Forum Renkli - Türkiye`nin En Renkli Eğlence ve Bilgi Paylaşım Platformu  



"Taklitler, Asıllarını yaşatırmış."
Go Back   Forum Renkli - Türkiye`nin En Renkli Eğlence ve Bilgi Paylaşım Platformu > Eğitim & Öğretim > Açık Öğretim
Ücretsiz Kayıt ol veya Üye Girişi yapın.
Açık Öğretim Açık Öğretim hakkındaki tüm güncel bilgiler ve paylaşımlar bu bölümdedir.

Forum Renkli - Türkiye'nin En Renkli Eğlence ve Paylaşım Platformuna Hoşgeldiniz.
Forum Renkli'ye Hoşgeldiniz. Forumumuza ücretsiz KAYIT olarak, forumumuzda bilgi alışverişi yapabilir ve aramıza katılıp samimi dostluklar kurabilirsiniz.

Forumumuzda bizimle birlikte paylaşıma katılmak için buradan üye olabilirsiniz.



veya Facebook üyeliğiniz ile sitemize kayıt olabilirsiniz.
Etiketli Üyeler Listesi

Yeni Konu Aç Cevap Yaz
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 17 Ocak 2013, 23:20   #1 (permalink)
*Kirpiklerine kadar sevdiğim adam, varlığına elhamdülillah.

- MiŁenα - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik tarihi: 24 Ağustos 2012
Nerden: vaLLa ayıptır heryerden çıkabilirim :D
Yaş: 27
(Mesajlar): 6.095
(Konular): 1890
İlişki Durumu: Var
Burç:
Renkli Para : 178770
Aldığı Beğeni: 843
Beğendikleri: 540
Ruh Halim: Melek Gibi
Takım :
Standart Davranış Bilimleri Soru ve Cevapları 1


1. Bilgi verecek olanların doğrudan okuyup cevaplayacakları bir soru cetveli hazırlanması yoluyla bilgi toplanmasına ne ad verilir?



a. Sistematik gözlem

b. Görüşme

c. Anket

d. Örneklem

e. Saha araştırması

Cevap Anket




2."Her araştırma en doğruyu bulmak amacıyla gerçekleştirilir" sözünü bilimsel araştırma ilkelerinden hangisini ifade eder?


a. Nesnellik

b. Objektiflik

c. Basitlik

d. Doğruluk

e. Sınırlılık

Cevap Cevap-D

3. Gizli ve açık fonksiyon kavramları kim tarafından geliştirilmiştir?



a. T. Parsons

b. R. Merton

c. K. Marx

d. A .Comte

e. E. Durkheim

Cevap Cevap-B


4. Ziya Gökalp'in sosyoloji düsüncesinde ki kaynaklar arasında aşağıdakilerden hangisi en önemli yeri tutar?



a. Pozitivizm

b. Bilinç

c. Gelişim

d. Devlet

e. Sınıf

Cevap Cevap-A


5. Toplumdaki organize olmuş toplumsal ilişkilerin bütününe ne ad verilir?



a. Benlik

b.Toplumsal yapı

c. Rol

d. Statü

e. Grup

Cevap Cevap-B



6. Rol kavramına ilişkin aşağıdaki ifadelerden hangisi yanlıştır?



a. Toplum üyelerinden üstlendikleri rolü en iyi olarak yerine getirmelerini ister.

b. İnsanlar belirli bir statüyü işgal eder ve buna uygun bir rol oynar.

c. Roller bir koruyuculuk görevi üstlenirler.

d. Rollerin bir araya gelmesiyle sınıflar oluşur.

e. Roller toplumsal kargaşayı engeller.

Cevap Cevap-D





7. Aşağıdakilerden hangisi kültürün manevi ögelerinden biri değildir?


a. Görenekler

b. Teknolojik gelişmeler

c. Adetler

d. Ahlak kuralları

e. İnançlar



Cevap Cevap-B



8. Günümüzde, özellikle gençlerin pop müzik dinlemeleri hangi tür kültüre örnektir?


a. Karşıt kültür

b. Yüksek kültür

c. İdeal kültür

d. Kültür taassubu

e. Yaygın kültür




Cevap Cevap-E



9. Kültürü yine o kültürün yapısı içinde değer yargılarından arınık bir biçimde tanıma ve anlamaya ne ad verilir?


a. Kültürel birleşme

b. İdeal kültür

c. Kültürel relativizm

d. Alt kültür

e. Yaygın kültür




Cevap Cevap-C



10. Aşağıdakilerden hangisi insanların iletişimlerinin ve kültürü iletmelerinin kaynağıdır?


a. Sembol

b. Norm

c. Değer

d. Gelenek

e. Rol



Cevap Cevap-A



11. Çağımızda toplumsallaşma sürecini etkileyen en önemli toplumsallaşma aracı nedir?


a. Eğitim kurumları

b. Kitle iletişim araçları

c. Arkadaş grupları

d. Aile

e. Ulaşım olanakları




Cevap Cevap-B





12. Eğitimin toplumsallaşmada önemli bir role sahip olmasını aşağıdakilerden hangisi sağlar?


a. Öğretmenler

b. Sınıf ortamı

c. Arkadaşlar

d. Oyun çevresi

e. Teknik ortam




Cevap Cevap-A


13. Ayşe ve Memo'yı birbirinden ayıran en önemli özellik aşağıdakilerden hangisidir?


a. Ayşe hastalıklı bir çocuktur.

b. Ayşe sekiz yaşında bulunmuştur.

c. Ayşe bulunduğunda yürüyemiyor ve zeka belirtisi göstermiyordu.

d. Memo'nun annesi sağır ve dilsizdi, annesiyle iletişimde işaretleri kullanıyordu.

e. Memo iki yıl içinde bulunduğu yaşın özelliklerini ve davranışlarını göstermeye başladı.




Cevap Cevap-D


14. Bireyin davranışlarını ve kendini değerlendirmede, örnek aldığı gruplara ne ad verilir?


a. İkincil grup

b. Referans grup

c. İç grup

d. Dış grup

e. Birincil grup






Cevap Cevap-B



15. Belirli bir kararda herkesin onayını almaya, fikirlerini sormaya çalışan lider tipi aşağıdakilerden hangisidir?


a. Otoriter

b. Demokratik

c. Karizmatik

d. Bırakınız yapkıncı

e. Yönetici






Cevap Cevap-B


16. Elektronik etkileşim gruplarının en önemli özelliği aşağıdakilerden hangisidir?


a. Üyelerinin birbirlerini görmeden bilgisayarla iletişim kurması

b. İlişkilerindeki üyelik duygusu

c. Yeni dostlar bulmayı kolaylaştırması

d. Birbirlerine olan bağlılıkları

e. Her konuda bilgi alışverişi yapmaları








Cevap Cevap-A


17. Evlenen çiftlerin küçük ailede her iki tarafı da ret ederek kendi başlarına yaşamayı tercih etmelerine ne ad verilir?


a. Matrilokalite

b. Bilateral

c. Egaliteryan

d. Neolokalite

e. Patrilokalite






Cevap Cevap-D



18. Aşağıdakilerden hangisi şiddetli davranış bozukluklarının tedavisi ile ilgilenir?


a. Okul psikoloğu

b. Danışman psikoloğu

c. Kişilik psikoloğu

d. Klinik psikoloğu

e. Endüstri psikoloğu




Cevap Cevap-D



19. Sinir sistemimizin beyin ve omurilikten oluşan bölümüne ne ad verilir?


a. Periferik sinir sistemi

b. Somatik sistem

c. Otonom sistem

d. Merkezi sinir sistemi

e. Hipotalamus




Cevap Cevap-D



20. Duygu ifade eden davranışların en yoğun olduğu bölge aşağıdakilerden hangisidir?


a. Yüzümüz

b. Kollarımız

c. Bacaklarımız

d. Sesimiz

e. Vücudumuz




Cevap Cevap-A



21. Kumarbaz bir kişinin kumar oynamaktan vazgeçmesi oldukça güçtür. Bu durum hangi pekiştirme tarifesi ile açıklanabilir?


a. Değişken zamanlı

b. Değişken oranlı

c. Sabit zamanlı

d. Sabit oranlı

e. Güdüsel zamanlı




Cevap Cevap-A



22. Olumlu pekiştirme işlemi sonucunda davranışa ne olur?


a. Azalır

b. Değişmez

c. Hem azalır hem artar

d. Artar

e. Hem artar hem azalır




Cevap Cevap-D


23. Sınıfta hocasına hakaret eden bir öğrenci disipline gider ve okuldan uzaklaştırılırsa bu öğrencinin gelecekte bu tür davranışlarda bulunma olasılığı ne olur?


a. Azalır

b. Artar

c. Değişmez

d. Hem artar hem azalır

e. Tekrar eder





Cevap Cevap-A

24. Bireylerin grup ya da kalabalık içindeyken yalnız başına olduklarında yapmayacakları bazı davranışları yapmaları na yol açan grup etkisine ne ad verilir?


a. Kimlik kaybı

b. Sosyal ketvurma

c. Tanık Etkisi

d. Uçlara kayma

e. Karşılıklılık normu




Cevap Cevap-A


25. Aşağıdakilerden hangisi tutumların özelliklerinden biri değildir?


a. Karmaşıklık derecesi

b. Kuvvet derecesi

c. Bileşenler arası tutarlık

d. Diğer tutumlarla ilişki

e. Algısal seçicilik




Cevap Cevap-E


26) Aşağıdakilerden hangisi, bilimsel araştırma tekniklerinden olan deneysel yöntemde, hipo*te*zde belirleyici neden sa*yılan değişkenin adını tanımlamaktadır?



A) Dolaylı Değişkeni

B) Ara Değişken

C) Bağımlı Değişken

D) Bağımsız Değişken

E) Kontrol Değişkeni





Cevap Cevap-D






27) Emile Durkheim'e göre or*ganik dayanışma aşağıda*kilerden hangisinin zorunlu bir sonucudur?



A) İşbölümü

B) Nüfus artışı

C) Kentleşme

D) Gelenek

E) Kültür





Cevap Cevap-A






28) Aşağıdakilerden hangisi, bir ölçme aracının ayrı ayrı öl*çüm*lerde, benzer ve kararlı so*nuç*lar elde etme yeteneğini ifade etmektedir?



A) Temsil yeteneği

B) Yeterlilik

C) Güvenilirlik

D) Geçerlilik

E) Tesadüfi örnekleme





Cevap Cevap-C






29) Aşağıdakilerden hangisi kazanılmış bir statüdür?



A) Beyaz olmak

B) Gençlik

C) Annelik

D) Kadınlık

E) Soyluluk





Cevap Cevap-C






30) Aşağıdakilerden hangisi, kültürün bütün parçalarının her*hangi bir biçimde birbir*lerine bağ*l*anmasıdır?



A) Kültür Relativizm

B) Ortak Kültür

C) Etnosentrizm

D) Kültürel Birleşme

E) Endosentrizm





Cevap Cevap-D






31) Kingsley Davis, Anna ve Isabella adlı çocukların ba*şın*dan geçen olayları aşağıdaki temel kavramların hangisinin önemine de*ği*nerek açıklamıştır?



A) Başkalarının tepkileri

B) Kültür

C) Kalıtsal özellikler

D) Sosyal destek

E) Aşırı yalnızlık ve izo*lasyon







Cevap Cevap-E




32) Çağımızda toplumsallaşma sürecini etkileyen en önemli toplumsallaşma aracı aşağıdakilerden hangisidir?



A) Din

B) Kitle iletişim araçları

C) Arkadaş grupları

D) Eğitim kurumları

E) Aile







Cevap Cevap-B




33) Aşağıdakilerden hangisi, ikincil grupların özelliklerinden biri değildir?



A) Özellikle sanayileşmiş toplumlarda görülmesi

B) Üyelerin birtakım toplumsal görevleri yerine getirmelerinin daha önemli olması

C) Grup üyeleri üyelik ve bizlik duygusuna sahip olması

D) Kültürel farklılaşma ve işbölümünün yaygınlaşması sonucu çoğalması

E) Büyük çaplı, resmi gruplar olması







Cevap Cevap-C




34) Aşağıdakilerden hangisi sos*yo*logların aile ve evlilik biçim*lerine göre oluşturdukları kate*go*rilerden biri değildir?



A) Eş sayısı

B) Çiftlerin yerleşim yeri

C) Soy ve secere ilişkileri

D) Otorite ilişkileri

E) Gelir dağılımı







Cevap Cevap-E




35) Marx'a göre sınıflar arası mücadelenin temel nedeni aşağıdakilerden hangisidir?



A) Fakir ve zengin arasın*daki farklılığın çoğal*ması

B) Otorite ilişkilerinin zayıflaması

C) Özel mülkiyet

D) Tüketimin artması

E) İşgücü azlığı







Cevap Cevap-C




36) Aşağıdakilerden hangisi, psi*koloji biliminin temel amaç*larından biri değildir?



A) Kesinlik

B) Yordama

C) Betimleme

D) Açıklama

E) Kontrol







Cevap Cevap-A




37) Her derecedeki eğitim kuru*munda öğrencilerin eğitim ve öğretime ilişkin ve birey*sel sorunlarıyla ilgilenen psi*koloji dalı aşağıda*ki*ler*den hangisidir?



A) Klinik Psikolojisi

B) Psikometrik Psikoloji

C) Danışmanlık Psikolojisi

D) Eğitim Psikolojisi

E) Örgüt Psikolojisi





Cevap Cevap-C






38) Aşağıdakilerden hangisi, öğrenme olmaksızın kalıtsal olarak belirlenmiş büyüme planına göre doğal olarak gelişmeyi tanımlamaktadır?



A) Öğrenme

B) Olgunlaşma

C) Değişim

D) Büyüme

E) Gelişim







Cevap Cevap-B




39) Davranışların, cinsellik ve sal*dırganlık olarak belirlenen içgüdüsel dürtülerle, sosyal engeller arasındaki çatışma*lar*dan kaynaklandığı görüşü aşağıdaki hangi kurama aittir?



A) Uyarıcı-Davranış Kuramı

B) Psikoanalitik Kuram

C) Sosyal Öğrenme Kuramı

D) Yapısal Baskı Kuramı

E) Gelişim Dönemleri Kuramı







Cevap Cevap-B




40) Aşağıdakilerden hangisi, bir davranışı başlatan ve bu dav*ra*nışın yön ve sürekliliğini belir*le*yen içsel güçledir?



A) Hedef

B) Duygu

C) Duyum

D) Algı

E) Güdü



Cevap Cevap-E






- MiŁenα isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı
Yeni Konu Aç Cevap Yaz

Etiketler
bilimleri, cevapları, davranış, soru, ve


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum Renkli Sosyal Medya
Forumrenkli Facebook Forumrenkli Twitter Forumrenkli RSS
Forum Renkli Desteklediklerimiz

Forum Renkli Yasal Uyarı!

Forum Renkli Türkiye'nin en renkli eğlence ve bilgi paylaşım platformudur. Hukuka, yasalara, telif ve kişilik haklarına bağlıdır. "5651 sayılı yasada" belirtilen "Yer Sağlayıcı" olarak hizmet sunmaktadır. İlgili yasaya göre site yönetiminin tüm içerikleri kontrol etme yükümlülüğü yoktur. Bu sebep ile sitemiz, uyarıları dikkate alarak yasa dışı paylaşımlar hakkında gerekli işlemleri yapmaktadır. Oluşabilecek yasal sorumluluklar "Üyelerimize" aittir.

Forum Renkli; Arkadaşlık, Dostluk, Eğlence, Paylaşım, Msn Nickleri, Msn Sözleri, Msn Avatarları, Ödüllü Yarışmalar, Msn Sözleri, Şiirler, Şarkılar, Moda, Sağlık, Tv, Dizi, Film, Komik, Komik Resimler, Komik Videolar, Haberler, Spor Haberleri ve Güncel Bilgi Paylaşımı gibi konuların kullanıcıları tarafından önceden onay almadan anında yayınlayabildikleri bir forumdur.

Copyright© 2011 - 2013, ForumRenkli.com® Tüm Hakları Saklıdır.


Forum Renkli Alexa Forum Renkli Sitemap



vBulletin® Version 3.8.7 ile güçlendirilmiştir.
Copyright ©2000 - 2017, Jelsoft Enterprises Ltd
Inactive Reminders By Realdizayn

Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.1 ©2011, Crawlability, Inc.

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 121 122 123 124 125 126 127 128 129 130 131 132 133 134 135 136 137 138 139 140 141 142 143 144 145 146 147 148 149 150 151 152 153 154 155 156 157 158 159 160 161 162 163 164 165 166 167 168 169 170 171 172 173 174 175 176 177 178 179 180 181 182 183 184 185 186 187 188 189 190 191 192 193 194 195 196 197 198 199 200 201 202 203 204 205 206 207 208 209 210 211 212 213 214 215 216 217 218 219 220 221 222 223 224 225 226 227 228 229 230 231 232 233 234 235 236 237 238 239 240 241 242 243 244 245 246 247 248 249 250 251 252 253 254 255 256 257 258 259 260 261 262 263 264 265 266 267 268 269 270 271 272 273 274 275 276 277 278 279 280 281 282 283 284 285 286 287 288 289 290 291 292 293 294 295 296 297 298 299 300 301 302 303 304 305 306 307 308 309 310 311 312 313 314 315 316 317 318 319 320 321 322 323 324 325 326 327 328 329 330 331 332 333 334 335 336 337 338 339 340 341 342 343 344 345 346 347 348 349 350 351 352 353 354 355 356 357 358 359 360 361 362 363 364 365 366 367 368 369 370 371 372 373 374 375 376 377 378 379 380 381 382 383 384 385 386 387 388 389 390 391 392 393 394 395 396 397 398 399 400 401 402 403 404 405 406 407 408 409 410 411 412 413 414 415 416 417 418 419 420 421 422 423 424 425 426 427 428 429 430 431 432 433 434 435 436 437 438 439 440 441 442 443 444 445 446 447 448 449 450 451 452 453 454 455 456 457 458 459 460 461 462 463 464 465 466 467 468 469 470 471 472 473 474 475 476 477 478 479 480 481 482 483 484 485 486 487 488 489 490 491 492 493 494 495 496 497 498 499 500 501 502 503 504 505 506 507 508 509 510 511 512 513 514 515 516 517 518 519 520 521 522 523 524 525 526 527 528 529 530 531 532 533 534 535 536 537 538 539 540 541 542 543 544 545 546 547 548 549 550 551 552 553 554 555 556 557