Forum Renkli - Türkiye`nin En Renkli Eğlence ve Bilgi Paylaşım Platformu  



"Taklitler, Asıllarını yaşatırmış."
Go Back   Forum Renkli - Türkiye`nin En Renkli Eğlence ve Bilgi Paylaşım Platformu > Kadınca > Yemek Tarifleri > TATLI/PASTA
Ücretsiz Kayıt ol veya Üye Girişi yapın.
TATLI/PASTA Tatlı ve pasta tariflerini bu bölümde bulabilirsiniz.

Forum Renkli - Türkiye'nin En Renkli Eğlence ve Paylaşım Platformuna Hoşgeldiniz.
Forum Renkli'ye Hoşgeldiniz. Forumumuza ücretsiz KAYIT olarak, forumumuzda bilgi alışverişi yapabilir ve aramıza katılıp samimi dostluklar kurabilirsiniz.

Forumumuzda bizimle birlikte paylaşıma katılmak için buradan üye olabilirsiniz.



veya Facebook üyeliğiniz ile sitemize kayıt olabilirsiniz.
Etiketli Üyeler Listesi

Yeni Konu Aç Cevap Yaz
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 25 Ağustos 2011, 13:00   #1 (permalink)
Sonsuzluk şimdi başlıyor..

* נσѕєρнιηє ' - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik tarihi: 04 Ağustos 2011
Nerden: Cehennet -
Yaş: 24
(Mesajlar): 4.808
(Konular): 800
Renkli Para : 1571
Aldığı Beğeni: 41
Beğendikleri: 0
Ruh Halim: Depresyonda
Takım :
Cool Buche de Noel Tarifi


Noel geleneklerinin olmazsa olmazlarından Buche de Noel pastası yani, Kütük Pasta. Bu güzel çikolatalı ve kestaneli pastanın tarifini sizlerle paylaşıyorum.

Malzemeler
26*36 cm ebadında bir adet kek için
75 gr tereyağı
2/3 su bardağı un
1/3 su bardağı kakao
Bir çimdik karbonat
6 adet büyük boy yumurta*
3/4 su bardağı şeker
2 tatlı kaşığı vanilya özütü/esansı
*Eğer yumurtalarınız ufak boy ise 6 adet yumurta artı bir adet yumurta beyazı kullanınız.

Yapılışı
Fırınınızı önceden 180 derecede ısıtın. 26*36 cm’lik 2 cm kalınlığındaki bir fırın tepsisini yağlayın ve parşömen kağıdı serin. Kağıdı da hafifçe yağlayın ve unlayın.
Bir kaba un ve kakaoyu iki kez eleyin ve bir kenara ayırın.

Ufak boy bir tencerede tereyağını düşük ısıda eritin, üzerinde oluşan beyaz tabakayı bir kaşık yardımıyla atıp erimiş yağı ayrı bir kaba alın ve oda sıcaklığında bekletin.
Isıya dayanıklı orta boy bir kapta yumurtaları ve şekeri çırpın. Bu çırptığınız karışımı içinde hafif fokurdayan su dolu olan bir tencereye oturtup (kabın altı suya değmeyecek- benmari usulü) karışım ısınıp bütün şeker eriyene kadar çırpmaya devam edin. Ardından tencerenin üzerinden alıp karışım 3 katına çıkana kadar çırpmaya devam edin. Vanilya özütünü ekleyip 2-3 dakika daha çırpın.

3 seferde un ve kakao karışımını tekrar elekten geçirerek azar azar bu karışıma ekleyin ve her ekleyişte kabarmış olan yumurtalı karışımı söndürmemeye dikkat ederek bir spatula yardımıyla karıştırın. Tarifte en çok dikkat edilmesi gereken yer burası. Karıştırmak derken çorba karıştırmak gibi düşünmeyin. Spatulayı kabın sizden uzak olan tarafından sokup yavaşça kabın altından ve ardından size yakın olan tarafından çıkartın. Bu işlemi tekrarlarken bir elinizle de kabı kendi etrafında döndürün ve her eklemede un ve kakao tam anlamıyla karışana kadar devam edin. Bir anlamda karışımın sadece etrafını karıştırmış oluyoruz. Böylelikle karışım sönmemiş oluyor. Un ve kakaonun 3. seferinde eritilmiş tereyağı da onunla birlikte ekleyin ve tamamen yedirene kadar karıştırın.

Ardından karışımı fırın tepsisine döküp (eğer karıştırma kabının altında tereyağı kaldıysa bırakın, karışıma yedirilmiş miktar yeterli olacaktır) üzerini düzleyin ve iki elinizle 2-3 santim havaya kaldırıp tezgahın üzerine bırakın. Bu işlem karışımın içindeki hava kabarcıklarını dışarıya atar. Bu işlemi 2-3 kere tekrarlayın.
Keki önceden ısıtılmış fırında 15-20 dakika kadar pişirin. Fazla pişirirseniz kek çatlayacaktır, dikkat!

Fırından aldığınız kek biraz soğuyunca (yaklaşık 15-20 dakika) parşömen kağıdıyla beraber kalıptan çıkarıp üzerine çok az pudra şekeri veya kakao serpin. Islatıp sıktığınız nemli bir mutfak havlusunu tezgaha serip keki de (parşömenli kısmı alta gelecek şekilde) bunun üzerine koyun ve parşömen kağıdından yardım alarak kekin uzun kenarından başlayarak rulo halinde yuvarlayın (yuvarlarken bir yandan da parşömen kağıdını soyuyor olacaksınız). Ardından mutfak havlusuna da sarıp buzdolabında minimum 30 dakika boyunca soğumaya bırakın. Ben ertesi güne kadar beklettiğim için açarken biraz sorun yaşadım.

Çikolata Ganaj ve Kestaneli Dolgu için Malzemeler
Yaklaşık 3 su bardağı ganaj ve 1 su bardağı kestaneli dolgu için
320 gr bitter çikolata
400 ml krema
300 gram kestane şekeri (şurupta, net ağırlık)
Yapılışı
Çikolatayı doğrayıp ısıya dayanıklı bir kaba koyun. Ufak boy bir tencerede kremayı kaynama noktasına getirip ardından çikolatanın üzerine dökün. 1 dakika bekleyip çikolata tamamen eriyene kadar karıştırın. Buzdolabında soğumaya bırakın. Tarifi aynı gün içerisinde yapıyorsanız ganaj buzdolabında beklerken katılaşmayacaktır ama benim gibi sonradan kullanmak üzere hazırlayıp saklayacaksanız, kullanacağınız zaman sıcak su dolu bir kapta bekleterek oda ısısına getirebilirsiniz.
Kestaneleri süzüp bir mutfak robotundan geçirip püre haline getirin ve ufak boy bir kaba aktarın.

Mantar ve Meşe Palamudu Süslemeler için Malzemeler
3′er adet mantar ve meşe palamudu için
140 gr bazdem ezmesi
1 çay kaşığı kakao
3 adet kuru incir

Yapılışı
Mantarlar için, badem ezmesinden ufak parçalar kopartıp yuvarlayın ve ikiye kesin. Bu kestiğiniz baş kısımlarını azıcık düzleyip parmağınızla altında hafif boşluklar açın. Yine ufak badem ezmesi parçalarını elinizde silindir şeklinde yuvarlayarak mantarların alt kısımlarını hazırlayın ve bu parçaları birleştirin.
Meşe palamutları için, 3 çay kaşığı kadar badem ezmesini kakaoyla karıştırıp elinizde yoğurun ve 3 ufak top haline getirip düzleyin. Ortalarına delik açıp kuru incirlerin tepesindeki ufak saplara geçirin. Rendenin en ufak gözleri veya bir kürdan yardımıyla delikler açın.

Son haline getirmek için
Kekinizi buzdolabından alıp açın ve kenarlarından 2′şer santim boşluk kalacak şekilde ganajın yarısını üzerine yayın. Onun üzerine de kestaneli dolguyu yayın. Keki tekrar yuvarlayıp birleşme noktası alta gelecek şekilde servis tabağına alın. Kekin ön tarafını 45 derecelik bir açıyla 3-4 santim kalınlığında kesin ve kekin ortasına doğru tepesine yerleştirin. Buzdolabında biraz soğumaya bırakın.

O sırada ganajın geri kalan yumuşak tereyağı kıvamına gelene kadar çırpın.Kekin tepesine ve yanlarına spatula yardımıyla sürüp tekrar buzdolabına koyun. Yaklaşık yarım saaat sonra katılaşmış olan ganajın üzerine ağaç gövdesini anımsatacak şekilde bir çatal yardımıyla çizikler atın (veya daha ufak bir spatulayla boydan boya derin izler yapın).
Yanlarına mantar ve meşe palamutlarını dizip servis yapacağınız zamana kadar buzdolabında bekletin.







Hiç kimsenin iyi gelmediği yerden sarıyorsun yaralarımı..
Hiç kimsenin dokunamadığı yerden kanatıyorsun sonra..

.
* נσѕєρнιηє ' isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı
Yeni Konu Aç Cevap Yaz

Etiketler
buche, de, noel, tarifi


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum Renkli Sosyal Medya
Forumrenkli Facebook Forumrenkli Twitter Forumrenkli RSS
Forum Renkli Desteklediklerimiz

Forum Renkli Yasal Uyarı!

Forum Renkli Türkiye'nin en renkli eğlence ve bilgi paylaşım platformudur. Hukuka, yasalara, telif ve kişilik haklarına bağlıdır. "5651 sayılı yasada" belirtilen "Yer Sağlayıcı" olarak hizmet sunmaktadır. İlgili yasaya göre site yönetiminin tüm içerikleri kontrol etme yükümlülüğü yoktur. Bu sebep ile sitemiz, uyarıları dikkate alarak yasa dışı paylaşımlar hakkında gerekli işlemleri yapmaktadır. Oluşabilecek yasal sorumluluklar "Üyelerimize" aittir.

Forum Renkli; Arkadaşlık, Dostluk, Eğlence, Paylaşım, Msn Nickleri, Msn Sözleri, Msn Avatarları, Ödüllü Yarışmalar, Msn Sözleri, Şiirler, Şarkılar, Moda, Sağlık, Tv, Dizi, Film, Komik, Komik Resimler, Komik Videolar, Haberler, Spor Haberleri ve Güncel Bilgi Paylaşımı gibi konuların kullanıcıları tarafından önceden onay almadan anında yayınlayabildikleri bir forumdur.

Copyright© 2011 - 2013, ForumRenkli.com® Tüm Hakları Saklıdır.


Forum Renkli Alexa Forum Renkli Sitemap



vBulletin® Version 3.8.7 ile güçlendirilmiştir.
Copyright ©2000 - 2017, Jelsoft Enterprises Ltd
Inactive Reminders By Realdizayn

Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.1 ©2011, Crawlability, Inc.

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 121 122 123 124 125 126 127 128 129 130 131 132 133 134 135 136 137 138 139 140 141 142 143 144 145 146 147 148 149 150 151 152 153 154 155 156 157 158 159 160 161 162 163 164 165 166 167 168 169 170 171 172 173 174 175 176 177 178 179 180 181 182 183 184 185 186 187 188 189 190 191 192 193 194 195 196 197 198 199 200 201 202 203 204 205 206 207 208 209 210 211 212 213 214 215 216 217 218 219 220 221 222 223 224 225 226 227 228 229 230 231 232 233 234 235 236 237 238 239 240 241 242 243 244 245 246 247 248 249 250 251 252 253 254 255 256 257 258 259 260 261 262 263 264 265 266 267 268 269 270 271 272 273 274 275 276 277 278 279 280 281 282 283 284 285 286 287 288 289 290 291 292 293 294 295 296 297 298 299 300 301 302 303 304 305 306 307 308 309 310 311 312 313 314 315 316 317 318 319 320 321 322 323 324 325 326 327 328 329 330 331 332 333 334 335 336 337 338 339 340 341 342 343 344 345 346 347 348 349 350 351 352 353 354 355 356 357 358 359 360 361 362 363 364 365 366 367 368 369 370 371 372 373 374 375 376 377 378 379 380 381 382 383 384 385 386 387 388 389 390 391 392 393 394 395 396 397 398 399 400 401 402 403 404 405 406 407 408 409 410 411 412 413 414 415 416 417 418 419 420 421 422 423 424 425 426 427 428 429 430 431 432 433 434 435 436 437 438 439 440 441 442 443 444 445 446 447 448 449 450 451 452 453 454 455 456 457 458 459 460 461 462 463 464 465 466 467 468 469 470 471 472 473 474 475 476 477 478 479 480 481 482 483 484 485 486 487 488 489 490 491 492 493 494 495 496 497 498 499 500 501 502 503 504 505 506 507 508 509 510 511 512 513 514 515 516 517 518 519 520 521 522 523 524 525 526 527 528 529 530 531 532 533 534 535 536 537 538 539 540 541 542 543 544 545 546 547 548 549 550 551 552 553 554 555 556 557