

8. Etik açısından yerinde olmayan davranış biçimleri göz önüne alındığında; "rüşvet verme" hangi tür davranış biçimi içinde ele alınır?
A) Denetim dışı
B) Görevde hatalı davranma
C) Görevi kötüye kullanma
D) Görevi bilinçli olarak sürekli kötüye kullanma
E) Duruma göre görevi kötüye kullanma

1.D 2.E 3.A 4.A 5.E 6.D 7.A 8.C


ünite 6

--------------------------------------------------------------------------------

1. Planlama ile başlayıp denetim ile sona eren yaklaşım aşağıdakilerden hangisidir?
A) Bürokrasi Yaklaşımı
B) Yönetim Süreci Yaklaşımı
C) Klasik Yönetim Yaklaşımı
D) Neo-Klasik Yaklaşım
E) Bilimsel Yönetim Teorisi

2. İnsan davranışlarına önem veren yaklaşım aşağıdakilerden hangisidir?
A) Klasik Yaklaşım
B) Modern Yaklaşım
C) Neoklasik Yaklaşım
D) Sistem Yaklaşımı
E) Durumsallık Yaklaşımı

3. İşletme yönetiminde ve karar verme mekanizmasında belli bir ailenin üyelerinin yer aldığı yönetim tipine ne ad verilir?
A) Profesyonel Yönetim
B) Ailesel Yönetim
C) Orta Yönetim
D) Tepe Yönetim
E) Siyasal Yönetim

4. Grup halinde çalışma ve çalışma hayatındaki bireyler ile ilişki kurma yeteneğine ne ad verilir?
A) Örgütsel Yetenek
B) Liderlik
C) Beşeri İlişkiler Yeteneği
D) Kavramsal Yetenek
E) Teknik Yetenek

5. Belirli bir işbirliği ve ilişki sistemi içinde bir araya gelen insanların faaliyetlerinin düzenlenmesine ne ad verilir?
A) Yönetim
B) Faaliyet
C) Emir
D) Liderlik
E) Komuta

6. Neo-klasik yönetim teorisinin en önemli özelliği aşağıdakilerden hangisidir?
A) İnsanı makine gibi görmesi
B) İnsana önem vermesi
C) Disipline önem vermesi
D) Kuralcı olması
E) Verimliliğe önem vermesi

7. Yöneticinin işletmeyi bir bütün olarak görebilmesi yeteneğine ne ad verilir?
A) İşlevsel Yetenek
B) Teknik Yetenek
C) Kavramsal Yetenek
D) Örgütsel Yetenek
E) Beşeri İlişkiler Yeteneği

8. Bir görevin yapılmasını başkasından isteme hakkına ne ad verilir?
A) Emir
B) Yetki
C) Komuta
D) Yöneltme
E) Sorumluluk

9. Herhangi bir eylemin kabul edilebilir biçimde gerçekleştirilmesini sağlayan temel kurallara ne ad verilir?
A) Etik
B) Yasa
C) Tüzük
D) Yönetmelik
E) Mevzuat

10. Kısım şefleri ve ustabaşılar işletmede hangi yönetim basamağında yer alır?
A) İlk Basamak Yönetim
B) Orta Yönetim
C) Tepe Yönetim
D) Stratejik Yönetim
E) Taktik Yönetim

11. Etkinlik ve verimliliğin arttırılması için hangi ilkelere uyulması gerektiğini araştıran yönetim teorisi aşağıdakilerden hangisidir?
A) Klasik Yönetim Teorisi
B) Neo-Klasik Yönetim Teorisi
C) Sistem Teorisi
D) Durumsallık Teorisi
E) Eşgüdüm Teorisi
12. Bir organizasyon yapısı içinde çalışan insan unsurunu anlama bu unsurun yeteneklerinden yararlanma motivasyon gibi konular üzerinde duran yönetim teorisiaşağıdakilerden hangisidir?
A) Klasik Yönetim Teorisi
B) Neo-Klasik Yönetim Teorisi
C) Sistem Teorisi
D) Durumsallık Teorisi
E) Eşgüdüm Teorisi

13. İşletmeleri dış çevreyle karşılıklı etkileşimi olan açık bir sistem olarak kabul eden yönetim yaklaşımı aşağıdakilerden hangisidir?
A) Klasik Yönetim Yaklaşımı
B) Neo-Klasik Yönetim Yaklaşımı
C) Modern Yönetim Yaklaşımı
D) Tinsellik Yaklaşımı
E) Sistem Yaklaşımı

1.B 2.C 3.B 4.C 5.A 6.B 7.C 8.B 9.A 10.A 11.A 12.B 13.C

alıntı...






- MiŁenα isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı
Yeni Konu Aç Cevap Yaz

Etiketler
deneme, genel, işletmetüm, sınavları, üniteler


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum Renkli Sosyal Medya
Forumrenkli Facebook Forumrenkli Twitter Forumrenkli RSS
Forum Renkli Desteklediklerimiz

Forum Renkli Yasal Uyarı!

Forum Renkli Türkiye'nin en renkli eğlence ve bilgi paylaşım platformudur. Hukuka, yasalara, telif ve kişilik haklarına bağlıdır. "5651 sayılı yasada" belirtilen "Yer Sağlayıcı" olarak hizmet sunmaktadır. İlgili yasaya göre site yönetiminin tüm içerikleri kontrol etme yükümlülüğü yoktur. Bu sebep ile sitemiz, uyarıları dikkate alarak yasa dışı paylaşımlar hakkında gerekli işlemleri yapmaktadır. Oluşabilecek yasal sorumluluklar "Üyelerimize" aittir.

Forum Renkli; Arkadaşlık, Dostluk, Eğlence, Paylaşım, Msn Nickleri, Msn Sözleri, Msn Avatarları, Ödüllü Yarışmalar, Msn Sözleri, Şiirler, Şarkılar, Moda, Sağlık, Tv, Dizi, Film, Komik, Komik Resimler, Komik Videolar, Haberler, Spor Haberleri ve Güncel Bilgi Paylaşımı gibi konuların kullanıcıları tarafından önceden onay almadan anında yayınlayabildikleri bir forumdur.

Copyright© 2011 - 2013, ForumRenkli.com® Tüm Hakları Saklıdır.


Forum Renkli Alexa Forum Renkli Sitemap



vBulletin® Version 3.8.7 ile güçlendirilmiştir.
Copyright ©2000 - 2017, Jelsoft Enterprises Ltd
Inactive Reminders By Realdizayn

Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.1 ©2011, Crawlability, Inc.

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 121 122 123 124 125 126 127 128 129 130 131 132 133 134 135 136 137 138 139 140 141 142 143 144 145 146 147 148 149 150 151 152 153 154 155 156 157 158 159 160 161 162 163 164 165 166 167 168 169 170 171 172 173 174 175 176 177 178 179 180 181 182 183 184 185 186 187 188 189 190 191 192 193 194 195 196 197 198 199 200 201 202 203 204 205 206 207 208 209 210 211 212 213 214 215 216 217 218 219 220 221 222 223 224 225 226 227 228 229 230 231 232 233 234 235 236 237 238 239 240 241 242 243 244 245 246 247 248 249 250 251 252 253 254 255 256 257 258 259 260 261 262 263 264 265 266 267 268 269 270 271 272 273 274 275 276 277 278 279 280 281 282 283 284 285 286 287 288 289 290 291 292 293 294 295 296 297 298 299 300 301 302 303 304 305 306 307 308 309 310 311 312 313 314 315 316 317 318 319 320 321 322 323 324 325 326 327 328 329 330 331 332 333 334 335 336 337 338 339 340 341 342 343 344 345 346 347 348 349 350 351 352 353 354 355 356 357 358 359 360 361 362 363 364 365 366 367 368 369 370 371 372 373 374 375 376 377 378 379 380 381 382 383 384 385 386 387 388 389 390 391 392 393 394 395 396 397 398 399 400 401 402 403 404 405 406 407 408 409 410 411 412 413 414 415 416 417 418 419 420 421 422 423 424 425 426 427 428 429 430 431 432 433 434 435 436 437 438 439 440 441 442 443 444 445 446 447 448 449 450 451 452 453 454 455 456 457 458 459 460 461 462 463 464 465 466 467 468 469 470 471 472 473 474 475 476 477 478 479 480 481 482 483 484 485 486 487 488 489 490 491 492 493 494 495 496 497 498 499 500 501 502 503 504 505 506 507 508 509 510 511 512 513 514 515 516 517 518 519 520 521 522 523 524 525 526 527 528 529 530 531 532 533 534 535 536 537 538 539 540 541 542 543 544 545 546 547 548 549 550 551 552 553 554 555 556 557