Forum Renkli - Türkiye`nin En Renkli Eğlence ve Bilgi Paylaşım Platformu  



"Taklitler, Asıllarını yaşatırmış."
Go Back   Forum Renkli - Türkiye`nin En Renkli Eğlence ve Bilgi Paylaşım Platformu > Kadınca > Yemek Tarifleri
Ücretsiz Kayıt ol veya Üye Girişi yapın.
Yemek Tarifleri En güzel yemek tariflerini burada bulabilir ve paylaşabilirsiniz.

Forum Renkli - Türkiye'nin En Renkli Eğlence ve Paylaşım Platformuna Hoşgeldiniz.
Forum Renkli'ye Hoşgeldiniz. Forumumuza ücretsiz KAYIT olarak, forumumuzda bilgi alışverişi yapabilir ve aramıza katılıp samimi dostluklar kurabilirsiniz.

Forumumuzda bizimle birlikte paylaşıma katılmak için buradan üye olabilirsiniz.



veya Facebook üyeliğiniz ile sitemize kayıt olabilirsiniz.
Etiketli Üyeler Listesi

Yeni Konu Aç Cevap Yaz
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 27 Haziran 2012, 13:11   #11 (permalink)
Çok Şükür...


∞ MαsαL - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik tarihi: 03 Ağustos 2011
Nerden: ♫ ♫ ♫ ♫ ♫ ♫
(Mesajlar): 22.727
(Konular): 5773
İlişki Durumu: Evli
Burç:
Renkli Para : 787623
Aldığı Beğeni: 4232
Beğendikleri: 7438
Ruh Halim: Cok Asik
Takım :
Standart






GÜNÜN MENÜSÜ




Patates çorbası





Malzemeler:


2 kg patates

3 soğan

30 gr tereyağı

10 su bardağı et suyu

Tuz, karabiber


Terbiyesi için:


3 yumurta sarısı

1 su bardağı süt

15 gr tereyağı

1 çay kaşığı pulbiber

2 çorba kaşığı kıyılmış roka yaprağı


Hazırlanışı:


* Soğanları soyup rendeleyin. Tereyağını eritip soğanı pembeleştirin.
* Patatesleri soyup rendeleyin ve kavrulmakta olan soğana ekleyin. 1-2 dakika karıştırarak kavurun. Üzerine et suyunu döküp patatesler yumuşayana kadar pişirin.
* Terbiye için, yumurta sarılarını süt ile çırpıp kaynamakta olan çorbaya ekleyin. 1-2 taşım kaynatıp ocaktan alın. Tereyağını eritip pulbiberi kızdırın ve çorbanın üzerine gezdirin. Roka ile süsleyip servis yapın.




GÜVEÇTE PATLICAN





MALZEMELER

1 kilo patlıcan
300 gram kıyma
3 adet orta boy patates
2 kuru soğan
4 adet yeşilbiber
2 adet domates
2 yemek kaşığı sıvıyağ
1 yemek kaşığı karışık biber ve domates salçası veya ben kavanozlara yazdan hazırladığım Domates suyundan 2 yemek kaşığı koydum
Tuz, karabiber, pulbiber


YAPILIŞI

Patlıcanlar alacalı soyulur, boydan 3 e enden 4 parçaya ayrılır, yani parmak gibi olacak şekilde veya arzu ettiğiniz bir şekilde bu şekilde yağ içmedikleri için böyle kesilmesini tavsiye ederim tuzlayıp 15 -20 dakika bekletip acı suyunun çıkması sağlanır. Yıkanıp kurulanır, sıvı yağda önce küp şeklinde kesilen patatesler kızartılır, arkadan patlıcanlar kızartılır .Kıyma tencereye konup ateşte suyu çektirilir, üzerine sıvıyağ konup kavrulur yemeklik doğranan soğanlarda koyulur iyice kavrulur 2 adet yeşilbiber doğranır 1 yemek kaşığı salça doğradığımız bir adet domates ( veya yazdan hazırladığımız domates suyundan) koyulur suyunu çekince tuzu,karabiberi, pulbiberi ilave edilir , 1 su bardağı sıcak su katılıp, hepsi harmanlanır, bir taşım kaynar ve küçük güveçlere taksim edilir, üzerlerine domates ve biberleri dizip fırında üzerleri hafif kızarana kadar tutulur ve sıcak ikram edilir .



CACIK





4 -5 salatalık yoğurt (yaklaşık 4 su bardağı)
2 diş sarımsak
taze nane
soğuk su (ben çok koyu sevmediğimden 1/2 lt. ye yakın kullanıyorum)
zeytinyağı (arzuya göre)

Su hariç bütün malzemeleri rondodan geçirip derin bir kaseye alın. İçine soğuk su ekleyip çırpıcıyla iyice karıştırın. Dilerseniz üzerine birkaç damla zeytinyağı gezdirebilir ve taze nane yapraklarıyla süsleyebilirsiniz.



Duvaklı Pilav





Malzemeler:



2,5 su bardağı pirinç


yarım su bardağı tel şehriye


6 su bardağı su


tereyağ


200 gr kıyma


10 adet soyulmuş badem


1 küçük boy soğan


tuz, karabiber

Hazırlanışı:



Pirinçleri yıkayın ve suyunu süzün. 6 su bardağı suyu kaynatın.Tencerede tereyağ ile şehriyeleri kavurun ve pirinçleri ekleyin.Pirinçler metalik ses çıkarmaya başlayınca tuz ve suyu ilave edin ve kapağı açmadan kısık ateşte pişirin( su da ölçülü olduğundan çelik tencerede ve deliksiz kapakla pişirirseniz buharlaşma fazla olmaz ve pirinçler iyi pişer).

Başka tencerede iyice kıyılmış soğanla kıymayı kavurun, tuz ve karabiber ekleyin.Sonrasında soyulmuş bademleri ister kıyarak ister bütün ilave edin.


Kalıba önce kıymayı sonra pilavı koyun ve ters çevirerek servis yapın…



Ballı Kule





* 1 poşet muzlu puding
* 1 poşet kakaolu puding
* 6 su bardağı süt
* 1 çay bardağı bal
* 1 limon kabuğunun rendesi
* 2 yemek kaşığı limon suyu




* 1 poşet muzlu pudingi 3 su bardağı süt ile pişirin ve 5-6 cam kaseye paylaştırıp ılıtın (kaseler hafif ıslak olurlarsa pudingleri daha kolay çıkarabilirsiniz).
* 1 poşet kakaolu pudingi 3 su bardağı süt ile pişirip muzlu pudinglerin üzerine dökün ve buzdolabında 3 saat bekletin.
* 1 çay bardağı balın içine 1 limon kabuğu rendesi ile 2 yemek kaşığı limon suyu ekleyip ocakta eritin.
* Kaynamaya başladığında 4-5 saniye daha tutun ve ocaktan alın.
* Pudingleri tabaklara ters çevirin, üzerlerine ballı sos dökerek servis yapın.





.




∞ MαsαL isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı
Alt 08 Temmuz 2012, 17:55   #12 (permalink)
SaygıHakedenin.

Bety. - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik tarihi: 03 Ağustos 2011
Nerden: Beykoz
(Mesajlar): 552
(Konular): 177
Renkli Para : 25741
Aldığı Beğeni: 20
Beğendikleri: 1
Ruh Halim: Mutlu
Takım :
Ahci Forumrenkli






TÜRKLER ÖYLE BİR MİLLETTİR Kİ;
HAYATTA BİR TANE BİLE KALSA, DEVLET KURUP İNTİKAMINI ALIR !
Bety. isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı
Alt 03 Ağustos 2012, 10:52   #13 (permalink)
Çok Şükür...


∞ MαsαL - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik tarihi: 03 Ağustos 2011
Nerden: ♫ ♫ ♫ ♫ ♫ ♫
(Mesajlar): 22.727
(Konular): 5773
İlişki Durumu: Evli
Burç:
Renkli Para : 787623
Aldığı Beğeni: 4232
Beğendikleri: 7438
Ruh Halim: Cok Asik
Takım :
Standart

Banvit ile günün menüsünde kolay kabak çorbası, bulgurlu dana sucuk ve mısır gevrekli armut var.



Haber Tarihi : 03 Ağustos 2012 Cuma 00:02:00

Kolay kabak çorbası
4 KİŞİLİK
1 kg kabak (iri küp doğranmış)
2 adet orta boy soğan (iri doğranmış)
200 ml su
200 gr light labne peyniri
1/2 demet dereotu (ince kıyılmış)
Bir tutam tuz
Kuru nane (arzu edilen miktarda)
1. Kabak ve soğanların üzerine suyu gezdirin. Hızlı ateşte kaynama noktasına kadar ısıtın. Ateşi kısıp, tencerenin kapağını kapatın ve sebzeler yumuşayıncaya kadar, yaklaşık 15-20 dak. pişirin.
2. Kabaklara, labne peynirini, dereotunun 2/3’ünü, tuz ve naneyi katıp, püre kıvamına gelinceye kadar robottan geçirin.
3. Kalan dereotunu serperek servis yapın.
Bulgurlu dana sucuk
4 KİŞİLİK
1 kangal Banvit Kırmızı Dana Sucuk (dilimlenmiş)
4 çorba kaşığı zeytinyağı
2 adet orta boy soğan (ince kıyılmış)
300 gr bulgur
1 çorba kaşığı domates salçası
600 ml piliç suyu (kaynar)
2 adet orta boy domates (kabukları soyulmuş, çekirdekleri temizlenmiş, küp doğranmış)
2 sap kekik
Tuz, tane karabiber (arzu edilen miktarda, dövülmüş)
1. Zeytinyağını ısıtıp, soğanları katın. Orta ateşte ve karıştırarak, soğanlar yumuşayıncaya kadar, yaklaşık 3-4 dak. soteleyin.
2. Karıştırmaya devam ederek bulguru ekleyin ve 3-4 dak. kavurun.
3. Domates salçası, piliç suyu ve tuz ilave edip, hafifçe karıştırın. Hızlı ateşte kaynama noktasına kadar ısıtın ve ateşi kısıp, 10 dak. pişirin.
4. Domatesleri ekleyin ve bulgur suyunu çekinceye kadar, yaklaşık 6-7 dak. daha pişirin.
5. Yağsız tavayı ısıtıp, sucuk dilimlerini yerleştirin. Hızlı ateşte her bir yüzünü 2’şer dak. kızartın.
6. Sucukları bulgur pilavına ekleyin. Karabiber serpip, hafifçe karıştırın. Kekik serperek servis yapın.
Mısır gevrekli armut
4 ADET
4 adet orta boy armut (her biri 2’ye kesilmiş)
2,5 çorba kaşığı tereyağı
1 çay kaşığı tarçın
1 çay kaşığı zencefil
1 çay kaşığı zerdeçal
2 çorba kaşığı bal
50 gr mısır gevreği
25 gr tuzsuz badem veya fındık (kabukları soyulmuş, hafif kavrulmuş, yapraklanmış veya iri dövülmüş)

1. Armutların çekirdekli kısımlarını temizleyin ve kesik kısımları üste gelecek şekilde bir fırın tepsisine yerleştirin. Her birinin ortasına 1 çay kaşığı tereyağı koyun.
2. Tarçın, zencefil ve zerdeçalı iyice karıştırıp, armutların üzerine serpin. Önceden ısıtılmış 200 C fırında, armutlar hafif yumuşayıncaya kadar, yaklaşık 10-15 dak. pişirin.
3. Kalan tereyağı ve balı, tereyağı eriyinceye kadar ısıtın. Mısır gevrekleri, badem veya fındıkları katıp, iyice karıştırın. Hafifçe karıştırmaya devam ederek 30. san. daha ısıtın.
4. Bademli mısır gevreklerini armutların üzerine paylaştırın ve fırında 5-6 dak. daha ısıtın.
5. Mısır gevrekleri ılınıncaya kadar dinlendirin ve arzu ederseniz dondurma ile birlikte servis yapın.







.




∞ MαsαL isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı
Reklam Alanı
Alt 11 Şubat 2013, 18:10   #14 (permalink)
Çok Şükür...


∞ MαsαL - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik tarihi: 03 Ağustos 2011
Nerden: ♫ ♫ ♫ ♫ ♫ ♫
(Mesajlar): 22.727
(Konular): 5773
İlişki Durumu: Evli
Burç:
Renkli Para : 787623
Aldığı Beğeni: 4232
Beğendikleri: 7438
Ruh Halim: Cok Asik
Takım :
Standart







ÇERKEZ ÇORBASI





Malzemeler

1 Bardak Mısır
1 Bardak Aşurelik Buğday
1 Bardak Yoğurt
2 Adet Yumurta
Sıvı Yağ, Tereyağ,Margarin

Bir Miktar Tavuk Eti
1 Kaşık Un
Nane
Tuz

HAZIRLANIŞI
1 bardak mısır ve 1 bardak aşurelik buğday akşamdan ıslatılarak haşlanır.
Diğer tarafta tencereye 3 karışım yağdan birer fincan konulur. Un ilave edilerek 4-5 dk. kavrulur. Üzerine kaynar su konulur.
Haşlanan malzemeler de ilave edilerek kaynamaya bırakılır. Bir başka kapta yoğurtla birlikte 2 adet yumurta iyice çırpılır. Biraz da su katılır. Hazırlana karışım çorbaya yavaş yavaş karıştırılarak ilave edilir.
Diğer tarafta ise br miktar tavuk eti haşlandıktan sonra doğranarak çorbaya katılır. Tuz ve nane eklenerek bir kaç taşım kaynatılır. Ocaktan indirdikten sonra 15 dk. dinlendirilip servis edilir.



EV YAPIMI BEYTi KEBABI





Hamurun Malzemesi:

bardak ölçümüz 240gr lık su bardağı

* 4 su bardağı un+elimizin ucuyla iki serpme daha hamuru toparlamak için
* 1 su bardağı ılık su
* yarım su bardağından 1 parmak fazla süt
* 1 paket yaş maya
* 2 yemek kaşığı zeytinyağı
* 1 yemek kaşığı toz şeker
* 1 tatlı kaşığı tuz
* 300 gr tel peynir veya taze kaşar

Köftenin Malzemesi:

* yarım kilo köftelik kuzu kıyma veya dana kıyma da olabilir
* 1 tane kuru soğan
* 2 diş sarımsak
* 2 dilim bayat ekmek
* yeterince tuz, karabiber, yeni bahar veya köfteye koyduğunuz herhangi baharat da olabilir

Sos için:

* 2 yemek kaşığı zeytinyağı
* 1 yemek kaşığı domates salçası
* 1 tatlı kaşığı tereyağı
* 1 tatlı kaşığı pul biber

Tarif:

Önce hamuru pidedeki gibi hazırladım sadece tereyağını eklemedim onu üzerine yakmak için ayırdım, kabarması için kenara koydum. Hamur kabarırken köfteyi hazırladım. Bütün köftelik malzemeyi kaba koydum, soğanı, sarımsağı içine çenttim, malzemeyi iyice köfte yapar gibi yoğurdum. Köftelik harcı dörde böldüm, elimle herbirine uzun silindir şeklini verdim. Tepsiye koyup kenara bıraktım. Mayalanan hamurumu dörde böldüm, oklava yardımıyla servis tabağı büyüklüğünde, yarım santim kalınlığında açtım.

Üstüne hazırladığım tel peynirini serdim, köfteyi koyup rulo şeklinde sardım. Ruloyu 3 santim kalınlığında kesip yağlı kağıt serili tepsiye aralıklarla dizdim. Bu işlemleri öbür hamurlarda da uygulayıp, hamura ve üzerine yumurta sarısı sürdüm. Tepside 10 dakika beklettim.

Önceden ısıttığım 200° C fırında hamurlar kızarana kadar pişirdim. Servis tabağına alıp, patates kızartması, domates ve biberle süsledim. Ocakta kızdırdığım salça, pul biber ve yağı üzerine gezdirdim. Sıcak sıcak servis yaptım.


Söğüş Salata




Roka ya da marul

salatalık,kırmızı küçük salgam

domates, konserve mısır

tuz,zeytinyağ,limon.





AYRAN




DOMATESLİ BULGUR PİLAVI





Malzemeler:

2 su bardağı pilavlık bulgur
2 adet orta boy soğan
4 adet orta boy domates
3 çorba kaşığı tereyağı
3.5 su bardağı sıcak su
Yeterince tuz

Yapılışı:

Bulguru ayıklayın yıkayın ve süzün
Soğanların kabuklarını soyun rondoda incecik hazırlayın.
Domatesleri yıkayın kabuklarını soyun ve rondada püre yapın.
Pişirme tenceresinde tereyağını eritin.
Üzerine soğanları ilave edin ve kavurun.Soğanların üzerine domatesleri ilave edip karıştırın.Su ve tuz ilave edin.Bir taşım kaynatın.Süzülen bulgurları üzerine ekleyip ve karıştırın.Önce açık ateşte suyu kaynayınca orta kısık ateşte bulgurlar suyunu çekip yumuşayıncaya kadar pişirin.Tencerenin üzerine iki kat kağıt havlu ile kaplayın.Tencerenin kapağını kapatın.15-20dk.dinlendirin.Sıcak servis yapın.


Yoğurtlu Yeşil Salata





Malzemeler:

Yeşillik(Marul,roka v.b.) - 300 gram
Sarımsak 2 diş 6 gram
Yoğurt 2 su bardağı 440 gram
Tuz 1 1/2 tatlı kaşığı 9 gram


Yapılışı:
Yıkanıp ayıklanan yeşillikler ince ince kıyılır. Sarımsak soyularak ezilir.
Yoğurt, tuz ve sarımsak semizotuna eklenir.
Karıştırılarak servis tabağına alınır.




ETİMEKLİ YALANCI TAVUK GÖĞSÜ




MALZEMELER

- 75 gr. margarin

- 2,5 türk kahvesi fincanı un

- 1 lt. süt

- 2,5 türk kahvesi fincanı şeker

- 1 pk. vanilya



ALTI İÇİN

- 1 pk.civarında etimek (artabiliyor, kabın büyüklüğüne göre)

- 2 su bardağı şeker

- 2 su bardağı su



YAPILIŞI:

Bir tencereye margarini ilave edip, ocağın altını yakalım. Yağ eriyince unu ilave edip kavurmaya başlayalım. Ateşi de biraz kısalım. Un hafif sararmaya başlayıp, kokusunu da aldıkmı sütü soğuk olarak ilave edelim. Karıştıra karıştıra muhallebi kıvamına gelmeye başlayınca şekerini de ilave edip kısık ateşte karıştırarak en sonda vanilyayı ilave edelim, pişirme işlemini bitirelim. Başka bir kaba (karıştırma kabına) aktarıp biraz ılınmaya bırakalım.

Diğer tarafta önce şekeri bir tencere veya tavaya alalım, altını yakalım. Şeker eridikten sonra suyuda ilave edip, şekeri eriyinceye kadar karıştıralım. Etimekleri bir borcama dizelim. Şekerli suyu üzerine dökelim.

Biraz ılınmış olan muhallebiyi 6-7 dk. mikserle çırpalım. Sonra etimeklerin üzerine dökelim. Dilerseniz üzerine fındık, ceviz ve tarçın ile süsleyerek, soğuduktan sonra servis yapalım.





.




∞ MαsαL isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı
Alt 11 Şubat 2013, 18:11   #15 (permalink)
Çok Şükür...


∞ MαsαL - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik tarihi: 03 Ağustos 2011
Nerden: ♫ ♫ ♫ ♫ ♫ ♫
(Mesajlar): 22.727
(Konular): 5773
İlişki Durumu: Evli
Burç:
Renkli Para : 787623
Aldığı Beğeni: 4232
Beğendikleri: 7438
Ruh Halim: Cok Asik
Takım :
Standart

Günün Menüsü;

1-Ezogelin Çorbası

2-Salçalı biftek
3-Arpa Şehriye Pilavı
4-domateslere doldurulmuş mayonezli salata


1-Ezogelin Çorbası




Malzemeleri

1 Su bardagi kirmizi mercimek
1 Çorba kasigi pirinç
2.5 Su bardagi et suyu
1 Adet sogan
2 Çorba kasigi un
2 Çorba kasigi margarin
2 Tatli kasigi nane
1 Tatli kasigi kekik
Yarim çay kasigi karabiber
1 Tatli kasigi kirmizi biber
Yeterince su



Hazırlanışı
Kirmizi mercimekleri ve pirinci ayiklayip, yikayin.
Et suyunu kaynatin.
Mercimekleri, pirinci ve ayiklanmis bütün sogani katip, iyice yumusayana dek pisirin.
Dilerseniz blendirdan veya süzgeçten geçirin.
Bu arada küçük bir tencerede yagi eritin.
Içine unu ilave edin.
Unun rengi degisene dek kavurun.
Içine azar azar ilik su dökün.
Krema kivamina geldiginde mercimegin içine karistirarak katin.
Tuzunu ayarlayip, bir tasim kaynatin.
Baska bir tavada yag eritin.
Içine kirmizi biber, nane ve kekigi katip, yagla birlikte kizdirin.
Çorbanin üzerine gezdirerek döküp, servis yapin.



2-Salçalı biftek



Malzemeler;
1 kg dana kontrfile
1-2 yemek kaşığı sıvı yağ
Büyük bir kase ılık su
1-1,5 yemek kaşığı domates salçası
Karabiber
Tuz


hazırlanışı
Yayvan bir tencereye yağı koyun ve sırayla etleri bu yağda çok hafif kızartın.
Kızarmış etleri tencereye dizip üzerlerini bir parmak geçecek kadar su ilave edin.
Etler yumuşayıp çatalla kolayca ayrılana kadar, gerekirse tekrar su ilave ederek pişirmeye devam edin. Piştikten sonra tencerede su kalmışsa, süzün.
Ilık suda salçayı eritin, yeterince tuz ve karabiber ilave edin.
Hazırladığınız sosu tenceredeki etlerin üzerine ekleyin ve kaynayana kadar pişirin.
Sıcak olarak servis yapın.



3-Arpa Şehriye Pilavı




Malzemeler:
2bardak arpa şehriye
2kaşık margarin
1kaşık salça
3bardak su
tuz


Yapılışı:
Şehriyeyi bir tencereye alıp suyu ekleyin. Üzerine sulandırılmış salçayı da ilave edin. Tuzunu da ayarlayarak suyunu çekene kadar kaynatın. Suyunu çekince üzerine erimiş margarini gezdirerek servis edin.…


4-domateslere doldurulmuş mayonezli salata




malzemeler:
3 çorba kaşığı yoğurt (varsa süzme)
3 adet patates
1 adet havuç
2 adet salatalık
3 çorba kaşığı mayonez
4 diş sarımsak
tuz
15-20 domates


hazırlanması:
süzme yoğurdunuz yoksa bir gece önceden içerisine kağıt havlu serilmiş bir tel süzgece 3 çorba kaşığı yoğurdu koyun. süzgeci boş bir yoğurt kabına veya kaseye oturtun ve bu halde buzdolabında bekletin.
havucu ve patatesi haşlayın. minik küpler şeklinde doğrayın.
salatalığın kabuklarını soyun. bunları da küp küp doğrayın.
yoğurdun içine dövülmüş sarımsak, mayonez, doğranmış salatalık, havuç, patates ve tuz ekleyip karıştırın.
domateslerin tepelerini hafifçe kesin ve içlerini oyun. içlerine salatayı doldurun. madanozlarla süsleyerek servis yapın.




......AFİYET OLSUN.....





.




∞ MαsαL isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı
Alt 11 Şubat 2013, 18:12   #16 (permalink)
Çok Şükür...


∞ MαsαL - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik tarihi: 03 Ağustos 2011
Nerden: ♫ ♫ ♫ ♫ ♫ ♫
(Mesajlar): 22.727
(Konular): 5773
İlişki Durumu: Evli
Burç:
Renkli Para : 787623
Aldığı Beğeni: 4232
Beğendikleri: 7438
Ruh Halim: Cok Asik
Takım :
Standart






KIYMALI ARPA SEHRIYE CORBASI




MALZEMELER:

100gr kiyma

1 domates rendesi

1 kasik salça

2 yemek kasigi un

yarim limon suyu

siviyag

tuz,feslegen,kuru maydanoz,pul biber.

kiymayi siviyagda kavurun salçayi ve domates rendesini ilave edin biraz kaynatin.

ustune tencerenin yarisina kadar soguk su ilave edin kenara alin.

bir yandan corbanin terbiyesini hazirlayin:

unu ,limonu,ve 1 bardak soguk suyu tasa alalim ve karistirin un topaklanirsa corbaya dokerken suzgecten gecirip oyle dokun.en son kaynadiktan sonra bahartlayin.



Kolay Su Böreği


.



Malzemeler

6 adet yufka
6 adet yumurta
125 gram margarin veya tereyağı
1/2 su bardağı sıvı yağ
1 paket kabartma tozu
3 su bardağı su
2 su bardağı beyaz peynir

Hazırlanışı

• Margarin veya tereyağını eritin, soğumaya bırakın.
• Bu arada yumurtaları derince bir kapta iyice çırpın.
• Yumurtalara eritilip soğutulmuş margarin veya tereyağını, sıvıyağı ve suyu son olarak da kabartma tozunu ilave edin ve çırpın.
• 3 yufkayı aralarına hazırladığınız karışımı sürerek önceden yağladığınız tepsiye yayın.
• Çatalla ezilmiş beyaz peyniri yerleştirin.
• Kalan 3 yufkayı da yine aralarına karışımı sürerek tepsiye yayın.
• Yufkaları yaymayı tamamladıktan sonra bıçak ile börek üzerinde delikler açarak ve/veya böreği dilimleyerek kalan karışımın tamamını böreğin üzerine dökün.
• Böreği 200 dereceye ayarlanmış fırında kızarana kadar pişirin



Zeytinyağlı Patlıcan Dizme




* 1 kg. patlıcan
* 200 gr.arpacık soğan
* 3 orta boy kuru soğan
* 1 çay bardağı zeytinyağı
* 3 domates
* süslemek için maydanoz
* 1 tatlı kaşığı biber salçası
* 1 yemek kaşığı domates salçası
* 3-4 diş sarımsak
* 1 tatlı kaşığı şeker
* 1 çay bardağı su

Hazırlanışı;

1.Patlıcanların yarısını alaca soyulur. İnce dilimlenir. Tuzlu suda bekletilir. (biz tuzlayıp sonra yıkıyoruz)
2.İki soğan julyen kesilir. Sarımsaklar ince kıyılır. Zeytinyağda hafif pempe kavrulur. Salçalar ilave edilip biraz karıştırılır. Orta boy teflon tencereye önce bir domates dilimlenir ve dizilir.
3.Patlıcanlar bir dilim soyulmuş bir dilim soyulmamış dizilir. Arasına kavrulan soğan ve sarımsaklar konur tekrar patlıcanlar dizilir. Ortasına küçük bir soğan konulur.
4.En üste küp küp doğranmış domatesler dökülür. Arpacık soğanlar etrafına dizilir. Şeker serpilir, su ilave edilip ağzı kapalı kısık ateşte pişirilir.
5.Servis için tencereyi bir servis tabağına ters çevirip maydanozla süsleyin.



Kuşbaşı etli ve nohutlu pilav




Malzemeler:
1 su bardağı nohut, 300 gr kuşbaşı et, 1,5 su bardağı pirinç, 2 yemek kaşığı tereyağı, 3 su bardağı kaynamış su, tuz, dilerseniz süslemek için biraz doğranmış maydanoz.

Yapılışı:
Nohutu bir gece öncesinden tencereye alın, üzerini geçecek kadar su koyup bir taşım kaynatın. Kaynattıktan sonra ateşi kapatıp sabaha kadar bekletin. Ertesi gün nohutu ve eti bir tencereye alın, 2 su bardağı su ilave edip etler ve nohut yumuşayana kadar pişirin. Pirinci ayıklayıp bol suda yıkayın, 20 dakika tuzlu ılık suda bekletin. Suyu berraklaşana kadar yıkayıp süzün. Bir tavada tereyağını eritin. Pirinçleri ekleyip birkaç dakika kavurup ateşten alın. Derin bir tencereye etleri ve nohutları yayın.

Pirinci, suyu ve tuzu ilave edip bir taşım kaynatın. Kaynayınca ateşi kısıp pirinçler suyu çekene kadar pişirin. Tencerenin dibinde hâlâ bir miktar su kalacaktır. Kapakla tencere arasına bir kâğıt havlu koyarak demlendirin, geniş bir tabağa ters çevirerek servis yapın. Dilerseniz Urfa yöresinde olduğu gibi tencerenin en altına ayrıca uzunlamasına dilimlenmiş ve yağda kızdırılmış havuçlar ekleyebilirsiniz.



SALATA





MUHALLEBİ LOKUMU





Malzemeler:

3 su bardağından 2 parmak eksik soğuk süt

3 yemek kaşığı tepeleme un

3 yemek kaşığı toz şeker

1 paket vanilya

2 nohut büyüklüğünde damla sakızı ( isteğe bağlı)

1 poşet kremşanti

1/2 su bardağı süt (krem şanti için)

2 adet muz ( isteğe bağlı)

İri dövülmüş fındık veya ceviz

Bolca hindistan cevizi

Damla çikolata

Hazırlanışı: Sütün içine unu, toz şekeri ilave edip, orta ateş üzerinde sürekli çırparak oldukça koyu bir muhallebi olana dek pişirin. İndirmeye yakın damla sakızını ve vanilyayı ilave edin.25 - 40 cm arası dikdörtgen bir tepsinin üzerine bolca hindistan cevizi serpiştirin. (Ben dikdörtgen borcam kullandım)Pişen muhallebinizi tepsinin her yerine eşit miktarda döküp, kaşık sırtı ile düzeltin.1/2 su bardağı soğuk süt ile hazırlamış olduğumuz krem şantiyi muhallebinin üzerine yayın.Tercihe bağlı olarak krem şantinizi kakaolu da hazırlayabilirsiniz.

Bu şekilde hazırlanan tepsiyi buzdolabına kaldırıp, 1 saat kadar bekletin.Dolaptan aldığınız muhallebinin üzerine iri kıyılmış fındık veya ceviz serpiştirip(ben file fıstık ve damla çikolata serpiştirdim),enine 3'e - boyuna 4'e kesip, (12 parça) herbir parçanın kenarına muz çubuğu koyup(ben kullanmadım)kakaolu için fındık veya ceviz serpiştirdikten sonra damla çikolata ilave edebilirsiniz.Bir bıçak yardımıyla parçaları köşesinden kaldırırsanız zaten hindistan cevizi nedeniyle tepsiye yapışmayan hamur rahatlıkla yerinden ayrılacaktır. ( ben çatlayan yerleri elimle birleştirip, hindistan cevizine buladım) Bu parçayı rulo yaparak,hindistan cevizi dolu tabağa alıp, çabuk hareketlerle birkaç kere döndürdükten sonra kağıt muffin (küçük kek) kalıplarına yerleştirerek servise hazırlayabilirsiniz.



AFİYET OLSUN..





.




∞ MαsαL isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı
Alt 19 Aralık 2013, 16:13   #17 (permalink)
Çok Şükür...


∞ MαsαL - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik tarihi: 03 Ağustos 2011
Nerden: ♫ ♫ ♫ ♫ ♫ ♫
(Mesajlar): 22.727
(Konular): 5773
İlişki Durumu: Evli
Burç:
Renkli Para : 787623
Aldığı Beğeni: 4232
Beğendikleri: 7438
Ruh Halim: Cok Asik
Takım :
Standart

GÜNÜ MENÜSÜ


Haydari
Sofradaki lezzetleri birazcık olsun dengelemek ara geçişleri rahatlatmak amaçlı meze haydari..

Malzemeler
yarım kilo süzme yoğurt
200 gr sert beyaz peynir, ezilmiş
yarım demet ince kıyılmış dereotu
2 diş ezilmiş sarımsak
2 ym kaşığı zeytinyağ
tuz


Malzemelerin hepsini karıştırın servis tabağına alın. İsteğe bağlı üzerine zeytinyağ damlatın. Afiyet Olsun..




taze baharatlı fırın poşetinde tavuk incik
nefis bir ana yemek mutlaka denenmesi gereken lezzetlerden biri...

1,5 kilo tavuk bageti temizleyin üzerine 8-9 diş sarımsağı ince çentin. Bir tutam taze biberiye ve kekiği kıyın elinizin altında yoksa kurusuda olabilir. Tuz, değirmen karabiber, yarım çay bardağı zeytinyağ, yarım çay kaşığı kişniş, çay kaşığının ucuyla köri çok kullanmıyoruz renginin sarı olmaması için hepsini karıştırıyoruz. Pişirme poşetinin içine alıp 10 tane küçük patatesin kabuklarını soyup yıkayıp poşete alıp ağzını kapatıp bir kaç yerinden deliyoruz ve 220C fırında pişiriyoruz. Afiyet olsun...


Portakallı Sütlaç

Malzemeler

8 adet büyük boy portakal
1 çay kaşığı rendelenmiş taze zencefil
Yarım su bardağı tozşeker
1 adet çubuk vanilyanın özü
1 su bardağı pirinç
Yarım su bardağı krema

Portakallı Sütlaç Yapılışı

Portakalların suyunu sıkın. Zencefili soyup, irice doğrayın. Tozşekeri tencereye alıp karamelize olana dek karıştırın. Üzerine portakal suyu, zencefil ve vanilya özü ilave edip 5 dakika pişirin. Ocaktan alıp 20 dakika dinlendirin. Karışımı süzgeçten geçirip, tencereye alın ve kaynatın. Pirinci ilave edip, 30 dakika pişirin. Buzdolabında 1 saat dinlendirin. Kremayı yarı katılaşacak şekilde çırpın. Daha sonra sütlaca ilave edip karıştırın. Servis kuplarına pay edip, dilediğiniz şekilde süsleyerek servis yapın


Kremalı Karnabahar Çorbası

Malzemeler

1 adet küçük boy karnabahar
1 çay bardağı krema
3 adet taze soğan
1 tutam beyaz biber, tuz

Kremalı Karnabahar Çorbası Yapılışı

KARNABAHARI çiçeklerine ayırıp bir tencereye koyun ve üzerini 1 parmak geçecek kadar su ekleyin. Taze soğanların beyaz kısımlarını uzun uzun kesip tencereye ekleyin. Tuzunu da ilave edip 25-30 dakika pişirin. Haşlanmış karnabaharı suyuyla birlikte blendere koyun. Krema ve beyaz biberi ekleyip birlikte çekin. Çorbanızın üzerini incecik kıydığınız taze soğanla süsleyerek, arzunuza göre sıcak ya da soğuk olarak servis yapın.





.




∞ MαsαL isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı
Yeni Konu Aç Cevap Yaz

Etiketler
anlatımlı güvecte mantarlı et yemeği, bir günlük yemek menüsü, çanakkale nin terbiyeli köftesi, çay bardak ölçülü, cay menusu, çay menüleri, domates salata kebabı, domatesli yemekler, duvakli pilav, duvaklı pilav, gunluk menu, gunun menusu, gün menüleri, gün menüleri ve tarifleri, günlü yemek menü, günlük menü, günlük menüler, günlük yemek menüleri, günlük yemek menüsü, günlükmenü, günün, günün menüsü, günün yemeği, günün yemegi, günün yemek menüsü, günün yemekleri, günün yemeyi, güvecte irmik tatlisi, hafif börek tarifleri, kadayıf, kedi dili ile yapılan tarifler, kiymali yemekler, kiymali yiyecekler, kıymalı yemekler, menüsü, menüsübugün, ne, pastane börek tarifi, patlicanli domatesli soganli yemek, pişirsem, salata dekorlari resimleri, salata dekorları, salatalar menu, salatalık dekorları, yemek, yemek menuleri, yemek menü listeleri, yemek menü listesi, yemek menüler, yemek menüleri, yemek menüleri resimli, yemek menüsü, şehriyeli tavuk çorbası


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum Renkli Sosyal Medya
Forumrenkli Facebook Forumrenkli Twitter Forumrenkli RSS
Forum Renkli Desteklediklerimiz

Forum Renkli Yasal Uyarı!

Forum Renkli Türkiye'nin en renkli eğlence ve bilgi paylaşım platformudur. Hukuka, yasalara, telif ve kişilik haklarına bağlıdır. "5651 sayılı yasada" belirtilen "Yer Sağlayıcı" olarak hizmet sunmaktadır. İlgili yasaya göre site yönetiminin tüm içerikleri kontrol etme yükümlülüğü yoktur. Bu sebep ile sitemiz, uyarıları dikkate alarak yasa dışı paylaşımlar hakkında gerekli işlemleri yapmaktadır. Oluşabilecek yasal sorumluluklar "Üyelerimize" aittir.

Forum Renkli; Arkadaşlık, Dostluk, Eğlence, Paylaşım, Msn Nickleri, Msn Sözleri, Msn Avatarları, Ödüllü Yarışmalar, Msn Sözleri, Şiirler, Şarkılar, Moda, Sağlık, Tv, Dizi, Film, Komik, Komik Resimler, Komik Videolar, Haberler, Spor Haberleri ve Güncel Bilgi Paylaşımı gibi konuların kullanıcıları tarafından önceden onay almadan anında yayınlayabildikleri bir forumdur.

Copyright© 2011 - 2013, ForumRenkli.com® Tüm Hakları Saklıdır.


Forum Renkli Alexa Forum Renkli Sitemap



vBulletin® Version 3.8.7 ile güçlendirilmiştir.
Copyright ©2000 - 2017, Jelsoft Enterprises Ltd
Inactive Reminders By Realdizayn

Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.1 ©2011, Crawlability, Inc.

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 121 122 123 124 125 126 127 128 129 130 131 132 133 134 135 136 137 138 139 140 141 142 143 144 145 146 147 148 149 150 151 152 153 154 155 156 157 158 159 160 161 162 163 164 165 166 167 168 169 170 171 172 173 174 175 176 177 178 179 180 181 182 183 184 185 186 187 188 189 190 191 192 193 194 195 196 197 198 199 200 201 202 203 204 205 206 207 208 209 210 211 212 213 214 215 216 217 218 219 220 221 222 223 224 225 226 227 228 229 230 231 232 233 234 235 236 237 238 239 240 241 242 243 244 245 246 247 248 249 250 251 252 253 254 255 256 257 258 259 260 261 262 263 264 265 266 267 268 269 270 271 272 273 274 275 276 277 278 279 280 281 282 283 284 285 286 287 288 289 290 291 292 293 294 295 296 297 298 299 300 301 302 303 304 305 306 307 308 309 310 311 312 313 314 315 316 317 318 319 320 321 322 323 324 325 326 327 328 329 330 331 332 333 334 335 336 337 338 339 340 341 342 343 344 345 346 347 348 349 350 351 352 353 354 355 356 357 358 359 360 361 362 363 364 365 366 367 368 369 370 371 372 373 374 375 376 377 378 379 380 381 382 383 384 385 386 387 388 389 390 391 392 393 394 395 396 397 398 399 400 401 402 403 404 405 406 407 408 409 410 411 412 413 414 415 416 417 418 419 420 421 422 423 424 425 426 427 428 429 430 431 432 433 434 435 436 437 438 439 440 441 442 443 444 445 446 447 448 449 450 451 452 453 454 455 456 457 458 459 460 461 462 463 464 465 466 467 468 469 470 471 472 473 474 475 476 477 478 479 480 481 482 483 484 485 486 487 488 489 490 491 492 493 494 495 496 497 498 499 500 501 502 503 504 505 506 507 508 509 510 511 512 513 514 515 516 517 518 519 520 521 522 523 524 525 526 527 528 529 530 531 532 533 534 535 536 537 538 539 540 541 542 543 544 545 546 547 548 549 550 551 552 553 554 555 556 557