Forum Renkli - Türkiye`nin En Renkli Eğlence ve Bilgi Paylaşım Platformu  



"Taklitler, Asıllarını yaşatırmış."
Go Back   Forum Renkli - Türkiye`nin En Renkli Eğlence ve Bilgi Paylaşım Platformu > Kadınca > Yemek Tarifleri
Ücretsiz Kayıt ol veya Üye Girişi yapın.
Yemek Tarifleri En güzel yemek tariflerini burada bulabilir ve paylaşabilirsiniz.

Forum Renkli - Türkiye'nin En Renkli Eğlence ve Paylaşım Platformuna Hoşgeldiniz.
Forum Renkli'ye Hoşgeldiniz. Forumumuza ücretsiz KAYIT olarak, forumumuzda bilgi alışverişi yapabilir ve aramıza katılıp samimi dostluklar kurabilirsiniz.

Forumumuzda bizimle birlikte paylaşıma katılmak için buradan üye olabilirsiniz.



veya Facebook üyeliğiniz ile sitemize kayıt olabilirsiniz.
Etiketli Üyeler Listesi

Yeni Konu Aç Cevap Yaz
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 19 Temmuz 2012, 15:23   #1 (permalink)
Çok Şükür...


∞ MαsαL - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik tarihi: 03 Ağustos 2011
Nerden: ♫ ♫ ♫ ♫ ♫ ♫
(Mesajlar): 22.727
(Konular): 5773
İlişki Durumu: Evli
Burç:
Renkli Para : 787623
Aldığı Beğeni: 4232
Beğendikleri: 7438
Ruh Halim: Cok Asik
Takım :
tick Ramazan Sofralarımızın Vazgeçilmezleri | Hoşaf ve Kompostolar | Tarifleri















Ramazandan Ramazana hatırlanan şeylerin listesi yapılsa pide, güllaç ve hurmadan sonra dördüncü sırayı şüphesiz komposto alır.


Bütün gün aç ve susuz kalan bünyenin düşen enerjisini yerine getirmede birebir olan komposto Ramazan ayının vazgeçilmezlerindendir. Tabii hoşaf da öyle! Evet, doğru okudunuz çünkü hoşaf, komposto değildir, komposto da hoşaf değildir. Birçok insan bu iki kelimeyi birbirinin yerine kullanır ve aralarındaki ayrımı bilmez.

Hoşaf, aslında, kuru meyvelerle yapılan bir tür şerbet. Yani şerbetin taneli ve daha şekerli olanıdır. Hoşaf kelimesinin aslı hoş-ab yani hoş su’ dur. Ana malzemesi şeker, su ve kuru meyvelerdir. Kuru meyvenin yerine taze meyve kullanılırsa, buna da komposto adı verilir. Bu yüzden komposto daha çok yazın yapılan bir tür şerbetken hoşaf kış ayları için daha uygundur.

Hoşaf ve komposto, Osmanlı zamanında günlük hayatta sürekli tüketilirmiş. Mükemmel bir ziyafet her zaman hoşaf ve kompostoyla bitermiş. Daha doğrusu her ziyafetin sonunda kahveden önce bu tatlı içecekler sunulurmuş. Sofraya iki kaşık konur, bunlardan bir tanesi ile çorba, diğeri ile de komposto ve hoşaf içilirmiş. Osmanlı’da kahvaltı ve öğle yemeği olmak üzere günde iki öğün yemek yendiğinden öğlenleri acıkan insanlar komposto, yoğurt, meyve, ayran gibi şeylerle bastırırlarmış açlıklarını.

Genellikle çok az bir malzemeyle kolayca yapılan hoşaf ve kompostolara kullanacağınız meyveleri seçerken mutlaka dikkat etmeniz gereken birkaç husus var:

Taze meyveler kullanılacaksa mutlaka mevsim meyveleri tercih edilmelidir.

Kullanılacak taze meyveler, eziksiz, beresiz, çürüksüz olmalıdır.

Kuru meyvelerde renk değişikliği olmamalı, beyaz lekeler, küf bulunmamalıdır.

Taze ve kuru meyveler önce bol suda çok iyi yıkanmalıdır.

Kabukları soyulacak olan taze meyvelerin kabukları ince soyulmalıdır.

Elma, armut gibi beyaz renkli meyveler kabukları soyulduktan sonra bekletilmeden kullanılmalıdır.

Beklemesi gereken soyulup doğranmış meyveler, limon suyu ve çok az tuz bulunan suda bekletilmelidir. Böylece renklerinin kararması önlenmiş olur.

Kuru meyveler kabarmaları için önceden suda ıslatılmalıdır.

Elma, ayva gibi sert meyveler önce su ile yumuşayıncaya kadar haşlanmalıdır.

Çilek, vişne gibi yumuşak meyveler şekerli kaynayan suda kısa süre pişirilmelidir.

Komposto ve hoşaf yapımında kullanılan şekerin oranı meyvelerin tatlılık derecesine göre ayarlanmalıdır.
Kaynak









.




∞ MαsαL isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı
Alt 19 Temmuz 2012, 15:24   #2 (permalink)
Çok Şükür...


∞ MαsαL - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik tarihi: 03 Ağustos 2011
Nerden: ♫ ♫ ♫ ♫ ♫ ♫
(Mesajlar): 22.727
(Konular): 5773
İlişki Durumu: Evli
Burç:
Renkli Para : 787623
Aldığı Beğeni: 4232
Beğendikleri: 7438
Ruh Halim: Cok Asik
Takım :
Standart







Malzemeler


1 Çay Bardağı Kuru Üzüm
1 Su Bardağı Toz Şeker
5 Su Bardağı Soğuk Su

Ön Hazırlık

1 çay bardağı çekirdeksiz kuru İzmir üzümü, ılık su içerisinde 5 dakika dinlendirilecek. Süzgece alınacak ve bir güzel yıkanacak.

Hazırlanışı

Tencere içerisine 1 çay bardağı kuru üzüm, 5 su bardağı soğuk su konulacak ve kaynatılacak. Tencere kaynamaya başladıktan sonra, tencere kapağı aralıklı kapatılacak. Ocak ısısı en düşük ısı konumuna getirilecek. Saat’a bakılıp not edilecek. 15 dakika süre bitiminde tencereye 1 su bardağı toz şeker ilave edilecek ve karıştırılacak.Tencere 3 dakika süre ile tekrar kaynatılacak ve ocak söndürülecek. Hoşaf soğutulduktan sonra servise hazır.

Not:Malzeme oranlarını iki katına çıkartarak daha fazla üzüm hoşafı hazırlanabilir. Hoşafı çok tatlı sevenler şeker oranını artırabilirler.

klasiktatlar.com





.




∞ MαsαL isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı
Reklam Alanı
Alt 19 Temmuz 2012, 15:24   #3 (permalink)
Çok Şükür...


∞ MαsαL - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik tarihi: 03 Ağustos 2011
Nerden: ♫ ♫ ♫ ♫ ♫ ♫
(Mesajlar): 22.727
(Konular): 5773
İlişki Durumu: Evli
Burç:
Renkli Para : 787623
Aldığı Beğeni: 4232
Beğendikleri: 7438
Ruh Halim: Cok Asik
Takım :
Standart




Malzeme


1 kg. ayva
500 gr. toz şeker
750 gr. su

Hazırlanışı

Ayvaları ortadan yarınız. Yarılmış ayvaları tekrar uzunlamasına 4 defa yarıp 4′er üçgen biçim meydana getiriniz. Bir bıçakla çekirdeklerini çıkarıp kabuklarını soyarak bir suyun içersine atınız.

Sonra meyvaları susuz olarak bir tencereye çıkarınız. Üzerine 750 gr. suyu koyup ağzı kapalı olarak 7-8 dakika ağır ateşte kaynatınız. Sonra şekeri ilâve edip bir kere kaynattıktan sonra ağır ateşte ağır ağır kaynatarak 30 dakika pişirip ateşten alarak soğutup servis ediniz.

yemektarifleri.info





.




∞ MαsαL isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı
Reklam Alanı
Alt 19 Temmuz 2012, 15:24   #4 (permalink)
Çok Şükür...


∞ MαsαL - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik tarihi: 03 Ağustos 2011
Nerden: ♫ ♫ ♫ ♫ ♫ ♫
(Mesajlar): 22.727
(Konular): 5773
İlişki Durumu: Evli
Burç:
Renkli Para : 787623
Aldığı Beğeni: 4232
Beğendikleri: 7438
Ruh Halim: Cok Asik
Takım :
Standart



Malzeme

250 gr. kuru erik (35 adet)
300 gr. toz şeker
750 gr. su

Hazırlanışı

Erikferi akşamdan üzerlerini 4 parmak aşan bol ılık su ile ıslayınız. Sabah suyunu süzdürüp tekrar su doldurunuz. Sonra susuz olarak bir tencereye çıkarıp üzerine 500 gr. suyu koyup orta ateşte 1 dakika kaynatarak şekeri ilâve ediniz. Ağır ateşte 8 dakika kaynatıp ateşten alınız. Soğutarak servis ediniz.

yemektarifleri.info





.




∞ MαsαL isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı
Alt 19 Temmuz 2012, 15:24   #5 (permalink)
Çok Şükür...


∞ MαsαL - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik tarihi: 03 Ağustos 2011
Nerden: ♫ ♫ ♫ ♫ ♫ ♫
(Mesajlar): 22.727
(Konular): 5773
İlişki Durumu: Evli
Burç:
Renkli Para : 787623
Aldığı Beğeni: 4232
Beğendikleri: 7438
Ruh Halim: Cok Asik
Takım :
Standart




Malzemeler


10 tane armut
8 çay fincanı, su
3,5 çay fincanı, şeker
2damla limon suyu

Hazırlanışı

Armutları, soyalım ve ortasındaki çekirdekleri ayıklayalım. Dilediğimiz büyüklükte doğrayalım, tencereye alalım üzerine 8 çay fincanı suyu ilave edelim, armutlar yumuşayana kadar pişirelim. Daha sonra, şekeri ilave edelim, yaklaşık 20 dakika daha kısık ateşte pişirelim. Ocaktan indirmeden 5 dakika önce, limon suyunu ilave edelim. Afiyet olsun.

e-tarifler.com





.




∞ MαsαL isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı
Alt 19 Temmuz 2012, 15:24   #6 (permalink)
Çok Şükür...


∞ MαsαL - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik tarihi: 03 Ağustos 2011
Nerden: ♫ ♫ ♫ ♫ ♫ ♫
(Mesajlar): 22.727
(Konular): 5773
İlişki Durumu: Evli
Burç:
Renkli Para : 787623
Aldığı Beğeni: 4232
Beğendikleri: 7438
Ruh Halim: Cok Asik
Takım :
Standart


Malzemeler

2 adet portakal
10 adet kesme şeker
1 bardak su

Hazırlanışı

Portakalların kabuklarını soyup beyaz kısımlarını ayırın ve ince ince kıyın. Bol su içinde 10dk kadar kaynatıp suyunu süzün; birkaç kez su değiştirerek acısı çıkana kadar yıkayın. Yumuşamış portakalları 1bardak su ve şeker ile tekrar kaynatın.(10dk)

e-tarifler.com





.




∞ MαsαL isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı
Alt 19 Temmuz 2012, 15:25   #7 (permalink)
Çok Şükür...


∞ MαsαL - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik tarihi: 03 Ağustos 2011
Nerden: ♫ ♫ ♫ ♫ ♫ ♫
(Mesajlar): 22.727
(Konular): 5773
İlişki Durumu: Evli
Burç:
Renkli Para : 787623
Aldığı Beğeni: 4232
Beğendikleri: 7438
Ruh Halim: Cok Asik
Takım :
Standart




Malzeme


12 adet çekirdeksiz mandalina
400 gr. su
300 gr. toz şeker
2 kahve fincanı mandalina suyu

Hazırlanışı

Mandalinaları soyup kaynar suyun içine teker teker daldırıp bıçağın bumu ile üzerindeki beyaz zarları çıkarıp dilim dilim ayırarak dilimlerin ucundaki beyaz zarları da temizleyiniz. Şekeri -su ile bir kere kaynatıp ateşten alınız. Mandalinaları ve mandalina suyunu ilave edip soğutarak servis ediniz.

e-tarifler.com






.




∞ MαsαL isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı
Alt 19 Temmuz 2012, 15:25   #8 (permalink)
Çok Şükür...


∞ MαsαL - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik tarihi: 03 Ağustos 2011
Nerden: ♫ ♫ ♫ ♫ ♫ ♫
(Mesajlar): 22.727
(Konular): 5773
İlişki Durumu: Evli
Burç:
Renkli Para : 787623
Aldığı Beğeni: 4232
Beğendikleri: 7438
Ruh Halim: Cok Asik
Takım :
Standart




Malzemeler

500 gram vişne,
300 gram şeker,
su.

Yapılışı

Şeker, 2 bardak su ile 10 dakika kadar kaynatılır.
Sonra, vişneler yıkanıp, ayıklanır.Şurup içine atılır.1-2 taşım kaynatıldıktan sonra ateşten alınır.

tatlitarifleri.com





.




∞ MαsαL isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı
Reklam Alanı
Alt 19 Temmuz 2012, 15:26   #9 (permalink)
Çok Şükür...


∞ MαsαL - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik tarihi: 03 Ağustos 2011
Nerden: ♫ ♫ ♫ ♫ ♫ ♫
(Mesajlar): 22.727
(Konular): 5773
İlişki Durumu: Evli
Burç:
Renkli Para : 787623
Aldığı Beğeni: 4232
Beğendikleri: 7438
Ruh Halim: Cok Asik
Takım :
Standart




Malzemeler

2 su bardağı (225 g) siyah üzüm ve
çavuşüzümü (ya da her ikisinin
karışımı)
1+ 1/3 su bardağı frambuaz (çilek,
ahududu ya da vişne de olabilir)
4 yemek kaşığı (50 g) tozşeker
Yarım tatlı kaşığı (2,5 g) mısır nişastası
1-2 yemek kaşığı (15-30 mi)
böğürtlen likörü
Servis için; kaymak ya da krema

Yapılışı

Üzümü, frambuazları ve şekeri 2/3 su bardağı suyla birlikte bir tencereye koyun. Tencerenin ağzını kapatın ve kısık ateşte 12-15 dakika pişirin. Meyveler yumuşayınca altını kapatın.

Az miktar suyla mısır nişastasını karıştırarak bir kaseye koyun. Sonra iyice karışınca meyvelerin içine dökün. Kaynayıncaya kadar iyice karıştırın.Kaynayınca ateşten alın ve soğumaya bırakın. Biraz soğuyunca yavaşça kremayı da içine ekleyin.4 servis kasesine boşaltın ve iyice soğutun. Kaymağı her kasenin ortasına koyarak servis yapın.


tatlitarifleri.com





.




∞ MαsαL isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı
Alt 19 Temmuz 2012, 15:26   #10 (permalink)
Çok Şükür...


∞ MαsαL - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik tarihi: 03 Ağustos 2011
Nerden: ♫ ♫ ♫ ♫ ♫ ♫
(Mesajlar): 22.727
(Konular): 5773
İlişki Durumu: Evli
Burç:
Renkli Para : 787623
Aldığı Beğeni: 4232
Beğendikleri: 7438
Ruh Halim: Cok Asik
Takım :
Standart




Malzemeler

1 su bardağı (225 g) kuru kayısı
1+ 1/4 su bardağı (300 ml) taze portakal suyu
2/3 su bardağı (150 ml) taze elma suyu
1 tatlı kaşığı (5 g) toz zencefil
3 orta boy muz, dilimlenmiş olarak
1/4 su bardağı (25 g) kavrulmuş badem

Hazırlanışı

1-kayısıları, meyve suları ve zencefille birlikte bir tencereye koyup kaynatın. Kaynayınca 10 dakika daha sürekli karıştırarak kısık ateşte pişirin.
2-kapağını açmadan bir kenarda soğumaya bırakın. Soğuyunca dilimlediğiniz muzları ilave edin.
3-Meyveleri ve meyve suyunu geniş bir ) servis tabağına koyun.
4-Bekletmeden servis yapın ya da buzdolabında birkaç saat soğuttuktan sonra üzerine badem serpip servis yapın.

tatlitarifleri.com






.




∞ MαsαL isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı
Yeni Konu Aç Cevap Yaz

Etiketler
3 meyvalı komposto, armut hoşafı, böğürtlen kompostosu, çilek kompostosu, diyet şeftali kompostosu, elma hoşafı, hoşaf, karışık komposto, kayısı hoşafı, kiraz kompostosu, kompostalar, kompostolar, kuru dut hoşafı, kuru erik kompostosu, kuru kayısı hoşafı, kızılcık kompostosu, mandalina kompostosu, nar kompostosu, portakal kompostosu, ramazan, saray kompostosu, sofra, sofralarımızın, tarif, tarifleri, vazgeçilmezleri, ve, vişne kompostosu, yeşil erik kompostosu, üzüm hoşafı


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum Renkli Sosyal Medya
Forumrenkli Facebook Forumrenkli Twitter Forumrenkli RSS
Forum Renkli Desteklediklerimiz

Forum Renkli Yasal Uyarı!

Forum Renkli Türkiye'nin en renkli eğlence ve bilgi paylaşım platformudur. Hukuka, yasalara, telif ve kişilik haklarına bağlıdır. "5651 sayılı yasada" belirtilen "Yer Sağlayıcı" olarak hizmet sunmaktadır. İlgili yasaya göre site yönetiminin tüm içerikleri kontrol etme yükümlülüğü yoktur. Bu sebep ile sitemiz, uyarıları dikkate alarak yasa dışı paylaşımlar hakkında gerekli işlemleri yapmaktadır. Oluşabilecek yasal sorumluluklar "Üyelerimize" aittir.

Forum Renkli; Arkadaşlık, Dostluk, Eğlence, Paylaşım, Msn Nickleri, Msn Sözleri, Msn Avatarları, Ödüllü Yarışmalar, Msn Sözleri, Şiirler, Şarkılar, Moda, Sağlık, Tv, Dizi, Film, Komik, Komik Resimler, Komik Videolar, Haberler, Spor Haberleri ve Güncel Bilgi Paylaşımı gibi konuların kullanıcıları tarafından önceden onay almadan anında yayınlayabildikleri bir forumdur.

Copyright© 2011 - 2013, ForumRenkli.com® Tüm Hakları Saklıdır.


Forum Renkli Alexa Forum Renkli Sitemap



vBulletin® Version 3.8.7 ile güçlendirilmiştir.
Copyright ©2000 - 2017, Jelsoft Enterprises Ltd
Inactive Reminders By Realdizayn

Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.1 ©2011, Crawlability, Inc.

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 121 122 123 124 125 126 127 128 129 130 131 132 133 134 135 136 137 138 139 140 141 142 143 144 145 146 147 148 149 150 151 152 153 154 155 156 157 158 159 160 161 162 163 164 165 166 167 168 169 170 171 172 173 174 175 176 177 178 179 180 181 182 183 184 185 186 187 188 189 190 191 192 193 194 195 196 197 198 199 200 201 202 203 204 205 206 207 208 209 210 211 212 213 214 215 216 217 218 219 220 221 222 223 224 225 226 227 228 229 230 231 232 233 234 235 236 237 238 239 240 241 242 243 244 245 246 247 248 249 250 251 252 253 254 255 256 257 258 259 260 261 262 263 264 265 266 267 268 269 270 271 272 273 274 275 276 277 278 279 280 281 282 283 284 285 286 287 288 289 290 291 292 293 294 295 296 297 298 299 300 301 302 303 304 305 306 307 308 309 310 311 312 313 314 315 316 317 318 319 320 321 322 323 324 325 326 327 328 329 330 331 332 333 334 335 336 337 338 339 340 341 342 343 344 345 346 347 348 349 350 351 352 353 354 355 356 357 358 359 360 361 362 363 364 365 366 367 368 369 370 371 372 373 374 375 376 377 378 379 380 381 382 383 384 385 386 387 388 389 390 391 392 393 394 395 396 397 398 399 400 401 402 403 404 405 406 407 408 409 410 411 412 413 414 415 416 417 418 419 420 421 422 423 424 425 426 427 428 429 430 431 432 433 434 435 436 437 438 439 440 441 442 443 444 445 446 447 448 449 450 451 452 453 454 455 456 457 458 459 460 461 462 463 464 465 466 467 468 469 470 471 472 473 474 475 476 477 478 479 480 481 482 483 484 485 486 487 488 489 490 491 492 493 494 495 496 497 498 499 500 501 502 503 504 505 506 507 508 509 510 511 512 513 514 515 516 517 518 519 520 521 522 523 524 525 526 527 528 529 530 531 532 533 534 535 536 537 538 539 540 541 542 543 544 545 546 547 548 549 550 551 552 553 554 555 556 557