Forum Renkli - Türkiye`nin En Renkli Eğlence ve Bilgi Paylaşım Platformu  



"Taklitler, Asıllarını yaşatırmış."
Go Back   Forum Renkli - Türkiye`nin En Renkli Eğlence ve Bilgi Paylaşım Platformu > Kadınca > Yemek Tarifleri
Ücretsiz Kayıt ol veya Üye Girişi yapın.
Yemek Tarifleri En güzel yemek tariflerini burada bulabilir ve paylaşabilirsiniz.

Forum Renkli - Türkiye'nin En Renkli Eğlence ve Paylaşım Platformuna Hoşgeldiniz.
Forum Renkli'ye Hoşgeldiniz. Forumumuza ücretsiz KAYIT olarak, forumumuzda bilgi alışverişi yapabilir ve aramıza katılıp samimi dostluklar kurabilirsiniz.

Forumumuzda bizimle birlikte paylaşıma katılmak için buradan üye olabilirsiniz.



veya Facebook üyeliğiniz ile sitemize kayıt olabilirsiniz.
Etiketli Üyeler Listesi

Yeni Konu Aç Cevap Yaz
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 18 Nisan 2012, 09:49   #161 (permalink)
Ee Sonra ?

.SuяLч. - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik tarihi: 05 Ağustos 2011
Nerden: Kıbrıs
Yaş: 25
(Mesajlar): 12.985
(Konular): 3475
Renkli Para : 28612
Aldığı Beğeni: 89
Beğendikleri: 13
Ruh Halim: none
Takım :
Standart

ZEYTİNYAĞLILARIN PÜF NOKTALARI

Zeytinyağlı yemekler çok tuz kaldırmaz. Onun için diğer yemeklerden az tuz koymalıdır
Bu cins yağla pişen yemeklere çok az şeker koymak şarttır.






.SuяLч. isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı
Alt 18 Nisan 2012, 09:49   #162 (permalink)
Ee Sonra ?

.SuяLч. - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik tarihi: 05 Ağustos 2011
Nerden: Kıbrıs
Yaş: 25
(Mesajlar): 12.985
(Konular): 3475
Renkli Para : 28612
Aldığı Beğeni: 89
Beğendikleri: 13
Ruh Halim: none
Takım :
Standart

ZEYTİNYAĞLI YEMEKLERİ PİŞİRİRKEN

Zeytinyağlı yemeklere biraz şeker atmak, onların daha lezzetli olmasını sağlar. Ayrıca piştikten sonra, soğuyuncaya kadar kapağını açmamak gerekir. Unutulmaması gereken bir nokta da, zeytinyağlı yemeklerin yeneceği günden bir gün önce pişirilip, ertesi güne kadar dinlendirilmesidir.






.SuяLч. isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı
Alt 18 Nisan 2012, 09:49   #163 (permalink)
Ee Sonra ?

.SuяLч. - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik tarihi: 05 Ağustos 2011
Nerden: Kıbrıs
Yaş: 25
(Mesajlar): 12.985
(Konular): 3475
Renkli Para : 28612
Aldığı Beğeni: 89
Beğendikleri: 13
Ruh Halim: none
Takım :
Standart

Zeytinyağlı tariflerimizi vitamin kaybına yol açmadan daha sağlıklı tüketmek istiyorsak, mümkün olduğu müddetçe kavrulmadan direkt haşlanmış şekilde pişirmeye dikkat etmeliyiz.
Zeytinyağlı tariflerimizde tuz miktarı kadar toz şeker kullanılmasının sebebi, soğukyenen zeytinyağlıların daha hoş bir lezzet alması içindir. Şeker ayrıca zeytinyağlı gıdaların damakta yapacağı burukluğu giderir.
Zeytinyağlı yemeklerimizde sık sık kullandığımız parça baharatları mutfağınızdan eksik etmemelisiniz. Kullanılan limonun kabuğu soyulduktan sonra kare kare doğranıp, çekirdekleri de içinde olmak şartıyla zeytinyağlıya ilave edilir. Bu yöntem yemeğe ayrı bir lezzet katar.
Yemeklerde soğan görüntüsünü sevmiyorsanız, soğanı kabuğuyla birlikte 4'e bölüp, temiz bir tülbente bağlayıp kullanabilirsiniz. Piştikten sonra torbasıyla birlikte çıkarılıp atılır. Bu sayede soğanın şifasından da faydalanmış oluruz.






.SuяLч. isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı
Reklam Alanı
Alt 18 Nisan 2012, 09:49   #164 (permalink)
Ee Sonra ?

.SuяLч. - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik tarihi: 05 Ağustos 2011
Nerden: Kıbrıs
Yaş: 25
(Mesajlar): 12.985
(Konular): 3475
Renkli Para : 28612
Aldığı Beğeni: 89
Beğendikleri: 13
Ruh Halim: none
Takım :
Standart

ÇAY DEMLEMENİN SIRLARI

Çay demlemek maharet ister. Kaynar suyla çay demlemenin yanlış olduğunu biliyor muydunuz? Kaynar su, çaya acılık verir. Bunu engellemek için alttaki su kaynadıktan sonra üzerine bir miktar soğuk su ekleyip çayı öyle demlemek gerekiyor.






.SuяLч. isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı
Alt 18 Nisan 2012, 09:49   #165 (permalink)
Ee Sonra ?

.SuяLч. - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik tarihi: 05 Ağustos 2011
Nerden: Kıbrıs
Yaş: 25
(Mesajlar): 12.985
(Konular): 3475
Renkli Para : 28612
Aldığı Beğeni: 89
Beğendikleri: 13
Ruh Halim: none
Takım :
Standart

ÇAYIN HAZIRLANMASI

Misafirlere ikram edilecek çay'ın hazırlanmasında çeşitli yöntemler uygulanırsa da hepsinde çayın demlenmesi ve çeşitli araçlarda hazırlanması aynıdır. Semaver veya çaydanlıkla hazırlanan çayın ayrıca bez torbalar içinde hazırlanmış torbacıklarm kaynatılmış suyla dolu bardakların içine ipçiklerle konulması sureti ile de elde edildiği bilinmektedir. İster, çaydanlıkla ister semaverle ister Alafranga torbacıklarla hazırlansın çayın iyiliğine ve hazırlanışına göre çay tiryakilerine hitap eder. Üstüste kırk bardak çay içen memleketler ve halklar vardır. Bunlara umumiyetle çoğu kez soğuk iklimli yerlerde raslanır.






.SuяLч. isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı
Alt 18 Nisan 2012, 09:49   #166 (permalink)
Ee Sonra ?

.SuяLч. - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik tarihi: 05 Ağustos 2011
Nerden: Kıbrıs
Yaş: 25
(Mesajlar): 12.985
(Konular): 3475
Renkli Para : 28612
Aldığı Beğeni: 89
Beğendikleri: 13
Ruh Halim: none
Takım :
Standart

DEMLİ ÇAY İÇİN

a İyi cins çay kullanma veya harman yapma.
b Taze ve kireçsiz, yeni kaynamış su kullanma, daha önce kaynatılmış, beklemiş su ile yapılan çay lezzetsiz ve kokusuz olur.
c Çaydanlık daha önce ısıtılmalı, eğer soğuk demliğe kaynar su dökülürse suyun kaynaması durur ve çay iyi sonuç vermez.
d Suyu alçaktan dökmeli. En iyi sonuç elde edebilmek için kaynar su en kısa mesafeden çay yapraklarının üzerine dökülmelidir. Kaynayan su çaydanlığının yanıt? ti demlik getirilmesi ve Semen kaynar su içine dökülmelidir.
e Çay iyice demlenmelidir, kaynatılmalı çayın demlenmesi için ölçü olarak 6 dakika kâfidir.






.SuяLч. isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı
Alt 18 Nisan 2012, 09:50   #167 (permalink)
Ee Sonra ?

.SuяLч. - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik tarihi: 05 Ağustos 2011
Nerden: Kıbrıs
Yaş: 25
(Mesajlar): 12.985
(Konular): 3475
Renkli Para : 28612
Aldığı Beğeni: 89
Beğendikleri: 13
Ruh Halim: none
Takım :
Standart

ŞALGAM SEÇERKEN

Et yemeklerine lezzet vermek için kullanılır. Şalgam alacağınız vakit, kolay kırılan, yumuşak ve hamurumsu olanlarını değil, sıkı, sert ve iplikli olmayanlarını seçiniz.






.SuяLч. isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı
Alt 18 Nisan 2012, 09:50   #168 (permalink)
Ee Sonra ?

.SuяLч. - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik tarihi: 05 Ağustos 2011
Nerden: Kıbrıs
Yaş: 25
(Mesajlar): 12.985
(Konular): 3475
Renkli Para : 28612
Aldığı Beğeni: 89
Beğendikleri: 13
Ruh Halim: none
Takım :
Standart

SEBZELER VE SUYUN ÖNEMİ

Fasulyeler ve hatta ekseri sebzeler tatlı ve temiz suda iyi pişer. Şehir suyu bu işe yaramaz. Bazı fasulyeler ve o türden sebzeler tatlı suda bile güçlükle pişer. Bunun nedeni de, sebzelerde suyun sızmasına engel olan bir çeşit madde bulunmasıdır. Tatlı suda çok iyi pişer. Sebzeyi şehir suyu ile pişirmek zorunluğu varsa, tenceredeki suya sebzeyi haşlamayacak kadar karbonat karıştırmalı, dibinde oluşan tortuyu oynatmadan üstündeki suyu alıp sebzeleri bununla pişirmelidir.






.SuяLч. isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı
Reklam Alanı
Alt 18 Nisan 2012, 09:50   #169 (permalink)
Ee Sonra ?

.SuяLч. - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik tarihi: 05 Ağustos 2011
Nerden: Kıbrıs
Yaş: 25
(Mesajlar): 12.985
(Konular): 3475
Renkli Para : 28612
Aldığı Beğeni: 89
Beğendikleri: 13
Ruh Halim: none
Takım :
Standart

ZARGANAYI NASIL AYIKLAMALI?

Canı pek bir balık olduğu için, suyun dışında da bir süre yaşar. Bunun için ölmeden ele almamalı ve çok dikkat etmelidir. Öldükten sonra önce bütün dikenlerini makasla kesiniz, hiçbir diken bırakmayınız. Sonra pullarını kazıyınız ve içini solungaçlarından boşaltınız. Soğuk suda iyice yıkayıp bir bezle siliniz.
Zarganayı temizlerken dikenle size vurursa hemen yaradan kan akıtınız. Sonra soyulmuş bir çiğ soğanı biraz tuz ve ispirto ile eziniz, pomat haline getiriniz. Yara tamamiyle iyi oluncaya dek üstüne koyunuz. Fakat her gün yenilemek gerekir.






.SuяLч. isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı
Alt 18 Nisan 2012, 09:50   #170 (permalink)
Ee Sonra ?

.SuяLч. - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik tarihi: 05 Ağustos 2011
Nerden: Kıbrıs
Yaş: 25
(Mesajlar): 12.985
(Konular): 3475
Renkli Para : 28612
Aldığı Beğeni: 89
Beğendikleri: 13
Ruh Halim: none
Takım :
Standart

HİNDİ HAKKINDA

Hindi, çok çeşitli biçimlerde; sote, fırın, ızgara, haşlama, doldurulmuş, vb. hazırlanabildiğinden, hemen her davette de, rahatlıkla sunulabilir. Üstelik, rejim perhiz uzmanlarının en çok öğütledikleri besin olduğunu da unutmamak gerekir. 100 g'lık, göğüs tarafından, derisi alınmış hindi eti, aynı miktarda derisi alınmış piliç ve tavuk etine eşit miktarda kalori içermesine karşılık, doymuş yağ oranı çok daha düşüktür. Bu yüzden de, özellikle Batı ülkelerinde, hindi tüketimi gün geçtikçe artmaktadır.
Ayrıca hindinin göğüs eti, özel tadı ve yumuşaklığıyla, pek çok yemeğin hazırlanmasında, dana eti yerine kullanılabilir. Biraz daha ağır tatlı but etleriyse, gene çeşitli yemeklerde koyun etinin yerini alabilir.
500 gramlık hindi göğüs etinden, genellikle 0,5 cm kalınlığında 8 dilim flato elde edilebilir; ayrıca istenirse, dilimler hafifçe dövülerek, biraz inceltilebilir.
Hazırlama biçimi ister kızartma, ister haşlama, ister ızgara vb. olsun, hindi etinin'de, tıpkı piliç eti gibi, aşırı pişirilmediği zaman daha lezzetli olduğunu unutmamak gerekir. Kıvamında pişirme, bütün özel suyunu Ve lezzetini korumanın tek yoludur.






.SuяLч. isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı
Yeni Konu Aç Cevap Yaz

Etiketler
bilmedikleriniz, ettikleriniz, merak, pratik bilgiler, puf noktalar, püf noktalar, resimli yemek tarifleri, yemek tarifleri


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum Renkli Sosyal Medya
Forumrenkli Facebook Forumrenkli Twitter Forumrenkli RSS
Forum Renkli Desteklediklerimiz

Forum Renkli Yasal Uyarı!

Forum Renkli Türkiye'nin en renkli eğlence ve bilgi paylaşım platformudur. Hukuka, yasalara, telif ve kişilik haklarına bağlıdır. "5651 sayılı yasada" belirtilen "Yer Sağlayıcı" olarak hizmet sunmaktadır. İlgili yasaya göre site yönetiminin tüm içerikleri kontrol etme yükümlülüğü yoktur. Bu sebep ile sitemiz, uyarıları dikkate alarak yasa dışı paylaşımlar hakkında gerekli işlemleri yapmaktadır. Oluşabilecek yasal sorumluluklar "Üyelerimize" aittir.

Forum Renkli; Arkadaşlık, Dostluk, Eğlence, Paylaşım, Msn Nickleri, Msn Sözleri, Msn Avatarları, Ödüllü Yarışmalar, Msn Sözleri, Şiirler, Şarkılar, Moda, Sağlık, Tv, Dizi, Film, Komik, Komik Resimler, Komik Videolar, Haberler, Spor Haberleri ve Güncel Bilgi Paylaşımı gibi konuların kullanıcıları tarafından önceden onay almadan anında yayınlayabildikleri bir forumdur.

Copyright© 2011 - 2013, ForumRenkli.com® Tüm Hakları Saklıdır.


Forum Renkli Alexa Forum Renkli Sitemap



vBulletin® Version 3.8.7 ile güçlendirilmiştir.
Copyright ©2000 - 2017, Jelsoft Enterprises Ltd
Inactive Reminders By Realdizayn

Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.1 ©2011, Crawlability, Inc.

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 121 122 123 124 125 126 127 128 129 130 131 132 133 134 135 136 137 138 139 140 141 142 143 144 145 146 147 148 149 150 151 152 153 154 155 156 157 158 159 160 161 162 163 164 165 166 167 168 169 170 171 172 173 174 175 176 177 178 179 180 181 182 183 184 185 186 187 188 189 190 191 192 193 194 195 196 197 198 199 200 201 202 203 204 205 206 207 208 209 210 211 212 213 214 215 216 217 218 219 220 221 222 223 224 225 226 227 228 229 230 231 232 233 234 235 236 237 238 239 240 241 242 243 244 245 246 247 248 249 250 251 252 253 254 255 256 257 258 259 260 261 262 263 264 265 266 267 268 269 270 271 272 273 274 275 276 277 278 279 280 281 282 283 284 285 286 287 288 289 290 291 292 293 294 295 296 297 298 299 300 301 302 303 304 305 306 307 308 309 310 311 312 313 314 315 316 317 318 319 320 321 322 323 324 325 326 327 328 329 330 331 332 333 334 335 336 337 338 339 340 341 342 343 344 345 346 347 348 349 350 351 352 353 354 355 356 357 358 359 360 361 362 363 364 365 366 367 368 369 370 371 372 373 374 375 376 377 378 379 380 381 382 383 384 385 386 387 388 389 390 391 392 393 394 395 396 397 398 399 400 401 402 403 404 405 406 407 408 409 410 411 412 413 414 415 416 417 418 419 420 421 422 423 424 425 426 427 428 429 430 431 432 433 434 435 436 437 438 439 440 441 442 443 444 445 446 447 448 449 450 451 452 453 454 455 456 457 458 459 460 461 462 463 464 465 466 467 468 469 470 471 472 473 474 475 476 477 478 479 480 481 482 483 484 485 486 487 488 489 490 491 492 493 494 495 496 497 498 499 500 501 502 503 504 505 506 507 508 509 510 511 512 513 514 515 516 517 518 519 520 521 522 523 524 525 526 527 528 529 530 531 532 533 534 535 536 537 538 539 540 541 542 543 544 545 546 547 548 549 550 551 552 553 554 555 556 557