Forum Renkli - Türkiye`nin En Renkli Eğlence ve Bilgi Paylaşım Platformu  



"Taklitler, Asıllarını yaşatırmış."
Go Back   Forum Renkli - Türkiye`nin En Renkli Eğlence ve Bilgi Paylaşım Platformu > Kadınca > Kariyer
Ücretsiz Kayıt ol veya Üye Girişi yapın.
Kariyer İşiniz ile alakalı ve kariyer sahibi olmak için bilgi edinebileceğiniz forum.

Forum Renkli - Türkiye'nin En Renkli Eğlence ve Paylaşım Platformuna Hoşgeldiniz.
Forum Renkli'ye Hoşgeldiniz. Forumumuza ücretsiz KAYIT olarak, forumumuzda bilgi alışverişi yapabilir ve aramıza katılıp samimi dostluklar kurabilirsiniz.

Forumumuzda bizimle birlikte paylaşıma katılmak için buradan üye olabilirsiniz.



veya Facebook üyeliğiniz ile sitemize kayıt olabilirsiniz.
Etiketli Üyeler Listesi

Yeni Konu Aç Cevap Yaz
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 06 Haziran 2012, 16:44   #1 (permalink)
ufokemal

#Andreas. - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik tarihi: 18 Nisan 2012
Nerden: Konya
Yaş: 22
(Mesajlar): 75
(Konular): 29
Renkli Para : 10010
Aldığı Beğeni: 2
Beğendikleri: 0
Ruh Halim: Keyifli
Takım :
Standart Yiyecek İçecek İşletmeciliği Meslek Elemanı Ne İş Yapar? Yiyecek İçecek İşletmecisi

Yiyecek İçecek İşletmeciliği Meslek Elemanı
MESLEĞE AİT TANIM
Otel, lokanta, yemek fabrikası, fastfood, pastane vb yerlerde yiyecekiçecek hazırlayan ve sunumu-
nu sağlayan kişidir.
GÖREVLER
Müşterilerin isteklerini alır,İstekler doğrultusunda maliyeti hesaplar ve müşteriye bildirir,Alınan
istekler doğrultusunda malzemeyi satın alma, pişirme ve müşteriye iletme işlerinde görevli üniteleri
GÖREVLERi doğrultusunda bilgilendirerek hizmetin zamanında ve kaliteli olarak yerine getirilmesini
sağlar,Hizmetin yerine getirilmesinde oluşabilecek aksaklıklara müdahale eder, hizmet sonrası
şikayet,dilek ve önerilerin alınmasını sağlar,Gıda ile ilgili kanun, tüzük ve yönetmelikleri takip eder
ve gereğini yapar.
KULLANILACAK CİHAZ VE MALZEMELER
Bilgisayar, faks, telefon vb.,Diğer büro malzemeleri,Yiyecekiçecek hazırlama ve servis araçgereç-
leri.
MESLEĞE HAS ÖZELLİKLER
Yiyecek içecek işletmeciliği meslek elemanı olmak isteyenlerin;Bir işi planlayıp uygulamaya
koyabilen,Koku ve tat alma duyumları gelişmiş,Çabuk ve düzenli çalışabilen,Dikkatli ve titiz, So-
rumluluk duygusu güçlü kimseler olmaları gerekir.
ÇALIŞILACAK ŞARTLAR VE KOŞULLARI
Yiyecek ve içecek işletmeciliği meslek elemanı, genellikle büro ortamında veya kapalı mekanlarda
(mutfak, bulaşıkhane, depolama yerleri, restoran ve otellerin servis ve bar kısımları) çalışır. Zaman
zaman açık alanda da çalışabilir. Çalışma saatleri düzenli olmayabilir. Akşam, gece ve tatil günleri
de çalışmak durumunda kalabilir. Çalışırken mutfak personeli, servis personeli, teknik servis ve
müşterilerle iletişim halindedir.
İŞ BULACAĞI KONUMLAR VE OLANAKLARI
Yiyecek içecek işletmeciliği programını bitiren kişilerin çalışma alanları oldukça geniş sayılabilir.
Turizm bölgeleri ve büyük şehirler ağırlıklı olmak üzere otel,restoran, pastane, yemek fabrikası,
bar, fastfood, catering (ikram hizmetleri), konaklama tesisler vb. gibi yiyecekiçecek üretimi ve tüke-
timiyle ilgili işyerlerinde çalışabilirler.Yabancı dil bilgisi olanların iş bulma şansı daha yüksektir.
MESLEKİ EĞİTİMİNİN VERİLDİĞİ YERLER
Meslek eğitimi, üniversitelere bağlı meslek yüksek okullarının “Yiyecek İçecek İşletmeciliği” bölü-
münde verilmekte iken, bu bölüm adının “Turizm ve Otel İşletmeciliği” olarak değişmesi nedeniyle,
“Yiyecek İçecek İşletmeciliği” adıyla artık öğrenci alınmamaktadır. Bu nedenle D Meslek Eğitimi
bölümünde bulunan bilgiler “Yiyecek İçecek İşletmeciliği” bölümü eğitiminin verildiği zamandaki
araştırılan bilgileri kapsamaktadır.
EĞİTİME GİRİŞ KOŞULLARI
Meslek eğitimine başlayabilmek için; en az lise veya dengi okul mezunu olmak ve Öğrenci Seçme
Sınavında (ÖSS) yeterli “Eşit Ağırlıklı (EA1)” puanı almak gerekir.Meslek liselerinin “Ağırlama ve
Gıda Teknolojisi”, “Aşçılık”, “Mutfak”, “Servis, servis Hizmetleri”,ve “Turizm Endüstrisi” bölümlerin-
den mezun olanlar “Yiyecek İçecek İşletmeciliği” ön lisans programına başvurduklarında ortaöğ-
retim başarı puanları 0.65 ile çarpılarak ÖSS puanlarına eklendiğinden, diğer alanlardan mezun
olanlara göre daha yüksek bir ağırlıklı puan elde etmekte ve öncelikle yerleştirilmektedirler.
EĞİTİM SÜRESİ, İÇERİĞİ
Meslek eğitiminin süresi 2 yıldır.Eğitim süresince öğrenciler; Turizm Endüstrisine Giriş, Turizm
Sosyolojisi, Ticari Matematik, Ekonomi, İşletme, Gıda Teknolojisi, Mesleki İngilizce, Yiyecekİçecek
Hazırlama ve Pişirme, Yiyecekİçecek Hizmetleri Yönetimi, Yiyecekİçecek Ekipman Bilgisi, Pazarla-
ma, Menü Planlama, İçecek Bilgisi ve Bar Yönetimi, Yiyecek İçecek Satın Alma ve Kontrol, Bilgi-
sayar, Türk Mutfağı, Tatlı ve Pasta Bilgisi, Mesleki İngilizce, Restoran İşletmeciliği, Catering (İkram
Hizmetleri), Yiyecek İçecek İşletmelerinde Halkla İlişkiler gibi dersler alırlar.Ayrıca, Dünya Mutfak-
ları ile ilgili seminer çalışması ve 2 ay yaz stajı yaptırılır.
MESLEKTE İLERLEME OLANAKLARI
Meslek elemanları çalıştıkları işyerlerinde zamanla satın alma müdürü, yiyecekiçecek müdür ve 1136
tesis müdürü konumuna kadar yükselebilir. Ayrıca, kendi adlarına işyeri açma olanakları da vardır.
Yiyecek İçecek İşletmeciliği ön lisans programını başarı ile bitirenler, ÖSYM tarafından yapılan
sınavda başarılı oldukları taktirde “Beslenme ve Diyetik”, “Aile Ekonomisi ve Beslenme Öğretmen-
liği” ve “Ev Ekonomisi” lisans programlarından birine dikey geçiş yapabilirler.
BENZER MESLEKLER
Mutfak yönetimi meslek elemanı,Gıda teknolojisi teknikeri.
BURS, ÜCRET VE KREDİ DURUMU
Eğitim süresince öğrenciler Kredi ve Yurtlar Kurumu Genel Müdürlüğünün sağladığı kredi olanak-
larından yararlanabilirler. Ayrıca staj yapan öğrenciler staj süresince, işletmenin belirlediği miktarda
ücret elde ederler.Eğitim sonrası ücret işe ilk girişte ortalama olarak asgari ücretin 1,52 katı düze-
yindedir. Deneyim, hizmet süresi ve işletmenin büyüklüğü alınan ücret üzerinde önemli bir etkendir.
DAHA AYRINTILI BİLGİ İLE İLGİLİ BAŞVURULABİLECEK YERLER
İlgili eğitim kurumları,Türkiye İş Kurumu Genel Müdürlüğü Ankara Meslek Danışma Merkezi, Bün-
yesinde Meslek Danışma Merkezi bulunan Türkiye İş Kurumu İl Müdürlükleri.




#Andreas. isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı
Alt 09 Eylül 2013, 15:07   #2 (permalink)
Çok Şükür...


∞ MαsαL - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik tarihi: 03 Ağustos 2011
Nerden: ♫ ♫ ♫ ♫ ♫ ♫
(Mesajlar): 22.727
(Konular): 5773
İlişki Durumu: Evli
Burç:
Renkli Para : 787623
Aldığı Beğeni: 4232
Beğendikleri: 7438
Ruh Halim: Cok Asik
Takım :
Standart

Paylaşım için teşekkürler





.




∞ MαsαL isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı
Reklam Alanı
Yeni Konu Aç Cevap Yaz

Etiketler
elemanı, meslek, ne, yapar, İçecek, yiyecek, İş, İşletmeciliği, İşletmecisi


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum Renkli Sosyal Medya
Forumrenkli Facebook Forumrenkli Twitter Forumrenkli RSS
Forum Renkli Desteklediklerimiz

Forum Renkli Yasal Uyarı!

Forum Renkli Türkiye'nin en renkli eğlence ve bilgi paylaşım platformudur. Hukuka, yasalara, telif ve kişilik haklarına bağlıdır. "5651 sayılı yasada" belirtilen "Yer Sağlayıcı" olarak hizmet sunmaktadır. İlgili yasaya göre site yönetiminin tüm içerikleri kontrol etme yükümlülüğü yoktur. Bu sebep ile sitemiz, uyarıları dikkate alarak yasa dışı paylaşımlar hakkında gerekli işlemleri yapmaktadır. Oluşabilecek yasal sorumluluklar "Üyelerimize" aittir.

Forum Renkli; Arkadaşlık, Dostluk, Eğlence, Paylaşım, Msn Nickleri, Msn Sözleri, Msn Avatarları, Ödüllü Yarışmalar, Msn Sözleri, Şiirler, Şarkılar, Moda, Sağlık, Tv, Dizi, Film, Komik, Komik Resimler, Komik Videolar, Haberler, Spor Haberleri ve Güncel Bilgi Paylaşımı gibi konuların kullanıcıları tarafından önceden onay almadan anında yayınlayabildikleri bir forumdur.

Copyright© 2011 - 2013, ForumRenkli.com® Tüm Hakları Saklıdır.


Forum Renkli Alexa Forum Renkli Sitemap



vBulletin® Version 3.8.7 ile güçlendirilmiştir.
Copyright ©2000 - 2017, Jelsoft Enterprises Ltd
Inactive Reminders By Realdizayn

Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.1 ©2011, Crawlability, Inc.

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 121 122 123 124 125 126 127 128 129 130 131 132 133 134 135 136 137 138 139 140 141 142 143 144 145 146 147 148 149 150 151 152 153 154 155 156 157 158 159 160 161 162 163 164 165 166 167 168 169 170 171 172 173 174 175 176 177 178 179 180 181 182 183 184 185 186 187 188 189 190 191 192 193 194 195 196 197 198 199 200 201 202 203 204 205 206 207 208 209 210 211 212 213 214 215 216 217 218 219 220 221 222 223 224 225 226 227 228 229 230 231 232 233 234 235 236 237 238 239 240 241 242 243 244 245 246 247 248 249 250 251 252 253 254 255 256 257 258 259 260 261 262 263 264 265 266 267 268 269 270 271 272 273 274 275 276 277 278 279 280 281 282 283 284 285 286 287 288 289 290 291 292 293 294 295 296 297 298 299 300 301 302 303 304 305 306 307 308 309 310 311 312 313 314 315 316 317 318 319 320 321 322 323 324 325 326 327 328 329 330 331 332 333 334 335 336 337 338 339 340 341 342 343 344 345 346 347 348 349 350 351 352 353 354 355 356 357 358 359 360 361 362 363 364 365 366 367 368 369 370 371 372 373 374 375 376 377 378 379 380 381 382 383 384 385 386 387 388 389 390 391 392 393 394 395 396 397 398 399 400 401 402 403 404 405 406 407 408 409 410 411 412 413 414 415 416 417 418 419 420 421 422 423 424 425 426 427 428 429 430 431 432 433 434 435 436 437 438 439 440 441 442 443 444 445 446 447 448 449 450 451 452 453 454 455 456 457 458 459 460 461 462 463 464 465 466 467 468 469 470 471 472 473 474 475 476 477 478 479 480 481 482 483 484 485 486 487 488 489 490 491 492 493 494 495 496 497 498 499 500 501 502 503 504 505 506 507 508 509 510 511 512 513 514 515 516 517 518 519 520 521 522 523 524 525 526 527 528 529 530 531 532 533 534 535 536 537 538 539 540 541 542 543 544 545 546 547 548 549 550 551 552 553 554 555 556 557