Forum Renkli - Türkiye`nin En Renkli Eğlence ve Bilgi Paylaşım Platformu  



"Taklitler, Asıllarını yaşatırmış."
Go Back   Forum Renkli - Türkiye`nin En Renkli Eğlence ve Bilgi Paylaşım Platformu > Kadınca > Yemek Tarifleri
Ücretsiz Kayıt ol veya Üye Girişi yapın.
Yemek Tarifleri En güzel yemek tariflerini burada bulabilir ve paylaşabilirsiniz.

Forum Renkli - Türkiye'nin En Renkli Eğlence ve Paylaşım Platformuna Hoşgeldiniz.
Forum Renkli'ye Hoşgeldiniz. Forumumuza ücretsiz KAYIT olarak, forumumuzda bilgi alışverişi yapabilir ve aramıza katılıp samimi dostluklar kurabilirsiniz.

Forumumuzda bizimle birlikte paylaşıma katılmak için buradan üye olabilirsiniz.



veya Facebook üyeliğiniz ile sitemize kayıt olabilirsiniz.
Etiketli Üyeler Listesi

Yeni Konu Aç Cevap Yaz
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 09 Ağustos 2011, 21:57   #1 (permalink)
Çok Şükür...


∞ MαsαL - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik tarihi: 03 Ağustos 2011
Nerden: ♫ ♫ ♫ ♫ ♫ ♫
(Mesajlar): 22.727
(Konular): 5773
İlişki Durumu: Evli
Burç:
Renkli Para : 787623
Aldığı Beğeni: 4232
Beğendikleri: 7438
Ruh Halim: Cok Asik
Takım :
Ahci Forumrenkli Günün Menüsü[Bugün Ne Pişirsem]

Hergüne bir menü ekleyelim :closedeyes:


GÜNÜN MENÜSÜ




Nohutlu yoğurt çorbası




Malzemeler:


1 su bardağı haşlanmış nohut
1 su bardağı yoğurt
4 su bardağı su
2 çorba kaşığı un
1 yumurta
1 çorba kaşığı tereyağı
1 çay kaşığı kırmızı tozbiber
1 çay kaşığı nane
Tuz

Hazırlanışı:


* Yoğurt, un ve yumurtayı bir kaba alıp mikserle çırpın. Tencereye alıp suyu ve nohutu ilave edin. Tuzu serpip iyice karıştırın. Kısık ateşte koyu bir kıvama gelinceye kadar pişirin.

* Tereyağını tavada eritip kırmızı tozbiberi ilave edin. Çorbayı kâselere paylaştırıp üzerine biberli yağı gezdirin ve nane serpip servis yapın.



Çentik Kebabı




* Bir küçük soğanı ve biberi zeytin yağda soteleyin. (Bir tane domates de arzuya göre doğrayabilirsiniz. ) Bir tatlı kaşığı domates salçasını ve patlıcanları, tuz-karabiberi sırası ile ilave edin.
* Diğer yandan da ince ince kestiğimiz patatesleri iyice yıkayın ve kurulayarak kızartın.
* Bu arada tüm bu işlemlere başlamadan yoğurdu bir tülbente aktarın ve biraz suyunu aldırin. En sonra sarımsak ve tuz ile tadlandırın.
* Bir yandan da kıymayı kavurun. En sonunda da, baharatlarını ilave edin.
* Sırası ile; patlıcanlı karışım, patates kızarmasının yarısı, sarımsaklı yoğurt, kalan patetes kızarması ve et kavurmasını ilave edin. Servise hazir.



Bezelye ve havuçlu pirinç pilavı




Malzemeler

1,5 kupa dolusu pirinç, ayıklanmış
1 kase dolusu havuç ve bezelye konserve garnitür
Tuz
Sıvıyağ
2,5 kupa sıcak su veya tavuk suyu

Hazırlanışı

Sıvıyağ orta boy bir tencereye alıp kızdırın. Temizlenmiş, yıkanmış ve iyice süzülmüş pirinci ekleyip kavurun.

Konserve garnitürü ekleyip sıcak suyu veya tavuk suyunu ilave edin. Önce orta hararette, kaynayınca da kısık ateşte pişirin. Altını kapatıp 30 dakika kadar demlenmeye bırakın.


ANTEP SALATASI




4-6 kişilik

Malzemesi

4 domates

2 sivribiber

1 salçalık kırmızıbiber

1 demet maydanoz

1 soğan

2 diş sarımsak

1 tatlı kaşığı pul biber

1 tatlı kaşığı kuru nane

1 çay kaşığı sumak

2 çorba kaşığı nar ekşisi, tuz

1. Domtesleri ve soğanı soyun. Domatesleri küçük, soğanı ise piyaz doğrayın. Biberler, maydanoz ve sarımsakları temizleyip kıyın.

2. Tüm malzemeyi bir kaseye alın. Tuz, pul biber, sumak, nar ekşisi ve naneyi ilave edip harmanlayın. Salata tabağına alıp servis edin.



Gökkuşağı Tatlısı





Malzemeler:

* 3 yumurta
* 1 çay bardağı şeker
* 3 çay bardağı yoğurt
* 1 çay bardağı sıvıyağ
* 3 çay bardağı irmik
* 3 çay bardağı un
* 2 paket kabartma tozu

şerbeti:

* 3,5 su bardağı su
* 3,5 su bardağı toz şeker
* bir dilim limon

Hazırlanması:

1. Şerbeti için su, limon ve şekeri kaynatıp soğutun.
2. Yumurta ve şekeri kar haline gelene kadar çırpın. Ardından sırayla diğer malzemeleri ekleyip yağlanmış cam fırın kabınıza yayın.
3. Önceden ısınmış 200C fırında pişirin. Pişince fırından alıp ters çevirerek başka bir tepsiye çıkartın. Üzerine soğuk şerbeti 2 defada gezdirin. Bir bardak (kenarı keskin olmalı) ile daireler çıkarın.
4. Kalan hamurları 2 yemek kaşığı (veya arzunuza göre daha çok) kakao ve hindistancevizi ile karıştırın. Kestiğiniz dairelerden daha küçük olacak şekilde parçalar alıp elinizle yavaşça köfte şekli vererek tatlılarınızın üzerine yerleştirin.
5. Üzerlerini krem şanti/kaymak, meyve şekeri/kiraz şekerlemesi, antep fıstığı ve inci dekorları ile süsleyerek servis yapın.

Afiyet olsun






.




∞ MαsαL isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı
Alt 10 Ağustos 2011, 19:50   #2 (permalink)
Çok Şükür...


∞ MαsαL - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik tarihi: 03 Ağustos 2011
Nerden: ♫ ♫ ♫ ♫ ♫ ♫
(Mesajlar): 22.727
(Konular): 5773
İlişki Durumu: Evli
Burç:
Renkli Para : 787623
Aldığı Beğeni: 4232
Beğendikleri: 7438
Ruh Halim: Cok Asik
Takım :
Standart

Brokoli çorbası






Brokoli çorbası malzemeleri

  • 500 gr brokoli
  • 2 taze patates
  • 1 çorba kaşığı zeytinyağı
  • 3 taze soğan
  • 2 diş sarımsak
  • 5 sıcak su bardağı su ya da tavuk suyu
  • Yarım demet dereotu
  • Tuz
  • Karabiber


Brokoli çorbası hazırlanışı
Brokoli çorbası:
Bu özel çorbayı yemek tarifleri listenize eklemeyi unutmayın. Taze soğanları ve sarımsakları temizleyip kıyın. Patateslerin kabuklarını soyup yıkayın. Zar şeklinde doğrayıp bir kapta soğuk suda bekletin. Brokoliyi yıkayıp küçük çiçeklere ayırın. Dereotunu temizleyip kıyın.
Zeytinyağını tencerede ısıtıp soğan ve sarımsakları kavurun. Patatesleri süzüp tencerenin içine ilave edin. 1-2 dakika daha kavurun. Brokoli, sıcak su ya da tavuk suyunu ekleyin. Sebzeler yumuşayıncaya kadar pişirin. Tuz ve karabiberle tatlandırın.
Dereotunu temizleyip kıyın. Karışımı ocaktan alın. Blender’le püre haline gelinceye kadar ezin. Servis kaselerine paylaştırın. Üzerlerine dereotu serpiştirin. Taze nane yaprağı ile süsleyip sıcak servis yapın.
Brokoli çorbası artık hazır, afiyet olsun.


Sebzeli Beşamel Soslu Baharatlı Et







Malzemeler

  • 6 kişilik
    700 gram kemikli kuzu eti
    1 adet orta boy soğan
    3 diş dövülmüş sarmısak
    4 çorba kaşığı sirke
    2 çorba kaşığı tereyağı
    4 su bardağı sıcak su
    1’er tatlı kaşığı silme yenibahar,
    tarçın ve pulbiber
    Tuz, karabiber
    Sebzeli beşamel sos için:
    1 adet küçük boy soğan
    4 çorba kaşığı ince kıyılmış
    pazı sapı
    1 adet küçük boy havuç
    1 tatlı kaşığı sıvıyağ
    2 çorba kaşığı tereyağı
    2 çorba kaşığı un
    2 su bardağı süt, tuz, karabiber
    Süslemek için:
    6-7 adet kiraz domates

Yapılışı
TEREYAĞINI bir tencereye alıp eritin ve eti 5 dakika çevirerek pişirin. Üzerine yemeklik doğranmış soğanları ekleyip 5 dakika kavurun. Daha sonra baharatları, dövülmüş sarmısak ve sirkeyi ilave edip bir-iki kez çevirin. Suyunu ekledikten sonra tencerenin kapağı kapalı olarak orta ateşte 2 saat pişmeye bırakın. Diğer taraftan sebzeli beşamel sosu hazırlamak için; sebzeleri ince kıyıp sıvıyağda kavurun. Üzerine 1 çay bardağı süt ekleyip 5 dakika pişirin. Ayrı bir yerde 2 çorba kaşığı tereyağını eritip 2 çorba kaşığı unu rengi dönene kadar kavurun. Kalan sütü azar azar üzerine ilave edin. Sürekli karıştırarak muhallebi kıvamına gelinceye kadar pişirin. Kavurduğunuz sebzeleri, tuz ve karabiberi üzerine ekleyip bir iki çevirdikten sonra ocaktan alın. Et pişince kemiklerini ayırın. Beşamel sosu servis tabağına alıp üzerine etleri yerleştirin. Kiraz domateslerle süsleyerek servis yapın.

Kroket Dolması





Malzemeler

  • 3 adet büyük boy patates
    15-20 adet mantar
    1 adet büyük boy soğan
    2 çorba kaşığı tereyağı
    1 adet büyük boy havuç
    Yarım demet maydanoz
    4 çorba kaşığı un
    2 adet yumurta
    Tuz, karabiber
    Kızartmak için: Sıvıyağ

Yapılışı
Patatesleri haşlayıp ezdikten sonra bir kenara alın. İç malzemeyi hazırlamak için, 2 çorba kaşığı tereyağını bir tavaya koyup eritin. Yarım ay biçiminde doğradığınız soğanı tereyağda rengi dönene kadar kavurun. Üzerine ince halkalar halinde doğradığınız havucu katıp 5 dakika soteleyin. İnce kıyılmış mantarları ekleyip, harlı ateşte 1-2 dakika daha pişirin. Harca, kıyılmış maydanoz, tuz ve karabiber katıp soğumaya bırakın. Diğer tarafta ezdiğiniz patateslerin üstüne un, yumurta ve tuz ekleyip yoğurun. Bu hamurdan yumurta büyüklüğünde parçalar kopartın. Avuç içinizden taşacak şekilde elinizle açın. Ortasına mantarlı harçtan bir çorba kaşığı dolusu koyun ve kenarlarını toplayıp kapatarak köfte şeklini verin. Malzemeler bitene kadar aynı işlemi tekrarlayın. Bol kızgın sıvıyağda kızartın. Kağıt havluya alıp fazla yağını süzdürüp, servis yapın.





Sosisli Şiş Börek







Malzemeler

  • 3 adet sosis
    2 adet yufka
    Kızartmak için:
    Sıvıyağ


Yapılışı
SOSİSLERİ yarım cm kalınlığında dilimleyip kenara alın. Yufkaları üst üste koyun ve dörde katlayın. Sosislerden biraz daha büyük bir kapak yardımıyla yufkalardan yuvarlaklar çıkarın. Daha sonra çöp şişlere bir adet sosis ve bir yufka katı olmak üzere dizin. Sıvıyağda kızartıp sıcak servis yapın.




Tavuklu Fasulye Salatası







Malzemeler

  • 300 gram taze fasulye
    400 gram haşlanmış tavuk göğsü
    1 adet küçük boy kırmızı soğan
    2 adet marul yaprağı
    Sos için:
    1 çay kaşığı hardal
    Yarım limonun suyu
    1 çorba kaşığı zeytinyağı
    Tuz, karabiber
    Üzeri için:
    1 adet haşlanmış yumurta


Yapılışı
AYIKLANMIŞ ve yıkanmış taze fasulyeyi 20 dakika haşlayın. Süzdükten sonra verev şeklinde doğrayın ve servis tabağına alın. İçine elinizle didiklediğiniz tavuk göğsü, piyazlık doğranmış kırmızı soğan ve iri parçalara ayrılmış marul yapraklarını ilave edin. Diğer tarafta hardal, limon suyu, zeytinyağı, tuz ve karabiberi karıştırın. Hazırladığınız sosu salatanın üzerine gezdirin. Dörde bölünmüş yumurta ile süsleyerek servis yapın.

Kolay Cheesecake







Malzemeler

  • 8 adet yulaflı bisküvi
    1 su bardağı labne peyniri
    2 çay bardağı toz şeker
    3 adet yumurta
    1 kahve fincanı eritilmiş tereyağı
    Süslemek için:
    Çilek ve krem şanti

Yapılışı
LABNE peyniri ve tozşekeri çırparak iyice kabartın. Kabardıktan sonra yumurta ekleyip yedirin. Yulaflı bisküvileri, toz haline gelene kadar elinizde ovalayın. Eritilmiş tereyağı ve bisküviyi karıştırın. İyice harmanladıktan sonra, çember bir kalıba yayıp, eliniz ile sıkıştırın. Peynirli karışımı üzerine ilave edin. 130 derece fırında yaklaşık 45 dakika pişirin. İyice soğuduktan sonra, 4 eşit parçaya bölün. Dilerseniz çilek ya da krem şanti ile süsleyerek servis yapın.





.




∞ MαsαL isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı
Reklam Alanı
Alt 10 Ağustos 2011, 19:50   #3 (permalink)
Çok Şükür...


∞ MαsαL - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik tarihi: 03 Ağustos 2011
Nerden: ♫ ♫ ♫ ♫ ♫ ♫
(Mesajlar): 22.727
(Konular): 5773
İlişki Durumu: Evli
Burç:
Renkli Para : 787623
Aldığı Beğeni: 4232
Beğendikleri: 7438
Ruh Halim: Cok Asik
Takım :
Standart

Terbiyeli Sebze Çorbası

Malzemeler
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 2 orta boy soğan
  • 2 yemek kaşığı un
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • 2 patates
  • 2 kabak
  • 2 havuç
  • 1 çay bardağı bezelye
  • 1-1,5lt kaynamış su
  • tuz
  • 1 bardak süt
  • 2 yumurtanın sarısı

Hazırlanması:
  1. Soğanı ve sebzeleri soyun, yıkayıp doğrayın.
  2. Tereyağını eritin. Soğanı yağda pembeleştirin. Pembeleşince salçaları ekleyip 1-2 kez karıştırın. Sebzeleri ilave edin, 3-4 dakika sonra unu ekleyin. Un ile bir süre kavurduktan sonra suyu ve tuzu ekleyin.
  3. Hafif ateşte sebzeler yumuşayana kadar pişirin. Pişince çorbayı blendırdan geçirin.
  4. Sütü ve yumurta sarılarını bir kapta çırpın. Çorbadan bir kepçe alıp devamlı karıştırarak süte ilave edin. Bu karışımı yavaş yavaş -karıştırmaya devam ederek- çorbaya ekleyin. Eğer çorbanın kıvamı yoğunsa azar azar kaynamış su ekleyin.
Zeytinyağlı Patlıcan Dolması


Malzemeler:
  • 4 adet patlıcan
  • 5-6 adet sivribiber
  • 4-5 domates, kuşbaşı doğranmış
  • 2 baş kuru soğan, halka şeklinde doğranmış
  • 5-6 diş sarımsak, doğranmış
  • kızartmak için sıvıyağ
  • ayrıca 3 yemek kaşığı zeytinyağı, iç harcını kavurmak için
  • yarım limon suyu
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı karabiber
Hazırlanması:
  1. Patlıcanları yıkayıp alacalı soyup üç parçaya bölün. Kabak dolması gibi içlerini oyun. Bu arada ayçiçek yağını kızartma tenceresine koyun ve ısıtın.
  2. Patlıcanları ve içlerinden çıkan parçaları(içleri ziyan olmasın diye) kızartın. Yağları süzülürken iç malzemesini hazırlayın. Halka doğranmış soğan, sarımsak ve doğranmış sivribiberleri zeytinyağında bir miktar kavurun. Domatesleri ekleyin. Domatesler suyunu çekene kadar kapağı açık biçimde pişirin. Tuzunu, karabiberini ve limon suyunu ekleyip kapatın.
  3. Harcı bir miktar soğuttuktan sonra patlıcanların içine doldurun. Fırın tepsisine patlıcan içlerini ve patlıcanları yatık olarak dizip bir çay bardağı kaynamış suyu iç harcını hazırladığınız tavaya koyup patlıcanların üzerine gezdirin. (tavada kalan domates suyunu kullanmış olursunuz)
  4. 200Clik fırında 15 dakika (patlıcanların sosu kaynamaya başladıktan sonra 5 dakika daha pişene kadar) pişirin. Ilık veya soğuk servis yapın.
Limon ve Domates Eşliğinde Bulgurlu Tavuk



Malzemeler:
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 orta boy soğan ve birkaç arpacık soğan, ince doğranmış
  • 10 tavuk pirzola, kemiklerinden ayrılmış
  • 7-8 cherry domates veya 3-4 küçük boy domates, doğranmış
  • 3 diş sarımsak
  • dörtte bir limon kabuğu rendesi
  • 1 su bardağı bulgur
  • yaklaşık 1 bardak kaynamış su veya tavuk suyu
  • yarım tatlı kaşığı tuz
  • 1 bardak donmuş veya konserve bezelye
  • 1 limon, dilimlenmiş
Hazırlanması:
  1. Yağı ve tavukları tavaya alın. Her iki tarafını da iyice pişirin. Pişince tavukları tavadan bir tabağa alın. Aynı tavadaki yağ ile soğanları kavurun. Domates, sarımsak ve limon kabuğunu tavaya ekleyin. 2-3 dakika pişirin.
  2. Tavukları tekrar tavaya alın. Biraz daha pişirip bulgurları ekleyin. Üzerini bir miktar geçecek kadar kaynamış suyu ve tuzu ilave edin. Tavanın kapağını kapatıp bulgurların suyu çekmesi sağlayın.
  3. Çekince bezelyeleri ekleyin. Limon dilimleri eşliğinde servis yapın.

Minik Alman Pastaları


20 adet

Malzemeler:
  • 1kg un
  • 125gr margarin (yumuşak)
  • 1 su bardağı süt
  • 3 yumurta
  • 1 çay bardağı şeker
  • 30gr yaş maya (veya 2 tatlı kaşığı kuru maya)
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • yarım su bardağı ılık su
Hazırlanması:
  1. Ilık su, süt, maya, şeker ve tuzu karıştırarak 1 saat bekletin.
  2. Diğer malzemeleri katıp iyice yoğurun. Hamur 2 katına çıkana kadar mayalanması için bekleyin.
  3. Hamuru merdane ile 1 parmak kalınlığında açıp (hamur çok ince olmasın) su bardağı ile daireler kesin. Kestiğiniz hamurları yağlanmış tepsiye dizip yarım saat tepside mayalandırın.
  4. 200C kızgın fırında üzeri kızarana kadar pişirin. Fırından çıkartıp soğuttuktan sonra ekmek bıçağı ile ortasını kesin ve krema torbası ile (krema torbası yoksa buzdolabı poşetinin ucunu kesip kullanabilirsiniz) kremasını doldurun.
  5. Üzerine elekle pudra şekeri eleyin.
not: artan hamur parçalarıyla açma veya paskalya yapabilirsiniz...
Kakaolu krema:

Malzemeler:
  • 1lt süt
  • 1/2lt. su
  • 1 su bardağı un
  • 500gr toz şeker
  • 3 yemek kaşığı kakao
  • 125gr margarin
  • 2 yumurta
Hazırlanması:
  1. Yumurta, un, şeker ve kakaoyu iyice karıştırın. Süt ve suyu ilave ederek ateşin üzerinde karıştırarak pişirin. İneceğine yakın yağını ekleyip iyice karıştırın. Üzeri kurumasın diye ara sıra karıştırarak soğutun.





.




∞ MαsαL isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı
Reklam Alanı
Alt 22 Ağustos 2011, 23:09   #4 (permalink)
Çok Şükür...


∞ MαsαL - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik tarihi: 03 Ağustos 2011
Nerden: ♫ ♫ ♫ ♫ ♫ ♫
(Mesajlar): 22.727
(Konular): 5773
İlişki Durumu: Evli
Burç:
Renkli Para : 787623
Aldığı Beğeni: 4232
Beğendikleri: 7438
Ruh Halim: Cok Asik
Takım :
Standart

Yüksük Çorbası



Malzemeler
2su bardağı un
½ su bardağı haşlanmış nohut
2su bardağı et suyu
150gr yağsız kıyma
1tatlı kaşığı biber salçası
1tatlı kaşığı margarin
sıvıyağ
1adet limon
1çay kaşığı pul biber
karabiber
tuz
alabildiğine su


Tarif
İlk olarak hamur hazırlamak için derin bir kap içine unu boşaltın. Üzerine az tu serpip yavaşça su ilave ederek yoğurun. Ele yapışmayan sert bir hamur kıvamını alınca dinlenmeye bırakın. Dinlenen hamurdan eşit büyüklükte 2adet beze çıkarın bunları oklava yardımıyla yufka kadar açın. Bu yufkaları düz zemine serin; bir dikiş yüksüğü kullanarak bunlardan minik parçalar çıkartın ve düz bir tepsiye biriktirin.
Derin bir kap içine kıymayı koyun; üzerine pul biber, karabiber, tuz ve ½ limon suyu katıp yoğurun bu harçtan da nohut büyüklüğünde köfteler çıkartın. Köftelerinizi tava içinde az sıvıyağ kullanarak kızartın.
Orta boy bir tencere içinde margarini eritin; buraya salçayı, et suyunu, kalan limon suyunu, az baharat ve tuz ilave edin. Su kaynamaya başlayınca içine haşlanmış nohut ve kızarmış olan köfteleri ekleyin orta ateşte 15-20dk kaynatın.(kıvamına göre daha su ilave edebilirsiniz) Zamanı dolunca en sona hazırlamış olduğunuz yüksük hamurları ekleyin ve 10dk daha kaynatın. Sıcak olarak servis edilir.

Cevizli milföylü tavuk bonfile



Malzemeler
5 parça kemiksiz tavuk üst but
1 çay bardağı iç ceviz
1/2 çay bardağı ekşi erik sosu
4 yemek kaşığı tereyağ
3 diş sarmısak
3 kare milföy hamuru
1/2 çay bardağı beyaz şarap
karabiber


Tarif
Teflon tavada tereyağının yarısını eritip ikiye bölünmüş sarımsakları biraz döndürüp dövücüyle incelttiğimiz tavuk bonfileleri ekliyoruz.Kızgın ateşte iki tarafını da az kızarttığımız tavuklaraerik sosu.az karabiber,az soya sosu ve beyaz şarabı ekleyip suyunu çekinceye kadar etleri çevire çevire pişiriyoruz.Ayrı bir tavada kalan tereyağını kızdırıp şerit şerit kestiğimiz milföy hamurlarını kızartıyoruz.İç cevizleri mikro dalga fırında gevrek hale getiriyoruz.Önceden ısıtılmış tabağa etlerilın.Yanına kızarmış milföyleri yerleştirin.Tavadaki sosu tavukların üzerine dökün.Gevrek cevizleri en üste yerleştirin.Afiyet olsun

Mantar Sote



Malzemeler
2 adet Soğan
1 adet Havuc
400 gr mantar
2 adet biber
3 adet domates



Tarif
2 adet dogranmıs sogani yagda kavurun 1 adet ince dogramış havuc 400gr dogranmış mantar 2 adet dogranmıs biber ve kabukları soyulup dogranmıs 3 adet domatesi ilave edip karıştırın tuzunuda ilave ederek sebzeler yumuşayana kadar pişirin.

Çilekli cup



Malzemeler
1 paket çilekli krem şanti
1 çay bardağı şeker
1 su bardağı soğuk süt
1 çay bardağı yoğurt
250gr çilek
1 çay bardağı fındık kırığı


Tarif
Çileklerin yarısını tencereye koyun üzerine şeker ekleyin 8-10dk spatula ile ezerek püre haline getirerek pişirin ve soğumaya bırakın.Krem santiyi sütle çırpın yoğurtu ekleyip tekrar çırpın kalan çileklerden 4 tane ayırıp kalanını küçük küçük doğrayıp fındıkla beraber kremaya ekleyip karıştırın.Kuparın altına 1 kaşık püre yarısına kadarda krema koyun kalan püreyide kuplara paylaştırındıktan sonra üzerini kremayla doldurun.Çilekle süsleyerek servis yapın.

Afiyet Olsun...





.




∞ MαsαL isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı
Alt 22 Ağustos 2011, 23:09   #5 (permalink)
Çok Şükür...


∞ MαsαL - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik tarihi: 03 Ağustos 2011
Nerden: ♫ ♫ ♫ ♫ ♫ ♫
(Mesajlar): 22.727
(Konular): 5773
İlişki Durumu: Evli
Burç:
Renkli Para : 787623
Aldığı Beğeni: 4232
Beğendikleri: 7438
Ruh Halim: Cok Asik
Takım :
Standart

Terbiyeli Şehriyeli Tavuk Corbası





Malzemeler:

1 tavuk gögsü ya da 2 tavuk budu
1/2 bardak tel sehriye ya da arpa sehriye
5 bardak su
1/2 limon
1 yumurta sarisi
1 kasik un
5 bardak su
Tuz

Yapılışı:

Tavuk etlerini cigden kücük kücük dograyip 1 kasik tereyaginda güzelce kavurunuz. Ardindan 5 bardak su koyup kaynamaya birakiniz. Corbanin suyu kaynayinca sehriyeleri ve tavuk bulyonu atip sehriyeler pisene dek kisik ateste kaynatiniz. Sehriyeler pisince bir kapta yarim limon, 1 kasik un ve 1 yumurtanin sarisini güzelce cirpip corbaya yediriniz.Tuzunu kontrol edip atesten aliniz. Sicak servis ediniz.






Kekikli Tonbiş Köfte






300 gr yağsız dana kıyması, 1 baş orta boy rendelenmiş soğan, iki avuç kadar maydanoz, ekmek içi, karabiber, yeni bahar, tuz, 1 kaşık zeytinyağı, yarım kaşık domates salçası, iki tatlı kaşığı kekik , iyice yoğurulup, şekil verildikten sonra , zeytinyağında , üzerine kekik serpip kapağı kapalı tavada suyunu çekene kadar pişirilecek.



Karışık Bahçe Salatası





Salata, bahçeden henüz koparılmış maydanoz, dereotu, yeşil soğan, taze nane, tere ve marulcuklar içeriyor .Üzerine limon ve sızma zeytinyağı" ...





Zeytinyağlı Bezelye ve Kepekli Pirinç Pilavı






Güzel ve doyurucu bir ikili !

Kepekli Pirinç Pilavı için,

2 su bardağı kepekli pirinci sıcak suda 1 saat kadar ıslatın. Sonrasında yıkayıp 1 yemek kaşığı zeytinyağı ile birlikte tencereye alın, suyu gidip, pirinçler parlayana kadar çevirin. Üzerine 2,5 su bardağı kaynar su döküp kısık ateşte kapağını kapatarak yarım saat kadar pişirin.

Zeytinyağlı Bezelye için gerekenler,

* 1/2 kilo iç bezelye
* 1 baş soğan
* 1 adet havuç (küp küp doğranmış)
* 1 adet patates ( küp doğranmış)
* 1 adet yeşil biber
* 4 yemek kaşığı zeytinyağı
* 4 yemek kaşığı domates rendesi veya 1 yemek kaşığı domates salçası
* bezelyelerein üzerini örtecek kadar sıcak su

Soğan ve yeşil biberi zeytinyağı ile birlikte tencerenin kapağı kapalı olarak biraz pişirdikten sonra sırasıyla daomates rendesi , havuç , bezelye ve patatesi ve suyu ekleyin . Bezelyeler yumuşayana kadar pişirin.





Kalburabastı





Eski yapılışında, tatlıda küllü su kullanılıyormuş . Odun kömürünün külü , su ile kaynatılıp dinlendirildikten sonra üzerindeki berrak su alınıp tatlı yapılıyormuş . Küllü su olmadığına göre yerine maden suyu kullanıyoruz.Üzerine tırtıklı görünüm verebilmek için "kalbur" gerekli.


2 su bardağı un (bende biraz daha fazla oldu)

1/3 su bardağı maden suyu

1 çay bardağı zeytinyağı

3 kaşık dövülmemiş ceviz

Şurubu için: 1 su bardağı şeker, 1 + 1/4 su bardağı su , 2 tatlı kaşığı limon suyu . Şurup hazırlanıp, soğuması için bir kenara konulacak.

Geniş bir kaba un elenip, ortasına maden suyu konup , kenardaki un üzerine zeytinyağı gezdirilecek. Hamur kulak memesi kıvamında hazırlanıp, 12 parçaya bölünecek. Her beze kalbur ( veya benzeri ) üzerine konup yassıltıldıktan sonra ortasına ceviz içi konup rulo yapılarak sarılacak. Yağlı kağıt serili tepside , önceden ısıtılmış fırında,üzeri pembeleşene kadar pişirilecek. Fırından çıkınca soğuk şerbet dökülüp , şurup çekene kadar tepsiye kapak örtülecek.Soğuduktan sonra sevdiklerinize ikram edebilirsiniz...





.




∞ MαsαL isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı
Alt 27 Haziran 2012, 13:08   #6 (permalink)
Çok Şükür...


∞ MαsαL - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik tarihi: 03 Ağustos 2011
Nerden: ♫ ♫ ♫ ♫ ♫ ♫
(Mesajlar): 22.727
(Konular): 5773
İlişki Durumu: Evli
Burç:
Renkli Para : 787623
Aldığı Beğeni: 4232
Beğendikleri: 7438
Ruh Halim: Cok Asik
Takım :
Standart



GÜNÜN MENÜSÜ





Ekşili Terbiyeli Köfte





* 500 gr kıyma
* 1 çay bardağından biraz az pirinç
* 1 yumurta
* 2 dilim bayat ekmek içi, ufalanmış
* 1 tatlı kaşığı karabiber
* 1 tatlı kaşığı nane
* 1 tatlı kaşığı tuz

Tepsiye Serpmek İçin :

* 2 yemek kaşığı un
* 1 çay bardağı maydanoz, doğranmış

Terbiyesi İçin:

* 2 yumurtanın sarısı
* 1 limonun suyu


Köftelerin Hazırlanması :

* Harç için belirtilen malzemeleri iyice yoğurup köfte hamurunu elde edin.
* Bu hamurdan cevizden az küçük parçalar koparıp toplar yapın ve bu topları un ve maydanoz serpilmiş tepsiye dizin.
* Bir tencereye 1,5 litre kaynamış su ve tuz koyun.
* Köfteleri suya ilave edip pirinçler uzayana kadar (yaklaşık 15 dakika) pişirin.

Terbiyesinin Hazırlanması :

* 2 yumurtanın sarısını ve 1 limonun suyunu tel ile iyice çırpın.
* Yumurtalı limonlu karışıma azar azar köftenin suyundan iki kepçe (çırpmaya devam ederek) ilave edin.
* Daha sonra bu terbiyeyi köftelere karıştırarak ekleyin.
* Bir iki taşım kaynatıp servis yapın.



Kaçak Kız Bohçası




Hamur İçin :

* 1 kibrit kutusu kadar yaş maya (30 gr)
* 1 kg un
* 1 su bardağı sıvıyağ
* 1 su bardağı yoğurt
* Tuz
* Katı yağ (tereyağı, margarin)

Börek Harcı İçin :

* 1 kalıp beyaz peynir, ezilmiş
* 1 demet maydanoz, ince ince doğranmış

Üzerlerine :

* 1 yumurtanın sarısı
* Çörek otu


* Mayayı ufak bir kasenin içindeki ılık suda eritin.
* Un, sıvı yağ, yoğurt, erimiş maya ve tuzu geniş bir kapta karıştırarak oldukça yumuşak bir hamur yapın.
* Hamuru hiç bekletmeden 12 bezeye ayırın. Bezeyi açabildiğiniz kadar ince açın (hamur yağlı olduğu için kolay açılıyor).
* Açtığınız hamurun üzerine tereyağı sürün. Açılan yufkayı bohça şeklinde katlayıp bir kare elde edin.
* Peyniri ve maydanozu karıştırın. Karenin her bir köşesine birer tatlı kaşığı peynirli harçtan koyun. Bu köşeleri ortada birleştirerek bir kareden dörder üçgen elde edin.
* Bu işlemi kalan 11 beze için de tekrarlayıp, hepsini tepsilere dizin. Üçgenleri kat yerlerinden kesin. Üzerlerine yumurta sarısı sürüp çörek otu serpin.
* Önceden ısıtılmış 200 C fırında üzerleri kızarana kadar pişirin.



Mantarlı Kıvırcık Salata




* 1 marul
* 200 gr mantar
* 75 gr jambon
* Karabiber
* 4 çorba kaşığı sirke
* Tuz
* 1-2 tatlı kaşığı hardal
* 2 çorba kaşığı zeytinyağı
* 1 soğan


* Marulu yıkayıp süzdükten sonra iri iri doğrayın. Mantarları ayıklayıp yıkadıktan sonra ince ince dilimleyin.
* Jambonu yağsız, yapışmaz bir tavada hafifçe pişirin. Bir kağıt mutfak havlusu üzerinde yağını çektirin. Mantarları porsiyonlar halinde aynı tavada çok az yağda kavurun. Tuzla tatlandırın.
* Soğanı soyup küçük küpler halinde doğrayın. Sirkeyi tuz, karabiber, hardal ve zeytinyağı ile karıştırın. Soğanları ilave edin. Hazırladığınız sosu salatanın üzerinde gezdirin.
* Mantar dilimlerini ve jambonu ilave edip salatayı karıştırın. Baget ekmekle servis yapın.



Portakal Pelteli Panna Cotta




Portakal Peltesi İçin :

* 1 su bardağı portakal suyu
* 1 su bardağı su
* 2 yemek kaşığı nişasta
* 1/2 su bardağı şeker

Panna Cotta İçin :

* 2 paket süt kreması (400 gr)
* 6 yemek kaşığı pudra şekeri
* 2 yemek kaşığı toz jelatin
* 1 paket vanilya
* 2 su bardağı süt
* 2 yemek kaşığı nişasta


* Portakal peltesi malzemelerini bir sos tenceresinde karıştırın ve kısık ateşte göz göz olana kadar pişirin.
* Krema, pudra şekeri, nişasta, süt ve vanilyayı bir sos tenceresinde karıştırın.
* Ayrı bir kapta toz jelatini çok az sıcak su ile eritin. Kaynamadan önce karışıma ilave edin. Göz göz olana kadar pişirin.
* Pişen muhallebiyi üzerinde 2 parmak boşluk kalacak şekilde kaselere paylaştırın.
* Son olarak portakal peltesini muhallebinin üzerine ekleyin.
* Buzdolabında 2-3 saat soğuttuktan sonra servis yapın.


AFiYET OLSUN





.




∞ MαsαL isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı
Alt 27 Haziran 2012, 13:09   #7 (permalink)
Çok Şükür...


∞ MαsαL - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik tarihi: 03 Ağustos 2011
Nerden: ♫ ♫ ♫ ♫ ♫ ♫
(Mesajlar): 22.727
(Konular): 5773
İlişki Durumu: Evli
Burç:
Renkli Para : 787623
Aldığı Beğeni: 4232
Beğendikleri: 7438
Ruh Halim: Cok Asik
Takım :
Standart




GÜNÜN MENÜSÜ





KREMALI KEREViZ ÇORBASI




Malzemeler:

* 3 tane kereviz
* 1 tane limon
* 1 tane portakal
* 1 paket krema
* 1 yemek kaşığı un
* 1 yemek kaşığı tereyağı
* 2 yemek kaşığı zeytinyağı
* yeterince tuz
* üzerine çekilmiş karabiber
* 1 litre su (çorbanın koyuluğuna göre biraz daha arttırılabilir)
* 1 tatlı kaşığı toz kırmızı biber

Tarifi:

Kerevizleri ayıkladım, küp şeklinde doğradım, tencereye koydum. Portakalı, limonu sıktım, tencereye suyla birlikte ilave ettim. 1 yemek kaşığı zeytinyağını ekleyip kerevizleri yumşayıncaya kadar pişirdim. Parçalayıcıyla (blender) püre haline getirdim. Üzerine kremayı döktüm. Tavaya bir yemek kaşığı zeytinyağını koydum, unu ekledim, biraz kavurdum. Kavrulan unu tencereye ekleyip karıştırarak bir taşım kaynattım. 1 yemek kaşığı tereyağı tavada kızdırıp, toz kırmızı biberi ekledim. Çorbanın üzrine döktüm. Çorbayı servis ederken kereviz saplarıyla ve taze çekilmiş karabiberle süsledim.



EV YAPIMI BEYTi KEBABI





Hamurun Malzemesi:

bardak ölçümüz 240gr lık su bardağı

* 4 su bardağı un+elimizin ucuyla iki serpme daha hamuru toparlamak için
* 1 su bardağı ılık su
* yarım su bardağından 1 parmak fazla süt
* 1 paket yaş maya
* 2 yemek kaşığı zeytinyağı
* 1 yemek kaşığı toz şeker
* 1 tatlı kaşığı tuz
* 300 gr tel peynir veya taze kaşar

Köftenin Malzemesi:

* yarım kilo köftelik kuzu kıyma veya dana kıyma da olabilir
* 1 tane kuru soğan
* 2 diş sarımsak
* 2 dilim bayat ekmek
* yeterince tuz, karabiber, yeni bahar veya köfteye koyduğunuz herhangi baharat da olabilir

Sos için:

* 2 yemek kaşığı zeytinyağı
* 1 yemek kaşığı domates salçası
* 1 tatlı kaşığı tereyağı
* 1 tatlı kaşığı pul biber

Tarif:

Önce hamuru pidedeki gibi hazırladım sadece tereyağını eklemedim onu üzerine yakmak için ayırdım, kabarması için kenara koydum. Hamur kabarırken köfteyi hazırladım. Bütün köftelik malzemeyi kaba koydum, soğanı, sarımsağı içine çenttim, malzemeyi iyice köfte yapar gibi yoğurdum. Köftelik harcı dörde böldüm, elimle herbirine uzun silindir şeklini verdim. Tepsiye koyup kenara bıraktım. Mayalanan hamurumu dörde böldüm, oklava yardımıyla servis tabağı büyüklüğünde, yarım santim kalınlığında açtım.

Üstüne hazırladığım tel peynirini serdim, köfteyi koyup rulo şeklinde sardım. Ruloyu 3 santim kalınlığında kesip yağlı kağıt serili tepsiye aralıklarla dizdim. Bu işlemleri öbür hamurlarda da uygulayıp, hamura ve üzerine yumurta sarısı sürdüm. Tepside 10 dakika beklettim.

Önceden ısıttığım 200° C fırında hamurlar kızarana kadar pişirdim. Servis tabağına alıp, patates kızartması, domates ve biberle süsledim. Ocakta kızdırdığım salça, pul biber ve yağı üzerine gezdirdim. Sıcak sıcak servis yaptım.


Zeytinyağlı Domates Soslu Kabak



(NOT:Aynı yemegi patates yada patlıcanla da yapabilirsiniz.)

Malzeme Listesi:

* 4 tane kabak
* 4 tane domates
* 2 diş sarımsak
* 2 yemek kaşığı biber sos 2 tane taze biberde olabilir
* 1 çay bardağı zeytinyağı
* 1 yemek kaşığı salça
* yeterince tuz,karabibe pul biber
* üzerine yarım demet dereotu

Tarif:

Kabakları ayıklayıp yıkayıp uzunlamasına çöp şiş kalınlığında kestim istif ederek düzgünce tencereye koydum. 2 yemek kaşığı zeytinyağını ve baharatları serpip kabakları tencereyi sallayarak soteledim kapağını kapatıp kabaklar suyunu çekene kadar pişirdim.Kabakları düzenini bozmadan servis tabağına aldım.Tencereye kabuklarını soyduğum küp şeklinde doğradığım domatesleri koydum yağını minik doğradığım sarımsağı ilave ettim salçayı biber sosu katıp kavurdum.Tuzunu katıp ocağı kapattım.Kavurduğum sosu servis tabağına aldığım kabağa döktüm.Üzerine dere otunu doğrayıp soğuyunca servis yaptım.



ETiMEK SALATASI




Malzeme Listesi:

* 1,5 paket etimek
* 1 kilo yoğurt
* 3 tane havuç
* 4 tane taze soğan
* 1 su bardağı haşlanmış mısır
* arzu ettiğiniz kadar mayonez
* yarım demet maydanoz
* yarım demet dereotu
* yeterince tuz
* 1 yemek kaşığı zeytinyağı

Tarif:

Yoğurt ve mayonezi karıştıralım. Büyük borcam tepsiye önce biraz yoğurt, ardından etimekleri sıra halinde dizelim. Dizdiğimiz etimeğin üstüne tekrar yoğurt sürelim. Bir sıra daha etimek dizelim, artan yoğurdu üstüne sürelim, tepsiyi dolaba kaldırıp bir gece dolapta bekletelim. Ertesi gün dolaptan çıkartalım. Ayıklayıp rendelediğimiz havuçları yağ ile kavurup, yoğurtlu etimeklerin üzerine yayalım. Taze soğanı, maydonozu, dereotunu ayıklayıp doğrayalım, içine mısırı katıp karıştıralım, salatamızın üzerine serelim. Soğuk servis yapalım.



TiRAMiSU





Malzemeler:
1 paket kedi dili büsküvisi(ben pastaneden alıyorum.yarım kg yetiyor)
4 yumurta(sarısı ve akları ayrılmış)
1 paket vanilya
500 gr labne peyniri
1 bardak pudra şekeri
1 paket krema sertleştiricisi
2 bardak sıcak kahve - 2 bardak suya 4 kaşık neskafe konularak hazırlanmış
Yapılışı: Kahve hazırlanıp soğutulur. kreması için, şekerin yarısı yumurta sarısına, diğer yarısı beyazına katılarak çırpılır. sarısına çırpılmış aklar haricinde malzemeler konulup karıştırılır. aklar tahta bir kaşık yardımıyla hafifçe ilave edilip karıştırılır. dolapta yarım saat bekletilir.
Kedi dilleri hafifçe kahveye batırılarak dikdörtgen bir borcama dizilir. üzerine kremanın yarısı dökülür. kalan kedi dilleriyle aynı işlem tekrarlanır. kremanın kalanı dökülüp bir spatulayla düzeltilir. buzdolabında bir gece bekletilir. servisten önce üzerine bir çay süzeği yardımıyla bolca kakao serpilir.





.




∞ MαsαL isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı
Alt 27 Haziran 2012, 13:09   #8 (permalink)
Çok Şükür...


∞ MαsαL - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik tarihi: 03 Ağustos 2011
Nerden: ♫ ♫ ♫ ♫ ♫ ♫
(Mesajlar): 22.727
(Konular): 5773
İlişki Durumu: Evli
Burç:
Renkli Para : 787623
Aldığı Beğeni: 4232
Beğendikleri: 7438
Ruh Halim: Cok Asik
Takım :
Standart



GÜNÜN MENÜSÜ







Terbiyeli Şehriyeli Tavuk Corbası





Malzemeler:

1 tavuk gögsü ya da 2 tavuk budu
1/2 bardak tel sehriye ya da arpa sehriye
5 bardak su
1/2 limon
1 yumurta sarisi
1 kasik un
5 bardak su
Tuz

Yapılışı:

Tavuk etlerini cigden kücük kücük dograyip 1 kasik tereyaginda güzelce kavurunuz. Ardindan 5 bardak su koyup kaynamaya birakiniz. Corbanin suyu kaynayinca sehriyeleri ve tavuk bulyonu atip sehriyeler pisene dek kisik ateste kaynatiniz. Sehriyeler pisince bir kapta yarim limon, 1 kasik un ve 1 yumurtanin sarisini güzelce cirpip corbaya yediriniz.Tuzunu kontrol edip atesten aliniz. Sicak servis ediniz.





Kekikli Tonbiş Köfte






300 gr yağsız dana kıyması, 1 baş orta boy rendelenmiş soğan, iki avuç kadar maydanoz, ekmek içi, karabiber, yeni bahar, tuz, 1 kaşık zeytinyağı, yarım kaşık domates salçası, iki tatlı kaşığı kekik , iyice yoğurulup, şekil verildikten sonra , zeytinyağında , üzerine kekik serpip kapağı kapalı tavada suyunu çekene kadar pişirilecek.



Karışık Bahçe Salatası





Salata, bahçeden henüz koparılmış maydanoz, dereotu, yeşil soğan, taze nane, tere ve marulcuklar içeriyor .Üzerine limon ve sızma zeytinyağı" ...





Zeytinyağlı Bezelye ve Kepekli Pirinç Pilavı






Güzel ve doyurucu bir ikili !

Kepekli Pirinç Pilavı için,

2 su bardağı kepekli pirinci sıcak suda 1 saat kadar ıslatın. Sonrasında yıkayıp 1 yemek kaşığı zeytinyağı ile birlikte tencereye alın, suyu gidip, pirinçler parlayana kadar çevirin. Üzerine 2,5 su bardağı kaynar su döküp kısık ateşte kapağını kapatarak yarım saat kadar pişirin.

Zeytinyağlı Bezelye için gerekenler,

* 1/2 kilo iç bezelye
* 1 baş soğan
* 1 adet havuç (küp küp doğranmış)
* 1 adet patates ( küp doğranmış)
* 1 adet yeşil biber
* 4 yemek kaşığı zeytinyağı
* 4 yemek kaşığı domates rendesi veya 1 yemek kaşığı domates salçası
* bezelyelerein üzerini örtecek kadar sıcak su

Soğan ve yeşil biberi zeytinyağı ile birlikte tencerenin kapağı kapalı olarak biraz pişirdikten sonra sırasıyla daomates rendesi , havuç , bezelye ve patatesi ve suyu ekleyin . Bezelyeler yumuşayana kadar pişirin.





Kalburabastı





Eski yapılışında, tatlıda küllü su kullanılıyormuş . Odun kömürünün külü , su ile kaynatılıp dinlendirildikten sonra üzerindeki berrak su alınıp tatlı yapılıyormuş . Küllü su olmadığına göre yerine maden suyu kullanıyoruz.Üzerine tırtıklı görünüm verebilmek için "kalbur" gerekli.


2 su bardağı un (bende biraz daha fazla oldu)

1/3 su bardağı maden suyu

1 çay bardağı zeytinyağı

3 kaşık dövülmemiş ceviz

Şurubu için: 1 su bardağı şeker, 1 + 1/4 su bardağı su , 2 tatlı kaşığı limon suyu . Şurup hazırlanıp, soğuması için bir kenara konulacak.

Geniş bir kaba un elenip, ortasına maden suyu konup , kenardaki un üzerine zeytinyağı gezdirilecek. Hamur kulak memesi kıvamında hazırlanıp, 12 parçaya bölünecek. Her beze kalbur ( veya benzeri ) üzerine konup yassıltıldıktan sonra ortasına ceviz içi konup rulo yapılarak sarılacak. Yağlı kağıt serili tepside , önceden ısıtılmış fırında,üzeri pembeleşene kadar pişirilecek. Fırından çıkınca soğuk şerbet dökülüp , şurup çekene kadar tepsiye kapak örtülecek.Soğuduktan sonra sevdiklerinize ikram edebilirsiniz...





.




∞ MαsαL isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı
Reklam Alanı
Alt 27 Haziran 2012, 13:09   #9 (permalink)
Çok Şükür...


∞ MαsαL - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik tarihi: 03 Ağustos 2011
Nerden: ♫ ♫ ♫ ♫ ♫ ♫
(Mesajlar): 22.727
(Konular): 5773
İlişki Durumu: Evli
Burç:
Renkli Para : 787623
Aldığı Beğeni: 4232
Beğendikleri: 7438
Ruh Halim: Cok Asik
Takım :
Standart



GÜNÜN MENÜSÜ





Yoğurt Çorbası




Malzemeler (5 kişilik);

3 yemek kaşığı un
4-5 yemek kaşığı yoğurt
2 yemek kaşığı tereyağı
2 avuç tel şehriye / arpa şehriye
Tuz
Pul biber
Nane


Yapılışı;

Unu ve yoğurdu orta boy tencerede krema görünümü elde edene kadar karıştırıyoruz (Topak topak olmasın diye). Sonra üzerine suyunu karıştırarak ekliyoruz. Ateşin üzerine koyup tuzunu da ekleyip ara ara karıştırarak kaynamasını bekliyoruz. Kaynayan çorbanın içine tel ya da arpa şehriyeleri ekleyip olmasını bekliyoruz. Diğer taraftan tereyağını kızdırıp içine nanesini ekliyoruz ve ateşi kapatıp tereyağı, nane karışımının içine pul biberi ekliyoruz (Ateşteyken eklenince pul biberler yanabilir). Bu tereyağı, nane, pul biber karışımını ateşten aldığımız çorbamızın üstüne döküyoruz. Bir iki kere karıştırıp tenceremizin kapağını kapatıyoruz.




Salçalı,Biberli Pirzola



Malzemeler


14 kalem pirzola
1 domates
2 çay bardağı tat domates rendesi
1/4 kırmızı kaliforniya biberi
1/4 sarı kaliforniya biberi
1 soğan
1 çorba kaşığı kekik
2-3 çorba kaşığı zeytinyağı
Tuz, karabiber
1,5 çay bardağı su

Yapılışı

Soğanları halka halka doğradım. Düdüklü tencerenin dibine döşedim. Üstüne pirzolaları yerleştirdim. Domatesleri halka halka kesip onu da pirzolaların üzerlerine koydum. Kaliforniya biberlerini de ince ince kesip, domateslerin üzerlerine serpiştirdim. Sonra sırasıyla domates rendesi, zeytinyağı, tuz, kekik ve karabiber geldi. Suyunu da ilave ettikten sonra. Tencerenin kapağını kapatıp altını yaktım. Tencere buhar çıkarmaya başladıktan sonra, ocağın altını kısıp, 15 dk kadar pişirdim.




ARPA ŞEHRİYE PİLAVI




Malzemeler;

2 Su bardağı arpa şehriye

3 Su bardağı sıcak su

1 Yemek kaşığı tereyağı



Yapılışı;

Tereyağı teflon tencerede eritilir.

Arpa şehriyeler eklenerek 3-4 dakika kavrulur.

Kaynar su eklenir, bir kez karıştırılır ve tencerenin kapağı kapatılır.

10 dakika sonra ateş söndürülür.

Tencere ile kapa arasına bir kağıt havlu yerleştirilerek, pilavın 1-2 dakika demlenmesi sağlanır ve servis yapılır.



Gavurdağı Salatası



Malzemeler:

4 adet domates
4 adet küçük salatalık
4-5 adet sivri biber
birkaç dal maydanoz
5-6 adet taze soğan
arzuya göre birkaç adet kornişon turşu, doğranmış
bir baş küçük kuru soğan, yemeklik doğranıp tuzla ovulmuş
yarım limonun suyu
yarım çay bardağı sızma zeytinyağı
1 yeme kaşığı nar ekşisi
tuz
arzuya göre 1 tutam kuru nane
1 su bardağı irice kırılmış ceviz
Hazırlanması:

Domatesleri, salatalıkları ve sivribiberleri fındık büyüklüğünde küp küp doğrayın. Maydanozu kıyın. Taze soğanları da doğrayıp tüm malzemeleri turşu ve kuru soğanla birlikte karıştırın.
Zeytinyağını ve limonu da karıştırıp salatanın üzerine gezdirin. Tuzunu ayarlayın. Kullanıyorsanız naneyi ekleyin.
En son cevizi salatanızın üzerine serpip servis yapın.




ÇİKOLATALI LOKUM



Malzemeler
-125 gr. tereyağı
-1 su bardağı un
-1 su bardağı toz şeker
-4 su bardağı süt
-1 paket vanilya
-hindistan cevizi

İçine sürmek için;
-1 su bardağı süt
-1 paket kakaolu pasta kreması

Hazırlanışı:
* Tereyağı eritilerek un konulur ve 2-3 dakika kavrulur.
* Süt ve şeker eklenerek koyulaşıncaya kadar karıştırılarak pişirilir.
* En son vanilya eklenir.
* Mikserle yaklaşık 5 dakika çırpılır.
* Büyük fırın tepsisine bolca hindistan cevizi serpilir, üzerine pişen muhallabi dökülür ve kaşıkla yayılarak düzeltilir.
* 1 su bardağı süt ile pasta kreması mikserle çırpılır, muhallebinin üzerine ince bir tabaka halinde sürülür.
* Soğuduktan sonra istenilen büyüklükte dikdörtgenler kesilerek rulo yapılır.





.




∞ MαsαL isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı
Alt 27 Haziran 2012, 13:10   #10 (permalink)
Çok Şükür...


∞ MαsαL - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik tarihi: 03 Ağustos 2011
Nerden: ♫ ♫ ♫ ♫ ♫ ♫
(Mesajlar): 22.727
(Konular): 5773
İlişki Durumu: Evli
Burç:
Renkli Para : 787623
Aldığı Beğeni: 4232
Beğendikleri: 7438
Ruh Halim: Cok Asik
Takım :
Standart





GÜNÜN MENÜSÜ-PAZAR SOFRASI






SULTAN ÇORBASI





Malzemeler:


2 kaşık un

2 kaşık margarin

1 adet havuç

4 su bardağı et suyu veya su

Kaşar peyniri

Tuz ve karabiber



Yapılışı:

Unu yağda biraz kavurun. (Unun pembeleşmemesine dikkat edin. Sultan çorbasının özelliği renginin beyaz olmasıdır.)
Sonra içine rendelenmiş havuç ilave edin ve karıştırın. Daha sonra 4 bardak su ilave ederek kaynayıncaya kadar ocakta bekletin. Kaynadıktan sonra ocağın altını kısarak 10 dakika daha pişirin.
Servis yapmadan önce üzerine rendelenmiş kaşar ve karabiber ilave ederek servis yapabilirsiniz.



Tavuklu Muska Böreği





Malzemeler:

1 tavuk göğsü + 1 tavuk but
1kg yufka
1 pırasa
1 küçük kavanoz mantar
2 domates
2-3 diş sarımsak
100gr kaşar
tuz
karabiber
sıvıyağ
Hazırlanması:

Tavukları çok küçük doğrayıp sarımsakla kavurun.
Pırasayı ve mantarı da doğrayıp tavaya ilave edin, kavrulsun. Domatesleri doğrayıp ekleyerek kavurun. Tuz ve karabiber serpin, kaşarı ekleyip soğutun.
Yufkaları kalın şeritler halinde kesin. Uçlarına malzemeden koyup muska şeklinde sarın, sıvıyağda kızartarak servis yapın.



KARNIYARIK




Malzemeler:

8 adet patlıcan

200 gr. kıyma

5-6 adet sivri biber

3 adet domates

1 adet ora boy soğan

1/2 su bardağı sıvıyağ

Tuz ve karabiber



Patlıcanları yıkayıp sap tarafını kesip kabuğunu çizgili soyun. Orta kısmına yukarıdan aşağıya bir bıçakla çizik atıp yarık açın. Sıvı yağda 5 dakika çevirin. Diğer yandan küp doğranmış soğanları yağda kavurun. Üzerine kıyma, tuz, karabiber atıp kavurmaya devam edin. İki domatesi küp şeklinde doğrayıp kıymaya katın ve suyunu çekene kadar çevirmeye devam edin. Daha sonra patlıcanların içini kıymayla doldurup üzerlerini de sivri biber ve bir dilim domatesle süsleyip yayvan derin olmayan bir kaba dizin. Üzerine sıvı yağ gezdirin. Bir su bardağı su katıp orta ateşte pişirin.


SALATA




Kurusoğan piyazlık doğranır,tuzla ovulur,yoksa mideye dokunur.
Domates,salatalık,biber istenilen ölçülerde bölünerek soğanla buluşturulur.Maydanoz,taze nane dereotu,varsa roka çok yakışır.Lezzet için tuz,erken hasat zeytinyağı,nar ekşisi vede limon karıştırılarak üzerine boca edilir.


FiRiK PiLAVI




Malzemeler:


500 gr kuzu kuşbaşı

1 büyük soğan

250 gr firik

250 gr pilavlık bulgur

4 su bardağı sıcak su

150 gr tereyağı

1 su bardağı haşlanmış nohut

1 çorba kaşığı biber salçası

Tuz, karabiber

Hazırlanışı:
* Soğanı temizleyip küp küp doğrayın. Kuşbaşı eti tencereye alın, suyunu salıp çekinceye kadar kavurun. Soğanı ekleyip kavurmaya devam edin. Salça, tuz ve karabiber ekleyip karıştırın. 4 su bardağı sıcak su ilave edip bir taşım kaynatın.

* Haşlanmış nohudu ekleyin. Firik ve pilavlık bulguru ilave edip suyunu çekinceye kadar pişirin. Tencereyi ocaktan alıp 5 dakika dinlendirin. Tereyağını kızdırıp karabiber ekleyin ve pilavın üzerine gezdirin. Tahta kaşıkla yavaşça karıştırın. Sıcak olarak servis yapın.



Yoğurtlu Süslü Patates Salatası





Malzemeler:



4 Patates

1 Kase Sarımsaklı Yoğurt

2 Kaşık Mayonez

2 Kaşık Krem Peynir

Tuz



Üst Süslemesi İçin

Havuç Rendesi

Doğranmış Maydonoz

Doğranmış Dereotu

Mısır

Kornişon Turşu

Siz isteğinize göre üst süslemesini değiştirebilirsiniz.



Yapılışı:

Patatesleri haşlayıp ezelim içine biraz tuz ekleyip tabağa yayalım üzerine sarımsaklı yoğurt, mayonez, krem peynir karşımını dökelim üstünüde havuç, maydonoz,dereotu ,mısır,kornişon turşu ile istediğimiz gibi süsleyelim.





MUHALLEBiLi KADAYIF




malzemeler:


yarım kg kadayıf
125g tereyağı+125g margarin
muhallebisi:
1 lt süt
5 yemek kaşığı pirinç unu
2 yemek kaşığı toz şeker
şerbeti:
4 su bardağı toz şeker
3,5 su bardağı su
birkaç damla limon
hazırlanması:


margarin ve tereyağını eritip ılıtın. ılınan yağı kadayıfın üzerine dökün. elinizle kadayıfı aça aça yağın kadayıfın her yanına değmesini sağlayın. kadayıfın yarısını elinizle bastırarak orta boy tepsiye yayın.
muhallebiyi yapmak için sütün içine şekeri ve pirinç ununu ekleyin. telle devamlı çırparak pişirin. arada karıştırarak ılıtın. muhallebiyi tepsideki kadayıf üzerine yayın. kadayıfın diğer yarısını da bastırarak öuhallebinin üzerine serin. bunu 180C'de iyice kızarana kadar pişirin. iyice kızarmazsa şerbeti dökünce beyaz kalır.
şerbeti için şekeri ve suyu kaynatın. en son limonu ekleyip bir taşım daha kaynatın. kadayıf sıcak şerbet ılıkken şerbeti kadayıfın üzerine dökün.





.




∞ MαsαL isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı
Yeni Konu Aç Cevap Yaz

Etiketler
anlatımlı güvecte mantarlı et yemeği, bir günlük yemek menüsü, çanakkale nin terbiyeli köftesi, çay bardak ölçülü, cay menusu, çay menüleri, domates salata kebabı, domatesli yemekler, duvakli pilav, duvaklı pilav, gunluk menu, gunun menusu, gün menüleri, gün menüleri ve tarifleri, günlü yemek menü, günlük menü, günlük menüler, günlük yemek menüleri, günlük yemek menüsü, günlükmenü, günün, günün menüsü, günün yemeği, günün yemegi, günün yemek menüsü, günün yemekleri, günün yemeyi, güvecte irmik tatlisi, hafif börek tarifleri, kadayıf, kedi dili ile yapılan tarifler, kiymali yemekler, kiymali yiyecekler, kıymalı yemekler, menüsü, menüsübugün, ne, pastane börek tarifi, patlicanli domatesli soganli yemek, pişirsem, salata dekorlari resimleri, salata dekorları, salatalar menu, salatalık dekorları, yemek, yemek menuleri, yemek menü listeleri, yemek menü listesi, yemek menüler, yemek menüleri, yemek menüleri resimli, yemek menüsü, şehriyeli tavuk çorbası


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum Renkli Sosyal Medya
Forumrenkli Facebook Forumrenkli Twitter Forumrenkli RSS
Forum Renkli Desteklediklerimiz

Forum Renkli Yasal Uyarı!

Forum Renkli Türkiye'nin en renkli eğlence ve bilgi paylaşım platformudur. Hukuka, yasalara, telif ve kişilik haklarına bağlıdır. "5651 sayılı yasada" belirtilen "Yer Sağlayıcı" olarak hizmet sunmaktadır. İlgili yasaya göre site yönetiminin tüm içerikleri kontrol etme yükümlülüğü yoktur. Bu sebep ile sitemiz, uyarıları dikkate alarak yasa dışı paylaşımlar hakkında gerekli işlemleri yapmaktadır. Oluşabilecek yasal sorumluluklar "Üyelerimize" aittir.

Forum Renkli; Arkadaşlık, Dostluk, Eğlence, Paylaşım, Msn Nickleri, Msn Sözleri, Msn Avatarları, Ödüllü Yarışmalar, Msn Sözleri, Şiirler, Şarkılar, Moda, Sağlık, Tv, Dizi, Film, Komik, Komik Resimler, Komik Videolar, Haberler, Spor Haberleri ve Güncel Bilgi Paylaşımı gibi konuların kullanıcıları tarafından önceden onay almadan anında yayınlayabildikleri bir forumdur.

Copyright© 2011 - 2013, ForumRenkli.com® Tüm Hakları Saklıdır.


Forum Renkli Alexa Forum Renkli Sitemap



vBulletin® Version 3.8.7 ile güçlendirilmiştir.
Copyright ©2000 - 2017, Jelsoft Enterprises Ltd
Inactive Reminders By Realdizayn

Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.1 ©2011, Crawlability, Inc.

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 121 122 123 124 125 126 127 128 129 130 131 132 133 134 135 136 137 138 139 140 141 142 143 144 145 146 147 148 149 150 151 152 153 154 155 156 157 158 159 160 161 162 163 164 165 166 167 168 169 170 171 172 173 174 175 176 177 178 179 180 181 182 183 184 185 186 187 188 189 190 191 192 193 194 195 196 197 198 199 200 201 202 203 204 205 206 207 208 209 210 211 212 213 214 215 216 217 218 219 220 221 222 223 224 225 226 227 228 229 230 231 232 233 234 235 236 237 238 239 240 241 242 243 244 245 246 247 248 249 250 251 252 253 254 255 256 257 258 259 260 261 262 263 264 265 266 267 268 269 270 271 272 273 274 275 276 277 278 279 280 281 282 283 284 285 286 287 288 289 290 291 292 293 294 295 296 297 298 299 300 301 302 303 304 305 306 307 308 309 310 311 312 313 314 315 316 317 318 319 320 321 322 323 324 325 326 327 328 329 330 331 332 333 334 335 336 337 338 339 340 341 342 343 344 345 346 347 348 349 350 351 352 353 354 355 356 357 358 359 360 361 362 363 364 365 366 367 368 369 370 371 372 373 374 375 376 377 378 379 380 381 382 383 384 385 386 387 388 389 390 391 392 393 394 395 396 397 398 399 400 401 402 403 404 405 406 407 408 409 410 411 412 413 414 415 416 417 418 419 420 421 422 423 424 425 426 427 428 429 430 431 432 433 434 435 436 437 438 439 440 441 442 443 444 445 446 447 448 449 450 451 452 453 454 455 456 457 458 459 460 461 462 463 464 465 466 467 468 469 470 471 472 473 474 475 476 477 478 479 480 481 482 483 484 485 486 487 488 489 490 491 492 493 494 495 496 497 498 499 500 501 502 503 504 505 506 507 508 509 510 511 512 513 514 515 516 517 518 519 520 521 522 523 524 525 526 527 528 529 530 531 532 533 534 535 536 537 538 539 540 541 542 543 544 545 546 547 548 549 550 551 552 553 554 555 556 557