Forum Renkli - Türkiye`nin En Renkli Eğlence ve Bilgi Paylaşım Platformu  



"Taklitler, Asıllarını yaşatırmış."
Go Back   Forum Renkli - Türkiye`nin En Renkli Eğlence ve Bilgi Paylaşım Platformu > Eğitim & Öğretim > Açık Öğretim
Ücretsiz Kayıt ol veya Üye Girişi yapın.
Açık Öğretim Açık Öğretim hakkındaki tüm güncel bilgiler ve paylaşımlar bu bölümdedir.

Forum Renkli - Türkiye'nin En Renkli Eğlence ve Paylaşım Platformuna Hoşgeldiniz.
Forum Renkli'ye Hoşgeldiniz. Forumumuza ücretsiz KAYIT olarak, forumumuzda bilgi alışverişi yapabilir ve aramıza katılıp samimi dostluklar kurabilirsiniz.

Forumumuzda bizimle birlikte paylaşıma katılmak için buradan üye olabilirsiniz.



veya Facebook üyeliğiniz ile sitemize kayıt olabilirsiniz.
Etiketli Üyeler Listesi

Yeni Konu Aç Cevap Yaz
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 17 Ocak 2013, 23:14   #1 (permalink)
*Kirpiklerine kadar sevdiğim adam, varlığına elhamdülillah.

- MiŁenα - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik tarihi: 24 Ağustos 2012
Nerden: vaLLa ayıptır heryerden çıkabilirim :D
Yaş: 27
(Mesajlar): 6.095
(Konular): 1890
İlişki Durumu: Var
Burç:
Renkli Para : 178770
Aldığı Beğeni: 843
Beğendikleri: 540
Ruh Halim: Melek Gibi
Takım :
Standart İktisada Giriş Soru ve Cevaplar 1


1-) Aşağıdakilerden hangisi 1929 yılındaki Büyük Buhranda maliye politikasıyla çözümlenmeye çalışılan bir sorundur?



A) Kalkınma

B) İşsizlik

C) Enflasyon

D) Adaletsiz gelir dağılımı

E) Savunmanın finansmanı





Cevap Cevap-B



2-) Keynese göre ekonomide noksan istihdamı ortadan kaldırmak için ne yapılmalıdır?



A) Toplam arz azaltılmalıdır

B) Toplam arz arttırılmalıdır

C) Fiyatlar düşürülmelidir

D) Toplam talep arttırılmalıdır

E) Milli gelir arttırılmalıdır





Cevap Cevap-D





3-) Aşağıdakilerden hangisi, ülkedeki fertlerin satın alma gücü düzeyini gösterir?



A) GSMH

B) Kişisel Gelir

C) Safi Milli Hasıla

D) Harcanabilir Gelir

E) Milli Gelir



Cevap Cevap-C



4-) Birşeyi elde etmek için vazgeçilmek zorunda kalınan durumu anlatan kavrama ne ad verilir?



A) Marjinal maliyet

B) alternatif maliyet

C) Toplam maliyet

D) Sabit maliyet

E) Değişken maliyet





Cevap Cevap-E



5-) Aşağıdakilerden hangisi monopollürekabette uzun dönem firma dengesinin sonuçları arasında yer almaz?



A) Reklam masrafları israf sayılabilir

B) Ürün en düşük maliyetle üretilmemektedir

C) Üretim fazlası vardır

D) Aşırı kar yoktur

E) Zarar eden firma yoktur



Cevap Cevap-C



6-) Bir ülkenin net üretim gücünü gösteren oran aşağıdakilerden hangisidir?



A) Gayri safi milli hasıla

B) Safi milli hasıla

C) Milli gelir

D) Kişisel gelir

E) Kullanılabilir gelir



Cevap Cevap-B

7-) Aşağıdakilerden hangisi makro iltisadın inceleme konularından biri değildir?



A) Toplam gelir

B) Toplam istihdam

C) Genel fiyat düzeyi

D) Gayri safi milli hasıla

E) Firma arzı



Cevap Cevap-E



8-) Bir ekonomide gelir düzeyi 600 trilyon iken APS %30'dur. Bu ülkede toplam tasarruf ne kadardır?



A) 280

B) 100

C) 180

D) 200

E) 300



Cevap Cevap-C



9-) Aşağıdakilerden hangisi talep eğrisinin yerini değiştirmez?



A) Malın fiyatı

B) İkame malın fiyatı

C) Tamamlayıcı malın fiyatı

D) Tüketicinin parasal geliri

E) Zevk ve tercihler



Cevap Cevap-A



10-) Bir endüstrideki bütün firmaların arz eğrilerinin yatay toplamına ne ad verilir?



A) Sanayi talep eğrisi

B) Talep eğrisi

C) Endüstri arz eğrisi

D) Arz eğrisi

E) Firma arz eğrisi



Cevap Cevap-C



11-) Aşağıdakilerden hangisi tüketim harcamalarını etkileyen faktördür?



A) Faiz oranı

B) Servet

C) Kapasite kullanımı

D) Teknolojik değişme

E) Sermaye mallarının maliyeti



Cevap Cevap-B



12-) Bir ülkenin geliri arttıkça ithalatı çoğalmaktadır. Bunun sonucunda net ihracat eğrisi nasıl bir şekil almaktadır?



A) Net ihracat azalır, negatif eğimli olur

B) Net ihracat artar, pozitif eğimli olur

C) Net ihracat bir doğru şeklindedir

D) Net ihracat paralel kayar

E) Nat ihracatta değişiklik olmaz



Cevap Cevap-A



13-) Aşağıdakilerden hangisi toplam talebi kaydıran nedenlerden biri değildir?



A) Kamu harcamalarının artması

B) Kamu harcamalarının azalması

C) Vergilerin artması

D) Para arzının artması

E) Maliyetlerin azalması



Cevap Cevap-B



14-) Krediler neden aktif hesaplarda gösterilmektedir?



A) Zorunlu rezerv oranı olduğu için

B) Kişilerin bankaya olan borcudur

C) Bankaların borcu olduğu için

D) Kaydi para olduğu için

E) Kişilerin bankalardan alacakları olduğu için



Cevap Cevap-B



15-) Bir ekonomide enflasyon varsa devlet nasıl bir maliye politikası uygulamalıdır?



A) Genişletici maliye politikası

B) Daraltıcı maliye politikası

C) Deflasyonist maliye politikası

D) Korumacı maliye politikası

E) Devletin müdahale etmediği maliye politikası





Cevap Cevap-B





16-) Aşağıdakilerden hangisi yaratılan gelirin kullanım birimleri arasında yer almaz?



A) Tüketim

B) Vergiler

C) İthalat

D) Kamu harcamaları

E) Tasarruf



Cevap Cevap-B



17-) Bir malın talebi sabitken arzı azalırsa aşağıdakilerden hangisi meydana gelir?



A) Denge miktarı artar, denge fiyatı sabit kalır

B) Hem denge fiyatı hem de denge miktarı azalır

C) Hem denge fiyatı hem de denge miktarı artar

D) Denge fiyatı artar, denge miktarı azalır

E) Denge fiyatı azalır, denge miktarı sabit kalır



Cevap Cevap-B



18-) Monetaristlere göre para arzını aşağıdakilerden hangisi doğru olarak göstermiştir?



A) Ms artar, AE artar, Y artar

B) Ms artar, AE azalır, Y azalır, i artar

C) Ms azalır, AE azalır, Y artar

D) Ms artar, AE azalır, Y artar, İ azalır

E) Ms azalır, AE artar, Y artar



Cevap Cevap-A



19-) Bir birim daha fazla faktör kullanılarak elde edilen ek ürünün, faktörün marjinal ürününün, satışından sağlanacak hasılata ne isin verilmektedir?



A) Marjinal maliyet verimi

B) Marjinal gelir verimi

C) Marjinal hasılat verimi

D) Toplam hasılat verimi

E) Ortalama hasılat verimi



Cevap Cevap-C



20-) Faktör talebinin en önemli özelliği aşağıdakilerden hangisidir?



A) Faktörlerin verimliliği ile ters yönde değişmesi

B) Sabit olması

C) Faktör arzına bağlı olması

D) Türeme talep olması

E) Faktörün kendi fiyatından etkilenmemesi



Cevap Cevap-D



21-) Bir ülke veya bölgedeki ailelerin diğerlerine göre elde ettiği gelir düzeyi aşağıdakilerden hangisidir?



A) Ekonomik büyüme

B) Mutlak anlamda yoksulluk

C) Nisbi anlamda yoksullık

D) Sermaye sığlaşması

E) GSMH



Cevap Cevap-C



22-) 5 birim değişken girdi kullanılması durumunda toplam ürün miktarı 50 birimdir.Değişken girdi miktarı 7 birime çıkarıldığında üretim miktarı 60 birime yükselmektedir. Bu durumda marjinal ürün değeri kaçtır?



A) 2

B) 5

C) 9

D) 10

E) 110



Cevap Cevap-B



23-) Merkez Bankasının elinde bulunan en esnek para politikası aracı aşağıdakilerden hangisidir?



A) Faiz oranları

B) Reeskont

C) Mevduat karşılık oranları

D) Transfer harcamaları

E) Açık piyasa işlemleri



Cevap Cevap-E



24-) Aşağıdakilerden hangisinde devletin piyasaya müdahalesi için bir gerekçe yoktur?



A) Özel malların üretiminde yetersizlik olduğunda

B) Orta mallarının üretiminde

C) Tekellerin varlığı durumunda

D) Zararlı dışsallıkların varlığı durumunda

E) Yararlı dışsallıkların varlığı durumunda



Cevap Cevap-A



25-) Spekülatif amaçlı para talebinin ortaya çıkmasının nedeni aşağıdakilerden hangisidir?



A) Paranın en likit değer saklama aracı olması

B) Paranın hesap birimi olması

C) Paranın değişim aracı olması

D) Para arzının varlığı

E) Faiz oranının arttıkça para talebinin artması



Cevap Cevap-A



26-) Para miktarındaki değişikliklerin direkt olarak toplam harcamaları etkileyeceğini savunan iktisatçılar aşağıdakilerden hangisidir?



A) Monetaristler

B) Neoklasikler

C) Keynesyen

D) Realistler

E) Rasyonalistler



Cevap Cevap-A



27-) Tam rekabet piyasasındaki bir firmanın ortalama geliri ( AR) ile ilgili olarak aşağıdakilerden hangisi doğrudur?



A) Sabittir ve fiyata eşittir

B) Üretimle birlikte artar

C) Üretimle birlikte azalır

D) Ortalama maliyete bağlı olarak artar

E) Önce artar sonra azalır



Cevap Cevap-A



28-) Aşağıdakilerden hangisi talep eğrisinin negatif eğimli olmasını açıklamaz?



A) Azalan marjinal fayda yasası

B) Gelir etkisi

C) İkame etkisi

D) Azalan verimler kanunu

E) Marjinal fayda





Cevap Cevap-D







29.) Bir kimsenin yaptığı bir şeyden, yapılan işle hiç ilgisi olmayan başka kimselerin olumlu ya da olumsuz etkilenmesine ne ad verilir?



A) Dışsallık

B) İçsellik

C) İçsel ekonomiler

D) Pozitif dışsallık

E) Negatif dışsallık





Cevap Cevap-A



30.) Piyasa mekanizmasının kendi başına doğru dürüst işlemeyeceğini, onun işini devletin daha iyi yapacağını düşünenler için ideal çözüm aşağıdakilerden hangisidir?



A) Tam rekabet piyasası koşullarının yaratılması

B) Görünmeyen el ilkesinin uygulanması

C) Ortak malların yok edilmesi

D) Merkezi plancılık uygulamasının yerleştirilmesi

E) Devletin sadece hakem rolü üstlenmesi



Cevap Cevap-D



31.) Bir elma bahçesindeki ağaçların arttırılması ile komşunun arılarına daha fazla bal üretme olanağı tanınmasına ne ad verilir?



A) Ortak mal üretimi

B) Etkisiz dışsallık

C) Olumsuz dışsallık

D) Olumlu dışsallık

E) Optimal kaynak dağılımı



Cevap Cevap-D



32.) Piyasaların tümü rekabet piyasaları olsa bile aşağıdakilerden hangisi devletin ekonomiye müdahalesi için bir gerekçe oluşturabilir?



A) Dışsallıklar

B) monopoller

C) Oligopoller

D) Demokrasi

E) monopolcü rekabet





Cevap Cevap-A



33.) Klasik iktisatçıların ekonomi açısından temel felsefeleri nasıl anlatılır?



A) Para önemlidir.

B) Halk sistematik hata yapmaz.

C) Devlet herşeyi çözer.

D) Bırakınız yapsınlar - bırakınız geçsinler

E) Her az kendi talebini yaratır.



Cevap Cevap-D



34.) Tüketicilere yapılan satışlar 80, yatırımlar 40, kamu harcamaları 30, ihracat 35, ithalat 25 birim ise GSMH kaçtır?



A) 160

B) 150

C) 240

D) 185

E) 210



Cevap Cevap-A





35.) Gelirden bağımsız olarak yapılan tüketime ne ad verilir?



A) Gerekli tüketim

B) Zorunlu tüketim

C) Otonom tüketim

D) Fakir tüketimi

E) Zorunlu ihtiyaç







Cevap Cevap-C



36.) Tüketim harcamalarını belirleyen en önemli unsur aşağıdakilerden hangisidir?



A) Gelir düzeyi

B) Para arzı

C) Faiz oranı

D) Servet stoku

E) Tüketicilerin beklentileri





Cevap Cevap-A





37.) Ekonomide devletin noksan istihdamı yok etmek ve tam istihdam milli gelir seviyesine ulaşmak için devletin uygulayacağı genişletici maliye politikası için aşağıdakilerden hangisini yapması gerekir?



A) Kamu harcamalarını arttırması

B) Vergileri arttırması

C) Para arzını arttırması

D) Halktan borçlanmayı arttırması

E) Reeskont oranlarını azaltması





Cevap Cevap-A





38.) Mutlak anlamda kamu harcamaları çarpanının vergi çarpanından büyük olmasının nedeni aşağıdakilerden hangisidir?



A) Vergilerdeki değişmenin toplam harcamaları direkt olarak etkilemesi

B) Kamu harcamalarındaki değişmenin toplam harcamaları dolaylı olarak etkilemesi

C) Kamu harcamalarının otonom olması

D) Vergilerin toplam harcamaları dolaylı olarak etkilemesi

E) Vergi oranlarına itiraz edilememesi





Cevap Cevap-D



39.) Bir ekonomide hükümetin uyguladığı açık bütçe politikası aşağıdakilerden hangisine neden olur?



A) Fiyatlar genel düzeyinde düşme

B) Ekonominin daralması

C) İşsizlik oranı

D) Ekonominin genişlemesi

E) Milli gelirin düşmesi





Cevap Cevap-D



40.) Hem mal olarak kullanıldığında bir değere sahip olan hem de değişim aracı olarak kullanılan paralara ne ad verilir?



A) Kaydi para

B) Mal para

C) İtibari para

D) Asli para

E) Bozukluk para



Cevap Cevap-B



41.) Paranın hangi fonksiyonu mal ve hizmetlerin el değiştirmesi sürecini kolaylaştırır ve hızlandırır?



A) Hesap birimi olma

B) Değişim aracı olma

C) İktisat politikası aracı olma

D) Değer muhafaza aracı olma

E) Finansal yeniliklere olanak tanıma





Cevap Cevap-B



42.) Bankaların toplam yükümlülüklerinden çok daha küçük bir miktarları rezerv olarak bulundurdukları bankacılık uygulamasına ne ad verilir?



A) Kısmi rezerv bankacılığı

B) Kamu bankacılığı

C) Serbest bankacılık

D) Serbest rezerv bankacılığı

E) Fonksiyonel bankacılık





Cevap Cevap-A



43.) Spekülatif para talebi hangi durumda azalır?



A) Faiz oranı sabit kaldığında

B) Faiz oranı azaldığında

C) Faiz oranı arttığında

D) Tahvilin değeri yüksek olduğunda

E) İhtiyat amaçlı para talebi azaldığında



Cevap Cevap-C



44.) Merkez Bankasının likidite hacmini, piyasadaki alışverişi sağlayacak düzeyde tutması hangi temel işlevini ifade eder?



A) Düzenleyici otorite mercii olarak hizmet verme

B) Son ödünç veren mercii olarak hizmet verme

C) Devletin bankacılığını yapma

D) Kağıt para kullanımının yaygınlaşmasını sağlama

E) Para piyasasının istikrarının sağlanması



Cevap Cevap-E







45.) Toplam talepteki değişmenin, ekonomiye etkisi aşağıdakilerden hangisine bağlıdır?



A) Toplam talebin eğimine

B) Toplam arz eğrisinin eğimine

C) Yatırımların fiyat esnekliğine

D) Para talebine

E) Para arzına



Cevap Cevap-B





46.) Çok taraflı ticaret anlaşmasına örnek olan kurum hangisidir?



A) IMF

B) Dünya Bankası

C) İLO

D) GATT

E) KEİB





Cevap Cevap-D



47.) Bir ülkenin devalüasyon yapması aşağıdaki sonuçlardan hangisini doğurur?



A) Yerli para değer kazanır.

B) Ülkenin ithalatı artar.

C) Diğer koşullar sabitken ödemeler bilançosu açığı artar

D) Ülkenin ihracatı artar.

E) Yerli para uluslararası piyasadan daha fazla mal ve hizmet satın alır.



Cevap Cevap-D






- MiŁenα isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı
Yeni Konu Aç Cevap Yaz

Etiketler
cevaplar, giriş, soru, ve, İktisada


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum Renkli Sosyal Medya
Forumrenkli Facebook Forumrenkli Twitter Forumrenkli RSS
Forum Renkli Desteklediklerimiz

Forum Renkli Yasal Uyarı!

Forum Renkli Türkiye'nin en renkli eğlence ve bilgi paylaşım platformudur. Hukuka, yasalara, telif ve kişilik haklarına bağlıdır. "5651 sayılı yasada" belirtilen "Yer Sağlayıcı" olarak hizmet sunmaktadır. İlgili yasaya göre site yönetiminin tüm içerikleri kontrol etme yükümlülüğü yoktur. Bu sebep ile sitemiz, uyarıları dikkate alarak yasa dışı paylaşımlar hakkında gerekli işlemleri yapmaktadır. Oluşabilecek yasal sorumluluklar "Üyelerimize" aittir.

Forum Renkli; Arkadaşlık, Dostluk, Eğlence, Paylaşım, Msn Nickleri, Msn Sözleri, Msn Avatarları, Ödüllü Yarışmalar, Msn Sözleri, Şiirler, Şarkılar, Moda, Sağlık, Tv, Dizi, Film, Komik, Komik Resimler, Komik Videolar, Haberler, Spor Haberleri ve Güncel Bilgi Paylaşımı gibi konuların kullanıcıları tarafından önceden onay almadan anında yayınlayabildikleri bir forumdur.

Copyright© 2011 - 2013, ForumRenkli.com® Tüm Hakları Saklıdır.


Forum Renkli Alexa Forum Renkli Sitemap



vBulletin® Version 3.8.7 ile güçlendirilmiştir.
Copyright ©2000 - 2017, Jelsoft Enterprises Ltd
Inactive Reminders By Realdizayn

Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.1 ©2011, Crawlability, Inc.

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 121 122 123 124 125 126 127 128 129 130 131 132 133 134 135 136 137 138 139 140 141 142 143 144 145 146 147 148 149 150 151 152 153 154 155 156 157 158 159 160 161 162 163 164 165 166 167 168 169 170 171 172 173 174 175 176 177 178 179 180 181 182 183 184 185 186 187 188 189 190 191 192 193 194 195 196 197 198 199 200 201 202 203 204 205 206 207 208 209 210 211 212 213 214 215 216 217 218 219 220 221 222 223 224 225 226 227 228 229 230 231 232 233 234 235 236 237 238 239 240 241 242 243 244 245 246 247 248 249 250 251 252 253 254 255 256 257 258 259 260 261 262 263 264 265 266 267 268 269 270 271 272 273 274 275 276 277 278 279 280 281 282 283 284 285 286 287 288 289 290 291 292 293 294 295 296 297 298 299 300 301 302 303 304 305 306 307 308 309 310 311 312 313 314 315 316 317 318 319 320 321 322 323 324 325 326 327 328 329 330 331 332 333 334 335 336 337 338 339 340 341 342 343 344 345 346 347 348 349 350 351 352 353 354 355 356 357 358 359 360 361 362 363 364 365 366 367 368 369 370 371 372 373 374 375 376 377 378 379 380 381 382 383 384 385 386 387 388 389 390 391 392 393 394 395 396 397 398 399 400 401 402 403 404 405 406 407 408 409 410 411 412 413 414 415 416 417 418 419 420 421 422 423 424 425 426 427 428 429 430 431 432 433 434 435 436 437 438 439 440 441 442 443 444 445 446 447 448 449 450 451 452 453 454 455 456 457 458 459 460 461 462 463 464 465 466 467 468 469 470 471 472 473 474 475 476 477 478 479 480 481 482 483 484 485 486 487 488 489 490 491 492 493 494 495 496 497 498 499 500 501 502 503 504 505 506 507 508 509 510 511 512 513 514 515 516 517 518 519 520 521 522 523 524 525 526 527 528 529 530 531 532 533 534 535 536 537 538 539 540 541 542 543 544 545 546 547 548 549 550 551 552 553 554 555 556 557