Forum Renkli - Türkiye`nin En Renkli Eğlence ve Bilgi Paylaşım Platformu  



"Taklitler, Asıllarını yaşatırmış."
Go Back   Forum Renkli - Türkiye`nin En Renkli Eğlence ve Bilgi Paylaşım Platformu > Yaşam & Muhabbet & Eğlence > Sağlık > Şifalı Bitkiler
Ücretsiz Kayıt ol veya Üye Girişi yapın.
Şifalı Bitkiler Şifalı Bitkiler hakkındaki tüm bilgiler ve detaylar burada.

Forum Renkli - Türkiye'nin En Renkli Eğlence ve Paylaşım Platformuna Hoşgeldiniz.
Forum Renkli'ye Hoşgeldiniz. Forumumuza ücretsiz KAYIT olarak, forumumuzda bilgi alışverişi yapabilir ve aramıza katılıp samimi dostluklar kurabilirsiniz.

Forumumuzda bizimle birlikte paylaşıma katılmak için buradan üye olabilirsiniz.



veya Facebook üyeliğiniz ile sitemize kayıt olabilirsiniz.
Etiketli Üyeler Listesi

Yeni Konu Aç Cevap Yaz
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 04 Eylül 2012, 23:27   #1 (permalink)
Bull

Mr.NoBody - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik tarihi: 02 Eylül 2012
Nerden: Tokat
Yaş: 22
(Mesajlar): 1.780
(Konular): 1709
İlişki Durumu: Yok
Burç:
Renkli Para : 42958
Aldığı Beğeni: 91
Beğendikleri: 17
Ruh Halim: Bitkin
Takım :
Standart Baş Ağrısına Bitkisel Çözümler

baş ağrısını kesen şifalı bitkiler - baş ağrılarının bitkilerle tedavisi - baş ağrısı için bitki çayları - bitkilerle baş ağrısı tedavisi
ZEYTİN AĞACI Z***I: Zeytin ağacı püsünden günde 3-4 defa 0,50 gr içilir.

ZUFA OTU: 1 bardak kaynar su ya, 3 gr yaprak konur, 10 dk bekle tilir, günde 3 defa 1 bardak içilir.

ÇADIR UŞAĞI REÇİNESİ: Çadır uşağı reçinesinden günde 0,5-2 gr hap halinde kullanılır. Günde 1-2 gr bir miktar bal ve arpa suyu ile alınır.

BÜYÜK TEŞBİH AĞACI: Büyük teşbih ağacının çiçekleri koklanır.

YABANİ HARDAL TOHUMU: Yabani hardal tohumu kaynatılır, buharı teneffüs edilir. (Baştaki her türlü ağrıyı geçirir)

SU ZAMBAĞI: 1 bardak kaynar suya, 2-10 gr kök konur, 10 dk bekletilir, günde 2-3 bardak içilir. Su zambağı yağı gülyağı ve sirke ile karıştırılır, başa sürülür.

SÜRİNCAN (GÜZ ACI ÇİĞDEMİ): Güz acı çiğdemi çiçekleri koklanır.

ŞAHTERE OTU: 1 bardak kay nar suya, 10 gr bitki konur, 10 dk bekletilir, günde 2-3 bardak içilir.

ZENCEFİL: 1 bardak kaynar su ya, yarım çay kaşığı toz zencefil konur, 10 dk bekletilir, günde 3 bardak içilir.

Toz zencefilden günde 3 defa yarım-bir çay kaşığı şekerle yenilir. Zencefil kökü kaynatılır, 3-4 bar dak içilir.

OĞULOTU: 1 bardak kaynar su ya, 4-10 gr bitki konur, 10 dk bekletilir, günde 3 bardak içilir. Bitki toz haline getirilir, günde 3-4 defa 1-4 gr içilir. Tohumu toz haline getirilir, gün de 3 defa 3 gr içilir. Taze bitki sıkılır, suyundan yarım fincan içilir.

TAŞ ANASONU: 1 bardak kay nar suya, 10 gr kök konur, 10 dk bekletilir, 1 günde birkaç defada tüketilir.

TIBBI KOKULU YONCA TOHUMU: Tohumlar kaynatılır, suyu gülsuyu ve sirke ile başa sürülür.

LAHANA: Lahana yaprakları hafif yumuşatılır, şakaklara konulur.

Lahana yaprakları ezilir, üzerine sirke damlatılır, bununla alın üzerine ve boyuna masaj yapılır.

LAVANTA YAĞI: Lavanta yağın dan günde 3-4 damla 1 kesme şekerle alınır.

1 bardak kaynar suya, 8-10 gr lavanta çiçeği konur, 10 dk bekletilir, günde 3-4 bardak içilir. (Asa bi baş ağrısında)

Lavanta yağından 5 damla avuç içine damlatılır, bununla alın üzerine ve boyuna masaj yapılır.

HABBÜLLEZIZ: Habbülleziz yumruları gıda olarak yenilir.

HEMAME: Hemame kaynatılır, suyu ile şakaklar ovulur.

HlND BAKLASI: Hind baklası yaprakları kaynatılır, suyundan 40-50 gr içilir.

Yapraklar toz haline getirilir, 4 gr içilir. Meyveleri gıda olarak yenilir.

LİMON OTU: 1 bardak kaynar suya, 4-6 gr bitki konur, 10 dk bekletilir, günde 2-3 bardak içilir.

SİNAMEKİ: Sinameki 50 gr, günlük 45 gr, damlasakızı 45 gr, şeker 50 gr toz haline getirilip karıştırılır, gece yatarken 8 gr içilir.

KARANFİL: Toz karanfil, enfiye ile karıştırılır, günde 3-4 defa buruna çekilir.

DEFNE TOHUMU: 20 adet def ne tohumu toz haline getirilir, 4 kaşık balla macun yapılır. Sabah aç karna gece yatarken 1 ceviz büyüklüğünde yenilir. Defne tohumu, defne yaprağı 1 miktar suda 20 dk kaynatılır, bu su ile kına hazırlanıp başa yakılır. Defne yağı ağrıyan başa sürülür. Defne tohumu toz haline getiri lir, günde 5 gr, balla yenilir.

SOĞAN: Soğan ezilir, üzerine 5-10 damla sirke damlatılır, lapa halinde alına sarılır.

KIL (KAOLEN) : Kil lapa haline getirilir, boyuna sarılır.

PATATES: Patates ince dilimler haline getirilir, üzerine tuz veya sirke konulup alına sarılır.

NANE: 1 bardak kaynar suya, 8-10 gr bitki konur, 10 dk bekletilir, sabah-akşam birer bardak içilir.

ANASON: 1 bardak kaynar suya, 2-4 gr anason konur, 10 dk bekletilir, günde 2-3 bardak içilir.

KAHVE: Kahve pişirilir, buharı teneffüs edilir. Kahve kavrulup koklanır.

TERE TOHUMU: Tere tohumu toz haline getirilir, balla macun yapılır. Aç karna 10 gr yenilir.

KINA: Kına ile tuzsuz tereyağı eritilir, mayi haline getirilir, bu runa damlatılır (baştaki iltihabı ve cerahati giderir).

ACI BADEM YAĞI: Acı badem yağı baş ağrısını kesici olarak su veya meşrubat içerisinde alınır.

SEMİZOTU: Semizotu suyu çıkarılır, sirke ile yapılmış bal şerbeti ile karıştırılıp içilir.

ÇÖREKOTU: Çörekotu toz hali-(Terbiyeden-Yoksunum)-ne getirilir, lapa yapılır. Başa sarı lır.

BADEM YAĞI: Badem yağı sirke ile karıştırılır, eller bununla ovulursa baş ağrısını giderir.

YASEMİN: Yasemini koklamak balgamdan, yelden, sevdadan olan baş ağrılarını giderir. (Devamlı terleyen kimseler için zararlıdır) Baş ağrısı yapar.

BAK: Kabak sıkılır, suyu buruna çekilir.

MİNE ÇİÇEĞİ: 1 bardak kaynar suya, 8-10 gr bitki konur, 10 dk bekletilir, çay gibi içilir.

EĞİR OTU RUHU:. Eğir oturu hu ile yüz ve boyuna masaj yapılır.

YAVŞAN OTU: 1 bardak kaynar suya, 1 tatlı kaşığı bitki konur, 10 dk bekletilir, günde 3-4 bardak içilir.

Taze bitki sıkılır, suyundan günde 40-60 gr içilir.

BİBERİYE: 30 gr, limon kabuğu, 20 gr biberiye, 30 gr oğulotu yap rağı karıştırılır, 1 bardak kaynar suya, 5-10 gr konur, 10 dk bekle tilir, günde 2-3 fincan içilir. 1 bardak kaynar suya, 10-20 gr bitki konur, 10 dk bekletilir, gün de 2-3 bardak içilir. Biberiye toz haline getirilir, gün de 3 defa 1-4 gr içilir. Biberiye yağı 3 damla şekerle alı nır.

IHLAMUR: 20 gr ıhlamur, 40 gr kedi otu kökü, 20 gr lavanta çiçeği, 20 gr oğulotu yaprağı karıştırılır, 1 bardak kaynar suya, 5-10 gr konur, 10 dk bekletilir, günde 2-3 fincan içilir.

Ihlamur çiçeklerinden elde edilen ıhlamur ruhi ile başa masaj yapılır.

KARABAŞ OTU: 1 bardak kay nar suya, 5-10 gr ufalanmış bitki konur, 10 dk bekletilir, günde 3-4 bardak içilir.

Karabaş otu toz haline getirilir, balla macun yapılıp yenilir.

ANASON: Anason yakılır, tütsüsü yapılır.

KANTARON: Kantaron kaynatılır, suyuna sirke ilave edilip başa sürülür.

PAPATYA: 1 bardak kaynar suya,

2 gr bitki konur, 10 dk bekletilir, günde 2 bardak içilir. Papatya ya ğı başa sürülür.

NANE YAPRAĞI: Nane yaprakları ezilir. (Yelden ve soğuktan olan) baş ağrısında lapa halinde alına konulur.

HAVLUCAN TOZU: 1 bardak kaynar suya, yarım çay kaşığı havlıcan konur, 10 dk bekletilir, günde 2-3 bardak içilir. Havlucan tozundan günde 3 defa yarım çay kaşığı şekerle yenilir.

HAVLUCAN KÖKÜ: Havlucan kökü çay gibi kaynatılır, günde 2-
3 bardak içilir.

KEKİK YAĞI: Günde 2-3 damla kekikyağı şekerle alınır. 1 bardak kaynar suya, 2 gr kekik konur, 5 dk bekletilir, günde 2-3 bardak içilir. (Asabi baş ağrısın da).

ÇÖREKOTU: Çörekotu suya ıslatılır, sonra kurutulur, toz haline getirilir, enfiye gibi çekilir.

ÇÖREKOTU YAĞI: Çörekotu yağı soğuktan meydana gelen baş ağrılarında başa sürülür.

ÇÖREKOTU TOHUMU: Çöre kotu yakılır, dumanı ile tütsü ya pılır.

Çörekotu toz halinde getirilir, de vamlı koklanır.

SÖĞÜT YAPRAĞI, DAL KABU ĞU, KÖKÜ: 1 bardak suya, 10-20 gr ufalanmış kabuk, kök yaprak konur, 10 dk kaynatılır, günde 2-3 bardak içilir. (Safradan ileri ge len baş ağrılarında)

ÜZERLİK TOHUMU: 300 gr to hum 5 kilo üzüm sırası ile 2 kilo kalıncaya kadar kaynatılır, bu su dan her gün 500 gr içilir ve 1 ay devam edilir.

1 bardak kaynar suya, 4-10 gr to hum veya ince kıyılmış kök ko nur, 10 dk bekletilir, günde 2 bar dak içilir.

Tohumlar hafif kavrulur, toz ha line getirilir, günde 2 defa 5 gr içilir.

UDlHlNDİ: Udihindi toz haline getirilir, çok az miktarda buruna çekilir.

Udihindi toz haline getirilir, gün de 3 defa 1 çay kaşığı soğuk su ile içilir.

SARIMSAK: Bir miktar sarımsak ezilir, alın ve şakaklara konulur. YAVŞAN OTU: 1 bardak kaynar suya, 1 tatlı kaşığı bitki konur, 10 dk bekletilir, günde 3-4 bardak içilir.

Taze bitki sıkılır, suyundan 40-60 gr içilir.

HATMİ KÖKÜ-YAPRAĞI: 1 bardak suya, 20 gr kök konur, 5 dk kaynatılır, balla tatlandırılır, günde 1 bardak içilir. Yaprakları da aynı maksatla kullanılır.

AYVADANA: Ayvadana kaynatı lır, lapa halinde başa konulur ve ya suyu ile baş yıkanır.

ŞEFTALİ ÇEKİRDEĞİ YAĞI: Şeftali çekirdeği yağı şakaklara sürülür.

ALIÇ-YEMİŞEN: 1 bardak kay nar suya, 20 gr ezilmiş meyve ko nur, 10 dk bekletilir, günde 2-3 bardak ve daha fazlası içilebilir. Taze meyveler sıkılır, elde edilen suyu şekerle tatlandırılıp içilir.

ANDIZ OTU KÖKÜ: 1 bardak kaynar suya, 4-10 gr kök konur, 10 dk bekletilir, günde 2-3 bar dak içilir.

Andız otu kökleri toz haline geti rilir, günde 2-10 gr içilir.

ADAM OTU KÖKÜ: 1 bardak kaynar suya, 2 gr kök konur, 10 dk bekletilir, günde 1-2 bardak içilir. Kökler toz haline getirilir, günde 3 defa 0,20 gr içilir. Kökler kaynatılır, lapa haline ge tirilir, başa konulur. Kaynatılan suyundan buruna çekilir.

BAKLA TOHUMU: Bakla tohu mu dış kabuğu çıkartılır, 2'ye bö lünür, alına yapıştırılır.

GELİNCİK ÇİÇEĞİ: Taze gelin cik çiçekleri sıkılır, sirke ile karış tırılıp başa sürülür.

GÜL: Gül yaprakları selvi kozala-ğıyla kaynatılır, elde edilen su ba şa ve yüze sürülür. Kaynatılan bu sudan balla tatlan dırılıp içilir.

KAFUR: Kafur toz haline getiri lir, gül suyu ile karıştırılır, başa sürülür. (Hararetten olan ağrılar da).

10 kafur, 8-10 adet aspirin, kekik yağı içinde eritilir, başa boyuna masaj yapılır.

Kafur 10 gr aspirin 10 adet 100 gr ispirtoda eritilir, başa boyuna masaj yapılır.

Kafur 20 gr pelesenk yağı 100 gr, solucan yağı 50 gr, balık yağı 20 gr, çörekotu yağı 50 gr, defne yağı 50 gr ispirto 20 gr, saf zeytinyağı 65 gr birlikte karıştırılır, her türlü ağrıda kullanılır.

KARABİBER : Günde 0,05-2 gr karabiber, günde 3 çay kaşığı tar çınla içilir.

KATRAN KÖPÜĞÜ (ÇAM KATRANI): 5 gr katran köpüğü bir miktar mesteki sakızı ile içilir. Katran köpüğü yalnız sürüldü ğünde de faydalı olur. Günde 5 gr katran köpüğü bal şerbeti ile içilir.

KEDİ OTU KÖKÜ: Taze kedi otu kökü ezilir, lapa halinde alına konulur.

1 bardak kaynar suya, 4-12 gr kök konur, 10 dk bekletilir, günde 3 bardak yemeklerden önce soğuk olarak içilir.

YASEMİN ÇİÇEĞİ (ADİ YASE MİN): 1 bardak kaynar suya, 10 gr çiçek konur, 10 dk bekletilip içilir.

LİMON: 1 bardak suya, 1 limon sıkılır, içine bir miktar kahve karıştırılıp içilir.

MARUL: Taze marul yaprakla rından 3-5 adet yenilir. Marul salatası sirke ile yenilirse safradan meydana gelen baş ağrı sını keser.

Marul tohumu toz haline getiri lir, lapa yapılır, başa sarılır.

MENEKŞE: Baş ağrılarında menekşe koklanır.

MİNE ÇİÇEĞİ: 1 bardak kaynar suya, 10 gr bitki konur, 10 dk bekletilir, çay gibi içilir.

MİSK: Misk toz haline getirilir, safran ile karıştırılır, enfiye gibi buruna çekilir. (Soğuktan mey dana gelen baş ağrılarında). Misk enfiye şeklinde buruna çekilir.

NOHUT: Nohut haşlanarak yenilir.

ARDIÇ TOHUMU: Ardıç tohumları ezilir, sirke içerisinde bir müddet bekletilir, içerisine bir bez batırılıp alına sarılır. PAZI: Pazı haşlanıp süzülür, su yuna bir miktar gül yağı konur, bu su ile baş ovulur. (Müzmin ağrıda)

SEMİZOTU: Semizotu lapa hali ne getirilir, başa konulur.

SERVÎ KOZALAĞI: 1 bardak su ya, 10 gr kozalak konur, 20 dk kaynatılır, suyu gülsuyu ve balla karıştırılır, başa sürülür.

KiŞNİŞ: 1 bardak kaynar suya, 6 gr kişniş konur, 10 dk bekletilir, günde 3 defa 1 bardak içilir. Kişniş toz halinde günde 3 defa 0,5-1 gr içilir.

ÇUHA ÇİÇEĞİ KÖKÜ: 1 bardak suya, 4-6 gr ince kıyılmış kök ve ya çiçek konur, 10 dk bekletilir, günde 2-3 bardak içilir.

YARPUZ: 1 bardak kaynar suya, 8-10 gr yarpuz konur, 10 dk bekletilir, günde 2-3 bardak içilir.

GÜMÜŞ DÜĞME: 1 bardak suya, 4-10 gr çiçek konur, 5-10 dk kaynatılır, günde 2-3 bardak içilir.

TIBBI KESTERE: 1 bardak kay nar suya, 2 gr ufalanmış bitki konur, soğuyunca süzülür, günde 4 defa 1 kaşık içilir.





Ateşi körükle ki, yandığını bilsin ..

K.Furkan
Mr.NoBody isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı
Yeni Konu Aç Cevap Yaz

Etiketler
ağrısına, baş, bitkisel, Çözümler


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum Renkli Sosyal Medya
Forumrenkli Facebook Forumrenkli Twitter Forumrenkli RSS
Forum Renkli Desteklediklerimiz

Forum Renkli Yasal Uyarı!

Forum Renkli Türkiye'nin en renkli eğlence ve bilgi paylaşım platformudur. Hukuka, yasalara, telif ve kişilik haklarına bağlıdır. "5651 sayılı yasada" belirtilen "Yer Sağlayıcı" olarak hizmet sunmaktadır. İlgili yasaya göre site yönetiminin tüm içerikleri kontrol etme yükümlülüğü yoktur. Bu sebep ile sitemiz, uyarıları dikkate alarak yasa dışı paylaşımlar hakkında gerekli işlemleri yapmaktadır. Oluşabilecek yasal sorumluluklar "Üyelerimize" aittir.

Forum Renkli; Arkadaşlık, Dostluk, Eğlence, Paylaşım, Msn Nickleri, Msn Sözleri, Msn Avatarları, Ödüllü Yarışmalar, Msn Sözleri, Şiirler, Şarkılar, Moda, Sağlık, Tv, Dizi, Film, Komik, Komik Resimler, Komik Videolar, Haberler, Spor Haberleri ve Güncel Bilgi Paylaşımı gibi konuların kullanıcıları tarafından önceden onay almadan anında yayınlayabildikleri bir forumdur.

Copyright© 2011 - 2013, ForumRenkli.com® Tüm Hakları Saklıdır.


Forum Renkli Alexa Forum Renkli Sitemap



vBulletin® Version 3.8.7 ile güçlendirilmiştir.
Copyright ©2000 - 2017, Jelsoft Enterprises Ltd
Inactive Reminders By Realdizayn

Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.1 ©2011, Crawlability, Inc.

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 121 122 123 124 125 126 127 128 129 130 131 132 133 134 135 136 137 138 139 140 141 142 143 144 145 146 147 148 149 150 151 152 153 154 155 156 157 158 159 160 161 162 163 164 165 166 167 168 169 170 171 172 173 174 175 176 177 178 179 180 181 182 183 184 185 186 187 188 189 190 191 192 193 194 195 196 197 198 199 200 201 202 203 204 205 206 207 208 209 210 211 212 213 214 215 216 217 218 219 220 221 222 223 224 225 226 227 228 229 230 231 232 233 234 235 236 237 238 239 240 241 242 243 244 245 246 247 248 249 250 251 252 253 254 255 256 257 258 259 260 261 262 263 264 265 266 267 268 269 270 271 272 273 274 275 276 277 278 279 280 281 282 283 284 285 286 287 288 289 290 291 292 293 294 295 296 297 298 299 300 301 302 303 304 305 306 307 308 309 310 311 312 313 314 315 316 317 318 319 320 321 322 323 324 325 326 327 328 329 330 331 332 333 334 335 336 337 338 339 340 341 342 343 344 345 346 347 348 349 350 351 352 353 354 355 356 357 358 359 360 361 362 363 364 365 366 367 368 369 370 371 372 373 374 375 376 377 378 379 380 381 382 383 384 385 386 387 388 389 390 391 392 393 394 395 396 397 398 399 400 401 402 403 404 405 406 407 408 409 410 411 412 413 414 415 416 417 418 419 420 421 422 423 424 425 426 427 428 429 430 431 432 433 434 435 436 437 438 439 440 441 442 443 444 445 446 447 448 449 450 451 452 453 454 455 456 457 458 459 460 461 462 463 464 465 466 467 468 469 470 471 472 473 474 475 476 477 478 479 480 481 482 483 484 485 486 487 488 489 490 491 492 493 494 495 496 497 498 499 500 501 502 503 504 505 506 507 508 509 510 511 512 513 514 515 516 517 518 519 520 521 522 523 524 525 526 527 528 529 530 531 532 533 534 535 536 537 538 539 540 541 542 543 544 545 546 547 548 549 550 551 552 553 554 555 556 557