Forum Renkli - Türkiye`nin En Renkli Eğlence ve Bilgi Paylaşım Platformu  



"Taklitler, Asıllarını yaşatırmış."
Go Back   Forum Renkli - Türkiye`nin En Renkli Eğlence ve Bilgi Paylaşım Platformu > Kadınca > Yemek Tarifleri > DİĞER YEMEKLER
Ücretsiz Kayıt ol veya Üye Girişi yapın.
DİĞER YEMEKLER Sitemizde kategorisi bulunmayan tüm yemekler bu forumdadır.

Forum Renkli - Türkiye'nin En Renkli Eğlence ve Paylaşım Platformuna Hoşgeldiniz.
Forum Renkli'ye Hoşgeldiniz. Forumumuza ücretsiz KAYIT olarak, forumumuzda bilgi alışverişi yapabilir ve aramıza katılıp samimi dostluklar kurabilirsiniz.

Forumumuzda bizimle birlikte paylaşıma katılmak için buradan üye olabilirsiniz.



veya Facebook üyeliğiniz ile sitemize kayıt olabilirsiniz.
Etiketli Üyeler Listesi

Yeni Konu Aç Cevap Yaz
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 19 Aralık 2011, 23:35   #1 (permalink)
~ GOD ~

Surly-Boy - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik tarihi: 16 Aralık 2011
Nerden: Eskişehir
Yaş: 19
(Mesajlar): 355
(Konular): 115
Renkli Para : 15178
Aldığı Beğeni: 0
Beğendikleri: 0
Ruh Halim: Panik
Takım :
Standart Börek Tarifleri || ARŞİV

MİDYE BÖREĞİ






Malzemeler
1 paket margarin (oda sıcaklığında)
yarım kilo süt
1 çorba kaşığı kuru maya
1 tatlı kaşığı tuz
aldığı kadar un
İçi için
maydanoz peynir
Üzeri için
1 adet yumurta sarısı
Hazırlanışı
- Unun içerisine maya karıştırılır ve süt ile tuzu da eklenerek hamur yapılır.
- 1 saate yakın hamur dinlenmeye bırakılır.
- Bu sürede hamurun mayası da iyice gelmiş olur.
- Altı eşit parçaya bölünerek her bir parça 30 cm çapında açılır.
- Bu arada margarinde altı parçaya bölünür ve her parça üzerine el yardımı ile sürülür.
- Üçer üçer üst üste dizilir ve el yardımı ile biraz daha genişletilir. – Sıkı şekilde rulo yapılır ve 2 cm aralıklarla kesilir.
- Kesilen her parça el ile bastırılarak açılır ve ortasına peynirli karışım konularak D şeklinde kapatılır.
- Üzerine yumurta sarısı sürülerek 180 derecede önceden ısıtılmış fırında pişmeye bırakılır.
-Afiyet olsun…





Dostluk mantar gibidir. Zehirli olup olmadığı ancak yedikten sonra belli olur.

Konu Surly-Boy tarafından (20 Aralık 2011 Saat 00:42 ) değiştirilmiştir..
Surly-Boy isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı
Alt 19 Aralık 2011, 23:35   #2 (permalink)
~ GOD ~

Surly-Boy - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik tarihi: 16 Aralık 2011
Nerden: Eskişehir
Yaş: 19
(Mesajlar): 355
(Konular): 115
Renkli Para : 15178
Aldığı Beğeni: 0
Beğendikleri: 0
Ruh Halim: Panik
Takım :
Standart

PİDE BÖREĞİ


Malzemeler
4 adet yufka
yarım su bardağı sıvı yağ
1 su bardağı süt
1 adet yumurta
susam
İçi için
200 gram kıyma
2 adet soğan
maydanoz
sıvı yağ ve baharatlar
Hazırlanışı
- İlk olarak iç malzemesini hazırlayalım. Bunun için soğanı ve kıymayı güzelce kavuralım ve baharatlarını ekleyelim.
- Süt ve sıvı yağı bir kase içerisinde karıştıralım.
-Yufkamızı serelim ve üzerine sütlü karışımdan sürelim.
- 1 kenarını yaklaşık 10 cm genişliğinde katlayalım ve bu kısma iç malzememizi koyalım.
- İki kenarını içe kıvırarak rulo şeklinde saralım. (fotoğraftaki gibi)
- Bu şekilde hepsini yapalım. Üzerine yumurta sarısı sürüp susam ekerek 170 derecede pişmeye bırakalım.
- Kızarınca dilimleyerek servis yapalım. Afiyet olsun…





Dostluk mantar gibidir. Zehirli olup olmadığı ancak yedikten sonra belli olur.
Surly-Boy isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı
Reklam Alanı
Alt 19 Aralık 2011, 23:35   #3 (permalink)
~ GOD ~

Surly-Boy - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik tarihi: 16 Aralık 2011
Nerden: Eskişehir
Yaş: 19
(Mesajlar): 355
(Konular): 115
Renkli Para : 15178
Aldığı Beğeni: 0
Beğendikleri: 0
Ruh Halim: Panik
Takım :
Standart

TAVA BÖREĞİ


Bir zamanlar çok sıkça yaptığım bir tarifi bugün kardeşimle tekrarladık. İkimiz hepsini bitirdik Evinizde fırın yoksa ve canınız sık sık börek çekiyorsa bu tarifi aklınızın bir köşesine yazın, ya da yazmayın yine buraya gelip bakarsınız
Malzemeler
2 adet yufka
1 adet yumurta
1 çay bardağı süt
yarım çay bardağı sıvı yağ
içine; peynir ve maydanoz
Hazırlanışı
Genişçe bir teflon tavanın tabanını sıvı yağ ile yağlayın.
Yufkalardan birini etrafa taşacak şekilde serin, ortasına bir kasede karıştırdığınız süt, yağ yumurta karışımından sürün.
Diğer yufkanın yarısını birkaç parçaya ayırarak onları da tavanın ortasına serin. Yine sütlü karışımdan sürün.
Üzerine peynir ve maydanoz harcından serpiştirin.
Yarım kalan yufkayı parçalar halinde yine gelişigüzel serin ve aralara süt harcından dökmeyi unutmayın.
Son olarak en altta kalan ve kenarlardan taşan yufkayı güzelce ortada toparlayın.
Unutmayın ne kadar süt sürerseniz o kadar yumuşacık olur, elbette çok da abartmamak gerekli.
Tavayı ocağa alarak orta ateşte pişmeye bırakın, ara sıra spatula ile altını kontrol edin. Alt kısım kızardığında böreği dikkatlice ters çevirerek diğer yüzünü de kızartın.
Afiyet olsun…





Dostluk mantar gibidir. Zehirli olup olmadığı ancak yedikten sonra belli olur.
Surly-Boy isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı
Reklam Alanı
Alt 19 Aralık 2011, 23:35   #4 (permalink)
~ GOD ~

Surly-Boy - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik tarihi: 16 Aralık 2011
Nerden: Eskişehir
Yaş: 19
(Mesajlar): 355
(Konular): 115
Renkli Para : 15178
Aldığı Beğeni: 0
Beğendikleri: 0
Ruh Halim: Panik
Takım :
Standart

ISPANAKLI GÜL BÖREĞİ


Tarif için sevgili Merve Yamacı’ya çok teşekkürler
Malzemeler
1 kilo ıspanak
6 adet yufka ( 1 adet yufkadan 4 tane gül böreği çıkıyor )
1 adet kuru soğan
1 yemek kaşığı salça
4 yemek kaşığı yoğurt
2 adet yumurta
yarım çay bardağı sıvıyağ
tuz, karabiber,kırmızıbiber
üzeri için çörekotu
Hazırlanışı
- Ispanağı yıkayıp ayıklayın ve yaprak kısımlarını bıçak ile iri iri parçalar halinde kıyın.
- Soğanı yemeklik doğrayıp tencerede sıvıyağı ile biraz kavurun.
- Daha sonra salçayı ekleyin. Bir süre daha kavurun. Üzerine ıspanakları ilave edin.
- Tuzunu ve baharatlarını da ekleyip ocağın altını kısın ve tencerenin kapağını kapatın.
- Ispanakların rengi değişene ve hacmi küçülene kadar bekleyin. Daha sonra karıştırın. Ispanaklar suyunu çekene kadar pişirin ve soğumaya bırakın.
- Yufkalara sürmek için yoğurdun içine 1 yumurta, içerisine sıvıyağı ekleyip çırpın.
- Yufkanın 1 tanesini tezgaha yayın. Üzerine karışımdan döküp fırça ile yufkanın her tarafına yayın. Daha sonra yufkayı 4 e bölün.
- Her parçanın geniş kısmına ıspanaklı harcı çizgi şeklinde yayarak koyun. Sonra her parçayı rulo yapar gibi sarın.
- Daha sonra da bir uçtan başlayarak her parçayı kendi etrafında sararak gül şekli elde edin. Yağlı kağıt serilmiş tepsiye yerleştirin.
- Tüm yufkalar için aynı işlemi tekrarlayın. Artan yoğurtlu karışımın içine 1 yumurta daha kırın,böreklerin üzerine sürün. Çörekotu serpip önceden ısınmış 190 derece fırında pişirin.





Dostluk mantar gibidir. Zehirli olup olmadığı ancak yedikten sonra belli olur.
Surly-Boy isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı
Alt 19 Aralık 2011, 23:35   #5 (permalink)
~ GOD ~

Surly-Boy - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik tarihi: 16 Aralık 2011
Nerden: Eskişehir
Yaş: 19
(Mesajlar): 355
(Konular): 115
Renkli Para : 15178
Aldığı Beğeni: 0
Beğendikleri: 0
Ruh Halim: Panik
Takım :
Standart

ISPANAKLI GÖZLEME


Malzemeler
1 kg ıspanak
yufka
2 adet yumurta
sıvıyağ
Hazırlanışı
- Ispanaklar temizlendikten sonra doğranarak haşlanmaya bırakılır.
- Haşlandıktan sonra suyu süzülür ve yumurtalar ile kavrulur.
- Yufka serilir ve üzerine biraz sıvı yağ gezdirilir.
- Orta kısmına ıspanaklı harçtan konularak bohça şeklinde kapatılır.
- Tava içerisinde her iki tarafıda kızarana kadar pişirilir (Tavayada çok az yağ koyabilirsiniz).
- Aynı işlem diğer yufkalara da uygulanır.
- Afiyet olsun…





Dostluk mantar gibidir. Zehirli olup olmadığı ancak yedikten sonra belli olur.
Surly-Boy isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı
Alt 19 Aralık 2011, 23:35   #6 (permalink)
~ GOD ~

Surly-Boy - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik tarihi: 16 Aralık 2011
Nerden: Eskişehir
Yaş: 19
(Mesajlar): 355
(Konular): 115
Renkli Para : 15178
Aldığı Beğeni: 0
Beğendikleri: 0
Ruh Halim: Panik
Takım :
Standart

ÜÇGEN BÖREĞİ


Malzemeler
250 gram kıyma
1 adet soğan
1 adet patates
1 yemek kaşığı salça
İstenilen miktarda; kimyon, karabiber,pul biber, tuz
5 adet yufka
Hazırlanışı
- İlk olarak soğanları kokusu çıkana kadar kavurup kıymayı ilave edip biraz kavrulmasını bekliyoruz.
- Bir adet rendelenmiş patatesi de ilave ediyoruz ve malzemeler pişene kadar kavuruyoruz.
- Daha sonra bir yemek kaşığı salçayı ve ardından baharatları ekleyip 5,10 dakika kadar daha kavurduktan sonra içimizi soğuması için kenara alıyoruz.
- İç soğuduktan sonra bir adet yufkayı açıyoruz 3-4 parmak genişliğinde şeritler halinde kesiyoruz.
- Yufka şeridinin baş kısmına bir miktar iç harcı koyup yufkayı bir sağa bir sola katlayarak sarıyoruz.
- Sardığımız börekleri bol yağda kızartıp içinde peçete bulunan tabağa çıkarıyoruz ve afiyetle yiyoruz.
Yanında yoğurtla servis edilebilir, afiyet olsun





Dostluk mantar gibidir. Zehirli olup olmadığı ancak yedikten sonra belli olur.
Surly-Boy isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı
Alt 19 Aralık 2011, 23:36   #7 (permalink)
~ GOD ~

Surly-Boy - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik tarihi: 16 Aralık 2011
Nerden: Eskişehir
Yaş: 19
(Mesajlar): 355
(Konular): 115
Renkli Para : 15178
Aldığı Beğeni: 0
Beğendikleri: 0
Ruh Halim: Panik
Takım :
Standart

Malzemeler
5-6 adet milföy hamuru
1 yumurta sarısı
peynir
maydanoz
susam, çörekotu
Hazırlanışı
- Milföy hamurlarını oda sıcaklığında bekleterek yumuşatalım. Merdane ile tek yönde açalım. Kare şeklindeki hamur dikdörtgene dönüşecektir.
- Peynir ve doğranmış maydanozu karıştırıp iç malzemesini hazırlayalım.
- İç malzemesinden bolca hamurun üzerine yerleştirerek rulo şeklinde hamuru katlayalım.
- İki ucu katlayarak sıkıştıralım.
- Hazırlanan börekleri hafif yağlanmış tepsiye yan yana yerleştirelim.
- Üzerlerine yumurta sarısı sürerek susam veya çörek otu serpelim.
- 170 derece fırında üzerleri kızarana dek pişirelim.
- Afiyet olsun…





Dostluk mantar gibidir. Zehirli olup olmadığı ancak yedikten sonra belli olur.
Surly-Boy isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı
Alt 19 Aralık 2011, 23:36   #8 (permalink)
~ GOD ~

Surly-Boy - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik tarihi: 16 Aralık 2011
Nerden: Eskişehir
Yaş: 19
(Mesajlar): 355
(Konular): 115
Renkli Para : 15178
Aldığı Beğeni: 0
Beğendikleri: 0
Ruh Halim: Panik
Takım :
Standart

KIYMALI PATATESLİ BÖREK


Malzemeler
4 adet yufka
1 adet yumurta
1 su bardağı süt
yarım çay bardağı sıvıyağ
İçi için
3 adet patates
2 adet soğan
200 gram kıyma
2 yemek kaşığı sıvıyağ
tuz ve baharat
Hazırlanışı
- Soğanları çok ince doğrayarak sıvı yağda pembeleştirelim ve kıymayı üzerine ekleyelim.
- Soğanlar ve kıyma kavrulduktan sonra tuz ve baharatları da ekleyelim.
- Son olarak patatesleri rendeleyelim ve suyunu sıkarak diğer malzemelerle iyice karıştıralım.
- Biraz daha kavurduktan sonra altını kapatalım.
- Yufkaları tam ortasından ikiye ayıralım.
- Bir kap içerisinde süt, yumurta ve yağı karıştıralım.
-Yufkanın üzerine sürelim ve hazırladığımız içten serpiştirelim.
- Bir kenarından kıvırarak rulo şeklinde saralım ve yağlanmış tepsinin ortasına dolayarak bırakalım.
- Bütün yufkaları bu şekilde saralım ve tepside birbirine dolayalım.
- Kalan yumurtalı karışımı da üzerine sürelim.
- 160 derecede üzeri kızarana kadar pişirelim.





Dostluk mantar gibidir. Zehirli olup olmadığı ancak yedikten sonra belli olur.
Surly-Boy isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı
Reklam Alanı
Alt 19 Aralık 2011, 23:36   #9 (permalink)
~ GOD ~

Surly-Boy - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik tarihi: 16 Aralık 2011
Nerden: Eskişehir
Yaş: 19
(Mesajlar): 355
(Konular): 115
Renkli Para : 15178
Aldığı Beğeni: 0
Beğendikleri: 0
Ruh Halim: Panik
Takım :
Standart

ISPANAKLI KOL BÖREĞİ


Malzemeler
1 kilo yufka
2 adet yumurta
sıvı yağ
1 bardak süt
İçine;
1 kilo ıspanak
tuz ve baharatlar
1 yemek kaşığı salça
1 adet soğan
Hazırlanışı
İlk olarak soğanı ufak ufak doğrayarak genişçe bir tavada az miktar sıvı yağ ile hafifçe kavuralım. Ardından salçayı ve haşlanmış ıspanakları da ekleyerek biraz daha kavuralım, böylece iç malzemesini hazırlamış olalım. Yufkalarımızı açarak ortadan ikiye keselim.Süt ve yumurtanın birini çırpalım, içine biraz da sıvı yağ ilave edelim. Bu karışımı yufkanın üzerine bir fırça ile sürelim. Hazırlamış olduğumuz ıspanak harcını yufkanın üzerine gelişigüzel serpiştirelim ve yufkayı rulo şeklinde saralım. Yağlanmış olan tepsinin ortasından başlayarak daire şeklinde dolayalım. Bu şekilde tepsiyi dolduralım. Üzerine yumurta sürerek önceden ısıtılmış fırında 160 derecede pişmeye bırakalım. Afiyet olsun…





Dostluk mantar gibidir. Zehirli olup olmadığı ancak yedikten sonra belli olur.
Surly-Boy isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı
Alt 19 Aralık 2011, 23:36   #10 (permalink)
~ GOD ~

Surly-Boy - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik tarihi: 16 Aralık 2011
Nerden: Eskişehir
Yaş: 19
(Mesajlar): 355
(Konular): 115
Renkli Para : 15178
Aldığı Beğeni: 0
Beğendikleri: 0
Ruh Halim: Panik
Takım :
Standart

PEYNİRLİ YUFKA BÖREĞİ



Malzemeler
3 adet hazır yufka
1 su bardağı süt
yarım su bardağı sıvı yağ
1 adet yumurta
1 kase beyaz peynir
maydanoz
Hazırlanışı

- Başlangıç olarak peyniri ve maydanozu karıştırıp böreğin içini hazırlayalım.
- Süt, sıvı yağ ve 1 adet yumurtayı bir kabın içinde çırpalım.
- Yağlanmış fırın tepsisine 1 adet yufkayı ikiye ayırıp kat kat serelim. Aralara bolca süt sürelim.
- 2. yufkanın da yarısını sererek, tekrar süt sürelim.
- Üzerine peynir harcını yayalım.
- Kalan yufkaları da aralara süt sürerek yerleştirelim.
- En üste kalan sütü tamamen boşaltarak böreği kare kare dilimleyelim.
- 170 derece fırında üzeri kızarana dek pişirelim.
Dilerseniz böreğin üzerine benim gibi çörekotu serpebilirsiniz. Afiyet olsun…





Dostluk mantar gibidir. Zehirli olup olmadığı ancak yedikten sonra belli olur.
Surly-Boy isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı
Yeni Konu Aç Cevap Yaz

Etiketler
arŞİv, börek, tarifleri, ||


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum Renkli Sosyal Medya
Forumrenkli Facebook Forumrenkli Twitter Forumrenkli RSS
Forum Renkli Desteklediklerimiz

Forum Renkli Yasal Uyarı!

Forum Renkli Türkiye'nin en renkli eğlence ve bilgi paylaşım platformudur. Hukuka, yasalara, telif ve kişilik haklarına bağlıdır. "5651 sayılı yasada" belirtilen "Yer Sağlayıcı" olarak hizmet sunmaktadır. İlgili yasaya göre site yönetiminin tüm içerikleri kontrol etme yükümlülüğü yoktur. Bu sebep ile sitemiz, uyarıları dikkate alarak yasa dışı paylaşımlar hakkında gerekli işlemleri yapmaktadır. Oluşabilecek yasal sorumluluklar "Üyelerimize" aittir.

Forum Renkli; Arkadaşlık, Dostluk, Eğlence, Paylaşım, Msn Nickleri, Msn Sözleri, Msn Avatarları, Ödüllü Yarışmalar, Msn Sözleri, Şiirler, Şarkılar, Moda, Sağlık, Tv, Dizi, Film, Komik, Komik Resimler, Komik Videolar, Haberler, Spor Haberleri ve Güncel Bilgi Paylaşımı gibi konuların kullanıcıları tarafından önceden onay almadan anında yayınlayabildikleri bir forumdur.

Copyright© 2011 - 2013, ForumRenkli.com® Tüm Hakları Saklıdır.


Forum Renkli Alexa Forum Renkli Sitemap



vBulletin® Version 3.8.7 ile güçlendirilmiştir.
Copyright ©2000 - 2017, Jelsoft Enterprises Ltd
Inactive Reminders By Realdizayn

Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.1 ©2011, Crawlability, Inc.

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 121 122 123 124 125 126 127 128 129 130 131 132 133 134 135 136 137 138 139 140 141 142 143 144 145 146 147 148 149 150 151 152 153 154 155 156 157 158 159 160 161 162 163 164 165 166 167 168 169 170 171 172 173 174 175 176 177 178 179 180 181 182 183 184 185 186 187 188 189 190 191 192 193 194 195 196 197 198 199 200 201 202 203 204 205 206 207 208 209 210 211 212 213 214 215 216 217 218 219 220 221 222 223 224 225 226 227 228 229 230 231 232 233 234 235 236 237 238 239 240 241 242 243 244 245 246 247 248 249 250 251 252 253 254 255 256 257 258 259 260 261 262 263 264 265 266 267 268 269 270 271 272 273 274 275 276 277 278 279 280 281 282 283 284 285 286 287 288 289 290 291 292 293 294 295 296 297 298 299 300 301 302 303 304 305 306 307 308 309 310 311 312 313 314 315 316 317 318 319 320 321 322 323 324 325 326 327 328 329 330 331 332 333 334 335 336 337 338 339 340 341 342 343 344 345 346 347 348 349 350 351 352 353 354 355 356 357 358 359 360 361 362 363 364 365 366 367 368 369 370 371 372 373 374 375 376 377 378 379 380 381 382 383 384 385 386 387 388 389 390 391 392 393 394 395 396 397 398 399 400 401 402 403 404 405 406 407 408 409 410 411 412 413 414 415 416 417 418 419 420 421 422 423 424 425 426 427 428 429 430 431 432 433 434 435 436 437 438 439 440 441 442 443 444 445 446 447 448 449 450 451 452 453 454 455 456 457 458 459 460 461 462 463 464 465 466 467 468 469 470 471 472 473 474 475 476 477 478 479 480 481 482 483 484 485 486 487 488 489 490 491 492 493 494 495 496 497 498 499 500 501 502 503 504 505 506 507 508 509 510 511 512 513 514 515 516 517 518 519 520 521 522 523 524 525 526 527 528 529 530 531 532 533 534 535 536 537 538 539 540 541 542 543 544 545 546 547 548 549 550 551 552 553 554 555 556 557