Forum Renkli - Türkiye`nin En Renkli Eğlence ve Bilgi Paylaşım Platformu  



"Taklitler, Asıllarını yaşatırmış."
Go Back   Forum Renkli - Türkiye`nin En Renkli Eğlence ve Bilgi Paylaşım Platformu > Eğitim & Öğretim > Açık Öğretim
Ücretsiz Kayıt ol veya Üye Girişi yapın.
Açık Öğretim Açık Öğretim hakkındaki tüm güncel bilgiler ve paylaşımlar bu bölümdedir.

Forum Renkli - Türkiye'nin En Renkli Eğlence ve Paylaşım Platformuna Hoşgeldiniz.
Forum Renkli'ye Hoşgeldiniz. Forumumuza ücretsiz KAYIT olarak, forumumuzda bilgi alışverişi yapabilir ve aramıza katılıp samimi dostluklar kurabilirsiniz.

Forumumuzda bizimle birlikte paylaşıma katılmak için buradan üye olabilirsiniz.



veya Facebook üyeliğiniz ile sitemize kayıt olabilirsiniz.
Etiketli Üyeler Listesi

Yeni Konu Aç Cevap Yaz
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 07 Ocak 2013, 22:01   #1 (permalink)
*Kirpiklerine kadar sevdiğim adam, varlığına elhamdülillah.

- MiŁenα - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik tarihi: 24 Ağustos 2012
Nerden: vaLLa ayıptır heryerden çıkabilirim :D
Yaş: 27
(Mesajlar): 6.095
(Konular): 1890
İlişki Durumu: Var
Burç:
Renkli Para : 178770
Aldığı Beğeni: 843
Beğendikleri: 540
Ruh Halim: Melek Gibi
Takım :
Standart Temel Bilgi Teknolojileri Soru Bombardımanı


1.Günümüz toplumlarında bilgiyi tarif ederken kullanılabilecek en önemli ölçüt hangisidir?
A)Deneyimleri kuşaktan kuşağa aktarabilme yeteneği
B)Zekâ ölçütü
C)Alet ve makine yapma ve kullanabilme yeteneği
D)Doğru ile yanlışı ayırt etme özelliği
E)Karar verme sürecindeki rolü

2.Toplumsal dönüşüm aşamalarının sıralanışı aşağıdakilerin hangisinde doğru bir şekilde verilmiştir?
A)Avcı toplayıcı - Tarım - Sanayi - Bilgi
B)Avcı toplayıcı - Sanayi - Bilgi
C)Tarım - Sanayi - Bilgi
D)Avcı toplayıcı - Tarım - Bilgi
E)Tarım - Sanayi - Bilgi - Bilgi ötesi

3.Bilgi işlem sürecinin ilk basamağı aşağıdakilerden hangisidir?
A)Sıralama
B)Sınama
C)Erişim
D)Kayıt etme
E)İletme

4.Kişisel bilgisayarlar hangi yıllardan itibaren yaygınlaşmaya başlamıştır?
A)1950'li yıllar
B)1960�lı yıllar
C)1970�li yıllar
D)1980�li yıllar
E)1990�lı yıllar

5.Aşağıdakilerden hangisi bir büro yazılımı değildir?
A)Kelime işlemciler
B)İşlem tabloları
C)Sunum programları
D)İşletim sistemi
E)Veri tabanı

6.Bilgisayar kaynaklarının yönetildiği birim aşağıdakilerden hangisidir?
A)Yazıcı
B)Fare
C)Klavye
D)Sürücü
E)İşletim sistemi




7.Aşağıdakilerden hangisi bir bilgisayar dili programı değildir?
A)Birleştirici diller
B)Programlama dilleri
C)Derleyiciler
D)Yorumlayıcılar
E)Kullanıcılar

8.Kullanıcıların programlama bilmeden kendi ih-tiyaçlarını karşılayabilmesini sağlamaya yönelik programlara ne ad verilir?
A)Yardımcı programlar
B)Basit programlar
C)Tek kullanıcılı programlar
D)Paket programlar
E)Genel programlar

9.Aşağıdakilerden hangisi bilgisayara belirli bir işi gerçekleştirmesi için verilen komutlar toplamını ifade eder?
A)Bellek
B)Donanım
C)Program
D)İşlemci
E)Yazıcı

10.Bilgisayarda veri ve program dosyalarının sak-landığı sabit disk disket ve CD-Rom ortamları aşağıdaki kavramlardan hangisi ile ifade edilir?
A)Veri
B)Alıcı
C)Verici
D)Sistem
E)Sürücü

11.Bilgisayarda herhangi bir klasör oluştu-rulduğunda işletim sistemi bu klasörü aşağı-dakilerden hangisi ile adlandırır?
A)Belgelerim Klasörü
B)Yeni Klasör
C)Sistem Klasörü
D)Kısayol Klasörü
E)İsimsiz Klasör

12.Gezgin penceresini açmak için yapılan iş-lemlerin doğru sıralaması aşağıdakilerden hangisidir?
A)Başlat - Programlar - Donatılar - Gezgin
B)Başlat - Ayarlar - Donatılar - Gezgin
C)Başlat - Programlar - Sistem Araçları - Gezgin
D)Başlat - Ayarlar - Denetim Masası - Yazıcılar - Gezgin
E)Başlat - Belgeler - Donatılar - Gezgin

13.Araç çubuklarının pencere içinde istenilen yere taşınabilir konumda olması aşağıdakilerden hangisi ile ifade edilir?
A)Yüzer Konum
B)Gezer Konum
C)Sabit Konum
D)Gizli Konum
E)Faal Konum

14.Standart araç çubuğundaki kaydet düğmesi aşağıdaki menülerden hangisinde yer alır?
A)Dosya
B)Düzen
C)Biçim
D)Araçlar
E)Pencere

15.Aşağıdakilerden hangisi biçimlendirme araç çubuğunda yer alan düğmelerden biridir?
A)Baskı Önizleme
B)Sözlük Denetimi
C)Yakınlaştır
D)Bağlantı (köprü) Ekle
E)Numaralandırma

16.Aşağıdakilerden hangisi biçim menüsünde yer almaz?
A)Yazı Tipi
B)Yazı Tipi Sekmesi
C)Yazı Tipi Rengi
D)Yazı Tipi Boyutu
E)Yazı Tipi Stili

17.Kelime işlemcilerde metni oluşturan harf ra-kam sembol ve boşluklar aşağıdakilerden hangisi ile ifade edilir?
A)Tuş
B)Karakter
C)Düğme
D)Komut
E)Kelime



18.Kelime işlemci programında metnin yazıldığı ve düzenlendiği alan aşağıdakilerden hangisi ile ifade edilir?
A)Sayfa
B)Dosya
C)Masaüstü
D)Pencere
E)Klasör

19.MS Word programında biçimlendirme araç çubuğunda yer alan ( A ) düğmesi ile aşağıdakilerden hangisi yapılır?
A)Metnin seçili alanı yana yatık (italik) yapılır.
B)Metnin seçili alanı altı çizili yapılır.
C)Metnin seçili alanı vurgulu (kalın) yapılır.
D)Metnin seçili alanı ortalanır.
E)Metnin seçili alanı numaralandırılır.

20.MS Word programında aşağıdaki görünümlerden hangisi yer almaz?
A)Sayfa düzeni görünümü
B)Normal görünüm
C)Web yerleşimi görünümü
D)Anahat görünümü
E)Slayt görünümü

21.Bir MS Word belgesi üzerinde çalışırken kes-me kopyalama ve yapıştırma işlemleri aşağıdakilerin hangisinden yapılamaz?
A)Düzen menüsünden
B)Klavyeden
C)Standart araç çubuğundan
D)Farenin sağ tuşundan
E)Biçimlendirme araç çubuğundan

22.Kısa yolu biçimlendirme araç çubuğunda bulunan ve Excel'e özgü olan; seçilen değerlerin sonuna her seferinde bir sıfır (0) ekleyen ya da eksilten düğmenin adı nedir?
A)Oran biçimi
B)Ekle
C)Ekle azalt
D)Virgül biçimi
E)Ondalık değerleri artırma ya da azaltma.

23.Rakamları içeren bilgileri anlamlı parçalara ayırmayı ve düzenlemeyi bu bilgilerle hesap-lamalar yapmayı sağlayan ayrıca bu verileri daha iyi yorumlayabilmek için tablo ve grafikler oluşturan program aşağıdakilerden han-gisidir?
A)Microsoft World
B)Microsoft Excel
C)Microsoft Acces
D)Microsoft Power Point
E)Microsoft Outlook

24.Excel programında bir grafik çizmek için yapılması gereken ilk işlem hangisidir?
A)Standart araç çubuğundaki Grafik Sihirbazı düğmesine tıklanır.
B)Grafikte gösterilmek istenen veriler etiketleriyle beraber seçilir.
C)Görünüm menüsünden Grafik Çiz seçeneği seçilir.
D)Grafik kaynak verisi sütunlarındaki veriler seçili konumda bırakılarak ileri düğmesi tıklanır.
E)Grafik seçenekleri kutusundan Grafik Seç düğmesi tıklanır.

25.C2'den C8'e kadar olan hücrelerdeki değerler ile D2'den D8'e kadar olan hücrelerdeki değerlerden çıkartmak için nasıl bir formül yazıl-malıdır?
A)=(C2 - (D28)
B)=TOPLA(C2 - (D28)
C)=(C28 - D28)
D)=TOPLA(C2 - ÇIKART(D28)
E)=(C2+C - (D2+D


26.Excel programında biçim menüsünden hücreler komutuna tıklandığında hücreleri biçim-lendir penceresi açılır. Bu penceredeki hangi seçenek ile hücre içindeki değerler tarih saat para birimi olarak biçimlendirilebilir?
A)Hizalama
B)Yazı tipi
C)Koruma
D)Sayı
E)Kenarlıklar

27.Excel programında fonksiyon yapıştır iletişim kutusunda EĞER VE YA DA DEĞİL gibi işlem tablosunda belirli bir koşulun sağlanıp sağlan-madığını denetlemeye yarayan işlevler hangi kategori altında toplanmıştır?
A)Mantıksal
B)Finansal
C)Veri tabanı
D)Metin
E)Matematik ve trigonometri



1. E
2. A
3. D
4. D
5. D
6. E
7. E
8. D
9. C
10. E
11. B
12. A
13. A
14. A
15. E
16. B
17. B
18. A
19. B
20. E
21. E
22. E
23. B
24. A
25. A
26. D
27. A

CANAN:
1-) Bilgi işlem sürecinin ilk basamağı aşağıdakilerden hangisidir?
A) Sıralama
B) Sınama
C) Erişim
D) Kaydetme
E) İletme

2-) Toplumsal dönüşüm aşamalarının sıralanışı aşağıdakilerin hangisinde doğru bir şekilde verilmiştir?
A) Avcı toplayıcı - Tarım - Sanayi - Bilgi
B) Avcı toplayıcı - Sanayi – Bilgi - Tarım
C) Tarım - Sanayi – Bilgi – Avcı toplayıcı
D) Avcı toplayıcı - Tarım – Bilgi - Sanayi
E) Sanayi – Tarım - Bilgi – Avcı toplayıcı

3-) İkili sayı sisteminde 1011 sayısının ondalık sayı sistemindeki karşılığı nedir?

A) 15
B) 9
C) 12
D) 6
E) 11

4-) Bir disketin kapasitesi kaç megabayttır?
A) 20
B) 35
C) 076
D) 28
E) 144

5-) Bilgisayar kaynaklarını yöneten birim aşağıdakilerden hangisidir?
A) Yazıcı
B) Fare
C) Klavye
D) Sürücü
E) İşletim sistemi

6-) Aşağıdakilerden hangisi çoklu kullanıcı işletim sistemine örnek teşkil eder?
A) Windows 95
B) Windows 98
C) Macintosh
D) Microsoft
E) Unix

7-) Dosyayı yakınlaştırmak ve uzaklaştırmak farklı biçimlerde göstermek araç çubuklarını açığa çıkarmak ya da gizlemek gibi ekran görünümünü ayarlamaya ilişkin komutları içeren menü aşağıdakilerden hangisidir?
A) Düzen
B) Görünüm
C) Pencere
D) Araçlar
E) Yardım

8-) MS Word programında standart araç çubuğunda yer alan disket simgesi aşağıdakilerden hangisini ifade eder?
A) Kapat
B) Yazdır
C) Yeni sayfa aç
D) Kaydet
E) Baskı önizleme

9-) Aşağıdaki fonksiyonlardan hangisi =D7+D8+D9+D10+D11+D12 formülünün işlevini görür?
A) =TOPLA(D7;D12)
B) =TOPLA(D7*D12)
C) =TOPLA(D712)
D) =(TOPLA D7+D12)
E) =(TOPLA D712)

10-) Aşağıdaki menülerden hangisi büro yazılımları arasında sayılan Excel programına özgüdür?
A) Dosya
B) Tablo
C) Araçlar
D) Biçim
E) Veri

11-) Günümüz toplumlarında bilgiyi tarif ederken kullanılabilecek en önemli ölçüt hangisidir?
A) Deneyimleri kuşaktan kuşağa aktarabilme yeteneği
B) Zeka ölçütü
C) Alet ve makine yapma ve kullanabilme yeteneği
D) Doğru ile yanlışı ayırt etme özelliği
E) Karar verme sürecindeki rolü

12-) Rassal erişimli belleğin kısa yazılışı aşağıdakilerden hangisidir?
A) ROM
B) RAM
C) REM
D) CD
E) CPU

13-) Değişik makine birimlerini bilimsel çalışmalarda kullanılan araç-gereçleri ve endüstriyel sistemleri kontrol etmek için kullanılan işletim sistemi aşağıdakilerden hangisidir?
A) Tek kullanıcılı-tek görevli işletim sistemi
B) Tek kullanıcılı-çoklu görevli işletim sistemi
C) Çoklu kullanıcı işletim sistemi
D) Gerçek zamanlı işletim sistemi
E) Sanal zamanlı işletim sistemi

14-) Rakamları içeren bilgileri anlamlı parçalara ayırmayı ve düzenlemeyi bu bilgilerle hesaplamalar yapmayı sağlayan ayrıca bu verileri daha iyi yorumlayabilmek için tablo ve grafikler oluşturan program aşağıdakilerden hangisidir?
A) Microsoft World
B) Microsoft Excel
C) Microsoft Acces
D) Microsoft Power Point
E) Microsoft Outlook

15-) Excel programında fonksiyon yapıştır iletişim kutusunda EĞER VE YA DA DEĞİL gibi işlem tablosunda belirli bir koşulun sağlanıp sağlanmadığını denetlemeye yarayan işlevler hangi kategori altında toplanmıştır?
A) Mantıksal
B) Finansal
C) Veri tabanı
D) Metin
E) Matematik ve trigonometri

16-) Aşağıdakilerden hangisi bir büro yazılımı değildir?
A) Kelime işlemciler
B) İşlem tabloları
C) Sunum programları
D) İşletim sistemi
E) Veri tabanı

17-) Bilgisayarda veri ve program dosyalarının saklandığı sabit disk disket ve CD-Rom ortamları aşağıdaki kavramlardan hangisi ile ifade edilir?
A) Veri
B) Alıcı
C) Verici
D) Sistem
E) Sürücü

18-) Word kelime işlem programında yaratılan bir belgenin yatay veya dikey görünümde olmasını sağlayan ve kenar boşluklarının ayarlanmasında kullanılan komut aşağıdakilerden hangisidir?
A) Özelleştir
B) Kenarlıklar ve Gölgelendirme
C) Baskı Önizleme
D) Sayfa Yapısı
E) Yazım ve Dil Bilgisi

19-) Bir MS Word belgesinde oluşturulan metnin seçili alanındaki yazının rengi aşağıdaki araç çubuklarından hangisi ile değiştirilebilir?
A) Standart araç çubuğu
B) Biçimlendirme araç çubuğu
C) Çizim araç çubuğu
D) Resim araç çubuğu
E) Tablo araç çubuğu

20-) Bilgiyi işlemekte kullanılan maddi cihazlar ile kavramsal araçların toplamına ne ad verilir?
A) Bilgi teknolojileri
B) Bilgi birikimi
C) Teknoloji
D) Bilgisayar
E) Bilgi işlem

21-) Programların içinde çalıştığı çerçeveye ne ad verilir?
A) Menü
B) Düğme
C) Gezgin
D) Pencere
E) Klasör

22-) Bir dosya içinde istenen sayfaya bölüme satıra dipnota kaynağa tabloya başlığa veya nesneye kolayca erişmek amacıyla kullanılan ve düzen menüsünde yer alan komut aşağıdakilerden hangisidir?
A) Git
B) Değiştir
C) Getir
D) Geri al
E) Eriş

23-) MS Word programındaki ekle menüsü içinde aşağıdakilerden hangisi yer almaz?
A) Tarih ve Saat
B) Sayfa Numarası
C) Dipnot
D) Resim
E) Paragraf

--------------------------------------------------------------------------------
24-) Bir MS Word belgesi üzerinde çalışırken kesme kopyalama ve yapıştırma işlemleri aşağıdakilerin hangisinden yapılamaz?
A) Düzen menüsünden
B) Klavyeden
C) Standart araç çubuğundan
D) Farenin sağ tuşundan
E) Biçimlendirme araç çubuğundan

25-) =EĞER(C2>=11;”SINAV”;”TEST”)
Bir Excel işlem tablosunda C2 hücresinde 11 değeri yer aldığına göre yukarıdaki formül uygulandığında aktif hücre içine yazılan aşağıdakilerden hangisi olur?
A) 11
B) SINAV
C) 22
D) TEST
E) SINAVTEST

26-) Aşağıdakilerden hangisi Excel işlem tablosunda geçerli bir hücre adıdır?
A) 3D
B) DD
C) DF3
D) 33
E) 3DF

27-) Aşağıdakilerden hangisi büro yazılımlarında sadece çalışılan aktif belgeyi kapatmak için kullanılır?
A) Dosya/Kapat
B) Dosya/Çıkış
C) Düzen/Kapat
D) Düzen/Çıkış
E) Araçlar/Kapat

28-)
Yukarıdaki simge aşağıdakilerden hangisini temsil eder?
A) Aç
B) Kaydet
C) Baskı önizleme
D) Yazdır
E) Yeni

29-) Metin belgesi içinde işaretli alanı başka bir yere taşımak için klavyede kullanılacak tuşlar aşağıdakilerden hangisinde doğru olarak verilmiştir?
A) CTRL+X ve CTRL+P
B) CTRL+X ve CTRL+V
C) CTRL+C ve CTRL+V
D) CTRL+C ve CTRL+A
E) CTRL+S ve CTRL+O

--------------------------------------------------------------------------------
30-) Aşağıdakilerden hangisi bilgisayarda elde bilgileri saklamak için kullanılan birimlerden biri değildir?
A) Disket
B) Cd
C) Tarayıcı
D) Dvd
E) Sabit disk

1-) D
2-) A
3-) E
4-) E
5-) E
6-) E
7-) B
8-) D
9-) C
10-) E
11-) E
12-) B
13-) D
14-) B
15-) A
16-) D
17-) E
18-) D
19-) B
20-) A
21-) D
22-) A
23-) E
24-) E
25-) B
26-) C
27-) A
28-) A
29-) B
30-) C





1-) Aşağıdaki ifadelerden hangisi bilgi toplumu için söylenir?
A) Nüfusun büyük bölümü geçimini sembol işleyerek kazanır
B) Zenginlik topraktan kaynaklanır
C) İnsanlar enerji sayesinde geçimini sağlar
D) Enerji kaynağı fosillerdir
E) Tabiat olayları çok önemlidir

2-) Enformasyon sözcüğünün tam karşılığı dilimizde nedir?
A) Malumat
B) Fikir
C) İlim
D) Bilim
E) Teknoloji

3-) Bir süpermarkette bilgisayar kullanmak neden zorunludur?
A) Süpermarkette yapılan işlemler insanlar tarafından yapılmaz
B) Süpermarkette çok karmaşık matematiksel işlemler gerçekleşir
C) İnsanların altından kalkamayacağı kadar çok işlem yapılması
D) Bilgisayarın tekrar işlemlerini sıkılmadan ve hatasız yapabilmesi
E) Bilgisayar kullanımının moda olması

4-) ABD ‘de 1957 yılında ilk defa hizmet sektöründe çalışanların sayısının sanayi alanında çalışanların sayısını geçmesi aşağıdakilerden hangisinin de başlangıcı olarak kabul edilir?
A) Elektromekanik dönemin
B) Mekanik dönemin
C) Tarım toplumunun
D) Bilgi toplumunun
E) Sanayi toplumunun

5-) Veri yollarında bilgilerin taşınması sırasında hücre adreslerinin de taşınmasını aşağıdakilerden hangisi sağlar?
A) Yardımcı bellek
B) Denetim yolu
C) İz topu
D) Adres yolu
E) Ana bellek

6-) Türkçe ‘ye göre dizayn edilmiş klavye aşağıdakilerden hangisidir?
A) F klavye
B) T klavye
C) Q klavye
D) R klavye
E) L klavye

7-) Kullanıcıların bilgisayara veri aktarmasını ve bilgisayarın elde ettikleri bilgileri de kullanıcılara sunmasını sağlayan birimlerin genel adı aşağıdakilerden hangisidir?
A) Yazılım – donanım
B) Ram bellek – Rom bellek
C) Ekran – fare
D) Yardımcı bellek – Ana bellek
E) Giriş – çıkış birimleri

8-) Sayfa yazıcıların performanslarını belirleyen birim aşağıdakilerden hangisidir?
A) Mhz
B) Bayt
C) Bit
D) Dpi
E) Piksel

9-) Bilgisayar ortamında CD ‘den müzik dinlemek için genel olarak hangi donanımlara ihtiyaç duyulur?
A) Kamera – Tarayıcı
B) Ses kartı – Hoparlör
C) Tv kartı – Kamera
D) Modem – Telefon
E) Ses kartı – Tarayıcı

10-) XXX ismiyle temsil edilen bir paket program olduğu varsayılırsa aşağıdakilerden hangisi bu programa ait en son üretilen sürüm olabilir?
A) XXX 1.0
B) XXX 1.3
C) XXX 2.0
D) XXX 2.2
E) XXX 2.8

11-) Aşağıdaki programlardan hangisi bilgisayar açık olduğu süreçte hep aktif ve çalışır konumdadır?
A) İşlem tablosu programı
B) Kelime işlem programı
C) İşletim sistemi
D) Sunu programı
E) Veri tabanı programı

12-) Her hangi bir işletmede kullanılan muhasebe programı aşağıdaki yazılımlardan hangisi içinde yer alır?
A) Yorumlayıcı
B) İşlem tablosu
C) Kelime işlemci
D) Paket program
E) İşletim sistemi

13-) Aşağıdakilerden hangisi tek bir kullanıcının her defasında tek bir işi yapabilmesine yönelik tasarlanmış işletim sistemidir?
A) Tek kullanıcı – Çoklu görev işletim sistemleri
B) Gerçek zamanlı işletim sistemleri
C) Tek kullanıcı – Tek görev işletim sistemleri
D) Bellek işletim sistemi
E) Çoklu kullanıcı işletim sistemleri

14-) Bilgisayarda ana bellek kapasite ölçü birimi aşağıdakilerden hangisidir?
A) bps
B) Watt
C) kg
D) mb
E) inch

15-) Aşağıdakilerden hangisi bir uygulama dosyası uzantısıdır?
A) bmp
B) exe
C) txt
D) sys
E) doc


16-) İşletim sisteminde sistemi özelleştirmek ve yapılandırmak için kullanılan iletişim kutuları aşağıdakilerden hangisinde yer alır?
A) Gezgin
B) Geri dönüşüm kutusu
C) Denetim masası
D) Belgelerim
E) Donatılar

17-) Aşağıdakilerden hangisi açık olan pencereler arasında geçiş yapmayı sağlar?
A) Giriş+Sekme
B) Alt+Shift
C) Giriş+F1
D) Ctrl+Alt
E) Alt+Sekme

18-) Büro yazılımlarında sayfanın dikey ya da yatay kullanılacağı aşağıdaki komutlardan hangisiyle belirlenir?
A) Yeni adla kaydet
B) Aç
C) Yeni
D) Sayfa yapısı
E) Kaydet

19-) Büro yazılımlarında yaratılmış dosyaların kağıt üzerine dökümü için kullanılan komut aşağıdakilerden hangisidir?
A) Yeni adla kaydet
B) Aç
C) Yazdır
D) Sayfa yapısı
E) Kaydet

20-) Aşağıdakilerden hangisi büro yazılımlarında Ekle menüsündeki Resim komutu ile eklenen resim dosya uzantılarından biri değildir?
A) jpg
B) gif
C) bmp
D) doc
E) tiff

21-) Büro yazılımlarında Sözlük Denetimi ve Dilbilgisi komutuyla aynı işlemi yapan kısa yol tuşları aşağıdakilerden hangisinde doğru olarak verilmiştir?
A) Ctrl + N
B) F7
C) F1
D) Ctrl + P
E) Ctrl + Z

22-) Kelime işlem programlarında “Sayfa” tanımını aşağıdakilerden hangisi doğru açıklamıştır?
A) Enter tuşuna basılana kadar yazılan bölüm
B) Metni oluşturan harflerin rakamların noktalama işaretleri ve diğer sembollerin tümü
C) Metinlerin yazıldığı ve düzenlendiği alan
D) Metin içerisindeki her bir satır
E) Metin içerisinde kullanılan dipnotların tümü

23-) Word kelime işlem programında belirli bir paragraf şekline isim verip saklamayı ve gerek duyulduğunda da kullanmayı sağlayan komut aşağıdakilerden hangisidir?
A) Kenarlıklar ve Gölgelendirme
B) Sütunlar
C) Sekmeler
D) Büyük/Küçük Harf Değiştir
E) Stil

24-) Kelime işlem programlarında oluşturulan belgeler genel olarak hangi biçimde kayıt edilir?
A) Tablo
B) Grafik
C) Animasyon
D) Resim
E) Doküman

25-) İşlem tablolarında verilerin girildiği gerekli hesaplamaların ve işlemlerin yapıldığı satır-sütunlardan oluşmuş alanlara ne ad verilir?
A) Çalışma Sayfası
B) Çalışma Kitabı
C) Çalışma Ortamı
D) Çalışma Masası
E) Çalışma Defteri

26-) Excel işlem tablosunda formüllerden önce belirtilmesi gereken işaret aşağıdakilerden hangisidir?
A) ?
B) !
C) %
D) #
E) =

27-) Excel işlem tablosunda aktif hücre içerisine girilen değerin bu hücreye yerleşmesi için hangi klavye tuşu kullanılır?
A) Ctrl
B) Shift
C) Delete
D) Enter
E) Numlock

28-) = ÇARPIM(C37)
Yukarıdaki formül aşağıdakilerden hangisini gerçekleştirir?
A) C3 ve C7 hücrelerini çarpar
B) C3 C4 C5 C6 ve C7 hücrelerini siler
C) C3 C4 C5 C6 ve C7 hücrelerini toplar
D) C3 C4 C5 C6 ve C7 hücrelerinin çarpımını bulur
E) C3 C4 C5 C6 ve C7 hücrelerinin karelerini toplar

29-) Hücreleri biçimlendir kutusunda yer alan Hizalama seçeneği aşağıdaki işlemlerden hangisini gerçekleştirir?
A) Hücre içerisindeki bilgilerin değiştirilmesini engellemek
B) Hücre içindeki değerlerin yerleşimlerini değiştirmek
C) Hücre zeminlerine farklı renk ve desen vermek
D) Hücrelere farklı biçimlerde kenarlık çizmek
E) Hücre içindeki yazı tiplerini değiştirmek

30-) =EĞER(A2<=8 ; A5/2 ; A5*3)
İşlem tablosunda A2 ve A5 hücrelerindeki değer 8 olduğuna göre formülün uygulandığı hücreye yazılacak değer ne olur?
A) 4
B) 24
C) 16
D) 8
E) 12

1-) A
2-) A
3-) D
4-) D
5-) D
6-) A
7-) E
8-) D
9-) B
10-) E
11-) C
12-) D
13-) C
14-) D
15-) B
16-) C
17-) E
18-) D
19-) C
20-) D
21-) B
22-) C
23-) E
24-) E
25-) A
26-) E
27-) D
28-) D
29-) B
30-) A


1)linux nedir?
İŞLETİM SİSTEMİ
2)avuç içi bilgisayarlar işletim sis.?
TEK KULLANICI-TEK GÖREV
3)bir nesneyi veya nesne grubunu silmek için?
FARE SAĞ TIKLA AÇILAN MENÜDEN SİL
4)yeni bir prog. eklemek veya kaldırmak için hangi menüyü kullanırız
DENETİM MASASI
5)sembol soruldu --cevap dosya aç
6)herhangi bir büro yazılımından çıkmak içinhangisi yapılır?
PROGRAM PENCERESİNİN SAĞ ÜSTKISMINDAKİ
BİÇİMLİ DÜĞ. TIKLANIR
7)bilgisayarın hızı
HERTZ
8)BASKI ÖN İZLEMENİN TANIMI
9)hücreleri tam hatırlamıyorum ama;
C3 ten C5 e kadar olan hücrelerdeki değerlerleE3 ten E7 yekadar olan hücrelerdeki değerlerin toplamı için nasıl bir formül yazılır?
=TOPLA(C35)+(E3:E7)

10. Sisteme yeni bir program eklemek ya da sistemde bulunan bir programı kaldırmak için aşağıdakilerden hangisi kullanılır?

Cevap: Denetim Masası

11. Sembol işleme hangi toplumsal gelişme aşamasında çoğunluğun yaptığı iştir?

Cevap: Bilgi

12. İnsan gücü hangi toplumsal gelişme aşamasında tek başına enerji kaynağıdır?

Cevap: Avcı – toplayıcı

13. Bilgisayar üzerinde işlem yapılabilen birim aşağıdakilerden hangisidir?

Cevap: İşlemci

14. İşlem tablolarında birinci satır ile dördüncü sütun arasındaki hücrenin adresi hangisidir?

Cevap: D1

15. Yukarıdaki araç çubuğu hangi işlevi yerine getirir?

Cevap: Seçili metni sağa hizalar

16. Yukarıdaki araç çubuğu hangi işlevi yerine getirir?






- MiŁenα isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı
Yeni Konu Aç Cevap Yaz

Etiketler
bilgi, bombardımanı, soru, teknolojileri, temel


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum Renkli Sosyal Medya
Forumrenkli Facebook Forumrenkli Twitter Forumrenkli RSS
Forum Renkli Desteklediklerimiz

Forum Renkli Yasal Uyarı!

Forum Renkli Türkiye'nin en renkli eğlence ve bilgi paylaşım platformudur. Hukuka, yasalara, telif ve kişilik haklarına bağlıdır. "5651 sayılı yasada" belirtilen "Yer Sağlayıcı" olarak hizmet sunmaktadır. İlgili yasaya göre site yönetiminin tüm içerikleri kontrol etme yükümlülüğü yoktur. Bu sebep ile sitemiz, uyarıları dikkate alarak yasa dışı paylaşımlar hakkında gerekli işlemleri yapmaktadır. Oluşabilecek yasal sorumluluklar "Üyelerimize" aittir.

Forum Renkli; Arkadaşlık, Dostluk, Eğlence, Paylaşım, Msn Nickleri, Msn Sözleri, Msn Avatarları, Ödüllü Yarışmalar, Msn Sözleri, Şiirler, Şarkılar, Moda, Sağlık, Tv, Dizi, Film, Komik, Komik Resimler, Komik Videolar, Haberler, Spor Haberleri ve Güncel Bilgi Paylaşımı gibi konuların kullanıcıları tarafından önceden onay almadan anında yayınlayabildikleri bir forumdur.

Copyright© 2011 - 2013, ForumRenkli.com® Tüm Hakları Saklıdır.


Forum Renkli Alexa Forum Renkli Sitemap



vBulletin® Version 3.8.7 ile güçlendirilmiştir.
Copyright ©2000 - 2017, Jelsoft Enterprises Ltd
Inactive Reminders By Realdizayn

Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.1 ©2011, Crawlability, Inc.

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 121 122 123 124 125 126 127 128 129 130 131 132 133 134 135 136 137 138 139 140 141 142 143 144 145 146 147 148 149 150 151 152 153 154 155 156 157 158 159 160 161 162 163 164 165 166 167 168 169 170 171 172 173 174 175 176 177 178 179 180 181 182 183 184 185 186 187 188 189 190 191 192 193 194 195 196 197 198 199 200 201 202 203 204 205 206 207 208 209 210 211 212 213 214 215 216 217 218 219 220 221 222 223 224 225 226 227 228 229 230 231 232 233 234 235 236 237 238 239 240 241 242 243 244 245 246 247 248 249 250 251 252 253 254 255 256 257 258 259 260 261 262 263 264 265 266 267 268 269 270 271 272 273 274 275 276 277 278 279 280 281 282 283 284 285 286 287 288 289 290 291 292 293 294 295 296 297 298 299 300 301 302 303 304 305 306 307 308 309 310 311 312 313 314 315 316 317 318 319 320 321 322 323 324 325 326 327 328 329 330 331 332 333 334 335 336 337 338 339 340 341 342 343 344 345 346 347 348 349 350 351 352 353 354 355 356 357 358 359 360 361 362 363 364 365 366 367 368 369 370 371 372 373 374 375 376 377 378 379 380 381 382 383 384 385 386 387 388 389 390 391 392 393 394 395 396 397 398 399 400 401 402 403 404 405 406 407 408 409 410 411 412 413 414 415 416 417 418 419 420 421 422 423 424 425 426 427 428 429 430 431 432 433 434 435 436 437 438 439 440 441 442 443 444 445 446 447 448 449 450 451 452 453 454 455 456 457 458 459 460 461 462 463 464 465 466 467 468 469 470 471 472 473 474 475 476 477 478 479 480 481 482 483 484 485 486 487 488 489 490 491 492 493 494 495 496 497 498 499 500 501 502 503 504 505 506 507 508 509 510 511 512 513 514 515 516 517 518 519 520 521 522 523 524 525 526 527 528 529 530 531 532 533 534 535 536 537 538 539 540 541 542 543 544 545 546 547 548 549 550 551 552 553 554 555 556 557