Forum Renkli - Türkiye`nin En Renkli Eğlence ve Bilgi Paylaşım Platformu  



"Taklitler, Asıllarını yaşatırmış."
Go Back   Forum Renkli - Türkiye`nin En Renkli Eğlence ve Bilgi Paylaşım Platformu > Forum Renkli Cafe > Her Telden
Ücretsiz Kayıt ol veya Üye Girişi yapın.
Her Telden Her telden paylaşımın yapılabileceği forum.

Forum Renkli - Türkiye'nin En Renkli Eğlence ve Paylaşım Platformuna Hoşgeldiniz.
Forum Renkli'ye Hoşgeldiniz. Forumumuza ücretsiz KAYIT olarak, forumumuzda bilgi alışverişi yapabilir ve aramıza katılıp samimi dostluklar kurabilirsiniz.

Forumumuzda bizimle birlikte paylaşıma katılmak için buradan üye olabilirsiniz.



veya Facebook üyeliğiniz ile sitemize kayıt olabilirsiniz.
Etiketli Üyeler Listesi

Yeni Konu Aç Cevap Yaz
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 19 Eylül 2011, 01:18   #1 (permalink)
'' Evli Muutlu '' ~ C. ♥ N. ~


- MikiMikrop* - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik tarihi: 03 Ağustos 2011
Nerden: Tiyatro Sahnesinden
(Mesajlar): 5.261
(Konular): 1380
İlişki Durumu: Evli
Renkli Para : 68951
Aldığı Beğeni: 90
Beğendikleri: 102
Ruh Halim: Mutlu
Takım :
ÖdülleriÜye Ödülleri: 1
Oscar Ödülü 
Standart Test: Sağlığınıza ne kadar dikkat ediyorsunuz?

Test: Sağlığınıza ne kadar dikkat ediyorsunuz?



Sürekli sebze yiyip, sporu hiç aksatmıyor olsanız da, bu alışkanlıklarınız sağlıklı biri olduğunuzu göstermez. Çünkü bazen sağlıklı gibi görünse de, yaptıklarınız doğru olmayabilir.




Alışkanlıklarınızın sağlığınız üzerindeki etkisini merak ediyorsanız, sağlık testimizi çözün ve doğruları öğrenin.

BESLENME

1. Sebze ve meyveyi ne kadar tüketiyorsunuz?
A. Meyveden çok sebze yiyorum.
B. Sebzeden çok meyve yiyorum.
C. İkisinden de eşit tüketiyorum.

En sağlıklı cevap: A
Meyve ve sebze, beslenme açısından eşit derecede sağlıklı besinler olarak kabul ediliyor. Fakat meyvenin içerisinde bulunan doğal şeker çok fazla tüketildiğinde vücuda zarar verebiliyor. Çünkü kandaki şeker oranının yükselmesine neden olabiliyor. Beslenme uzmanları, günde en fazla üç porsiyon meyve tüketilmesini öneriyorlar. Sebzeninse, günde en fazla beş porsiyon tüketilmesini tavsiye ediyorlar.

2. Gün içinde ne kadar su tüketiyorsunuz?
A. Birkaç bardak içiyorum.
B. Günde iki litre içiyorum.
C. Susuzluğumu başka içeceklerle de gideriyorum.

En sağlıklı cevap: C
Normalde, susuzluğu sadece su ile gidermenin doğru olduğuna inanılıyor. Fakat İngiltere'de yapılan bir araştırmada, diğer içeceklerin de vücuda faydası olduğu saptandı, örneğin meyve suyu, vücudun ihtiyacı olan C vitamini alımını sağlarken, süt de kalsiyum alımını destekliyor. Ayrıca gün içinde içtiğiniz çay ve kahve de aldığınız sıvı miktarına ekleniyor. Bu nedenle günde 1,5-2 litre sıvı tüketmenizde yarar var.



3. Tahıl ihtiyacınızı hangi besinlerden alıyorsunuz?
A. Kahvaltılık gevreklerden.
B. Meyve ve sebzelerden.
C. Ekmekten.

En sağlıklı cevap: B
Çözülmeyen her porsiyon lifli besine karşılık, iki çözülebilir lifli besin tüketmeniz gerekiyor. Çözülebilir lifli besinler çoğunlukla meyve ve sebzelerde bulunuyor. Çözülmüş lifli besinler toksinleri emiyor, kolesterolü azaltıyor ve bağırsakta yararlı bakterilerin oluşmasını sağlıyor. Çok fazla çözülmeyen lifli besin tüketmek sindirim sistemine zarar verebiliyor. Çözülmemiş lif ise daha çok ekmekte ve kahvaltılık gevrekte bulunuyor.


4. Günde kaç bardak kahve tüketiyorsunuz?
A. Bir bardak içiyorum.
B. iki ya da üç bardak içiyorum.
C. Dört ya da daha fazla içiyorum.

En sağlıklı cevap: B
Yapılan araştırmalarda, günde iki bardak kahve içmenin sağlığa zararlı olduğu yönünde kanıta rastlanmadı. Aksine astım ataklarını azalttığı, kolon kanseri riskini yüzde 25, safra taşı oluşumunu yüzde 45, sirozu yüzde 80 ve parkinson hastalığı riskini de yüzde 80 oranında azalttığı saptandı.

GENEL SAĞLIK

1. Göğüslerinizi ne kadar sıklıkta kontrol ediyorsunuz?
A. Regl dönemimden önce.
B. Regl dönemimden sonra.
C. Düzenli olarak her zaman.

En sağlıklı cevap: C
Göğüslerinizi düzenli olarak kontrol ederseniz, en ufak değişiklikleri bile kolayca fark edebilirsiniz. Bu nedenle göğüslerinizi uzanarak ya da banyodayken ayakta düzenli olarak kontrol etmelisiniz. Eğer farklı bir durum hissederseniz, ciddiye alın ve hemen doktorunuza danışmayı ihmal etmeyin.

2. İş yerindesiniz ve tuvalete çıkmanız gerekiyor. Ne yaparsınız?
A. Eve gidene kadar tutarsınız.
B. Hemen tuvalete gidersiniz ve kısa süre içinde işinizi bitirirsiniz.
C. Hemen tuvalete gidersiniz, fakat uzun süre kalırsınız.

En sağlıklı cevap: B
Tuvalete gitmeniz gerektiğinde hemen gitmez ve uzun süre beklerseniz kabızlık sorunu yaşayabilirsiniz. Uzmanlar vücuttaki suyun gün içinde kalın bağırsak ve kolonlar tarafından emildiğini belirtiyor. Eğer siz vücudunuzun verdiği sinyali görmezlikten gelir ve ertelerseniz daha sonra sinyalleri almamaya başlarsınız. Çok beklemek bu nedenle sağlığınız açısından iyi değildir. Ayrıca klozetin üzerinde uzun süre oturmak kanın damarlara yığılması nedeniyle basura neden olabiliyor.



3. Sabahları dişlerinizi ne zaman fırçalıyorsunuz?
A. Kalkar kalkmaz.
B. Kahvaltıdan sonra.
C. İşe gittiğimde.

En sağlıklı cevap: C
Özellikle de sabahları meyve suyu içmeyi sevenlerdenseniz, sabahları dişlerinizi iş yerinde fırçalanmalısınız. Çünkü meyve suyunun içinde asit vardır ve bu asit diş minesini yumuşatır. Kahvaltıdan hemen sonra dişleri fırçalamak aşınmaya neden olabiliyor. Bu nedenle biraz beklemelisiniz.




PSİKOLOJİ

1. Çalışma saatleri dışında iş yerini ve işlerinizi düşünüyor musunuz?
A. Bazı akşamlar bir anda aklıma geliyor.
B. Düşünmemeye çalışıyorum.
C. Her zaman düşünüyorum.

En sağlıklı cevap: A
Bazı geceler kendinizi iş düşünürken bulduğunuzda, özel hayatınızla iş hayatınızı birbirine karıştırdığınızı düşünüp, üzülmeyin. Uzmanlar bir konu aklınıza takıldığında konunun çözülmesi için çabalamak yerine, yokmuş gibi davranmanın doğru olmadığını söylüyorlar. İşle ilgili bir konu aklınıza geldiğinde, kendinize 20 dakika verin ve o zaman dilimi içinde düşündüklerinizi not alın. Sonrasında ise tekrar eski halinize geri dönün.

2. Hayata bakış açınız nedir?
A. Her zaman en iyi tarafından bakmaya çalışırım.
B. Gerçekçiyim.
C. Biraz kötümser yaklaşırım.

En sağlıklı cevap: A ve B
Yapılan araştırmalar, hayata iyi yönden bakabilen kişilerin, diğerlerine oranla daha sağlıklı olduğunu, grip gibi hastalıklara daha az yakalandığı ve yaklaşık yedi yıl daha fazla yaşadıklarını ortaya koyuyor. Hayata iyi yönden bakmak, kişinin kendi kaderini de belirliyor ve bu nedenle optimist kişiler, özel yaşamlarında da iş hayatlarında da daha başarılı oluyorlar.

3. Arkadaşınız sizden daha başarılı olduğunda ne hissedersiniz?
A. Ona destek olmaya çalışırım.
B. Umurumda olmaz.
C. Memnun olurum ama biraz kıskanırım.

En sağlıklı cevap: C
Kıskançlık, aşırı boyutta olmadığı sürece sandığınız kadar kötü değil. Uzmanlar başarıdaki kıskançlığın, beraberinde hırsı getirdiğini belirtiyor. Böylece eksikliklerinizi daha rahat anlayabiliyor ve bunları gidermek için daha çok çalışıyorsunuz.




4. Tatilinizi nasıl geçirmekten hoşlanıyorsunuz?
A. Uzun hafta sonlarını severim.
B. Bir hafta orada, bir hafta burada geçiririm.
C İki haftalık tatilleri tercih ediyorum.

En sağlıklı cevap: C
Stres yönetim uzmanları, tatile çıkan kişilerin rahatlamalarının birkaç gün sürdüğünü belirtiyor. Bu nedenle bir haftalık tatil, üzerinizdeki stresi atmak için yeterli olmuyor. Bunun yerine iki haftalık tatilleri seçmeniz daha doğru.



FITNESS

1. Ne kadar egzersiz yapıyorsunuz?
A. Haftada beş gün, 30 dakikalık egzersizler yapıyorum.
B. Haftada üç ya da dört gün, 20 dakikalık, zor egzersizler yapıyorum.
C. Her hafta bir ya da iki saat spor yapıyorum.

En sağlıklı cevap: A ve B
Eğer sürekli masa başında oturarak iş yapan biriyseniz haftada bir ya da iki gün spor salonuna gitmek size çok fazla şey kazandırmıyor. Sağlıklı bir yaşam için, sık ve kısa egzersizler yapmak en ideal olanı. Gün içinde yarım saat yürümek ya da bahçe işleriyle uğraşmak, sağlıklı olmanızı sağlıyor; fakat haftada üç defa, yirmi dakika aerobik yapmak ya da bisiklete binmek de formda kalmanıza yardımcı oluyor.

2. Hasta olduğunuzda da egzersiz yapıyor musunuz?
A. Boğaz ağrısı egzersiz yapmama engel olamaz.
B. Evde dinlenmeyi tercih ediyorum.
C. Evet, çünkü egzersiz bağışıklık sistemimi güçlendiriyor.

En sağlıklı cevap: A
Hastayken egzersiz yapacaksanız boynun aşağısı ve yukarısını ikiye ayırmanız gerekiyor. Eğer akan bir burun ya da boğaz ağrısı gibi boynun yukarısında rahatsızlıklarınız varsa, o zaman egzersiz yapmanızın bir zararı yol. Fakat boynun alt tarafında kas ağrısı, öksürük, göğüs ağrısı gibi semptomlar varsa, iyileşene kadar beklemeniz gerekiyor. Ateşiniz varsa kesinlikle egzersiz yapmamalısınız. Çünkü ateşliyken egzersiz yapmak, kalp krizi riskini artırıyor.

3. Vücudunuzu ne zaman esnetiyorsunuz?
A. Egzersizden önce.
B. Egzersizden sonra.
C. Hem egzersizden önce hem de egzersizden sonra.

En sağlıklı cevap: B
Yapılan çalışmalar, egzersizden önce yapılan esneme hareketlerinin yaralanmaları önlemediğini ortaya koyuyor. Egzersizden sonra yapılan esnemelerse vücut sıcak olduğu için daha yararlı.







Ben seninle.. MUTLUYUM
C. Ö.




- MikiMikrop* isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı
Yeni Konu Aç Cevap Yaz

Etiketler
dikkat, ediyorsunuz, kadar, ne, sağlığınıza, test


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum Renkli Sosyal Medya
Forumrenkli Facebook Forumrenkli Twitter Forumrenkli RSS
Forum Renkli Desteklediklerimiz

Forum Renkli Yasal Uyarı!

Forum Renkli Türkiye'nin en renkli eğlence ve bilgi paylaşım platformudur. Hukuka, yasalara, telif ve kişilik haklarına bağlıdır. "5651 sayılı yasada" belirtilen "Yer Sağlayıcı" olarak hizmet sunmaktadır. İlgili yasaya göre site yönetiminin tüm içerikleri kontrol etme yükümlülüğü yoktur. Bu sebep ile sitemiz, uyarıları dikkate alarak yasa dışı paylaşımlar hakkında gerekli işlemleri yapmaktadır. Oluşabilecek yasal sorumluluklar "Üyelerimize" aittir.

Forum Renkli; Arkadaşlık, Dostluk, Eğlence, Paylaşım, Msn Nickleri, Msn Sözleri, Msn Avatarları, Ödüllü Yarışmalar, Msn Sözleri, Şiirler, Şarkılar, Moda, Sağlık, Tv, Dizi, Film, Komik, Komik Resimler, Komik Videolar, Haberler, Spor Haberleri ve Güncel Bilgi Paylaşımı gibi konuların kullanıcıları tarafından önceden onay almadan anında yayınlayabildikleri bir forumdur.

Copyright© 2011 - 2013, ForumRenkli.com® Tüm Hakları Saklıdır.


Forum Renkli Alexa Forum Renkli Sitemap



vBulletin® Version 3.8.7 ile güçlendirilmiştir.
Copyright ©2000 - 2017, Jelsoft Enterprises Ltd
Inactive Reminders By Realdizayn

Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.1 ©2011, Crawlability, Inc.

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 121 122 123 124 125 126 127 128 129 130 131 132 133 134 135 136 137 138 139 140 141 142 143 144 145 146 147 148 149 150 151 152 153 154 155 156 157 158 159 160 161 162 163 164 165 166 167 168 169 170 171 172 173 174 175 176 177 178 179 180 181 182 183 184 185 186 187 188 189 190 191 192 193 194 195 196 197 198 199 200 201 202 203 204 205 206 207 208 209 210 211 212 213 214 215 216 217 218 219 220 221 222 223 224 225 226 227 228 229 230 231 232 233 234 235 236 237 238 239 240 241 242 243 244 245 246 247 248 249 250 251 252 253 254 255 256 257 258 259 260 261 262 263 264 265 266 267 268 269 270 271 272 273 274 275 276 277 278 279 280 281 282 283 284 285 286 287 288 289 290 291 292 293 294 295 296 297 298 299 300 301 302 303 304 305 306 307 308 309 310 311 312 313 314 315 316 317 318 319 320 321 322 323 324 325 326 327 328 329 330 331 332 333 334 335 336 337 338 339 340 341 342 343 344 345 346 347 348 349 350 351 352 353 354 355 356 357 358 359 360 361 362 363 364 365 366 367 368 369 370 371 372 373 374 375 376 377 378 379 380 381 382 383 384 385 386 387 388 389 390 391 392 393 394 395 396 397 398 399 400 401 402 403 404 405 406 407 408 409 410 411 412 413 414 415 416 417 418 419 420 421 422 423 424 425 426 427 428 429 430 431 432 433 434 435 436 437 438 439 440 441 442 443 444 445 446 447 448 449 450 451 452 453 454 455 456 457 458 459 460 461 462 463 464 465 466 467 468 469 470 471 472 473 474 475 476 477 478 479 480 481 482 483 484 485 486 487 488 489 490 491 492 493 494 495 496 497 498 499 500 501 502 503 504 505 506 507 508 509 510 511 512 513 514 515 516 517 518 519 520 521 522 523 524 525 526 527 528 529 530 531 532 533 534 535 536 537 538 539 540 541 542 543 544 545 546 547 548 549 550 551 552 553 554 555 556 557