Forum Renkli - Türkiye`nin En Renkli Eğlence ve Bilgi Paylaşım Platformu  



"Taklitler, Asıllarını yaşatırmış."
Go Back   Forum Renkli - Türkiye`nin En Renkli Eğlence ve Bilgi Paylaşım Platformu > Eğitim & Öğretim > Açık Öğretim
Ücretsiz Kayıt ol veya Üye Girişi yapın.
Açık Öğretim Açık Öğretim hakkındaki tüm güncel bilgiler ve paylaşımlar bu bölümdedir.

Forum Renkli - Türkiye'nin En Renkli Eğlence ve Paylaşım Platformuna Hoşgeldiniz.
Forum Renkli'ye Hoşgeldiniz. Forumumuza ücretsiz KAYIT olarak, forumumuzda bilgi alışverişi yapabilir ve aramıza katılıp samimi dostluklar kurabilirsiniz.

Forumumuzda bizimle birlikte paylaşıma katılmak için buradan üye olabilirsiniz.



veya Facebook üyeliğiniz ile sitemize kayıt olabilirsiniz.
Etiketli Üyeler Listesi

Yeni Konu Aç Cevap Yaz
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 07 Ocak 2013, 22:01   #1 (permalink)
*Kirpiklerine kadar sevdiğim adam, varlığına elhamdülillah.

- MiŁenα - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik tarihi: 24 Ağustos 2012
Nerden: vaLLa ayıptır heryerden çıkabilirim :D
Yaş: 27
(Mesajlar): 6.095
(Konular): 1890
İlişki Durumu: Var
Burç:
Renkli Para : 178770
Aldığı Beğeni: 843
Beğendikleri: 540
Ruh Halim: Melek Gibi
Takım :
Standart Temel Bilgi Teknolojileri Soru ve Cevapları

Temel Bilgi Teknolojileri Soru ve Cevapları


__TEMEL BİLGİLER TEKNOLOJİLERİ__

1-) Bilgi işlem sürecinin ilk basamağı aşağıdakilerden hangisidir?
A) Sıralama
B) Sınama
C) Erişim
D) Kaydetme
E) İletme

2-) Toplumsal dönüşüm aşamalarının sıralanışı aşağıdakilerin hangisinde doğru bir şekilde verilmiştir?
A) Avcı toplayıcı - Tarım - Sanayi - Bilgi
B) Avcı toplayıcı - Sanayi – Bilgi - Tarım
C) Tarım - Sanayi – Bilgi – Avcı toplayıcı
D) Avcı toplayıcı - Tarım – Bilgi - Sanayi
E) Sanayi – Tarım - Bilgi – Avcı toplayıcı

3-) İkili sayı sisteminde 1011 sayısının ondalık sayı sistemindeki karşılığı nedir?
A) 15
B) 9
C) 12
D) 6
E) 11

4-) Bir disketin kapasitesi kaç megabayttır?
A) 20
B) 35
C) 076
D) 28
E) 144

5-) Bilgisayar kaynaklarını yöneten birim aşağıdakilerden hangisidir?
A) Yazıcı
B) Fare
C) Klavye
D) Sürücü
E) İşletim sistemi

6-) Aşağıdakilerden hangisi çoklu kullanıcı işletim sistemine örnek teşkil eder?
A) Windows 95
B) Windows 98
C) Macintosh
D) Microsoft
E) Unix

7-) Dosyayı yakınlaştırmak ve uzaklaştırmak farklı biçimlerde göstermek araç çubuklarını açığa çıkarmak ya da gizlemek gibi ekran görünümünü ayarlamaya ilişkin komutları içeren menü aşağıdakilerden hangisidir?
A) Düzen
B) Görünüm
C) Pencere
D) Araçlar
E) Yardım

8-)MS Word programında standart araç çubuğunda yer alan disket simgesi aşağıdakilerden hangisini ifade eder?
A) Kapat
B) Yazdır
C) Yeni sayfa aç
D) Kaydet
E) Baskı önizleme

9-) Aşağıdaki fonksiyonlardan hangisi =D7+D8+D9+D10+D11+D12 formülünün işlevini görür?
A) =TOPLA(D7;D12)
B) =TOPLA(D7*D12)
C) =TOPLA(D712)
D) =(TOPLA D7+D12)
E) =(TOPLA D712)

10-) Aşağıdaki menülerden hangisi büro yazılımları arasında sayılan Excel programına özgüdür?
A) Dosya
B) Tablo
C) Araçlar
D) Biçim
E) Veri

11-) Günümüz toplumlarında bilgiyi tarif ederken kullanılabilecek en önemli ölçüt hangisidir?
A) Deneyimleri kuşaktan kuşağa aktarabilme yeteneği
B) Zeka ölçütü
C) Alet ve makine yapma ve kullanabilme yeteneği
D) Doğru ile yanlışı ayırt etme özelliği
E) Karar verme sürecindeki rolü

12-) Rassal erişimli belleğin kısa yazılışı aşağıdakilerden hangisidir?
A) ROM
B) RAM
C) REM
D) CD
E) CPU

13-) Değişik makine birimlerini bilimsel çalışmalarda kullanılan araç-gereçleri ve endüstriyel sistemleri kontrol etmek için kullanılan işletim sistemi aşağıdakilerden hangisidir?
A) Tek kullanıcılı-tek görevli işletim sistemi
B) Tek kullanıcılı-çoklu görevli işletim sistemi
C) Çoklu kullanıcı işletim sistemi
D) Gerçek zamanlı işletim sistemi
E) Sanal zamanlı işletim sistemi

14-) Rakamları içeren bilgileri anlamlı parçalara ayırmayı ve düzenlemeyi bu bilgilerle hesaplamalar yapmayı sağlayan ayrıca bu verileri daha iyi yorumlayabilmek için tablo ve grafikler oluşturan program aşağıdakilerden hangisidir?
A) Microsoft World
B) Microsoft Excel
C) Microsoft Acces
D) Microsoft Power Point
E) Microsoft Outlook

15-) Excel programında fonksiyon yapıştır iletişim kutusunda EĞER VE YA DA DEĞİL gibi işlem tablosunda belirli bir koşulun sağlanıp sağlanmadığını denetlemeye yarayan işlevler hangi kategori altında toplanmıştır?
A) Mantıksal
B) Finansal
C) Veri tabanı
D) Metin
E) Matematik ve trigonometri

16-) Aşağıdakilerden hangisi bir büro yazılımı değildir?
A) Kelime işlemciler
B) İşlem tabloları
C) Sunum programları
D) İşletim sistemi
E) Veri tabanı

17-) Bilgisayarda veri ve program dosyalarının saklandığı sabit disk disket ve CD-Rom ortamları aşağıdaki kavramlardan hangisi ile ifade edilir?
A) Veri
B) Alıcı
C) Verici
D) Sistem
E) Sürücü

1 Word kelime işlem programında yaratılan bir belgenin yatay veya dikey görünümde olmasını sağlayan ve kenar boşluklarının ayarlanmasında kullanılan komut aşağıdakilerden hangisidir?
A) Özelleştir
B) Kenarlıklar ve Gölgelendirme
C) Baskı Önizleme
D) Sayfa Yapısı
E) Yazım ve Dil Bilgisi

19-) Bir MS Word belgesinde oluşturulan metnin seçili alanındaki yazının rengi aşağıdaki araç çubuklarından hangisi ile değiştirilebilir?
A) Standart araç çubuğu
B) Biçimlendirme araç çubuğu

C) Çizim araç çubuğu
D) Resim araç çubuğu
E) Tablo araç çubuğu

20-) Bilgiyi işlemekte kullanılan maddi cihazlar ile kavramsal araçların toplamına ne ad verilir?
A) Bilgi teknolojileri
B) Bilgi birikimi
C) Teknoloji
D) Bilgisayar
E) Bilgi işlem

21-) Programların içinde çalıştığı çerçeveye ne ad verilir?
A) Menü
B) Düğme
C) Gezgin
D) Pencere
E) Klasör

22-) Bir dosya içinde istenen sayfaya bölüme satıra dipnota kaynağa tabloya başlığa veya nesneye kolayca erişmek amacıyla kullanılan ve düzen menüsünde yer alan komut aşağıdakilerden hangisidir?
A) Git
B) Değiştir
C) Getir
D) Geri al
E) Eriş

23-) MS Word programındaki ekle menüsü içinde aşağıdakilerden hangisi yer almaz?
A) Tarih ve Saat
B) Sayfa Numarası
C) Dipnot
D) Resim
E) Paragraf

--------------------------------------------------------------------------------
24-) Bir MS Word belgesi üzerinde çalışırken kesme kopyalama ve yapıştırma işlemleri aşağıdakilerin hangisinden yapılamaz?
A) Düzen menüsünden
B) Klavyeden
C) Standart araç çubuğundan
D) Farenin sağ tuşundan
E) Biçimlendirme araç çubuğundan

25-) =EĞER(C2>=11;”SINAV”;”TEST”)
Bir Excel işlem tablosunda C2 hücresinde 11 değeri yer aldığına göre yukarıdaki formül uygulandığında aktif hücre içine yazılan aşağıdakilerden hangisi olur?
A) 11
B) SINAV
C) 22
D) TEST
E) SINAVTEST

26-) Aşağıdakilerden hangisi Excel işlem tablosunda geçerli bir hücre adıdır?
A) 3D
B) DD
C) DF3
D) 33
E) 3DF

27-) Aşağıdakilerden hangisi büro yazılımlarında sadece çalışılan aktif belgeyi kapatmak için kullanılır?
A) Dosya/Kapat
B) Dosya/Çıkış
C) Düzen/Kapat
D) Düzen/Çıkış
E) Araçlar/Kapat

2
Yukarıdaki simge aşağıdakilerden hangisini temsil eder?
A) Aç
B) Kaydet
C) Baskı önizleme
D) Yazdır
E) Yeni

29-) Metin belgesi içinde işaretli alanı başka bir yere taşımak için klavyede kullanılacak tuşlar aşağıdakilerden hangisinde doğru olarak verilmiştir?
A) CTRL+X ve CTRL+P
B) CTRL+X ve CTRL+V
C) CTRL+C ve CTRL+V
D) CTRL+C ve CTRL+A
E) CTRL+S ve CTRL+O

--------------------------------------------------------------------------------
30-) Aşağıdakilerden hangisi bilgisayarda elde bilgileri saklamak için kullanılan birimlerden biri değildir?
A) Disket
B) Cd
C) Tarayıcı
D) Dvd
E) Sabit disk

1-) D
2-) A
3-) E
4-) E
5-) E
6-) E
7-) B
8-) D
9-) C
10-) E
11-) E
12-) B
13-) D
14-) B
15-) A
16-) D
17-) E
18-) D
19-) B
20-) A
21-) D
22-) A
23-) E
24-) E
25-) B
26-) C
27-) A
28-) A
29-) B
30-) C







- MiŁenα isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı
Yeni Konu Aç Cevap Yaz

Etiketler
bilgi, cevapları, soru, teknolojileri, temel, ve


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum Renkli Sosyal Medya
Forumrenkli Facebook Forumrenkli Twitter Forumrenkli RSS
Forum Renkli Desteklediklerimiz

Forum Renkli Yasal Uyarı!

Forum Renkli Türkiye'nin en renkli eğlence ve bilgi paylaşım platformudur. Hukuka, yasalara, telif ve kişilik haklarına bağlıdır. "5651 sayılı yasada" belirtilen "Yer Sağlayıcı" olarak hizmet sunmaktadır. İlgili yasaya göre site yönetiminin tüm içerikleri kontrol etme yükümlülüğü yoktur. Bu sebep ile sitemiz, uyarıları dikkate alarak yasa dışı paylaşımlar hakkında gerekli işlemleri yapmaktadır. Oluşabilecek yasal sorumluluklar "Üyelerimize" aittir.

Forum Renkli; Arkadaşlık, Dostluk, Eğlence, Paylaşım, Msn Nickleri, Msn Sözleri, Msn Avatarları, Ödüllü Yarışmalar, Msn Sözleri, Şiirler, Şarkılar, Moda, Sağlık, Tv, Dizi, Film, Komik, Komik Resimler, Komik Videolar, Haberler, Spor Haberleri ve Güncel Bilgi Paylaşımı gibi konuların kullanıcıları tarafından önceden onay almadan anında yayınlayabildikleri bir forumdur.

Copyright© 2011 - 2013, ForumRenkli.com® Tüm Hakları Saklıdır.


Forum Renkli Alexa Forum Renkli Sitemap



vBulletin® Version 3.8.7 ile güçlendirilmiştir.
Copyright ©2000 - 2017, Jelsoft Enterprises Ltd
Inactive Reminders By Realdizayn

Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.1 ©2011, Crawlability, Inc.

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 121 122 123 124 125 126 127 128 129 130 131 132 133 134 135 136 137 138 139 140 141 142 143 144 145 146 147 148 149 150 151 152 153 154 155 156 157 158 159 160 161 162 163 164 165 166 167 168 169 170 171 172 173 174 175 176 177 178 179 180 181 182 183 184 185 186 187 188 189 190 191 192 193 194 195 196 197 198 199 200 201 202 203 204 205 206 207 208 209 210 211 212 213 214 215 216 217 218 219 220 221 222 223 224 225 226 227 228 229 230 231 232 233 234 235 236 237 238 239 240 241 242 243 244 245 246 247 248 249 250 251 252 253 254 255 256 257 258 259 260 261 262 263 264 265 266 267 268 269 270 271 272 273 274 275 276 277 278 279 280 281 282 283 284 285 286 287 288 289 290 291 292 293 294 295 296 297 298 299 300 301 302 303 304 305 306 307 308 309 310 311 312 313 314 315 316 317 318 319 320 321 322 323 324 325 326 327 328 329 330 331 332 333 334 335 336 337 338 339 340 341 342 343 344 345 346 347 348 349 350 351 352 353 354 355 356 357 358 359 360 361 362 363 364 365 366 367 368 369 370 371 372 373 374 375 376 377 378 379 380 381 382 383 384 385 386 387 388 389 390 391 392 393 394 395 396 397 398 399 400 401 402 403 404 405 406 407 408 409 410 411 412 413 414 415 416 417 418 419 420 421 422 423 424 425 426 427 428 429 430 431 432 433 434 435 436 437 438 439 440 441 442 443 444 445 446 447 448 449 450 451 452 453 454 455 456 457 458 459 460 461 462 463 464 465 466 467 468 469 470 471 472 473 474 475 476 477 478 479 480 481 482 483 484 485 486 487 488 489 490 491 492 493 494 495 496 497 498 499 500 501 502 503 504 505 506 507 508 509 510 511 512 513 514 515 516 517 518 519 520 521 522 523 524 525 526 527 528 529 530 531 532 533 534 535 536 537 538 539 540 541 542 543 544 545 546 547 548 549 550 551 552 553 554 555 556 557