Forum Renkli - Türkiye`nin En Renkli Eğlence ve Bilgi Paylaşım Platformu  



"Taklitler, Asıllarını yaşatırmış."
Go Back   Forum Renkli - Türkiye`nin En Renkli Eğlence ve Bilgi Paylaşım Platformu > Eğitim & Öğretim > Açık Öğretim
Ücretsiz Kayıt ol veya Üye Girişi yapın.
Açık Öğretim Açık Öğretim hakkındaki tüm güncel bilgiler ve paylaşımlar bu bölümdedir.

Forum Renkli - Türkiye'nin En Renkli Eğlence ve Paylaşım Platformuna Hoşgeldiniz.
Forum Renkli'ye Hoşgeldiniz. Forumumuza ücretsiz KAYIT olarak, forumumuzda bilgi alışverişi yapabilir ve aramıza katılıp samimi dostluklar kurabilirsiniz.

Forumumuzda bizimle birlikte paylaşıma katılmak için buradan üye olabilirsiniz.



veya Facebook üyeliğiniz ile sitemize kayıt olabilirsiniz.
Etiketli Üyeler Listesi

Yeni Konu Aç Cevap Yaz
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 17 Ocak 2013, 23:23   #1 (permalink)
*Kirpiklerine kadar sevdiğim adam, varlığına elhamdülillah.

- MiŁenα - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik tarihi: 24 Ağustos 2012
Nerden: vaLLa ayıptır heryerden çıkabilirim :D
Yaş: 27
(Mesajlar): 6.095
(Konular): 1890
İlişki Durumu: Var
Burç:
Renkli Para : 178770
Aldığı Beğeni: 843
Beğendikleri: 540
Ruh Halim: Melek Gibi
Takım :
Standart İşletme Soru ve Cevapları


1) Aşağıdakilerden hangisi, bir ülkenin sahip olduğu kay*nakların bireyler ve kurumlar arasında dağılımını temel alan kurallar bütününü ifade etmektedir?



A) Girişim

B) Ekonomik Sistem

C) Pazar Ekonomisi

D) Planlı Ekonomi

E) Üretim Öğeleri



Cevap Cevap-B








2) Aşağıdakilerden hangisi, H. Fayol'un işletmelerde ge*çer*li işlevleri ara*sında yer almaz?



A) Yönetim İşlevleri

B) Teknik Faaliyet

C) Destekleyici İşlev

D) Finansal İşlev

E) Güvenlik Faaliyeti



Cevap Cevap-C








3) İşletmelerin mevcut faaliyetlerini genişleterek bü*yü*me*si aşağıdaki büyüme türlerinden hangisinin kap*sa*mında yer alır?



A) İç Büyüme

B) Dış Büyüme

C) Dikey Büyüme

D) Yatay Büyüme

E) Birleşerek Büyüme



Cevap Cevap-A








4) Aşağıdakilerden hangisi etik kavramı üzerinde uzlaşmanın nedenlerinden biri değildir?



A) İşletmelerin içeriden ve dışarıdan çeşitli çıkar kümelerinin etkisi altında olmaları

B) Pay sahiplerinin, tüketicilerin, toplumun, çalışanların, devletin ve sendikaların, işletmeleri çeşitli biçimlerde etkilemeleri

C) Toplumun büyük bir hızla değişmesi

D) Değerlerin, anlayışların ve toplumsal normların son yıllarda evrim geçirmekte olması

E) Etiğin, değişimlere karşı temellerini koruması





Cevap Cevap-E






5) Aşağıdakilerden hangisi, işletmeyi bir bütün olarak gör*meye ve bütüne yönelik politika ve strateji geliştirmeye yarayan yönetsel yetenektir?



A) Teknik Yetenek

B) Beşeri Yetenek

C) Fiziki Yetenek

D) Düşünsel Yetenek

E) Kavramsal Yetenek





Cevap Cevap-E






6) Karar verme sürecine yol gösteren genel açıklamaları kapsayan ve kararların sınırla*rını belirleyen plan aşağıdakilerden hangisidir?



A) Program

B) Proje

C) Kurallar

D) Politika

E) Gen yöntemler





Cevap Cevap-E






7) Aşağıdakilerden hangisi, yetki türleri ile ilgili yanlış bir ifadedir?



A) Komuta yetkisi yukarıdan aşağıya doğrudur.

B) Kurmay yetkiye sahip olan kişilerin emir verme hakkı yoktur

C) Kurmay yetkiye sahip yöneticiler ödüllendirme ve cezalandırmada buluna*bilir

D) İşlevsel yetki belli bir konuda uzman olan kişilere verilir

E) İşlevsel yetki belli bir görevle sınırlıdır





Cevap Cevap-C






8) Aşağıdakilerden hangisi, işe yeni alınan personelin, işe ve işletmeye uyum sağlamasına yönelik çalışmalardır?



A) Personel Eğitimi

B) Personel Geliştirme

C) İşbaşı Eğitimi

D) İşe Alıştırma

E) Personel Analizi





Cevap Cevap-D






9) Konferans ve Seminerler



A) Simulasyon

B) Uygulamalı Eğitim

C) Rol Oynama

D) Laboratuar Yöntemi

E) Uygulamalı eğitim işbaşı eğitimde kullanılan bir yöntemdir



Cevap Cevap-C








10) Aşağıdakilerden hangisi, pazar*la*manın özellikleri arasında yer almaz?



A) İnsan istek ve ihtiyaçlarının karşılanmasına yöneliktir

B) Ürünler, hizmetler ve düşün*ce*lerle ilgilidir

C) Üretim sonrası başlayıp, satışa kadar devam eden bir süreçtir

D) Pazarlama sürekli değişen çevre koşullarında yerine getirilir

E) Pazarlama çeşitli faaliyetler bütünü veya sistemidir.





Cevap Cevap-C






11) Aşağıdakilerden hangisi, pa*zar*lama araştırması sürecinin aşamaları arasında yer almaz?



A) Araştırma konusu problemin tanımlanması

B) Durum analizi

C) Psikografik araştırmanın ya*pıl*ması

D) Verilerin toplanacağı kaynakların seçimi

E) Araştırma raporunun hazır*lanması



Cevap Cevap-C








12) Aşağıdakilerden hangisi, kolayda malların özellikleri arasında yer almaz?



A) Marka, ambalaj ve etiket önemlidir

B) Marka bağımlılığı yaratmak için çok reklam yapılması gerekir

C) Çok sayıda perakendecide bulunmalıdır.

D) Perakendecilerin satış için özel bir çaba sarfetmesi gerekir

E) Kendin seç-al yönetimi uygulanır





Cevap Cevap-D






13) Aşağıdakilerden hangisi, ürünün yaşam eğrisinin aşamaları arasında yer almaz?



A) Ürün geliştirme dönemi

B) Giriş dönemi

C) Gelişme dönemi

D) Olgunluk dönemi

E) Gerileme dönemi



Cevap Cevap-A






14) Potansiyel müşterilere ürün hakkında bilgi vererek, belirli bir ürün markasından ziyade bir ürün grubu için talep yaratmaya yönelik reklam aşağıdakilerden hangisidir?



A) Kurumsal Reklam

B) Ürün Reklamı

C) Öncü Reklam

D) Rekabetçi Reklam

E) Hatırlatıcı Reklam





Cevap Cevap-C






15) Aşağıdakilerden hangisi, kişisel satışın üstünlüklerinden sayılamaz?



A) iki ya da daha çok kişi arasında yüzyüze ve doğrudan ilişki kurulur.

B) Satış ilişkisi yanında arkadaşlık ilişkileri de gelişebilir, dolayısıyla olumlu bir satış ortamı yaratılabilir

C) Alıcı, satış görevlisinin çabası karşısında satın alma zorunluluğu duyabilir

D) Satış görevlisi bilgileri kolaylıkla toplayabilir

E) Kamuya açık bir iletişim unsurudur





Cevap Cevap-E






16) Aşağıdakilerden hangisi, mal ve hizmet arasındaki farklardan biri değildir?



A) Hizmetin kalitesini ölçmek kolaydır

B) Malda tüketiciyle birebir ilişki düşüktür

C) Hizmetler depolanamaz

D) Mal üretiminde sermaye yoğundur

E) Hizmette tüketicilerin katılımı çoktur





Cevap Cevap-A




17) Aşağıdakilerden hangisi, tek üretim proje sistemlerinin özellikleri arasında yer almaz?



A) Karmaşık bir örgütlenme yapısı vardır

B) Çok yönlü uzmanlık gerektirir

C) Basit araç-gereç ve dona*nımdan yararlanılır

D) Üretim kısa sürede gerçek*leştirilir

E) Yerinde üretim yapılır





Cevap Cevap-A






18) Aşağıdakilerden hangisi, süreç tasarımının gerekli olduğu durumlar arasında yer almaz?



A) Mevcut süreç, maliyetleri arttırıyorsa

B) Mevcut süreç, verimliliği azaltıyorsa

C) Üretilen ürün ve hacminde değişiklik yoksa

D) Mevcut süreç, çalışanların moralini bozuyorsa

E) Hastane, banka, restaurant gibi yerlerde bıktırıcı kuyruklar oluşuyorsa



Cevap Cevap-C






19) Aşağıdakilerden hangisi, süreç tasarımını etkileyen etmenler arasındadır?



A) Ürün kalitesi

B) Amaç ve politikalar

C) Pazarlama stratejileri

D) Üretim olanakları

E) Ekonomik değerlendirmeler





Cevap Cevap-A






20) Aşağıdakilerden hangisi, bilgi işleme yöntemleri arasında yer almaz?



A) Elle bilgi işleme yöntemi

B) Teknik bilgi işleme yöntemi

C) Mekanik bilgi işleme yöntemi

D) Elektoromekanik bilgi işleme yöntemi

E) Elektronik bilgi işleme yöntemi



Cevap Cevap-B








21) Aşağıdakilerden hangisi, internet teknolojisinin işletme içi iletişimde kullanılmasıdır?



A) Ofis İnterneti

B) Web

C) WAN

D) Network

E) İntrane





Cevap Cevap-E




22) Yarısı peşin, yarısı senetli olarak 50 milyon liralık bir mal alımında muhasebe eşitliğine göre aşağıdaki kayıtlardan hangisi doğrudur?



A) Mal 50.000.000 (artış) Banka kredileri 50.000.000 (artış)

B) Kasa 50.000.000 (azalış) Mal 50.000.000 (azalış)

C) Mal 50.000.000 (artış) Alacak senetleri 50.000.000 (azalış

D) Kasa 25.000.000 (azalış) Mal 50.000.000 (artış) Borç senetleri 25.000.000 (azalış)

E) Mal 50.000.000 (artış) Borç senetleri 25.000.000 (artış) Kasa 25.000.000 (azalış)





Cevap Cevap-E






23) Aşağıdakilerden hangisi, nakit bütçesinin yararları arasında yer almaz?



A) İşletmenin borçlanmasını bir plan dahilinde yürütmesini sağlar.

B) Nakdin etkili kullanılmasını sağlar.

C) Borçların ödeme zaman*la*rının planlanmasını olanaklı kılar

D) Proforma bilançosunun yapıl*masına yarar

E) Nakdin etkili kullanılmasını sağlar





Cevap Cevap-D






24) Aşağıdakilerden hangisi, ça*lış*ma sermayesi düzeyini etki*leyen başlıca unsurlardan biri değildir?



A) Ekonomik yapı

B) İşletmenin faaliyet konusu

C) İşletmenin büyüklüğü

D) Satışlardaki düzenlilik

E) Satışlardaki artış ya da azalış oranı



Cevap Cevap-A






25) Aşağıdakilerden hangisi, para yaratmayan finansal kurumlar arasında yer almaz?



A) Ticaret Bankaları

B) Kalkınma Bankaları

C) Yatırım Bankaları

D) Sigorta Bankaları

E) Leasing Şirketleri





Cevap Cevap-A






26) Finansal piyasaları en çok etkileyen faktör aşağıdakilerden hangisidir?



A) Milli Gelir

B) Enflasyon

C) Risk Oranı

D) Faiz

E) Hukuki Yapı



Cevap Cevap-D








27) İki veya daha çok ortağın kendi faaliyetlerini sürdürürken, belli bir işi görmek için sürekli veya geçici bir şirket kurup bu şirketin faaliyetleri için kendi işletmelerinden teknik mali ve ticari destek sağlamak üzere an*laş*malarıyla gerçekleşen oluşu



A) Konsorsiyum

B) Kartel

C) Trös

D) joint Venture

E) Çokuluslu işletme





Cevap Cevap-D






28) Aşağıdakilerden hangisi, mülkiyetin yatırım yapan işletmeye ait olmasının sakıncalı yönle*rin*den biri değildir?



A) Yerel ortağın sağlayacağı yardımdan uzak kalma

B) Risklerin artması

C) Ürün başarılı olmadığında bütün yatırımın yok olması

D) İşletmelerin tam mülkiyetle yatırım yapma olanağının azalması

E) Yönetim esnekliğinin sağ*lan**ması



Cevap Cevap-E








29) Aşağıdakilerden hangisi, çokuluslu işletmelerin karşıla*ya*cağı sorunlardan biri değildir?



A) Toplumsal Farlılıklar

B) Kültürel Farlılıklar

C) Ekonomik Farlılıklar

D) Yasal Farklılıklar

E) Üretim Farlılıkları



Cevap Cevap-E






30) Çokuluslu işletmelerde organizasyon değişikliğine ih*tiyaç duyulmayan işlev aşağıdakilerden hangi*sidir?



A) Üretim

B) Pazarlama

C) Üst Yönetim

D) Politika

E) Muhasebe

cevap:a






- MiŁenα isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı
Yeni Konu Aç Cevap Yaz

Etiketler
cevapları, soru, ve, İşletme


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum Renkli Sosyal Medya
Forumrenkli Facebook Forumrenkli Twitter Forumrenkli RSS
Forum Renkli Desteklediklerimiz

Forum Renkli Yasal Uyarı!

Forum Renkli Türkiye'nin en renkli eğlence ve bilgi paylaşım platformudur. Hukuka, yasalara, telif ve kişilik haklarına bağlıdır. "5651 sayılı yasada" belirtilen "Yer Sağlayıcı" olarak hizmet sunmaktadır. İlgili yasaya göre site yönetiminin tüm içerikleri kontrol etme yükümlülüğü yoktur. Bu sebep ile sitemiz, uyarıları dikkate alarak yasa dışı paylaşımlar hakkında gerekli işlemleri yapmaktadır. Oluşabilecek yasal sorumluluklar "Üyelerimize" aittir.

Forum Renkli; Arkadaşlık, Dostluk, Eğlence, Paylaşım, Msn Nickleri, Msn Sözleri, Msn Avatarları, Ödüllü Yarışmalar, Msn Sözleri, Şiirler, Şarkılar, Moda, Sağlık, Tv, Dizi, Film, Komik, Komik Resimler, Komik Videolar, Haberler, Spor Haberleri ve Güncel Bilgi Paylaşımı gibi konuların kullanıcıları tarafından önceden onay almadan anında yayınlayabildikleri bir forumdur.

Copyright© 2011 - 2013, ForumRenkli.com® Tüm Hakları Saklıdır.


Forum Renkli Alexa Forum Renkli Sitemap



vBulletin® Version 3.8.7 ile güçlendirilmiştir.
Copyright ©2000 - 2017, Jelsoft Enterprises Ltd
Inactive Reminders By Realdizayn

Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.1 ©2011, Crawlability, Inc.

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 121 122 123 124 125 126 127 128 129 130 131 132 133 134 135 136 137 138 139 140 141 142 143 144 145 146 147 148 149 150 151 152 153 154 155 156 157 158 159 160 161 162 163 164 165 166 167 168 169 170 171 172 173 174 175 176 177 178 179 180 181 182 183 184 185 186 187 188 189 190 191 192 193 194 195 196 197 198 199 200 201 202 203 204 205 206 207 208 209 210 211 212 213 214 215 216 217 218 219 220 221 222 223 224 225 226 227 228 229 230 231 232 233 234 235 236 237 238 239 240 241 242 243 244 245 246 247 248 249 250 251 252 253 254 255 256 257 258 259 260 261 262 263 264 265 266 267 268 269 270 271 272 273 274 275 276 277 278 279 280 281 282 283 284 285 286 287 288 289 290 291 292 293 294 295 296 297 298 299 300 301 302 303 304 305 306 307 308 309 310 311 312 313 314 315 316 317 318 319 320 321 322 323 324 325 326 327 328 329 330 331 332 333 334 335 336 337 338 339 340 341 342 343 344 345 346 347 348 349 350 351 352 353 354 355 356 357 358 359 360 361 362 363 364 365 366 367 368 369 370 371 372 373 374 375 376 377 378 379 380 381 382 383 384 385 386 387 388 389 390 391 392 393 394 395 396 397 398 399 400 401 402 403 404 405 406 407 408 409 410 411 412 413 414 415 416 417 418 419 420 421 422 423 424 425 426 427 428 429 430 431 432 433 434 435 436 437 438 439 440 441 442 443 444 445 446 447 448 449 450 451 452 453 454 455 456 457 458 459 460 461 462 463 464 465 466 467 468 469 470 471 472 473 474 475 476 477 478 479 480 481 482 483 484 485 486 487 488 489 490 491 492 493 494 495 496 497 498 499 500 501 502 503 504 505 506 507 508 509 510 511 512 513 514 515 516 517 518 519 520 521 522 523 524 525 526 527 528 529 530 531 532 533 534 535 536 537 538 539 540 541 542 543 544 545 546 547 548 549 550 551 552 553 554 555 556 557