Forum Renkli - Türkiye`nin En Renkli Eğlence ve Bilgi Paylaşım Platformu  



"Taklitler, Asıllarını yaşatırmış."
Go Back   Forum Renkli - Türkiye`nin En Renkli Eğlence ve Bilgi Paylaşım Platformu > Eğitim & Öğretim > Eğitim ve Öğretim Genel > Hukuk
Ücretsiz Kayıt ol veya Üye Girişi yapın.
Hukuk Hukuk dersi hakkındaki tüm bilgiler ve paylaşımlar bu bölümdedir.

Forum Renkli - Türkiye'nin En Renkli Eğlence ve Paylaşım Platformuna Hoşgeldiniz.
Forum Renkli'ye Hoşgeldiniz. Forumumuza ücretsiz KAYIT olarak, forumumuzda bilgi alışverişi yapabilir ve aramıza katılıp samimi dostluklar kurabilirsiniz.

Forumumuzda bizimle birlikte paylaşıma katılmak için buradan üye olabilirsiniz.



veya Facebook üyeliğiniz ile sitemize kayıt olabilirsiniz.
Etiketli Üyeler Listesi

Like Tree2Kişi Beğendi
  • 2 Post By adaletli
Yeni Konu Aç Cevap Yaz
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 28 Ocak 2013, 16:52   #1 (permalink)
yorgun

adaletli - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik tarihi: 12 Ağustos 2011
Nerden: Dünya'dan
(Mesajlar): 740
(Konular): 153
İlişki Durumu: Yok
Burç:
Renkli Para : 80249
Aldığı Beğeni: 151
Beğendikleri: 113
Ruh Halim: Kotu Cocuk
Takım :
Standart temel hukuk tes ve cevapları

1) Hukukta zararın karşılığı olan müyeeyide tazminat ise, suçun karşılığı aşağıdakilerden hangisidir?

A) Ceza
B) Cebri icra
C) Hükümsüzlük
D) İptal
E) Butlan


2) Aşağıdakilerden hangisi kamu hukukunun dallarından biri değildir?

A) Ceza Hukuku
B) Medeni Yargılama Hukuku
C) Borçlar Hukuku
D) İdare Hukuku
E) Vergi Hukuku


3) Aşağıdakilerden hangisi İdare Hukuku kurallarının düzenleme alanına girmez?

A) Devlet idaresinin teşkilatı
B) Devlet İdaresinin işleyişi
C) Kamu hizmetleri
D) Suç teşkil eden eylem ve davranışlar
E) Kişilerin idare ile olan anlaşmazlıkları

4) Aşağıdakilerden hangisi kıymetli evrak sayılmaz?

A) Çek
B) Tapu senedi
C) Konişmento
D) Makbuz senedi
E) Bono

5) Aşağıdakilerden hangisi esnaf değildir?

A) Fırıncı
B) Matbaacı
C) Terzi
D) Berber
E) Ayakkabı tamircisi



6) Genellikle tartışmalı olan hukuki konularda hukuk bilginlerinin ileri sürmüş oldukları görüş, düşünce ve kanaatlerden oluşan kaynaklara ne ad verilir?

A) İradi kaynak
B) Bilimsel görüş
C) Yargısal kararlar
D) Yazılı kaynak
E) Özel kaynak

7) 1982 Anayasasına göre, Cumhurbaşkanının hangi kanunları bir daha görüşülmek üzere TBMM'ye gönderme yetkisi yoktur?

A) Ceza Kanunlarını
B) İş kanunlarını
C) Ticaret kanunlarını
D) Askeri kanunları
E) Bütçe kanunlarını

8) Kişilerle devlet arasındaki ilişkileri düzenleyen hukuk kurallarından doğan haklara ne ad verilir?

A) Kamu hakları
B) Nisbi haklar
C) Özel haklar
D) Mutlak haklar
E) Kişilik hakları

9) Türkiye'de bulunan bir yabancı aşağıdaki haklardan hangisinden yararlanabilir?

A) Seçme hakkı
B) Seçilme hakkı
C) Memur olma hakkı
D) Mülkiyet hakkı
E) Cumhurbaşkanı olma hakkı

1-a,2-b,3-e,4-c,5-e,6-e,7-yok,8-a,9-d,10-a

1 Müeyyidesi küçük görme olan sosyal hayat kuralı nedir?
Ahlak Kuralları

2 * Hukuk kuralları ile benzerliklerin en yoğun olduğu sosyal hayat kuralları nedir? *
Ahlak Kuralları

3 Yalan söyleyen bir kimse sosyal hayatı düzenleyen kurallardan hangisinin müeyyidesi ile karşılaşır?
Ahlak Kuralları

4 Başkalarının malına göz dikmemeyi emreden ahlak kuralı nedir?
Objektif Ahlak Kuralı

Neyin müeyyidesi günahkar olma ve ahirette cezalandırmadır?
Din Kuralları

Kanun koyarken toplumun hangi nitelikleri gözden uzak tutulamaz?
Ahlaki Görüşleri

Sosyal hayatı düzenleyen ahlak kuralları genel olarak nasıl gruplandırılır?
Objektif-Subjektif olarak

Sosyal hayatı düzenleyen kurallardan maddi müeyyideli olana örnek veriniz?
Hukuk Kuralları

Hastalanan arkadaşını ziyaret etmeyen kişi hangi sosyal hayat kuralına aykırı davranmış olur?
Görgü Kurallarına

Görgü Kurallarının müeyyidesi nedir?
Alay edilme

Sosyal Hayatı düzenleyen kurallar?
Objektif Ahlak Kuralları
Subjektif Ahlak Kuralları
Din Kuralları
Hukuk Kuralları

Görgü Kurallarının yaptırımı nedir?
Alay Edilme

Subjektif Ahlak kurallarına aykırı bir duruma örnek veriniz?
Yalan Söylemek

4 Hukukun Müeyyidelerinden birini söyleyiniz?
Ceza



Karaborsacılık yapan bir tüccar mesleğini yürütmekten 3 ay süreyle yasaklanmış ise, ne tür bir müeyyide ile karşılaşmıştır?
Ceza

Hükümsüzlük Türleri nelerdir?
Yokluk
Butlan
Tek taraflı bağlamazlık

Ayşe’ye ait evin Devlet tarafından yol veya çocuk bahçesi yapmak amacıyla takdir edilen bedeli ödenmek suretiyle elinden alınmasına ne denir?
Kamulaştırma (İstimlak)

Mümeyyiz küçüğün yapmış olduğu borçlandırıcı bir hukuki muamele, kanuni temsilcisi tarafından onaylanmazsa işlemin sonucu ne olur?
Tek taraflı bağlamazlık

Hukuk kurallarının müeyyideleri?
Ceza
Cebri icra
İptal
Tazminat
Hükümsüzlük


Hukuk kurallarına aykırı biçimde yapılmış olan idari işlemler yargı organlarınca hangi müeyyideye tabi tutulur?
İptal

Alacaklının icra dairesi vasıtasıyla bir kişinin mallarını haczetmesine ne denir?
Cebri İcra

Hukukun tasnifi olarak yapılan ayrım nedir?
Kamu Hukuku
Özel Hukuk

Kanunun suç saydığı eylem ve davrananlara uygulanacak yaptırıma hukukta ne denir?
Ceza

Disiplin Cezaları?
Uyarma
Kınama
Kusur Bildirme
Meslekten Çıkarma


İdarenin yargı dışı denetimine örnek?
Sayıştayın mali alandaki kontrolü

Türk Yargı sisteminin benimsediği Yargı Türleri?
Anayasa Yargısı
İdari Yargı
Askeri Yargı
Adli Yargı

Servet üzerinden alınan vergiler?
Emlak Vergisi
Motorlu Taşıtlar vergisi
Veraset ve intikal vergisi
Taşıt alım vergisi

1982 Anayasasına göre seçilmenin ilkeleri?
Gizli Olması
Tek dereceli olması
Oyların dökümünün açık olması
Serbest Olması

Yürürlükte olan T.C. Anayasası hangi yılda yürürlüğe girmiştir?
1982

Devlet Denetleme Kurulunun Görev Alanları?
Genel idare merkez teşkilatı
Üniversiteler
Genel İdare taşra teşkilatı
Belediyeler

Vergi, Resim, harç ve benzeri yükümlerin ancak kanunla konulması, değiştirilmesi veya kaldırılmasına vergi hukukunda ne denir?
Kanunilik İlkesi

Cumhurbaşkanı Seçilmek için gerekli koşullar?
40 Yaşını doldurmuş olmak
Kanunun aradığı şartlara sahip olmak
Üniversite bitirmiş olmak
Türk vatandaşı olmak

Vatandaşlar arasında herhangi bir fark yapılmaksızın herkesin vergi ödemekle yükümlü olduğu ilke nedir?
Genellik

1982 Anayasasında yürütme organının başı kimdir?
Cumhurbaşkanı

“Hangi eylemin suç teşkil edeceğinin ve buna ne ceza verileceğinin kanunla belirtilmesi” şeklinde ifade edilebilecek ilkeye Ceza Hukukunda ne denir?
Kanunsuz suç ve ceza olmaz ilkesi

1982 Anayasası kim tarafından hazırlanmıştır?
Danışma Meclisi

T.C. Laik bir devlet olduğu hükmü nerde yer alır?
Anayasada

Bir mahkemenin yargı çevresinin değiştirilmesi konusundaki kararı nedir?
Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu

Taşradaki kademelerin hangisinde bir bakanlığın temsilcisi olarak birer müdür bulunur?
İl

Şahısların temel hak ve hürriyetlerini düzenleyen hukuk dalı nedir?
Anayasa Hukuku

1982 Anayasasına göre Cumhurbaşkanını kim seçer?
TBMM

İdare hukukunun merkez teşkilatında kim bulunur?
Cumhurbaşkanı ve Bakanlar kurulu

“Kanunsuz suç ve ceza olmaz” ilkesi, Ceza Hukukunun hangi unsurunu açıklar?
Kanunilik

Vali ve Kaymakam idare hukukunun idare teşkilatın hangi kolunda yer alır?
Taşra Teşkilatı

TBMM kaç milletvekilinden oluşur?
550

Türk Hukukuna göre milletvekili seçme ve seçilme yaşı kaçtır?
18-30

Kişilerin doğumdan ölüme kadar önem arz eden bütün ilişkilerini düzenleyen hukuk dalı nedir?
Medeni Hukuk

Kıymetli Evraklar Nelerdir?
Bono
Poliçe
Makbuz senedi
Çek

Bir Alman ile bir türkün evlenmesine ilişkin sorunlar hangi hukuk dalıyla ilgilidir?
Kanunlar İhtilafı

Çekişmesiz Yargıda ne yoktur?
Menfaatleri zıt iki taraf
Temel Hukuk Soru –Cevap
Şahısların ehliyetlerini düzenleyen hukuk dalı nedir?
Şahsın Hukuk

Ölmüş kişinin mirasa konu olan hak ve borçlarının toplamına miras hukukunda ne ad verilir?
Tereke

Limited Ortaklıkta en az ve en çok ortak sayısı nedir?
2-50

Borçlar hukuku hangi hukuk dalına girer?
Medeni Hukuk

Ticari bir işletmeyi ticaret ünvanı altında işletmek maksadıyla kurulan ve şirket alacaklarına karşı ortaklardan bir veya bir kaçanın sorumluluğu sınırsız diğer ortakların sorumluluğu belli bir sermaye ile sınırlı olan şirket türü nedir?
Komandit

Özel Hukukun Dalları?
Ticaret Hukuku
Medeni Hukuk
Borçlar Hukuku
Devletler Özel Hukuku

Bankacılık ve sigortacılık yapamayan şirket türü nedir?
Limited

Özel Sigorta Türleri?
Kara Sigortası
Deniz Sigortası
Can Sigortası
Mal Sigortası

Türk Medeni hukukunun temel kaynağını oluşturan Türk Medeni Kanunu ile borçlar kanunu hangi yılda yürürlüğe girmiştir?
1926

Kambiyo Senetleri Nelerdir?
Bono
Poliçe
Çek

Medeni hukuk ve özel hukukun çoğu zaman eş anlamlı kullanılması medeni hukukun hangi özelliğini gösterir?
Özel hukukun geniş ve önemli bir dal olması

Bir Anonim şirkette ortağın pay sahipliğini gösteren belgeye ne denir?
Hisse Senedi

Deniz ticaretinde geminin bayrağı neyi gösterir?
Geminin bağlı olduğu devleti

Medeni Hukukun Dalları?
Aile Hukuku
Şahsın Hukuku
Eşya Hukuku
Miras Hukuku

Bir ticari işletmeyi kısmen dahi olsa kendi adına işleten kimseye ne denir?
Tacir


Şirketlerde sınırsız sorumlu ortak ne demektir?
Tüm malvarlığı ile sorumlu olmak

Bir uyuşmazlığın kanunlar ihtilafı konusuna girebilmesi için hangi unsurun olması gerekir?
Yabancılık unsuru

Deniz yoluyla eşya taşıma karşılığı ödenen ücrete Deniz Ticaretinde ne denir?
Navlun

Trabzon’da bir Türk ile Norveçlinin yaptıkları ticari sözleşmeden doğan uyuşmazlıklar hangi hukuk dalını ilgilendirir?
Kanunlar İhtilafı

Deniz yoluyla eşya taşıma karşılığı yapılan sözleşmeye ne denir?
Navlun Sözleşmesi

Ticaret Şirketleri?
Anonim
Limited
Kolektif
Komandit

Nişanlanma, Evlenme ve boşanma gibi konuları düzenleyen hukuk dalı nedir?
Aile Hukuku

Meclise sunulan kanun tasarısı ve tekliflerinin görüşülme usül ve esasları ne ile düzenlenir?
Meclis İç Tüzüğü ile

Tüzükler hukuken hangi kaynaklardandır?
Yazılı

TBMM’de kabul edilen kanunlar, Cumhurbaşkanı tarafından kaç gün içinde yayımlanır?
15




Kanunların Özellikleri?
Yazılı
Genel
Soyut
Sürekli

Adli yargı alanındaki içtihadı birleştirme kararlarını kim verir?
Yargıtay

Türkiye’de Bakanlar Kuruluna kanun hükmünde kararname çıkarma yetkisi ilk kez hangi yılda verilmiştir?
1971

Kazai İçtihatlar Hukukun hangi kaynaklarındandır?
Yardımcı

Hakimin bur uyuşmazlığın çözümünde yazılı kaynaklarda bir hukuk kuralı bulunmadığı takdirde örf, adet hukukuna başvurması örf ve adet hukukunun hangi özelliğini gösterir?
Tali Kaynak olmasını

Kanun Teklifi Ne demektir?
Millet vekillerinin meclise sunduğu kanun projesi

Metinde yürürlük tarihi gösterilmeyen kanunlar resmi gazetede yayımlanmasından kaç gün sonra yürürlüğe girer?
45

Tüzükler çıkarılmadan önce hangi makamın onayından geçmesi gerekir?
Danıştay

Paftos ve örfü belde hukukun hangi kaynakları arasında yer alır?
Özel örf ve Adet kuralları

Hakkın mahiyetini açıklayan görüşler?
Karma Nazariye
Menfaat nazariyesi
Hürriyet nazariyesi
İrade nazariyesi

Sınırlı ayni haklar neyin kapsamında yer alır?
Mamelek Hakları

Şahsi İrtifak Haklarına bir örnek?
İntifa Hakkı

Kişinin maddi ve manevi tüm varlığının serbestçe geliştirilmesi amacını güden hak ve hürriyetlere ne denir?
Kişisel Haklar

Şahıslarla devlet arasındaki ilişkileri düzenleyen hukuk kurallarından doğan haklara ne denir?
Kamu Hakları

Konut dokunulmazlığı hakkı neyin kapsamındadır?
Temel Haklar

Özel Hakların konularına göre tasnifi nedir?
Mamelek
Şahsiyet

Çalışma hakkı ne tür bir haktır?
Sosyal ve ekonomik

Maddi mallar üzerindeki mutlak haklara ne denir?
Ayni hak

Yazarın kitabı üzerinde sahip bulunduğu hakka ne ad verilir?
Telif Hakkı

Hukuk düzeni tarafından şahıslara tanınmış olan yetkiye ne denir?
Hak

Kamu hakları içerisinde yer alan kişisel haklar?
Din ve Vicdan hürriyeti hakkı
Mülkiyet Hakkı
Kişi hürriyeti ve güvenliği hakkı
Özel hayatın gizliliği hakkı

Özel hakların gayelerine göre yapılan ayırım?
Yenilik doğuran
Alalede

Sahibine en geniş yetkileri veren herkese karşı ileri sürülebilen ve herkesin uymakla yükümlü olduğu haklara hukukta ne denir?
Mutlak Haklar

Kurucu yenilik doğuran haklar?
Satım sözleşmesi yapılması
Kira sözleşmesi yapılması
Vekalet sözleşmesi yapılması
Ariyet sözleşmesi yapılması


Noter veya yetkili resmi makamlar tarafından düzenlenen yazılı belgelere ne ad verilir?
Resmi Senet
Hukuka Giriş Soru – Cevap-3

Kanunlar kim tarafından çıkartılır?
CEVAP: TBMM

2. İki kişi, bilgisayar satışı konusunda satım sözleşmesi yapmışlar, 2 gün sonra teslim edilmek üzere anlaşmışlar, ancak 10 gün geçmesine rağmen teslim gerçekleşmemiştir. Bu sırada çıkan yangınla bilgisayar yanar. Aşağıdakilerden hangisi bu olayla ilgili doğrudur?
CEVAP: Temerrüt gerçekleştikten sonra mal hasar gördüğünden kazadan dolayı sorumluluk gereği satıcı zarardan sorumludur. Alıca parayı ödemek zorunda değildir

3. Derneklerin feshine hangi organ karar verir?
CEVAP: Genel kurul

4. Tic Kanunda düzenlenen şirket değildir?
CEVAP: Kooperatifler

5. Alacaklıdan mal kaçırmak adına arabasını arkadaşına satmış gibi göstermek?
CEVAP: Mutlak muvazaa

6. 100 kg buğday (diğer borçlar) borcun ifası nerede olur?
CEVAP: Borçlunun yerleşim yeri

7. Kefalet sözleşmesi ile ilgili doğrudur?
CEVAP: Akıl hastası kesinlikle kefil olamaz

8. Temsil hangi durumda sona ermez?
CEVAP: Temsilciye icra takibi yapılması durumunda

9. Doğrudan doğruya teslimin kaynağı nedir?
CEVAP: Borçlar hukuku

10. Aşağıdakilerden hangisi kamu tüzel kişisi değildir?
CEVAP: Yargı organı

11. Yetkisiz temsille ilgili hangisi yanlıştır?
CEVAP: Yetkisiz temsilin yaptığı hukuki işlem, temsil olunanın haleflerini bağlar

12. Aşağıdakilerden hangisi haksız fiilin sorumluluğunun unsurlarından değildir?
CEVAP: Tehlike

13. Vesayet velayet hangi hukukun konusundadır?
CEVAP: Medeni hukuk

14. Tartışma defi ne demektir?
CEVAP: Adi kefalette, kefilin alacaklıdan önce borçluya, sonra kendisine başvurması gerektiği yönündeki savunmadır


15. Ayıplı bir malın iadesi kaç gündür?
CEVAP: 15

16. Devletin şeklini, organlarını ve bunların görevlerini, temel hak ve özgürlüklerini düzenleyen hukuk?
CEVAP: Anayasa hukuku

17. Kişiye sıkı sıkıya bağlı haklarla ilgili hangisi yanlıştır?
CEVAP: Miras yoluyla mirasçılara geçebilir

18. Sınırlı ehliyetsizler aşağıdakilerden hangisi yapamazlar?
CEVAP:

19. Tam ehliyetsizler ile ilgili hangisi doğrudur?
CEVAP: Hiçbir hukuki işlem yapamazlar

20. Bir yayaya çarpıp yaralanmasına yol açılması halinde hangisi uygulanır?
CEVAP: Hükümsüzlük

21. Aşağıdakilerden hangisi “Özel ceza yargı mahkemeleri”ndendir?
CEVAP: Trafik mahkemesi

22. Bir kadın pırlanta kolyesini çok beğenen arkadaşına ödünç veriyor, koyla ondayken aynı kişiye satılıyor?
CEVAP: Kısa elden teslim

23. Aşağıdakilerden hangisi ferdiyle belirlenenler arasında yer almaz?
CEVAP: Murat marka araba

24. İngiltere’den oğlu geleceği ve konutun bu nedenle boşaltılmasını isteyen kişi kira sözleşmesini nasıl son buldurur?
CEVAP: Önceden bildirimle fesih

25. Aşağıdakilerden hangisi resmi şekle tabi değildir?
CEVAP: Kefalet sözleşmesi

26. Aşağıdakilerden hangisi ikrahın özelliklerinden değildir?
CEVAP: Sadece silah tehtidiyle yapılabilir

27. Zamanaşımı ile ilgili hangisi doğrudur?
CEVAP: Aciz vesikasına bağlı olanlar zaman aşımına uğramaz
28. Hangisi adli yargı mahkemesi değildir?
CEVAP: Askeri mahkeme

29. Haksız fiil sonucunda, mağdurun da kusurlu olduğuna karar verilmese, aşağıdakilerden hangisi bunun sonucudur?
CEVAP: Hakim tazminatı indirir


1. Müeyyidesi küçük görme olan sosyal hayat kuralı nedir?
Ahlak Kuralları

2. Hukuk kuralları ile benzerliklerin en yoğun olduğu sosyal hayat kuralları nedir?
Ahlak Kuralları

3. Yalan söyleyen bir kimse sosyal hayatı düzenleyen kurallardan hangisinin müeyyidesi ile karşılaşır?
Ahlak Kuralları

4. Hukukun Müeyyidelerinden birini söyleyiniz?
Ceza

5. Başkalarının malına göz dikmemeyi emreden ahlak kuralı nedir?
Objektif Ahlak Kuralı

6. Neyin müeyyidesi günahkar olma ve ahirette cezalandırmadır?
Din Kuralları

7. Kanun koyarken toplumun hangi nitelikleri gözden uzak tutulamaz?
Ahlaki Görüşleri

8. Sosyal hayatı düzenleyen ahlak kuralları genel olarak nasıl gruplandırılır?
Objektif-Subjektif olarak

9. Sosyal hayatı düzenleyen kurallardan maddi müeyyideli olana örnek veriniz?
Hukuk Kuralları

10. Hastalanan arkadaşını ziyaret etmeyen kişi hangi sosyal hayat kuralına aykırı davranmış olur?
Görgü Kurallarına

11. Görgü Kurallarının müeyyidesi nedir?
Alay edilme

12. Sosyal Hayatı düzenleyen kurallar?
Objektif Ahlak Kuralları
Subjektif Ahlak Kuralları
Din Kuralları
Hukuk Kuralları

13. Görgü Kurallarının yaptırımı nedir?
Alay Edilme

14. Subjektif Ahlak kurallarına aykırı bir duruma örnek veriniz?
Yalan Söylemek


15. Karaborsacılık yapan bir tüccar mesleğini yürütmekten 3 ay süreyle yasaklanmış ise, ne tür bir müeyyide ile karşılaşmıştır?
Ceza

16. Hükümsüzlük Türleri nelerdir?
Yokluk
Butlan
Tek taraflı bağlamazlık

17. Ayşe’ye ait evin Devlet tarafından yol veya çocuk bahçesi yapmak amacıyla takdir edilen bedeli ödenmek suretiyle elinden alınmasına ne denir?
Kamulaştırma (İstimlak)

18. Mümeyyiz küçüğün yapmış olduğu borçlandırıcı bir hukuki muamele, kanuni temsilcisi tarafından onaylanmazsa işlemin sonucu ne olur?
Tek taraflı bağlamazlık

19. Hukuk kurallarının müeyyideleri?
Ceza
Cebri icra
İptal
Tazminat
Hükümsüzlük


20. Hukuk kurallarına aykırı biçimde yapılmış olan idari işlemler yargı organlarınca hangi müeyyideye tabi tutulur?
İptal

21. Alacaklının icra dairesi vasıtasıyla bir kişinin mallarını haczetmesine ne denir?
Cebri İcra

22. Hukukun tasnifi olarak yapılan ayrım nedir?
Kamu Hukuku
Özel Hukuk

23. Kanunun suç saydığı eylem ve davrananlara uygulanacak yaptırıma hukukta ne denir?
Ceza

24. Disiplin Cezaları?
Uyarma
Kınama
Kusur Bildirme
Meslekten Çıkarma


25. İdarenin yargı dışı denetimine örnek?
Sayıştayın mali alandaki kontrolü

26. Türk Yargı sisteminin benimsediği Yargı Türleri?
Anayasa Yargısı
İdari Yargı
Askeri Yargı
Adli Yargı

27. Servet üzerinden alınan vergiler?
Emlak Vergisi
Motorlu Taşıtlar vergisi
Veraset ve intikal vergisi
Taşıt alım vergisi

28. 1982 Anayasasına göre seçilmenin ilkeleri?
Gizli Olması
Tek dereceli olması
Oyların dökümünün açık olması
Serbest Olması

29. Yürürlükte olan T.C. Anayasası hangi yılda yürürlüğe girmiştir?
1982

30. Devlet Denetleme Kurulunun Görev Alanları?
Genel idare merkez teşkilatı
Üniversiteler
Genel İdare taşra teşkilatı
Belediyeler

31. Vergi, Resim, harç ve benzeri yükümlerin ancak kanunla konulması, değiştirilmesi veya kaldırılmasına vergi hukukunda ne denir?
Kanunilik İlkesi

32. Cumhurbaşkanı Seçilmek için gerekli koşullar?
40 Yaşını doldurmuş olmak
Kanunun aradığı şartlara sahip olmak
Üniversite bitirmiş olmak
Türk vatandaşı olmak

33. Vatandaşlar arasında herhangi bir fark yapılmaksızın herkesin vergi ödemekle yükümlü olduğu ilke nedir?
Genellik

34. 1982 Anayasasında yürütme organının başı kimdir?
Cumhurbaşkanı

35. “Hangi eylemin suç teşkil edeceğinin ve buna ne ceza verileceğinin kanunla belirtilmesi” şeklinde ifade edilebilecek ilkeye Ceza Hukukunda ne denir?
Kanunsuz suç ve ceza olmaz ilkesi

36. 1982 Anayasası kim tarafından hazırlanmıştır?
Danışma Meclisi

37. T.C. Laik bir devlet olduğu hükmü nerde yer alır?
Anayasada

38. Bir mahkemenin yargı çevresinin değiştirilmesi konusundaki kararı nedir?
Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu

39. Taşradaki kademelerin hangisinde bir bakanlığın temsilcisi olarak birer müdür bulunur?
İl

40. Şahısların temel hak ve hürriyetlerini düzenleyen hukuk dalı nedir?
Anayasa Hukuku

41. 1982 Anayasasına göre Cumhurbaşkanını kim seçer?
TBMM

42. İdare hukukunun merkez teşkilatında kim bulunur?
Cumhurbaşkanı ve Bakanlar kurulu

43. “Kanunsuz suç ve ceza olmaz” ilkesi, Ceza Hukukunun hangi unsurunu açıklar?
Kanunilik

44. Vali ve Kaymakam idare hukukunun idare teşkilatın hangi kolunda yer alır?
Taşra Teşkilatı

45. TBMM kaç milletvekilinden oluşur?
550

46. Türk Hukukuna göre milletvekili seçme ve seçilme yaşı kaçtır?
18-30

47. Kişilerin doğumdan ölüme kadar önem arz eden bütün ilişkilerini düzenleyen hukuk dalı nedir?
Medeni Hukuk

48. Kıymetli Evraklar Nelerdir?
Bono
Poliçe
Makbuz senedi
Çek

49. Bir Alman ile bir türkün evlenmesine ilişkin sorunlar hangi hukuk dalıyla ilgilidir?
Kanunlar İhtilafı

50. Çekişmesiz Yargıda ne yoktur?
Menfaatleri zıt iki taraf

51. Şahısların ehliyetlerini düzenleyen hukuk dalı nedir?
Şahsın Hukuk

52. Ölmüş kişinin mirasa konu olan hak ve borçlarının toplamına miras hukukunda ne ad verilir?
Tereke

53. Limited Ortaklıkta en az ve en çok ortak sayısı nedir?
2-50

54. Borçlar hukuku hangi hukuk dalına girer?
Medeni Hukuk

55. Ticari bir işletmeyi ticaret ünvanı altında işletmek maksadıyla kurulan ve şirket alacaklarına karşı ortaklardan bir veya bir kaçanın sorumluluğu sınırsız diğer ortakların sorumluluğu belli bir sermaye ile sınırlı olan şirket türü nedir?
Komandit

56. Özel Hukukun Dalları?
Ticaret Hukuku
Medeni Hukuk
Borçlar Hukuku
Devletler Özel Hukuku

57. Bankacılık ve sigortacılık yapamayan şirket türü nedir?
Limited

58. Özel Sigorta Türleri?
Kara Sigortası
Deniz Sigortası
Can Sigortası
Mal Sigortası

59. Türk Medeni hukukunun temel kaynağını oluşturan Türk Medeni Kanunu ile borçlar kanunu hangi yılda yürürlüğe girmiştir?
1926

60. Kambiyo Senetleri Nelerdir?
Bono
Poliçe
Çek

61. Medeni hukuk ve özel hukukun çoğu zaman eş anlamlı kullanılması medeni hukukun hangi özelliğini gösterir?
Özel hukukun geniş ve önemli bir dal olması

62. Bir Anonim şirkette ortağın pay sahipliğini gösteren belgeye ne denir?
Hisse Senedi

63. Deniz ticaretinde geminin bayrağı neyi gösterir?
Geminin bağlı olduğu devleti

64. Medeni Hukukun Dalları?
Aile Hukuku
Şahsın Hukuku
Eşya Hukuku
Miras Hukuku

65. Bir ticari işletmeyi kısmen dahi olsa kendi adına işleten kimseye ne denir?
Tacir


66. Şirketlerde sınırsız sorumlu ortak ne demektir?
Tüm malvarlığı ile sorumlu olmak

67. Bir uyuşmazlığın kanunlar ihtilafı konusuna girebilmesi için hangi unsurun olması gerekir?
Yabancılık unsuru

68. Deniz yoluyla eşya taşıma karşılığı ödenen ücrete Deniz Ticaretinde ne denir?
Navlun

69. Trabzon’da bir Türk ile Norveçlinin yaptıkları ticari sözleşmeden doğan uyuşmazlıklar hangi hukuk dalını ilgilendirir?
Kanunlar İhtilafı

70. Deniz yoluyla eşya taşıma karşılığı yapılan sözleşmeye ne denir?
Navlun Sözleşmesi

71. Ticaret Şirketleri?
Anonim
Limited
Kolektif
Komandit

72. Nişanlanma, Evlenme ve boşanma gibi konuları düzenleyen hukuk dalı nedir?
Aile Hukuku

73. Meclise sunulan kanun tasarısı ve tekliflerinin görüşülme usül ve esasları ne ile düzenlenir?
Meclis İç Tüzüğü ile

74. Tüzükler hukuken hangi kaynaklardandır?
Yazılı

75. TBMM’de kabul edilen kanunlar, Cumhurbaşkanı tarafından kaç gün içinde yayımlanır?
15




76. Kanunların Özellikleri?
Yazılı
Genel
Soyut
Sürekli

77. Adli yargı alanındaki içtihadı birleştirme kararlarını kim verir?
Yargıtay

78. Türkiye’de Bakanlar Kuruluna kanun hükmünde kararname çıkarma yetkisi ilk kez hangi yılda verilmiştir?
1971

79. Kazai İçtihatlar Hukukun hangi kaynaklarındandır?
Yardımcı

80. Hakimin bur uyuşmazlığın çözümünde yazılı kaynaklarda bir hukuk kuralı bulunmadığı takdirde örf, adet hukukuna başvurması örf ve adet hukukunun hangi özelliğini gösterir?
Tali Kaynak olmasını

81. Kanun Teklifi Ne demektir?
Millet vekillerinin meclise sunduğu kanun projesi

82. Metinde yürürlük tarihi gösterilmeyen kanunlar resmi gazetede yayımlanmasından kaç gün sonra yürürlüğe girer?
45

83. Tüzükler çıkarılmadan önce hangi makamın onayından geçmesi gerekir?
Danıştay

84. Paftos ve örfü belde hukukun hangi kaynakları arasında yer alır?
Özel örf ve Adet kuralları

85. Hakkın mahiyetini açıklayan görüşler?
Karma Nazariye
Menfaat nazariyesi
Hürriyet nazariyesi
İrade nazariyesi

86. Sınırlı ayni haklar neyin kapsamında yer alır?
Mamelek Hakları

87. Şahsi İrtifak Haklarına bir örnek?
İntifa Hakkı

88. Kişinin maddi ve manevi tüm varlığının serbestçe geliştirilmesi amacını güden hak ve hürriyetlere ne denir?
Kişisel Haklar

89. Şahıslarla devlet arasındaki ilişkileri düzenleyen hukuk kurallarından doğan haklara ne denir?
Kamu Hakları

90. Konut dokunulmazlığı hakkı neyin kapsamındadır?
Temel Haklar

91. Özel Hakların konularına göre tasnifi nedir?
Mamelek
Şahsiyet

92. Çalışma hakkı ne tür bir haktır?
Sosyal ve ekonomik

93. Maddi mallar üzerindeki mutlak haklara ne denir?
Ayni hak

94. Yazarın kitabı üzerinde sahip bulunduğu hakka ne ad verilir?
Telif Hakkı

95. Hukuk düzeni tarafından şahıslara tanınmış olan yetkiye ne denir?
Hak

96. Kamu hakları içerisinde yer alan kişisel haklar?
Din ve Vicdan hürriyeti hakkı
Mülkiyet Hakkı
Kişi hürriyeti ve güvenliği hakkı
Özel hayatın gizliliği hakkı

97. Özel hakların gayelerine göre yapılan ayırım?
Yenilik doğuran
Alalede

98. Sahibine en geniş yetkileri veren herkese karşı ileri sürülebilen ve herkesin uymakla yükümlü olduğu haklara hukukta ne denir?
Mutlak Haklar

99. Kurucu yenilik doğuran haklar?
Satım sözleşmesi yapılması
Kira sözleşmesi yapılması
Vekalet sözleşmesi yapılması
Ariyet sözleşmesi yapılması


100. Noter veya yetkili resmi makamlar tarafından düzenlenen yazılı belgelere ne ad verilir?
Resmi Senet

101. Gayrimenkullerin devri halinde, mülkiyet hangi anda kazanılır?
Gayrimenkul satımının tapu siciline tescil edildiği anda
102. Bir hakkın şahsa bağlanmasına hak ile bir şahıs arasında bağlantı kurulmasına ne ad verilir?
Hakkın Kazanılması

103. Medeni kanuna göre tapu siciline kaydedilecek gayrimenkul mallar nelerdir?
Arazi
Maden
Tapu siciline daimi ve müstakil kaydedilen haklar
Apartman Dairesi

104. Subjektif iyiniyet kuralı neyde düzenlenmiştir?
Medeni kanun

105. Medeni kanunda belirtilen herkes haklarını kullanmakta ve borçlarını ifada hüsnüniyet kaidelerine riayetle mükelleftir” ifadesi neyi açıklar?
Objektif iyiniyet kuralını

106. Hakkın aslen kazanılmasına bir örnek veriniz?
Bir kişinin ormanda avlandığı tavşanın mülkiyet hakkını kazanması

107. Bir kimsenin hakkını bizzat kuvvet kullanarak koruması için gerekli şartlar nedir?
Borçlar Kanunu

108. Ölüm hukuki açıdan nasıl bir olaydır?
Hukuki olay

109. Sahipsiz Gayrimenkuller üzerinde aslen mülkiyet hakkının kazanılmasına ne denir?
İşgal

110. Tevdi Edilmiş mal ne demektir?
Sahibinin elinden isteği ile çıkmış menkul maldır.

111. Davalının yapmış olduğu bir sözleşmeden doğan borcu daha önce davacı ile takas ettiğini ileri sürmesine ne denir?
Defi

112. Bilinen bir takım olgulardan bilinmeyen bir sonucun çıkarılmasına ne denir?
Karine

113. Ölümüne muhtemel gözle bakılacak bir durumda kaybolma halinde gaibin mirası, mirasçıları tarafından kaç yıl geçtikten sonra kesin olarak kazanılır?
5

114. Hak ehliyetine haiz varlıklara hukukta ne denir?
Şahıs

115. Bir kimsenin gaipliğine hangi makam karar verir?
Mahkeme
116. İnfilak eden bir gemide yolculuk eden ve cesedi bulunamayan bir kimsenin öldüğünü ispat etmek için neyden yararlanılır?
Ölüm Karinesi

117. Dar anlamda şahsiyet neyi ifade eder?
Hak ehliyetini

118. Doğumu beklenen çocuğa ne denir?
Cenin

119. Hakiki şahsiyet hangi durumda sona erer?
Hakiki Şahsiyet ölüm ve gaiplikle sona erer

120. Savaşa gidip dönmeyen bir kişinin gaipliğine karar verebilmek için ne kadar zaman geçmesi gerekir?
1

121. İnfilak eden gemide kaybolan kimsenin öldüğünü kim karar verir?
Mahallin en büyük mülki amiri

122. Tek taraflı hukuki muameleye örnek?
Vakıf Kurma

123. Müeyyidesi küçük görme olan sosyal hayat kuralı nedir?
Ahlak Kuralları

124. Kadınlar için fevkalede evlenme yaşı kaçtır?
14

125. Şahsi Haller Kapsamına girenler?
Şahsın sahih nesepli olması
Şahsın küçük olması
Şahsın mahcur (kısıtlı) olması
Şahsın bekar olması


126. Kişinin temyiz kudretini kaldıran nedenler?
Akıl hastalığı
Akıl zayıflığı
Yaş küçüklüğü
Ayyaşlık

127. Mümeyyiz küçüğün tek başına yapamayacağı hukuki muameleye örnek veriniz?
Kefil olma

128. Fiil ehliyetinin şartları nerede belirtilmiştir?
Medeni Kanunda

129. Medeni kanunda yeler alan rüşt 18 tamamlanması ile başlar hükmü hangi tür rüştü tanımlar
Normal Rüşt

130. Müeyyidesi küçük görme olan sosyal hayat kuralı nedir?
Ahlak Kuralları


131. Kimin fiil ehliyeti tam olarak vardır?
Tam ehliyetliler

132. Bir şahsın bizzat kendi fiil ve muameleleriyle kendi lehine haklar, aleyhine borçlar yaratabilme ehliyetine ne denir?
Fiil ehliyeti


133. Erkek ve kadın için fevkalade evlenme rüştü kaç yaştır?
Erkek=15
Kız=14

134. Mümeyyiz küçüğün babasının muvafakatiyle, mahkemece reşit kılınabilmesi için kaç yaşını bitirmiş olması gerekir?
15

135. Medeni hak ve borçlara sahip olmaya ne denir?
Hak Ehliyeti

136. Fiil ehliyetinin olumsuz şartı nedir?
Mahcur olmamak


137. Bir kimse ile babası arasındaki hısımlık türü nedir?
Usül-füru hısımlığı

138. 16 yaşındaki mümeyyiz küçük Yeşimin ikametgahı neresidir?
Babasının devamlı veya yerleşmek niyetiyle oturduğu yer

139. Kan hısımlığı türüne örnek veriniz?
Civar Hısımlığı

140. Bir kimse ile karısının babası veya anası arasında ne tür hısımlık vardır?
Sıhri Hısımlık

141. Evli bir kadının ikametgahı neresidir?
Kocasının ikametgahı

142. Bir kimse ile kim arasında Usül Füru hısımlığı söz konusudur?
Kardeşiyle

143. Hısımlık türlerinden hangisi akitten doğar?
Sıhri Hısımlık

144. Baba ile evlatlığı arasında ne tür bir hısımlık vardır?
Suni Hısımlık

145. Bir kimsenin yerleşmek niyeti olmadan fiilen oturduğu yere ne denir?
Mesken

146. Evlenme akdi dolayısıyla eşlerin birbirlerine kan hısımları arasında meydana gelen hısımlığa ne ad verilir?
Kayın Hısımlığı

147. Hakiki şahısların kan veya akdi bağ nedeni ile aralarında meydana gelen yakınlık ilişkisine ne denir?
Hısımlık

148. iki kardeş arasındaki yakınlık kaçıncı dereceden civar hısımlığıdır?
İkinci Dereceden

149. Hakiki ve hükmü şahısların bir yer ile olan bağlantılarına ne denir?
İkametgah

150. Şahsiyet hakkı hukuka aykırı olarak tecavüze uğrayan kimse tecavüz sona ermesine karşı devam ediyorsa hukuka aykırılığın saptanmasını hangi dava ile talep edebilir?
Tespit

151. Ailevi durumu açığa vurulduğu için ruhi bunalıma düştüğünü iddia eden kişi hangi davayı açabilir?
Manevi Tazminat Davası

152. Şahsiyet haklarının özelliklerine örnek veriniz?
Şahsa bağlı haklardan olması

153. Kişinin manevi haklarına örnek veriniz?
Resmi

154. Şahsiyet haklarına yapılan tecavüzün hukuka aykırılığının mahkemece karar altına alınması için hangi dava açılmalıdır?
Tespit

155. Şahsiyet haklarının konuları?
Şahsın vücut bütünlüğü
Şahsın sır çevresi
Şahsın resmi
Şahsın ismi

156. Şahsiyeti haricen koruyan davalara örnek?
Önleme Davası




157. Doktrine göre şahsiyet hakları arasında yer alanlar?
İktisadi bütünlük üzerindeki haklar
Maddi bütünlük üzerindeki haklar
Manevi bütünlük üzerindeki haklar
Konut edinme üzerindeki haklar



158. Haksız saldırıda bulunan kimsenin saldırıya uğrayana tarziye vermesi ne demektir?
Ondan özür dilemesi

159. Hangisi kişinin manevi bütünlüğü üzerindeki haklarıdır?
İsmi ve Resmi üzerindeki hakları
Şeref ve haysiyeti
İnançları
Sır çevresi

160. Medeni kanunda belirtilen hiç kimsenin hak ve fiil ehliyetlerinden feragat edemeyeceği hükmü ile şahsiyet kime karşı korunmaktadır?
Kendine karşı

161. Dar anlamda şahsiyet ile aynı anlamda kullanılan ehliyet nedir?
Hak ehliyeti

162. Geniş anlamında şahsiyet kapsamına dahil olanlar?
Şahsi Haller
Hak ehliyeti
Fiil ehliyeti
Şahsiyet Hakları

163. Kişinin beden bütünlüğü üzerindeki hakları ne tür haklardandır?
Maddi Bütünlük

164. Kişinin şahsiyet haklarının bizzat kendisine karşı korunması nasıl bir korunmadır?
Şahsiyetin dahilen korunması

165. Gerçek kişilerde şahsiyet hakları ne zaman kazanılır?
Doğum ile kazanılır

166. Şahsiyet hakkı hukuka aykırı olarak saldırıya uğramış bir kişi bu saldırıdan dolayı zarara uğramış ise hangi davayı açabilir?
Maddi Tazminat Davası

167. Men davasının açılmasındaki amaç nedir?
Haksız saldırıya son verilmesi


168. Kamu idareleri arasında yer alanlar?
Devlet
Belediyeler
İl özel idareleri
Barolar Birliği

169. Özel hukuk hükmi şahısları?
Adi Şirket
Vakıflar
Dernekler
Kooperatifler

170. Hangisi bir derneğin şahsiyetinin fesih yoluyla sona ermesi nedenleri?
Suç kaynağı haline gelmesi
Dernekler kanunun emredici hükümlerine uyulmamış olması
Gayenin hukuka ahlak ve adaba aykırı hale gelmesi
Genel kurulun bu yolda karar alması

171. Şahıs topluluğu şeklindeki şahıslar nelerdir?
Şirketler
Dernekler
Devlet
Belediyeler

172. Mal topluluğu şeklindeki hükmi şahısa örnek?
Hastaneler

173. Hangisi derneklerde bulunması zorunlu olan organlara örnek?
Yönetim Kurulu

174. Bir derneğin kendiliğinden dağılma halinin tespitine kim karar verir?
Merkezinin bulunduğu yerin en büyük mülki amiri

175. Derneğin dağılmasını gerektiren haller?
Gayenin gerçekleşmiş olması
Sürenin geçmiş olması
Aciz haline düşmesi
İki kez üst üste genel kurul toplantısının yapılmaması

176. Hangisi derneğin infisahını gerektiren hallere örnek?
Sürenin dolmuş olması

177. Devlet, Vilayet, Belediyeler ve köyler gibi şahıs topluluğu niteliğindeki kamu hukuku hükmi şahıslarına ne ad verilir?
Kamu İdaresi

178. Hangisi kazanç paylaşma amacı güden özel hukuk tüzel kişisidir?
Limited Şirket


179. Hangisi hükmi şahıslar için söylenir?
Belli bir amaca yönelmiş şahıs yada mal topluluklarıdır
Ayrı bir mal varlıkları vardır
Ayrı bir ikametgahları vardır
Verdikleri haksız fiillerden dolayı sorumludurlar

180. Şahıs topluluğu şeklindeki hükmi şahıslar?
Dernekler
Devlet
Şirketler
Vilayet

181. Mal topluluğu şeklindeki şahıslara örnek?
Hastaneler

182. Şirketler ne zaman hak ehliyetini kazanırlar?
Şirket sözleşmesi tescil edildiği anda

183. Tolga ile Nalan çalışkanlar Limidet Şirketini kurmuşlardır. Bu şirket fiil ehliyetini ne zaman kazanır?
Kanuna ve tüzüklerine göre lüzumlu organlar oluşturulduğunda

Test Soruları
Özet bölümündeki konuları yeterince anlayıp anlamadığımızı ölçmek için aşağıdaki soruları, sınav oluyormuş gibi cevaplamaya çalışalım. Eğer zorlanmadan cevaplayabiliyorsanız bir sonraki üniteye geçebilirsiniz. Ancak, zorlandığınız konuları tekrarlamalısınız. Doğru yanıtları ünitenin sonunda bulabilirsiniz.
1. Aşağıdakilerden hangisinin yaptırımı manevi değildir?
a. Ahlak kurallarının
b. Hukuk kurallarının
c. Din kurallarının
d. Görgü kurallarının
e. Ekonomi kurallarının
2. Nafaka yükümlülüğü, aşağıdaki sosyal kurallardan hangisi tarafından düzenlenmiştir?
a. Hukuk kuralları
b. Din kuralları
c. Görgü kuralları
d. Ahlak kuralları
e. İdare kuralları
3. Bir toplumda iyilik ve kötülük hakkında oluşan değer yargılarına göre, yapılmaması gereken davranışlara ilişkin kurallar bütününe ne ad verilir?
a. Görgü kuralları
b. Ahlak kuralları
c. Din Kuralları
d. Hukuk kuralları
e. Doğa kuralları
4. Aşağıdakilerden hangisi, hukuk tanımının temel unsurlarından biridir?
a. Maddi yaptırım
b. Acımak
c. İyilik etmek
d. Toplumdan soyutlamak
e. Yoksunluk
5. Aşağıdakilerden hangisi, hukukun gerekliliğine ilişkin bir örnektir?
a. Ahmet’in Can’ı öldürmesi
b. Ahmet’in zor durumdaki Can’a para vermesi
c. Ahmet’in boğulmakta olan Can’ı kurtarması
d. Ahmet’in Can’a kendi işi ile ilgili yalan söylemesi
e. Ahmet’in Can’dan yardım istemesi
6. Üniversite öğrencisi Haluk, otobüste oturmakta iken bir durakta otobüse binen yaşlı bayana yer vermediği gibi, kendisini uyaran Soner’e de saygısızca davranarak “sana ne” diyerek terslemiştir. Bu olayda Haluk’un davranışı hangi sosyal hayat kurallarına aykırılık oluşturmaz?
a. Görgü kurallarına
b. Ahlak kurallarına
c. Din Kurallarına
d. Hukuk kurallarına
e. Din ve Hukuk kurallarına
7. Hukuk ile diğer sosyal kurallar arasındaki ilişkiler ile ilgili aşağıdaki ifadelerden hangisi doğrudur?
a. Ahlak kurallarının yap dediği bir davranış için hukuk kuralları yapma der.
b. Din kurallarının yapma dediği bir davranış için hukuk kuralları yapma der.
c. Hukuk kurallarının yapma dediğini görgü kuralları yap der.
d. Ahlak kurallarının yapma dediğine hukuk kuralları yapma der.
e. Hukuk kuralları ile diğer sosyal kurallar arasında ilişki yoktur.
8. Birol, mahkemeye giderek, dava konusu olaya ilişkin bilgisi olmadığı halde Can aleyhine tanıklık edip ceza almasına neden olur. Birol’un bu davranışı ile ilgili aşağıdaki ifadelerden hangisi doğrudur?
a. Birol’un davranışı, sadece ahlak kurallarına aykırılık oluşturur.
b. Birol’un davranışı, sadece hukuk kurallarına aykırılık oluşturur.
c. Birol’un davranışı, hem ahlak hem de hukuk kurallarına aykırılık oluşturur.
d. Birol’un davranışı, hiçbir sosyal kurala aykırılık oluşturmaz.
e. Birol’un davranışı, sadece din kurallarına aykırılık oluşturur.
(9. ve 10. sorular aşağıdaki bilgilere göre cevaplandırılacaklardır. )
Arkadaşı Can’ın, yanında çalışan bir çocuğu dövdüğünü gören Mehmet, olaya müdahale ederek, çocuğu Can’ın elinden kurtarmış ve daha sonra da Can ile olan arkadaşlığına son vermiştir.
9. Can’ın davranışı, tam olarak hangi sosyal kurallara aykırılık oluşturur?
a. Sadece hukuk kurallarına
b. Hukuk ve ahlak kurallarına
c. Hukuk, ahlak ve görgü kurallarına
d. Sadece din kurallarına
e. Sadece ahlak kurallarına
10. Mehmet’in davranışı hangi sosyal kuralların sonucudur?
a. Görgü kurallarının
b. Ahlak kurallarının
c. Din kurallarının
d. Hukuk kurallarının
e. Doğa kurallarının
Cevap Anahtarı
1. b – Yanıtınız yanlış ise “Hukukun Tanımı” bölümünü yeniden gözden geçiriniz.
2. a – Yanıtınız yanlış ise “Hukuk Kuralları” bölümünü yeniden gözden geçiriniz.
3. b – Yanıtınız yanlış ise “Ahlak Kuralları” bölümünü yeniden gözden geçiriniz.
4. a – Yanıtınız yanlış ise “Hukukun Tanımı” bölümünü yeniden gözden geçiriniz.
5. a – Yanıtınız yanlış ise “Hukuk Kuralları” bölümünü yeniden gözden geçiriniz.
6. d – Yanıtınız yanlış ise “Hukuk Kuralları” bölümünü yeniden gözden geçiriniz.
7. d – Yanıtınız yanlış ise “Sosyal Hayatı Düzenleyen Kurallar” bölümünü yeniden gözden geçiriniz.
8. c – Yanıtınız yanlış ise “Sosyal Hayatı Düzenleyen Kurallar” bölümünü yeniden gözden geçiriniz.
9. b – Yanıtınız yanlış ise “Sosyal Hayatı Düzenleyen Kurallar” bölümünü yeniden gözden geçiriniz.
10. b – Yanıtınız yanlış ise “Sosyal Hayatı Düzenleyen Kurallar” bölümünü yeniden gözden geçiriniz.

----


2) Devletin yol veya çocuk bahçesi açmak ve benzeri amaçlarla bir kimsenin arsasını, takdir edilen bedeli ödemek suretiyle elinden almasına ne denir?


A) Satın alma
B) Müsadere
C) Kamulaştırma
D) El koyma
E) Zor alım



--------------------------------------------------------------------------------


3) Anayasımızın benimsemiş olduğu “herkes vicdan, dini inanç ve kanaat hürriyetine sahiptir” hükmü aşağıdaki ilkelerden hangisine girer?


A) Atatürk milliyetçiliğine bağlı devlet ilkesine
B) Demokratik devlet ilkesine
C) Laik devlet ilkesine
D) Sosyal devlet ilkesine
E) Hukuk devleti ilkesine



--------------------------------------------------------------------------------


4) Aşağıdakilerden hangisi devlete uyrukluk bağı ile bağlanamaz?


A) Gerçek kişiler
B) Tüzel kişiler
C) Gemiler
D) Uçaklar
E) Trenler



--------------------------------------------------------------------------------


5) Olağan hallerde aşağıdakilerden hangisi kanun hükmünde kararname ile düzenlenemez?


A) Malvarlığı hakları
B) Alacak hakları
C) Fikri haklar
D) Siyasi haklar
E) Ayni haklar



--------------------------------------------------------------------------------


6) Aşağıdakilerden hangisi kamu haklarının çeşidi olan kişisel haklardan biri değildir?


A) Haberleşme hürriyeti
B) Çalışma ve sözleşme hürriyeti
C) Seyahat hürriyeti
D) Din ve vicdan hürriyeti
E) Basın hürriyeti



--------------------------------------------------------------------------------


7) Hukuki fiil ne demektir?


A) İnsan iradesinin ürünü olan ve kendisine hukuki sonuçlar bağlanan olaylar
B) Bir yerde birden çok kişinin hukuki sonuca yönelik irade açıklaması
C) Hukuk düzeninin kendilerine hukuki sonuçlar bağladığı olaylar
D) Hukuka uygun fiiller
E) Hukuk metinlerinde tanımlanan fiiller



--------------------------------------------------------------------------------


8) Safiye, kitabını çaldırmıştır. Hırsız, bu durumu bilmeyen Arzu’ya kitabı satmış ve teslim etmiştir.
Aşağıdakilerden hangisi doğrudur?


A) Safiye isteği dışında kitabın mülkiyetini kaybetmiştir.
B) Arzu mülkiyeti kazanır.
C) Arzu mülkiyeti kazanamaz.
D) Safiye, Arzu’ya taşınır (istihkak) davası açamaz.
E) Arzu, mülkiyeti iyiniyetli ise kazanır.



--------------------------------------------------------------------------------


9) Bir kimsenin gaipliğine hangi makam karar verir?


A) En büyük mülki amir
B) Mahkeme
C) Noter
D) Cumhuriyet savcısı
E) Nüfus müdürü



--------------------------------------------------------------------------------


10) Ormanda avlanmakta olan bir avcının geri dönmemesi halinde, gerçek kişilik aşağıdakilerden hangisi ile sona erdirilir?


A) Gaiplik
B) Yokluk
C) Butlan
D) Ölüm karinesi
E) Birlikte ölüm karinesi



--------------------------------------------------------------------------------


11) Ailevi durumu açığa vurulduğu için ruhi bunalıma düştüğünü iddia eden kişi, aşağıdaki davalardan hangisiyle karşı taraftan 1.000.000TL talep edebilir?


A) Tesbit davası
B) Saldırıya son verilmesi davası
C) Önleme davası
D) Manevi tazminat davası
E) Maddi tazminat davası



--------------------------------------------------------------------------------


12) Bir derneğin kendiliğinden dağılma halinin tesbitine kim karar verir?


A) Merkezinin bulunduğu yerin en büyük mülki amiri
B) Merkezinin bulunduğu yerin mahkemesi
C) Derneğin denetleme kurulu
D) Derneğin yönetim kurulu
E) Derneğin genel kurulu



--------------------------------------------------------------------------------


13) Hukuka aykırı saldırı gerçekleşmeden önce aşa¬ğı¬da¬ki davalardan hangisi açılır?


A) Tesbit
B) Men
C) Önleme
D) Maddi tazminat
E) Manevi tazminat



--------------------------------------------------------------------------------


14) Devletin, en son mirasçı sıfatıyla miras bırakanın borçlarından ancak kendisine intikal eden mallarla sorumlu olması aşağıdakilerden hangisine örnektir?


A) Kişi ile sorumluluk
B) Belli miktarla sorumluluk
C) Belli mallarla sorumluluk
D) Sınırsız sorumluluk
E) Kişisel sorumluluk



--------------------------------------------------------------------------------


15) Hazır olanlar arasında yapılan bir sözleşme hangi anda meydana gelmiş sayılır?


A) İcabın yapılmasıyla
B) İcabın öğrenilmesiyle
C) Kabulün açıklanmasıyla
D) Kabulün icapçıya ulaşmasıyla
E) Kabulün icapçı tarafından öğrenilmesiyle



--------------------------------------------------------------------------------


16) Aşağıdaki hukuki işlemlerden hangisi tek tarafa borç yükler?


A) Satım sözleşmesi
B) Kira sözleşmesi
C) Hizmet sözleşmesi
D) Bağışlama sözleşmesi
E) İstisna sözleşmesi



--------------------------------------------------------------------------------


17) İmzanın bizzat borç altına giren kimse tarafından ve kendi el yazısı ile atılması gerekir.
Aşağıdaki kişilerden hangisi, borç altına girecek kişi namına, kendi imzasını atabilir?


A) Temsil olunan
B) Tacir
C) Avukat
D) Temsilci
E) Satıcı



--------------------------------------------------------------------------------


18) Sözleşmenin taraflarının yaptıkları hukuki işlemi bir başka işlem arkasına saklamalarına ne ad verilir?


A) Nisbi muvazaa
B) Mutlak muvazaa
C) Hile
D) Hata
E) İkrah



--------------------------------------------------------------------------------


19) Bir sözleşmede her iki tarafın irade açıklaması arasında bilerek ve istenerek meydana getirilen uygunsuzluğa ne ad verilir?


A) Hata
B) Hile
C) İkrah
D) Muvazaa
E) Gabin



--------------------------------------------------------------------------------


20) Temsilciyi, ulaktan (haberci) ayıran fark aşağıdakilerden hangisidir?


A) Temsilcinin, temsil olunanın iradesini açıklaması
B) Temsilcinin, temsil olunanın iradesini iletmesi
C) Temsilcinin, kendi iradesini açıklaması
D) Temsilcinin, irade açıklamasında bulunmaması
E) Temsilcinin, temsil yetkisinin bulunması



--------------------------------------------------------------------------------


21) Aşağıdaki hallerin hangisinde kanuni temsil sözkonusudur?


A) Pazarlamacının, şirketini temsilen satım sözleşmesi yapması
B) Bir kimsenin, komşusunu temsilen onun duvarını onartmak üzere sözleşme yapması
C) Vasinin, vesayeti altında bulunan kimseyi temsilen bir mal satın alması
D) Bir işçinin, işverenini temsilen hammadde satın alması
E) Bir kimsenin, kardeşini temsilen bir mal satın alması



--------------------------------------------------------------------------------


22) Veli ve vasinin temsil yetkisi aşağıdakilerden hangisine örnektir?


A) Kanuni temsil
B) İradi temsil
C) Yetkili temsil
D) Doğrudan temsil
E) Dolaylı temsil



--------------------------------------------------------------------------------


23) Aşağıdakilerden hangisi, borçlunun temerrüdü için gerekli koşullardan biri değildir?


A) İfanın mümkün olması
B) İfanın gecikmiş olması
C) Borcun muaccel olması
D) Borçluya ihtarda bulunulması
E) Kusursuz imkansızlık durumunun gerçekleşmesi



--------------------------------------------------------------------------------


24) Aşağıdakilerden hangisi, zamanaşımına uğramayan alacaklardandır?


A) Bağışlama sözleşmesine dayanan alacaklar
B) Nafaka alacakları
C) Kira alacakları
D) Aciz vesikasına bağlanmış alacaklar
E) Noter alacakları



--------------------------------------------------------------------------------


25) Ödeme zamanı gelmiş olan borçlara ne denir?


A) Vadeli borç
B) Vakitli borç
C) Muaccel borç
D) Müeccel borç
E) Müteselsiz borç



--------------------------------------------------------------------------------


26) Satım sözleşmesinde yarar ve hasarın sözleşmenin yapılmasından itibaren alıcıya geçebilmesi için aşağıdaki şartlardan hangisi aranır?


A) Tarafların anlaşması
B) Alıcının temerrüde düşmesi
C) Eşyanın nev’iyle muayyen olması
D) Eşyanın ferdiyle muayyen olması
E) Alacaklının onayı



--------------------------------------------------------------------------------


27) 6570 sayılı kira kanuna tabi bir taşınmazı 3 yıllığına kiralayan bir kimse sürenin dolmasından 15 gün önce karşı tarafa bir ihtar çekmemiş ise kira sözleşmesinin durumu ne olur?


A) 3 yıl süre ile uzar.
B) 2 yıl süre ile uzar.
C) 1 yıl süre ile uzar.
D) 6 ay süre ile uzar
E) Sözleşme sona erer.



--------------------------------------------------------------------------------


28) Aşağıdakilerden hangisi satım sözleşmesinin konusu olamaz?


A) Ev
B) Araba
C) Giysi
D) Televizyon
E) Parasal değeri olmayan giysi



--------------------------------------------------------------------------------


29) Azil ve istifa sebebiyle sona eren sözleşme türü aşağıdakilerden hangisidir?


A) İstisna
B) Hizmet
C) Ariyet
D) Karz
E) Vekalet



--------------------------------------------------------------------------------


30) Siyasi partilerin mali denetimini kim yapar?


A) Sayıştay
B) Uyuşmazlık mahkemesi
C) Yargıtay
D) Anayasa mahkemesi
E) Danıştay

Anahtarı Verilen Cevaplar Sonuç
1 C
2 C
3 C
4 E
5 D
6 B
7 A
8 C
9 B
10 A
11 D
12 A
13 C
14 C
15 C
16 D
17 D
18 A
19 D
20 C
21 C
22 A
23 E
24 D
25 C
26 D
27 C
28 E
29 E
30 D

Hukuka Giriş
SINAV - 2



1) Hukuk kuraları ile diğer sosyal kurallar arasındaki benzerliklerin en yoğun olduğu alan aşağıdakilerden hangisidir?


A) Ekonomi kuralları
B) Eğitim kuralları
C) Görgü kuralları
D) Ahlak kuralları
E) Din kuralları



--------------------------------------------------------------------------------


2) Devletin, kişilerle olan ilişkilerinin kamu hukukuna dahil olabilmesi için “kamu kudreti” sıfatıyla bu ilişkiye katılması gerekir.
Aşağıdakilerden hangisi kamu hukukuna tabidir ?


A) Devletin personeli için terziye elbise diktirmesi
B) Devletin gerçek kişiye ait bir taşınmazı kiralaması
C) Devletin kömür tüccarından kömür satın alması
D) Devletin çocuk parkı yapmak için gerçek kişinin evini kamulaştırması
E) Devletin yemekhane ihtiyacı için manavdan sebze ve meyve alması



--------------------------------------------------------------------------------


3) Vergi, resim, harç ve benzeri yükümlülük ancak kanunla konulması, değiştirilmesi veya kaldırılmasına ne denir?


A) Genellik esası
B) Kanunilik esası
C) Değişkenlik esası
D) Serbestlik esası
E) Adalet esası



--------------------------------------------------------------------------------


4) Ölmüş kişinin mirasa konu olan hak ve borçları toplamına ne ad verilir?


A) Muris
B) Vasiyet
C) Varis
D) Tenkis
E) Miras



--------------------------------------------------------------------------------


5) Tüzükler hangi makam tarafından onaylanır?


A) TBMM
B) Cumhurbaşkanı
C) Bakanlar Kuruu
D) Savunma Bakanlığı
E) Adalet Bakanlığı



--------------------------------------------------------------------------------


6) Kişilerin manevi menfaatlerini koruyan, para ile ölçülemeyen haklar aşağıdakilerden hangisidir?


A) Kişilik hakları
B) Malvarlığı hakları
C) Mutlak haklar
D) Nisbi haklar
E) Alelade haklar



--------------------------------------------------------------------------------


7) Kendisine ihaleyle, 50 milyar liraya hastane yapımı işi verilen müteahhit devlet tarafından demir ve çimento fiyat-larına yapılan zam sonucu bu miktara hastaneyi yapamayacak hale gelmiştir
Bu durumda müteahhidin hakime başvurarak sözleşmenin yeni durum ve şartlara göre değiştirilmesini istemesi aşağıdakilerden hangisine dayanır?


A) Akde vefa ilkesine
B) Öngörülemezlik teorisine
C) Subjektif hüsnüniyet ilkesine
D) Genel irade teorisine
E) Hakkın korunması teorisine



--------------------------------------------------------------------------------


8) Ayşe, daha önce sahip olduğu kediye artık bakmak istemediği için sokağa atmıştır.
Ayşe, kedi üzerindeki mülkiyet hakkını hangi sebeple kaybetmiştir?


A) Hukuki işlemle
B) Hukuki fiil ile
C) Hukuki olay ile
D) Haksız işlem ile
E) Sözleşme ile



--------------------------------------------------------------------------------


9) Aşağıdakilerden hangisi ergin kılınma için gerekli şart¬lar¬dan biri değildir?


A) Küçüğün 15 yaşını bitirmiş olması
B) Ana ve babasının izni
C) Küçüğün evlenmeye karar vermesi
D) Küçüğün isteği
E) Küçüğün menfaati



--------------------------------------------------------------------------------


10) Bir baba ile oğul, infilak eden bir gemide kaybolmuş ve cesetleri de bulunamıyor ise, aşağıdaki durumlardan hangisi olur?


A) Gaiplik
B) Ölüm karinesi
C) Birlikte ölüm karinesi
D) Yokluk karinesi
E) Butlan



--------------------------------------------------------------------------------


11) Aşağıdakilerden hangisi kişilik haklarının özelliklerinden biridir?


A) Mirasçılara geçebilmesi
B) Başkalarına devredilebilmesi
C) Kişiye bağlı olması
D) Nisbi bir hak olması
E) Kişinin ölümünden sonra devam etmesi



--------------------------------------------------------------------------------


12) Bir polis memurunun, hakkında tutuklama kararı verilmiş olan bir kimseyi yakalayıp bir süre karakolda alıkoyması, neden hukuka aykırı bir fiil sayılmaz?


A) Meşru müdafa
B) Iztırar hali
C) Mağdurun rızası
D) Emrin icrası
E) Özel, hukuktan doğan üstün bir hakkın kullanılması



--------------------------------------------------------------------------------


13) Devlet, vilayet, belediyeler ve köyler gibi kişi topluluğu niteliğindeki kamu hukuku tüzel kişilerine ne ad verilir?


A) İdari topluluk
B) Mahalli idare
C) Kamu teşebbüsü
D) Kamu kurumu
E) Kamu idaresi



--------------------------------------------------------------------------------


14) Bir kiracının, kiralayana karşı olan kira ödeme borcunun kaynağı aşağıdakilerden hangisidir?


A) Hukuki olay
B) Sebepsiz zenginleşme
C) Haksız işlem
D) Haksız fiil
E) Hukuki işlem



--------------------------------------------------------------------------------


15) Aşağıdakilerden hangisi sebepsiz zenginleşmenin gerekli şartlarından biri değildir?


A) Bir kimsenin malvarlığında bir zenginleşmenin meydana gelmesi
B) Diğer bir kimsenin malvarlığında bir fakirleşmenin meydana gelmesi
C) Zenginleşme ile fakirleşme arasında illiyet bağı bulunması
D) Malvarlığı zenginleşen kişinin kusurlu olması
E) Zenginleşmenin haklı bir nedene dayanmaması



--------------------------------------------------------------------------------


16) Borç ilişkisinin unsurlarından olan edim ile ilgili olarak aşağıdakilerden hangisi doğru değildir?


A) Borçlunun yerine getirmekle yükümlü olduğu borcun konusuna edim denir.
B) Konusu, vermek, yapmak veya yapmamak biçiminde olabilir.
C) Edimin konusu mutlaka belli edilmiş olmalıdır.
D) Edimin konusu kanuna, ahlaka aykırı olmamalıdır.
E) Edimin konusu imkansız olmamalıdır.



--------------------------------------------------------------------------------


17) Bir sözleşmede iradesi hata, hile veya ikrah dolayısıyla bozulmuş olan tarafın bu sözleşmeyi feshetmesine ilişkin açıklama kaç yıllık hak düşürücü süreye bağlıdır?


A) 1
B) 3
C) 5
D) 7
E) 10



--------------------------------------------------------------------------------


18) Nisbi muvazaada gizli işlemin geçerli sayılması için aranan koşul nedir?


A) Gizli işlemin yazılı şekilde yapılmış olması
B) Mahkemece gizli işlemin geçerliliğine karar verilmesi
C) Menfaati olanların gizli işlemin geçerliliğini mahkemede talep etmesi
D) Gizli işlemin geçerliliği konusunda tarafların özel bir anlaşma yapmış olmaları
E) Gizli işlemin kanunun aradığı şekilde yapılmış olması



--------------------------------------------------------------------------------


19) Hile ile ilgili olarak aşağıdaki ifadelerden hangisi yanlıştır?


A) Sözleşme konusu hususlarda aldatma vardır.
B) Aldatma kastı vardır.
C) Hileye uğrayan sözleşme ile bağlı değildir.
D) Üçüncü kişiler tarafından yapılamaz.
E) İrade açıklamasında bulunan taraf hataya düşürülmektedir.



--------------------------------------------------------------------------------


20) Temsilcinin, başkasının nam ve hesabına hukuki işlemler yapabilmesi için izinli olması, aşağıdaki temsil türlerinden hangisine girer?


A) Dolaylı temsil
B) Doğrudan doğruya temsil
C) Yetkili temsil
D) Kanuni temsil
E) Yetkisiz temsil



--------------------------------------------------------------------------------


21) Yetkisiz temsilin hukuki sonuç doğurması, geçerli olması için hangi koşul gerekir?


A) Temsil olunanın icapta bulunması
B) Temsil olunanın reşit olması
C) Temsil olunanın onay vermesi
D) Temsilcinin haklı olması
E) Hiçbir koşul gerekmez.


--------------------------------------------------------------------------------


22) Kanuni temsil için aşağıdakilerden hangisi doğru değildir?


A) Kanuni temsilciler veli ve vasidir.
B) Kanuni temsilciler yetkilerini Medeni Kanundan alırlar.
C) Temsil yetkisinin kapsamı ilgili kanun hükümlerine göre belirlenir.
D) Temsil yetkisinin kapsamı temsil olunanın iradesine göre belirlenir.
E) Vesayet, korunmaya muhtaç kişiler üzerinde kurulur.



--------------------------------------------------------------------------------


23) Aşağıdakilerden hangisi zamanaşımının durma sebeplerinden biri değildir?


A) Borçlunun kefil göstermesi
B) Alacaklı ile borçlu arasında velayet ilişkisi bulunması
C) Alacaklı ile borçlu arasında vesayet ilişkisi bulunması
D) Alacaklı ile borçlu arasında hizmet akdi bulunması
E) Alacaklı ile borçlu arasında evlilik akdi bulunması



--------------------------------------------------------------------------------


24) 100 kilo buğday ile 100 kilo kömür neden takas edilemez?


A) Taraflar karşılıklı olmadığı için
B) Borçlar benzer olmadığı için
C) Borçlar karşılıklı olmadığı için
D) Borçlar eşit olmadığı için
E) Karşı tarafın rızası olmadığı için



--------------------------------------------------------------------------------


25) Hüküm ifade ettiğine güvenilen bir sözleşmenin hüküm ifade etmemesi yüzünden alacaklının uğradığı zarar aşağıdakilerden hangisidir?


A) Munzam zarar
B) Olağan zarar
C) Olağanüstü zarar
D) Menfi zarar
E) Müsbet zarar



--------------------------------------------------------------------------------


26) Taksitle satımda, taksitlerden birinin vadesinde ödenmemesi halinde bütün semenin muaccel olabilmesine ilişkin bir şartın geçerli olabilmesi için, alıcının temerrüde düştüğü birbirini izleyen iki taksit toplamının semenin en az ne kadarını oluşturması gerekir?


A) 1/2
B) 1/3
C) 1/4
D) 1/5
E) 1/10



--------------------------------------------------------------------------------


27) Aşağıdakilerden hangisinde 6570 sayılı kanun uygulanmaz?


A) Belediye teşkilatı bulunan üstü kapalı taşınmazlarda
B) Taşınırlarda
C) İskelelerde
D) Limanlarda
E) İstasyonlarda



--------------------------------------------------------------------------------


28) Aşağıdakilerden hangisi hizmet sözleşmesinde işçilerin borçlarından biri değildir?


A) İşi bizzat yapmak
B) Üstlendiği işe özen göstermek
C) İş güvenliği için gerekli önlemleri almak
D) İşletmeye ait sırları saklamak
E) İşverenin talimatına uymak



--------------------------------------------------------------------------------


29) “Ahmet’in mevcut ve ileride doğacak bütün borçları için kefil oluyorum.” Şeklinde imzalanan bir ifadenin geçersiz olması, kefalet sözleşmesinin hangi şartı ile ilgilidir?


A) Geçerli bir asli borcun bulunmaması
B) Kefilin ehliyetli olmaması
C) Yazılı yapılmamış olması
D) Sorumlu olunacak miktarın gösterilme-mesi
E) Alacağın likid olmaması


--------------------------------------------------------------------------------


30) Anayasa mahkemesi bir konuda işin esasına girerek ret kararı verirse, aynı kanunun Anayasaya aykırılığı kaç yıl süreyle ileri sürülmez?


A) 1
B) 3
C) 5
D) 10
E) 15


--------------------------------------------------------------------------------
1 D
2 D
3 B
4 E
5 B
6 A
7 B
8 B
9 C
10 C
11 C
12 D
13 E
14 E
15 D
16 C
17 A
18 E
19 D
20 C
21 C
22 D
23 A
24 B
25 D
26 E
27 B
28 C
29 D
30 D




Hüseyiи. ve ßéLki ßir-qün Bunu beğendiler.

Gitmek gerekir BAZEN, fazla YORMADAN, daha çok BIKTIRMADAN, eğer vaktiyse ARDINA bile dönüp BAKMADAN
adaletli isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı
Alt 06 Nisan 2013, 15:03   #2 (permalink)
ßéLki ßir-qün
Misafir Üye
ßéLki ßir-qün - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
(Mesajlar): n/a
(Konular):
Renkli Para :
Aldığı Beğeni:
Beğendikleri:
Ruh Halim:
Standart

emek vermişsin hll




  Alıntı
Reklam Alanı
Yeni Konu Aç Cevap Yaz

Etiketler
cevapları, hukuk, temel, tes, ve


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum Renkli Sosyal Medya
Forumrenkli Facebook Forumrenkli Twitter Forumrenkli RSS
Forum Renkli Desteklediklerimiz

Forum Renkli Yasal Uyarı!

Forum Renkli Türkiye'nin en renkli eğlence ve bilgi paylaşım platformudur. Hukuka, yasalara, telif ve kişilik haklarına bağlıdır. "5651 sayılı yasada" belirtilen "Yer Sağlayıcı" olarak hizmet sunmaktadır. İlgili yasaya göre site yönetiminin tüm içerikleri kontrol etme yükümlülüğü yoktur. Bu sebep ile sitemiz, uyarıları dikkate alarak yasa dışı paylaşımlar hakkında gerekli işlemleri yapmaktadır. Oluşabilecek yasal sorumluluklar "Üyelerimize" aittir.

Forum Renkli; Arkadaşlık, Dostluk, Eğlence, Paylaşım, Msn Nickleri, Msn Sözleri, Msn Avatarları, Ödüllü Yarışmalar, Msn Sözleri, Şiirler, Şarkılar, Moda, Sağlık, Tv, Dizi, Film, Komik, Komik Resimler, Komik Videolar, Haberler, Spor Haberleri ve Güncel Bilgi Paylaşımı gibi konuların kullanıcıları tarafından önceden onay almadan anında yayınlayabildikleri bir forumdur.

Copyright© 2011 - 2013, ForumRenkli.com® Tüm Hakları Saklıdır.


Forum Renkli Alexa Forum Renkli Sitemap



vBulletin® Version 3.8.7 ile güçlendirilmiştir.
Copyright ©2000 - 2017, Jelsoft Enterprises Ltd
Inactive Reminders By Realdizayn

Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.1 ©2011, Crawlability, Inc.

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 121 122 123 124 125 126 127 128 129 130 131 132 133 134 135 136 137 138 139 140 141 142 143 144 145 146 147 148 149 150 151 152 153 154 155 156 157 158 159 160 161 162 163 164 165 166 167 168 169 170 171 172 173 174 175 176 177 178 179 180 181 182 183 184 185 186 187 188 189 190 191 192 193 194 195 196 197 198 199 200 201 202 203 204 205 206 207 208 209 210 211 212 213 214 215 216 217 218 219 220 221 222 223 224 225 226 227 228 229 230 231 232 233 234 235 236 237 238 239 240 241 242 243 244 245 246 247 248 249 250 251 252 253 254 255 256 257 258 259 260 261 262 263 264 265 266 267 268 269 270 271 272 273 274 275 276 277 278 279 280 281 282 283 284 285 286 287 288 289 290 291 292 293 294 295 296 297 298 299 300 301 302 303 304 305 306 307 308 309 310 311 312 313 314 315 316 317 318 319 320 321 322 323 324 325 326 327 328 329 330 331 332 333 334 335 336 337 338 339 340 341 342 343 344 345 346 347 348 349 350 351 352 353 354 355 356 357 358 359 360 361 362 363 364 365 366 367 368 369 370 371 372 373 374 375 376 377 378 379 380 381 382 383 384 385 386 387 388 389 390 391 392 393 394 395 396 397 398 399 400 401 402 403 404 405 406 407 408 409 410 411 412 413 414 415 416 417 418 419 420 421 422 423 424 425 426 427 428 429 430 431 432 433 434 435 436 437 438 439 440 441 442 443 444 445 446 447 448 449 450 451 452 453 454 455 456 457 458 459 460 461 462 463 464 465 466 467 468 469 470 471 472 473 474 475 476 477 478 479 480 481 482 483 484 485 486 487 488 489 490 491 492 493 494 495 496 497 498 499 500 501 502 503 504 505 506 507 508 509 510 511 512 513 514 515 516 517 518 519 520 521 522 523 524 525 526 527 528 529 530 531 532 533 534 535 536 537 538 539 540 541 542 543 544 545 546 547 548 549 550 551 552 553 554 555 556 557