Forum Renkli - Türkiye`nin En Renkli Eğlence ve Bilgi Paylaşım Platformu  



"Taklitler, Asıllarını yaşatırmış."
Go Back   Forum Renkli - Türkiye`nin En Renkli Eğlence ve Bilgi Paylaşım Platformu > Kadınca > Diyet - Sağlıklı Beslenme > Sağlıklı Beslenme
Ücretsiz Kayıt ol veya Üye Girişi yapın.
Sağlıklı Beslenme Sağlıklı beslenme Nedir? Yeterli ve dengeli nasıl beslenmeliyiz? Besinlerin vücutdaki Etkinlikleri nelerdir?

Forum Renkli - Türkiye'nin En Renkli Eğlence ve Paylaşım Platformuna Hoşgeldiniz.
Forum Renkli'ye Hoşgeldiniz. Forumumuza ücretsiz KAYIT olarak, forumumuzda bilgi alışverişi yapabilir ve aramıza katılıp samimi dostluklar kurabilirsiniz.

Forumumuzda bizimle birlikte paylaşıma katılmak için buradan üye olabilirsiniz.



veya Facebook üyeliğiniz ile sitemize kayıt olabilirsiniz.
Etiketli Üyeler Listesi

Yeni Konu Aç Cevap Yaz
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 01 Ocak 2013, 22:26   #1 (permalink)
B/aşk'a

Başak - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik tarihi: 27 Ekim 2012
Nerden: Aydın
(Mesajlar): 546
(Konular): 237
İlişki Durumu: Yok
Burç:
Renkli Para : 193156
Aldığı Beğeni: 169
Beğendikleri: 166
Ruh Halim: Melek Gibi
Takım :
ÖdülleriÜye Ödülleri: 2
Oscar Ödülü Oscar Ödülü 
Standart Yağ yakmak için 2 öğünden fazla yemek yemeyin

İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Metabolizma ve Beslenme Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Ahmet Aydın birçok beslenme uzmanının tersine sık aralıklarla değil, günde 2 öğün yemek yemeyi öneriyor: “Yağların yakılması için vücudun uzun açlık süresine ihtiyacı var. Çok sık yerseniz vücudunuz daha fazla insülin hormonu salgılayarak yağları depolar!”

Asıl tehlike yağ fazlalığı değil karbonhidrat (şeker) fazlalığı diyorsunuz...

Evet. Bugünkü genlerimiz neredeyse 40 bin yıl önceki atalarımızın genleri gibi çalışıyor. Bu genler beyaz un ve şekerli gıdalara alışkın değil. Halbuki son 1-2 yüzyıldan beri un ve şekerli gıdaları, tatlılar, unlu mamuller, pilav, makarna, gazlı içecekleri aşırı miktarda tüketiyoruz. Beyaz un ve şeker bağırsaktan çok hızlı emilip kana geçiyor. Artan kan şekerini düzenlemek için de vücudumuz çok hızlı insülin salgılıyor. Buna bağlı olarak kan şekeri hızla düşüyor. Fakat insülin bu hıza ayak uyduramıyor. Çünkü o hale ortamı 40 bin yıl öncesi gibi düşünüyor. Bu yüzden kanda normalden daha uzun süre yüksek kalıyor.
Fazla insülinin ne gibi zararları var?

Beyaz unu ve diğer hızlı emilen şekerli yiyecekleri hızla yağa çeviren bir makine gibi. Üstelik insülin depolanan yağın kullanılmasına da izin vermiyor. Bu durumda insanlarda şişmanlık, kronik yorgunluk, huzursuzluk, baş ağrısı gibi ciddi sorunlar ortaya çıkıyor.
Devamlı kalori hesabı yaparak diyet yapmak doğru mu?

Hayır, çünkü bu diyetlerin başarıya ulaşma şansı çok düşük. Şişmanların vücut yağlarını yakmaları için insülinlerinin düşük olması gerekiyor. Bu nedenle hızlı emilen şekerleri (un, şeker, meşrubat) diyetlerinden çıkarmazlarsa zayıflayamazlar. Şöyle özetleyeyim: Yağı depolayan hormonun adı ne? İnsülin. Peki insülini yükselten ana sebep ne? Şekerler. Yani şeker insülini artır, insülin ise yağı depolar. Diyetteki yağ ise insülini artırmaz.
Bu durumda diyette yağ mutlaka bulunmalı?

Kesinlikle. Halbuki birçok zayıflama diyetinin ortak özelliği diyetteki yağ miktarının düşük tutulmasıdır. Tabii ki yağ az olduğu için şekerler otomatikman daha yüksek oranda oluyor. Fazla şeker de insülini artırarak yağ depolanmasını artırıyor.
Diyet yapıp kısa süre verilen kilolar neden geri alınır?

Diyetisyenlerin birçoğu insan fizyolojisine dikkat etmiyor. Aç bırakarak insanları zayıflatacaklarını sanıyorlar. Bir kibrit kutusu yağsız beyaz peynirle 150 kiloluk bir insanı doyuracaklarını sanıyorlar. Devamlı açlık çeken biri, ortamda yiyecek varsa buna bir dayanır, iki dayanır. Sonunda beklenen olur. İlk fırsatta fazlasıyla yemeğe başlar.





Senin çelme taktığın yerden başlıyorum hayata..
Varsın yara içinde kalsın dizlerim, Yüreğim kadar acımaz nasıl olsa.

Başak isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı
Alt 01 Ocak 2013, 22:28   #2 (permalink)
B/aşk'a

Başak - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik tarihi: 27 Ekim 2012
Nerden: Aydın
(Mesajlar): 546
(Konular): 237
İlişki Durumu: Yok
Burç:
Renkli Para : 193156
Aldığı Beğeni: 169
Beğendikleri: 166
Ruh Halim: Melek Gibi
Takım :
ÖdülleriÜye Ödülleri: 2
Oscar Ödülü Oscar Ödülü 
Standart

Bir diyette kalori hesabı yapılıyorsa iş bitmiş demektir. Uzun dönemde başarılı olması da mümkün olmaz. Bir kibrit kutusu beyaz peynir, 3 zeytin, bir ince dilim ekmek ve 1 domatesle 140 kiloluk insan nasıl doyar? Oysa kalori saymadan doyuncaya kadar yemek yiyip hem zayıflayabilirsiniz hem de daha sağlıklı olursunuz. Taş Devri diyeti insülin direncini azaltarak kilo verdirir. İnsülininiz düşünce yağlarınızı yakmaya başlarsınız. Taş Devri diyetinde ekmek yok mu? Ekmeği kesmek lazım. Ekmek günlük beslenmemizin yüzde 50’sini oluşturuyor. Makarna, pilav gibi tahıllı gıdaları da sayarsak karbonhidrat oranı yüzde 60’ı geçiyor. Un ve şekeri bu kadar çok aldığımızda vücudumuz ‘Önümüz kış, besinler kısıtlanacak, şekeri ne kadar yağa çevirirsem, kışın onları o kadar kullanırım’ diye düşünüyor. İşin tuhafı biz kışın da aynı miktarda şekerli yiyecekleri bulduğumuz için depoladığımız yağları kullanamıyoruz. Çünkü insülin dediğimiz hormon çok fazla yükseliyor ve açlık sırasında da düşmüyor. Düşmeyince de yağlar harekete geçemiyor.
Karbonhidratı nasıl temin edeceğiz?

Vücudumuzun karbonhidrata ihtiyacı yok. Dışarıdan almamız gerekmiyor. Ama et ve yağ vücutta üretilemediği için mutlaka dışarıdan alınması lazım.
Yağ depolamak şişmanlık dışında ne tür sorunlara neden oluyor?

Yağ önce karaciğerde sonra karın içinde toplanmaya başlıyor. Başta damarlarımız olmak üzere vücudumuzda yaygın mikropsu bir iltihap oluşuyor. Tüm dokularımız yıpranıyor. Vücut yıpranmayı bir şekilde tamir etmeye çalışıyor. Bu da düzgün bir tamirat olmuyor. Sonuçta damarlarımız sertleşmeye başlıyor. Kalp damar hastalığı, tansiyon sorunu ortaya çıkıyor. Vücudun her yanında ağrılar oluyor. Bu kişilere ağrıyı dindirmek için sürekli romatizmal ilaçlar veriliyor. Ama bunlar bataklığı kurutmuyor. Üstüne üstlük bir sürü yan etki yaratıyorlar. Gençliğe baktığımızda durum daha da vahim. Yaşlılar en azından gençliklerinde iyi beslenmiş oluyor. Biz şişmanlığa bağlı ortaya çıkan hastalığı şu an çocuklarda görmeye başladık. 10 yıl önce bu çok nadirdi. Kemik erimeleri, kalp damar hastalıkları ve romatizmal hastalıklarda muazzam bir patlama var.
Meyveler konusunda ne diyorsunuz?

Meyveyi yasaklamıyoruz ama zayıflamak isteyenlerin kavun, karpuz, incir gibi çok şekerli yiyecekleri ciddi şekilde azaltmak lazım. Çünkü meyvede fruktoz dediğimiz bir şeker var. Fruktoz en fazla şişmanlatan şeker. Fruktoz aynı zamanda mısır şurubunda da bulunuyor. Mısır şurubu belki de şişmanlığın bir numaralı sebebi. Şekerden ucuz olduğu için çok kullanılıyor. Çok tatlı olduğu için daha fazla tüketiliyor. Mısır şurubu bir de çok hızlı emiliyor. Meyvedeki fruktoz o kadar hızlı emilmiyor. Mısır şurubu bugün neredeyse tüm hazır gıdaların içine konuluyor.
Kaç öğün beslenmeyi öneriyorsunuz?

Yayın düşünceye göre; kahvaltı kuvvetli, akşam yemeği hafif olmalı. Oysa geçmişe baktığınızda hem Osmanlı’da hem Avrupa’da 100 yıl öncesine kadar kahvaltı yoktu. Öğlene doğru birinci öğün yenilirdi. Akşam çok geç olmadan da ikinci yemek yenirdi. Böylece akşam yemeğiyle ertesi günkü yemek arasında 15-16 saatlik boş bir vakit olurdu. Böyle uzun bir süreyi yemek yemeden geçirmek çok önemli. Çünkü vücut bu sırada artık sindirimle uğraşmıyor, kendini tamir etmeye çalışıyor. Birçok beslenme uzmanının dediği gibi sık yemek faydalı bir şey değil. Mutlaka öğünlerin arasının açılması lazım. Önce öğünleri 3’e sonra da 2’ye indirmek lazım. Böylece vücut hem kendini tamir edecek hem de açlık sürecinde yağlar yakılacak. Oysa sık yediğinizde insülin hormonunu aşağıya indiremezsiniz. İnsülin her seferinde biraz daha artar ve şişmanlık sorunu daha çetrefilli hale gelir





Senin çelme taktığın yerden başlıyorum hayata..
Varsın yara içinde kalsın dizlerim, Yüreğim kadar acımaz nasıl olsa.

Başak isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı
Reklam Alanı
Alt 01 Ocak 2013, 22:29   #3 (permalink)
B/aşk'a

Başak - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik tarihi: 27 Ekim 2012
Nerden: Aydın
(Mesajlar): 546
(Konular): 237
İlişki Durumu: Yok
Burç:
Renkli Para : 193156
Aldığı Beğeni: 169
Beğendikleri: 166
Ruh Halim: Melek Gibi
Takım :
ÖdülleriÜye Ödülleri: 2
Oscar Ödülü Oscar Ödülü 
Standart

Un ve şekerden kaçınarak insülin direncini yenin. - Hiçbir şekilde tatlandırıcı ve tatlandırıcı içeren ‘light’ hafif yiyecek ve içecek tüketmeyin.
- Katkı maddesi ilave edilmiş, paketlenmiş gıdaları yemeyin.
- Bol taze sebze yiyin.
- Yeterli omega-3 alın. Ayçiçeği, mısır, soya, pamuk ve margarin gibi yağları diyetinizden çıkartın. Bunların yerine zeytinyağı ve doğal hayvani yağları (tereyağı, iç yağı ve kuyruk yağı) yiyin.
- Kefir, yoğurt, turşu, sirke, nar ekşisi ve boza gibi probiyotiklerden (faydalı mikroplar) zengin gıdalarla beslenin.
- Özgür dolaşan hayvanların etini ve yumurtasını yiyin.
- Pastörize sütlerden mümkün olduğunca kaçının. Kutu sütü tüketmeyin. Mümkünse manda sütü kullanın. Süt yerine süt ürünlerini (yoğurt, peynir) tercih edin.
- Günde iki diş sarımsak veya 1 baş kuru soğan tüketin.
- Günde 1-2 tatlı kaşığı zerdeçal tozu tüketin
- Yeşil ve siyah çay tüketin (şekersiz!)
- İyi uyuyun.
- Çevresel toksinlerden ve sigaradan uzak durum.
- D vitamini düzeylerinizi yükseltmek için dengeli bir şekilde güneşlenin ya da D vitamini takviyesi alın. ? Yeteri derecede egzersiz yapın.
- Aşırı alkol kullanmayın
- İşlenmiş soya ürünü yemeyin.
- Yemekleri geleneksel yöntemler (buğulama, buharda pişirme) ile pişirin. Turbo fırınlar da kullanılabilir.
- Hızlı pişirme yöntemleri (mikrodalga gibi) besin kayıplarına yol açar; ayrıca kanserojen olabilir.
- Daha çok toprak (güveç), cam ya da kalaylı bakır kapları tercih edin. Emaye ve çelik tencere daha sonraki tercihlerdir.
- Teflon ve alüminyumu ise kesinlikle kullanmayın.





Senin çelme taktığın yerden başlıyorum hayata..
Varsın yara içinde kalsın dizlerim, Yüreğim kadar acımaz nasıl olsa.

Başak isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı
Reklam Alanı
Alt 01 Ocak 2013, 22:29   #4 (permalink)
B/aşk'a

Başak - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik tarihi: 27 Ekim 2012
Nerden: Aydın
(Mesajlar): 546
(Konular): 237
İlişki Durumu: Yok
Burç:
Renkli Para : 193156
Aldığı Beğeni: 169
Beğendikleri: 166
Ruh Halim: Melek Gibi
Takım :
ÖdülleriÜye Ödülleri: 2
Oscar Ödülü Oscar Ödülü 
Standart

Yağ tercihlerimiz ne olmalı?

‘Yağlı yersek şişmanlarız’ gibi yaygın bir inanış var. Bu bilginin bilimsel bir dayanağı yok. Oysa yağ depolayan hormonun ismi insülin. Bu hormonu artıran şey ise hızlı emilen şeker. Et, insülini çok az artırıyor, yağ ise hiç artırmıyor. Yani yağdan zengin bir şeyle beslendiğiniz zaman insülin yükselmiyor. Belki fazla miktarda kalori alıyorsunuz ama bunları depolamıyorsunuz. Yağ ve proteinden zengin bir diyetle beslendiğinizde hem daha fazla yağ yakarsınız hem de birkaç hafta sonra kendinizi çok hafif, sağlıklı hissedersiniz. Yağ tercihine gelince... Yağların iyisi ve kötüsü var. Binlerce yıldan beri tüketilen hayvani yağların hiçbiri kötü değil. Sıvı yağlardan da sadece sızma zeytinyağı sağlıklıdır.
Diğer sıvı yağları niçin önermiyorsunuz?

Çünkü doğal bir şekilde elde edilmiyorlar. Ayçiçeği, mısır, kanola, fındık yağı çok yüksek basınçla bazı işlemlere tabi tutuluyorlar. Bu sırada da trans yağlar dediğimiz tehlikeli yağlar açığa çıkıyor. Tereyağı, kuyruk yağı gibi hayvani yağlar gönül rahatlığıyla tüketilebilir. Ama yeşillikle beslenen hayvanların yağları olması şartıyla.





Senin çelme taktığın yerden başlıyorum hayata..
Varsın yara içinde kalsın dizlerim, Yüreğim kadar acımaz nasıl olsa.

Başak isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı
Alt 01 Ocak 2013, 22:30   #5 (permalink)
B/aşk'a

Başak - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik tarihi: 27 Ekim 2012
Nerden: Aydın
(Mesajlar): 546
(Konular): 237
İlişki Durumu: Yok
Burç:
Renkli Para : 193156
Aldığı Beğeni: 169
Beğendikleri: 166
Ruh Halim: Melek Gibi
Takım :
ÖdülleriÜye Ödülleri: 2
Oscar Ödülü Oscar Ödülü 
Standart

ÖRNEK MÖNÜ

Kahvaltı:

- 2 çırpılmış yumurta ile yapılan tereyağlı omlet (bol kekikli)
- 5 zeytin ? 1 dilim beyaz peynir
- Yarım salatalık
- Yarım kırmızı tatlı biber
Öğle yemeği
-1 tabak ızgara dana ciğeri
- 2 brokoli
-1 Brüksel lahanası
- Yarım kırmızı tatlı biber
- Zeytinyağı (sebzeler buharda 5 dakika kadar pişirilerek yenilecektir.)
Ara öğün

- 2 ceviz
Akşam yemeği
130 gr dana kuşbaşı eti (ızgara, haşlama ya da fırında pişecek),
- 1 tabak brokoli, Brüksel lahanası, kırmızı biber,
- 150 gr yoğurt
Ara öğün
- 1 adet mandalina





Senin çelme taktığın yerden başlıyorum hayata..
Varsın yara içinde kalsın dizlerim, Yüreğim kadar acımaz nasıl olsa.

Başak isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı
Yeni Konu Aç Cevap Yaz

Etiketler
fazla, için, yağ, yakmak, yemek, yemeyin, Öğünden


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum Renkli Sosyal Medya
Forumrenkli Facebook Forumrenkli Twitter Forumrenkli RSS
Forum Renkli Desteklediklerimiz

Forum Renkli Yasal Uyarı!

Forum Renkli Türkiye'nin en renkli eğlence ve bilgi paylaşım platformudur. Hukuka, yasalara, telif ve kişilik haklarına bağlıdır. "5651 sayılı yasada" belirtilen "Yer Sağlayıcı" olarak hizmet sunmaktadır. İlgili yasaya göre site yönetiminin tüm içerikleri kontrol etme yükümlülüğü yoktur. Bu sebep ile sitemiz, uyarıları dikkate alarak yasa dışı paylaşımlar hakkında gerekli işlemleri yapmaktadır. Oluşabilecek yasal sorumluluklar "Üyelerimize" aittir.

Forum Renkli; Arkadaşlık, Dostluk, Eğlence, Paylaşım, Msn Nickleri, Msn Sözleri, Msn Avatarları, Ödüllü Yarışmalar, Msn Sözleri, Şiirler, Şarkılar, Moda, Sağlık, Tv, Dizi, Film, Komik, Komik Resimler, Komik Videolar, Haberler, Spor Haberleri ve Güncel Bilgi Paylaşımı gibi konuların kullanıcıları tarafından önceden onay almadan anında yayınlayabildikleri bir forumdur.

Copyright© 2011 - 2013, ForumRenkli.com® Tüm Hakları Saklıdır.


Forum Renkli Alexa Forum Renkli Sitemap



vBulletin® Version 3.8.7 ile güçlendirilmiştir.
Copyright ©2000 - 2017, Jelsoft Enterprises Ltd
Inactive Reminders By Realdizayn

Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.1 ©2011, Crawlability, Inc.

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 121 122 123 124 125 126 127 128 129 130 131 132 133 134 135 136 137 138 139 140 141 142 143 144 145 146 147 148 149 150 151 152 153 154 155 156 157 158 159 160 161 162 163 164 165 166 167 168 169 170 171 172 173 174 175 176 177 178 179 180 181 182 183 184 185 186 187 188 189 190 191 192 193 194 195 196 197 198 199 200 201 202 203 204 205 206 207 208 209 210 211 212 213 214 215 216 217 218 219 220 221 222 223 224 225 226 227 228 229 230 231 232 233 234 235 236 237 238 239 240 241 242 243 244 245 246 247 248 249 250 251 252 253 254 255 256 257 258 259 260 261 262 263 264 265 266 267 268 269 270 271 272 273 274 275 276 277 278 279 280 281 282 283 284 285 286 287 288 289 290 291 292 293 294 295 296 297 298 299 300 301 302 303 304 305 306 307 308 309 310 311 312 313 314 315 316 317 318 319 320 321 322 323 324 325 326 327 328 329 330 331 332 333 334 335 336 337 338 339 340 341 342 343 344 345 346 347 348 349 350 351 352 353 354 355 356 357 358 359 360 361 362 363 364 365 366 367 368 369 370 371 372 373 374 375 376 377 378 379 380 381 382 383 384 385 386 387 388 389 390 391 392 393 394 395 396 397 398 399 400 401 402 403 404 405 406 407 408 409 410 411 412 413 414 415 416 417 418 419 420 421 422 423 424 425 426 427 428 429 430 431 432 433 434 435 436 437 438 439 440 441 442 443 444 445 446 447 448 449 450 451 452 453 454 455 456 457 458 459 460 461 462 463 464 465 466 467 468 469 470 471 472 473 474 475 476 477 478 479 480 481 482 483 484 485 486 487 488 489 490 491 492 493 494 495 496 497 498 499 500 501 502 503 504 505 506 507 508 509 510 511 512 513 514 515 516 517 518 519 520 521 522 523 524 525 526 527 528 529 530 531 532 533 534 535 536 537 538 539 540 541 542 543 544 545 546 547 548 549 550 551 552 553 554 555 556 557