Forum Renkli - Türkiye`nin En Renkli Eğlence ve Bilgi Paylaşım Platformu  



"Taklitler, Asıllarını yaşatırmış."
Go Back   Forum Renkli - Türkiye`nin En Renkli Eğlence ve Bilgi Paylaşım Platformu > Kadınca > Yemek Tarifleri > ÇORBALAR-SALATALAR
Ücretsiz Kayıt ol veya Üye Girişi yapın.
ÇORBALAR-SALATALAR Yemeklerden çorba ve salata çeşitlerinin paylaşıldığı bölüm.

Forum Renkli - Türkiye'nin En Renkli Eğlence ve Paylaşım Platformuna Hoşgeldiniz.
Forum Renkli'ye Hoşgeldiniz. Forumumuza ücretsiz KAYIT olarak, forumumuzda bilgi alışverişi yapabilir ve aramıza katılıp samimi dostluklar kurabilirsiniz.

Forumumuzda bizimle birlikte paylaşıma katılmak için buradan üye olabilirsiniz.



veya Facebook üyeliğiniz ile sitemize kayıt olabilirsiniz.
Etiketli Üyeler Listesi

Yeni Konu Aç Cevap Yaz
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 19 Aralık 2011, 23:31   #1 (permalink)
~ GOD ~

Surly-Boy - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik tarihi: 16 Aralık 2011
Nerden: Eskişehir
Yaş: 19
(Mesajlar): 355
(Konular): 115
Renkli Para : 15178
Aldığı Beğeni: 0
Beğendikleri: 0
Ruh Halim: Panik
Takım :
Standart Çorba Tarifleri || ARŞİV

YAYLA ÇORBASI






Malzemeler (6 kişilik )
çeyrek su bardağı pirinç
5 -6 su bardağı su
1 kase yoğurt
1 adet yumurta sarısı
2,5 yemek kaşığı un
sıvı yağ ve nane
Hazırlanışı
- ilk olarak pirinçleri yıkayarak su içerisinde haşlamaya bırakalım.
- Büyük bir kasede yoğurt, un ve yumurta sarısını içerisine biraz su katarak çırpalım.
- Pirinçler haşlandıktan sonra haşlama suyundan 2,3 kepçe suyu yoğurt karışımına ilave edelim.
- Yavaş yavaş tencereye karışımı karıştırarak boşaltalım.
- Kaynadıktan sonra tuzunu atalım.
- En son üzerine nane yakarak gezdirelim.
- Afiyet olsun…





Dostluk mantar gibidir. Zehirli olup olmadığı ancak yedikten sonra belli olur.

Konu Surly-Boy tarafından (19 Aralık 2011 Saat 23:34 ) değiştirilmiştir..
Surly-Boy isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı
Alt 19 Aralık 2011, 23:31   #2 (permalink)
~ GOD ~

Surly-Boy - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik tarihi: 16 Aralık 2011
Nerden: Eskişehir
Yaş: 19
(Mesajlar): 355
(Konular): 115
Renkli Para : 15178
Aldığı Beğeni: 0
Beğendikleri: 0
Ruh Halim: Panik
Takım :
Standart

TAVUKLU TEL ŞEHRİYE ÇORBASI






Malzemeler
1 kase haşlanmış tavuk göğüs eti
yarım su bardağı haşlanmış nohut
1 su bardağı tel şehriye
1 yemek kaşığı domates salçası
1 yemek kaşığı biber salçası
2 yemek kaşığı sıvı yağ
Hazırlanışı
- bir tencerede sıvı yağ ile salçalar kavrulur, 5 bardak kadar sıcak su eklenir.
- daha önceden haşlanmış olan göğüs eti ufak parçalara ayrılır ve kaynayan suya eklenir.
- yine önceden haşlanmış olan nohutlar da çorbaya ilave edilir. Ben dolapta sürekli haşlanmış nohut bulundurduğum için çorbalarda kullanımı çok pratik oluyor, dilerseniz kolaylık olması açısından konserve nohut kullanabilirsiniz.
- Son olarak tuzunu ve tel şehriyeyi de ekledikten sonra çorbayı kaynamaya bırakalım.
- Çorba çok koyu olmuşsa sıcak su ilavesi yapabilirsiniz, şehriyeyi kendim genelde göz kararı eklediğim için bazen koyu oluyor
Afiyet olsun…





Dostluk mantar gibidir. Zehirli olup olmadığı ancak yedikten sonra belli olur.
Surly-Boy isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı
Reklam Alanı
Alt 19 Aralık 2011, 23:32   #3 (permalink)
~ GOD ~

Surly-Boy - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik tarihi: 16 Aralık 2011
Nerden: Eskişehir
Yaş: 19
(Mesajlar): 355
(Konular): 115
Renkli Para : 15178
Aldığı Beğeni: 0
Beğendikleri: 0
Ruh Halim: Panik
Takım :
Standart

UN TARHANASI


Benim bildiğim iki çeşit tarhana olduğu için bu tarhanaya ‘un tarhanası’ demeyi uygun buldum, çünkü unla yapılıyor, diğeri ise süzme yoğurt ile. Bu tarifle tarhana yapmanızı beklemiyorum elbette, sadece elimizde tarhana varken nasıl çorba yapacağımızı öğreneceğiz
Malzemeler

1 çay bardağı un tarhanası
1 yemek kaşığı domates salçası
1 yemek kaşığı margarin
tuz, pul biber, nane
Hazırlanışı
- Margarini tencereye koyup eritelim, salça ve baharatları ilave ederek karıştıralım.
- 1 lt kadar ılık suyu ilave edelim.
- Tarhanayı da ekleyerek hazır çorba yapar gibi kaynayana dek karıştıralım. Burada önemli olan suyun sıcak olmaması, aksi halde çorba topak topak olacaktır.
- Çorba kaynadıktan bir kaç dk sonra ocaktan alalım. Kıvamı koyu ise biraz sıcak su ekleyebilirsiniz.
Afiyet olsun…





Dostluk mantar gibidir. Zehirli olup olmadığı ancak yedikten sonra belli olur.
Surly-Boy isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı
Reklam Alanı
Alt 19 Aralık 2011, 23:32   #4 (permalink)
~ GOD ~

Surly-Boy - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik tarihi: 16 Aralık 2011
Nerden: Eskişehir
Yaş: 19
(Mesajlar): 355
(Konular): 115
Renkli Para : 15178
Aldığı Beğeni: 0
Beğendikleri: 0
Ruh Halim: Panik
Takım :
Standart

NOHUTLU DOMATES ÇORBASI


Malzemeler

3 tane domates (rendelenmiş)
1 yemek kaşığı domates salçası
1 yemek kaşığı un
5 su bardağı tavuk suyu+su
yarım çay bardağı nohut
tuz
2 yemek kaşığı margarin
Kaşar peynir
Hazırlanışı
- İlk önce 40-50 dakika boyunca nohutu pişirelim ve süzelim. (Nohut yumuşamaya başlasın, ya da konserve nohut kullanabilirsiniz. Ben genelde nohutu haşlayıp dondurucuda saklıyorum, pilavlarda ya da yemeklerde hemen elimin altında oluyor.)
- Tencerede yağı eritip unu ekleyelim ve kavuralım.
- 1-2 dakika sonra domates salçasını koyup hepsini orta ateşte kavuralım.
- Sonra rendelenmiş domatesleri ve tuzu da ekleyerek karıştıralım.
- Domatesler kaynayınca tavuk suyu ve haşlanmış nohutu ekleyelim.
- 10 dakika daha kaynadıktan sonra çorbayı ateşten alalım.
- Üzerine kaşar peyniri rendeleyerek servis yapalım.





Dostluk mantar gibidir. Zehirli olup olmadığı ancak yedikten sonra belli olur.
Surly-Boy isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı
Alt 19 Aralık 2011, 23:32   #5 (permalink)
~ GOD ~

Surly-Boy - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik tarihi: 16 Aralık 2011
Nerden: Eskişehir
Yaş: 19
(Mesajlar): 355
(Konular): 115
Renkli Para : 15178
Aldığı Beğeni: 0
Beğendikleri: 0
Ruh Halim: Panik
Takım :
Standart

ŞEHRİYELİ MERCİMEK ÇORBASI


Malzemeler
100 gram kıyma
1 su bardağı kırmızı mercimek
yarım su bardağı arpa şehriye
1 adet soğan
1 yemek kaşığı salça
2 yemek kaşığı sıvı yağ
tuz ve baharatlar
Hazırlanışı
- Soğanları çok ince doğrayarak kıyma ile birlikte güzelce kavuralım.- Ardından salçasını da ekleyelim birazda su koyarak 5 dakika kaynatalım.
- Yıkamış olduğumuz mercimekleri de ilave edelim.
- Sıcak suyunu ve baharatlarını da ekleyerek pişmeye bırakalım.
- Mercimekler iyice pişince şehriyesini ekleyelim.
- Şehriyeler de pişene kadar kaynatalım.





Dostluk mantar gibidir. Zehirli olup olmadığı ancak yedikten sonra belli olur.
Surly-Boy isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı
Alt 19 Aralık 2011, 23:33   #6 (permalink)
~ GOD ~

Surly-Boy - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik tarihi: 16 Aralık 2011
Nerden: Eskişehir
Yaş: 19
(Mesajlar): 355
(Konular): 115
Renkli Para : 15178
Aldığı Beğeni: 0
Beğendikleri: 0
Ruh Halim: Panik
Takım :
Standart

SEBZELİ MERCİMEK ÇORBASI


Malzemeler

1 su bardağı kırmızı mercimek
1 adet soğan
1 adet patates
1 adet yeşil biber
1 adet domates
1 adet kereviz
2 yemek kaşığı tereyağı
1 yemek kaşığı salça
1 tatlı kaşığı nane
pulbiber, tuz
Hazırlanışı

- Mercimekleri yıkayıp tencereye yerleştirelim.
- Patatesi, soğanı soyup doğrayalım.Onları da tencereye ekleyelim.
- Domatesin kabuğunu soyup, küp küp doğrayarak tencereye ekleyelim.
- Yeşil biberi ve kerevizi de temizleyip doğrayarak tencereye ilave edelim.
- Yeterince tuz ve suyu da ekledikten sonra tencereyi kapatıp orta ateşte pişmeye bırakalım. Mercimekler ve patatesler iyice yumuşayınca pişmiş demektir. Eğer varsa düdüklü tencerede pişirmenizi tavsiye ederim.
- Pişirme işlemi bittikten sonra varsa bir blender yardımı ile çorbamızı ezelim. Yoksa çorbayı tel süzgeçten de geçirebilirsiniz.
- Bir tavada tereyağını eritip içine salça ve naneyi ekleyelim. İsteğe göre pul biber de ilave ederek sosunu hazırlayalım.
- Salçalı sosu çorbanın üzerine gezdirelim.
Afiyet olsun…





Dostluk mantar gibidir. Zehirli olup olmadığı ancak yedikten sonra belli olur.
Surly-Boy isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı
Alt 19 Aralık 2011, 23:33   #7 (permalink)
~ GOD ~

Surly-Boy - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik tarihi: 16 Aralık 2011
Nerden: Eskişehir
Yaş: 19
(Mesajlar): 355
(Konular): 115
Renkli Para : 15178
Aldığı Beğeni: 0
Beğendikleri: 0
Ruh Halim: Panik
Takım :
Standart

OĞURTLU YARMA ÇORBASI


Malzemeler
1 su bardağı yarma
1 su bardağı yoğurt
2 yemek kaşığı sıvıyağ
tuz ve nane
Hazırlanışı
- 1 su bardağı yarmayı 1 litre su içerisinde haşlayalım. Su azaldıkça sıcak su ekleyebilirsiniz.
- Yarmalar yumuşayınca kase içerisinde çırptığımız yoğurdumuzu ilave edelim. Fakat yoğurdun içerisine yarmanın suyundan biraz koyarak karıştıralım. Eklerken de iyice karıştırarak ekleyelim ki yoğurt kesilmesin.
- 5 dakika kadar daha kaynatalım, tuzunu da atarak ateşi kapatalım. Bir tava içerisinde yağı kızdıralım ve nanemizi ekleyelim. Hazırlanan naneyi de çorbanın üzerine gezdirelim. Afiyet olsun…





Dostluk mantar gibidir. Zehirli olup olmadığı ancak yedikten sonra belli olur.
Surly-Boy isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı
Alt 19 Aralık 2011, 23:33   #8 (permalink)
~ GOD ~

Surly-Boy - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik tarihi: 16 Aralık 2011
Nerden: Eskişehir
Yaş: 19
(Mesajlar): 355
(Konular): 115
Renkli Para : 15178
Aldığı Beğeni: 0
Beğendikleri: 0
Ruh Halim: Panik
Takım :
Standart

TAVUK SUYU ÇORBASI
Geçtiğimiz hafta sonu evde denediğimiz tarifi yayınlamak bugüne kısmetmiş. un ve limon suyu ile terbiye yapmayı ilk defa denedim, gayet de güzel oldu Evde tavuk suyu varsa hazırda son derece kolay ve lezzetli bir tarif, denemenizi öneririm.
Malzemeler
2 su bardağı tavuk suyu
1 kase didiklenmiş tavuk eti
yarım su bardağı kadar tel şehriye ( çorba miktarına göre göz kararı ayarlanabilir)
1 çorba kaşığı un
1 çorba kaşığı limon suyu
Hazırlanışı
Tavuk suyuna 2 bardak kadar su ilave edip kaynatalım. Kaynayan suya önceden pişirilmiş tavuk etinden didikleyip ekleyelim. Tel şehriye ya da arpa şehriyeyi de ekleyerek kaynamaya bırakalım. Arada karıştırıp şehriyelerin pişmesini kontrol edelim. Pişmeye yakın bir kase içinde un, limon suyu ve az miktar suyu karıştıralım. Hazırlanan karışımı pişmekte olan çorbaya ilave edip birkaç dakika daha pişirelim. Afiyet olsun…





Dostluk mantar gibidir. Zehirli olup olmadığı ancak yedikten sonra belli olur.
Surly-Boy isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı
Reklam Alanı
Alt 19 Aralık 2011, 23:33   #9 (permalink)
~ GOD ~

Surly-Boy - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik tarihi: 16 Aralık 2011
Nerden: Eskişehir
Yaş: 19
(Mesajlar): 355
(Konular): 115
Renkli Para : 15178
Aldığı Beğeni: 0
Beğendikleri: 0
Ruh Halim: Panik
Takım :
Standart

MISIR UNU ÇORBSI
Malzemeler
Yarım su bardağı mısır unu5 su bardağı tavuk suyu (yarısı su olabilir)
3 diş sarımsak
Didiklenmiş tavuk eti
tuz ve biber
Hazırlanışı
- Tavuk suyunu bir tencereye alarak kaynatalım.
- Kaynamış olan tavuk suyundan bir kaseye bir miktar alalım ve mısır unu ile karıştıralım.
- Kasedeki karışımı tekrar tencerenin içerisine yavaş yavaş karıştırarak dökelim.
- Sarımsakları da ezerek içerisine atalım.
- Ardından didiklenmiş tavuk etlerini, tuz ve biberini de atarak 5-10 dakika kadar kaynatalım. Afiyet olsun…





Dostluk mantar gibidir. Zehirli olup olmadığı ancak yedikten sonra belli olur.
Surly-Boy isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı
Alt 19 Aralık 2011, 23:33   #10 (permalink)
~ GOD ~

Surly-Boy - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik tarihi: 16 Aralık 2011
Nerden: Eskişehir
Yaş: 19
(Mesajlar): 355
(Konular): 115
Renkli Para : 15178
Aldığı Beğeni: 0
Beğendikleri: 0
Ruh Halim: Panik
Takım :
Standart

UNLU YAYLA ÇORBASI
Malzemeler
1 çay bardağı pirinç
1 kase yoğurt
2 yemek kaşığı un
1 adet yumurta
1 tatlı kaşığı nane
1 yemek kaşığı margarin(veya tereyağı)
tuz
Hazırlanışı : Pirinci yıkayarak 5 su bardağı suyun içerisinde haşlayalım. Başka bir kapta yoğurdu, unu ve yumurtayı iyice çırpalım ve haşladığımız pirincin üzerine yavaş yavaş karıştırarak ilave edelim (suyu az yada fazla ise ayarlayalım). Bu karışım kaynayana kadar karıştıralım. 10 dakika pişmesi için yeterlidir. Daha sonra bir tavada margarini eriterek içerisine nane ekleyelim ve pişmiş olan çorbanın üzerine dökelim. Tuzunu çorbayı kesmemesi için çorba piştikten sonra ekliyoruz. Afiyet olsun…





Dostluk mantar gibidir. Zehirli olup olmadığı ancak yedikten sonra belli olur.
Surly-Boy isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı
Yeni Konu Aç Cevap Yaz

Etiketler
arŞİv, çorba, tarifleri, ||


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum Renkli Sosyal Medya
Forumrenkli Facebook Forumrenkli Twitter Forumrenkli RSS
Forum Renkli Desteklediklerimiz

Forum Renkli Yasal Uyarı!

Forum Renkli Türkiye'nin en renkli eğlence ve bilgi paylaşım platformudur. Hukuka, yasalara, telif ve kişilik haklarına bağlıdır. "5651 sayılı yasada" belirtilen "Yer Sağlayıcı" olarak hizmet sunmaktadır. İlgili yasaya göre site yönetiminin tüm içerikleri kontrol etme yükümlülüğü yoktur. Bu sebep ile sitemiz, uyarıları dikkate alarak yasa dışı paylaşımlar hakkında gerekli işlemleri yapmaktadır. Oluşabilecek yasal sorumluluklar "Üyelerimize" aittir.

Forum Renkli; Arkadaşlık, Dostluk, Eğlence, Paylaşım, Msn Nickleri, Msn Sözleri, Msn Avatarları, Ödüllü Yarışmalar, Msn Sözleri, Şiirler, Şarkılar, Moda, Sağlık, Tv, Dizi, Film, Komik, Komik Resimler, Komik Videolar, Haberler, Spor Haberleri ve Güncel Bilgi Paylaşımı gibi konuların kullanıcıları tarafından önceden onay almadan anında yayınlayabildikleri bir forumdur.

Copyright© 2011 - 2013, ForumRenkli.com® Tüm Hakları Saklıdır.


Forum Renkli Alexa Forum Renkli Sitemap



vBulletin® Version 3.8.7 ile güçlendirilmiştir.
Copyright ©2000 - 2017, Jelsoft Enterprises Ltd
Inactive Reminders By Realdizayn

Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.1 ©2011, Crawlability, Inc.

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 121 122 123 124 125 126 127 128 129 130 131 132 133 134 135 136 137 138 139 140 141 142 143 144 145 146 147 148 149 150 151 152 153 154 155 156 157 158 159 160 161 162 163 164 165 166 167 168 169 170 171 172 173 174 175 176 177 178 179 180 181 182 183 184 185 186 187 188 189 190 191 192 193 194 195 196 197 198 199 200 201 202 203 204 205 206 207 208 209 210 211 212 213 214 215 216 217 218 219 220 221 222 223 224 225 226 227 228 229 230 231 232 233 234 235 236 237 238 239 240 241 242 243 244 245 246 247 248 249 250 251 252 253 254 255 256 257 258 259 260 261 262 263 264 265 266 267 268 269 270 271 272 273 274 275 276 277 278 279 280 281 282 283 284 285 286 287 288 289 290 291 292 293 294 295 296 297 298 299 300 301 302 303 304 305 306 307 308 309 310 311 312 313 314 315 316 317 318 319 320 321 322 323 324 325 326 327 328 329 330 331 332 333 334 335 336 337 338 339 340 341 342 343 344 345 346 347 348 349 350 351 352 353 354 355 356 357 358 359 360 361 362 363 364 365 366 367 368 369 370 371 372 373 374 375 376 377 378 379 380 381 382 383 384 385 386 387 388 389 390 391 392 393 394 395 396 397 398 399 400 401 402 403 404 405 406 407 408 409 410 411 412 413 414 415 416 417 418 419 420 421 422 423 424 425 426 427 428 429 430 431 432 433 434 435 436 437 438 439 440 441 442 443 444 445 446 447 448 449 450 451 452 453 454 455 456 457 458 459 460 461 462 463 464 465 466 467 468 469 470 471 472 473 474 475 476 477 478 479 480 481 482 483 484 485 486 487 488 489 490 491 492 493 494 495 496 497 498 499 500 501 502 503 504 505 506 507 508 509 510 511 512 513 514 515 516 517 518 519 520 521 522 523 524 525 526 527 528 529 530 531 532 533 534 535 536 537 538 539 540 541 542 543 544 545 546 547 548 549 550 551 552 553 554 555 556 557