Forum Renkli - Türkiye`nin En Renkli Eğlence ve Bilgi Paylaşım Platformu  



"Taklitler, Asıllarını yaşatırmış."
Go Back   Forum Renkli - Türkiye`nin En Renkli Eğlence ve Bilgi Paylaşım Platformu > Kadınca > Yemek Tarifleri
Ücretsiz Kayıt ol veya Üye Girişi yapın.
Yemek Tarifleri En güzel yemek tariflerini burada bulabilir ve paylaşabilirsiniz.

Forum Renkli - Türkiye'nin En Renkli Eğlence ve Paylaşım Platformuna Hoşgeldiniz.
Forum Renkli'ye Hoşgeldiniz. Forumumuza ücretsiz KAYIT olarak, forumumuzda bilgi alışverişi yapabilir ve aramıza katılıp samimi dostluklar kurabilirsiniz.

Forumumuzda bizimle birlikte paylaşıma katılmak için buradan üye olabilirsiniz.



veya Facebook üyeliğiniz ile sitemize kayıt olabilirsiniz.
Etiketli Üyeler Listesi

Like Tree6Kişi Beğendi
Yeni Konu Aç Cevap Yaz
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 22 Mart 2013, 04:37   #11 (permalink)

BayanOlein - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik tarihi: 15 Mart 2013
(Mesajlar): 409
(Konular): 164
Renkli Para : 6947
Aldığı Beğeni: 38
Beğendikleri: 26
Ruh Halim: none
Standart

Çikolatalı Top ~

Malzemeler
1 kutu sıvı krema (200ml)
160g bitter çikolata
1 tatlı kaşığı tereyağı
1,5 paket petibör bisküvi (150g’lık paketlerden)
Hindistan Cevizi
Ceviz (dövülmüş)
Hazırlanışı
Yapışmaz bir tencereye sıvı kremanın tamamını boşaltın, üzerine tereyağını ve bitter çikolatayı kırarak ekleyin. Ocakta kısık ateşte çikolatalar eriyene kadar ısıtın ve karıştırın. Karışım homojen bir hale gediğinde ocaktan alın çikolatayı kaynatmayın. Çikolata sosu oda sıcaklığına gelene kadar bisküvileri robotta çekin. Soğuyan çikolata sosunu bisküvilerin üzerine ilave edin. Ben bisküvilerin bir kısmını ayırarak karışıma sonradan ihtiyacım olduğu kadar ekledim. Size verdiğim ölçü benim için tam geldi ama yine de tedbir amaçlı sizin de bu şekilde yapmanızda fayda var. Eğer karışım çok sıvı olursa da biraz daha bisküvi ekleyerek şekil verebilecek kıvama getiriyoruz. Çok fazla karıştırmadan üzerini streç film ile örtüp buz dolabında 10-15 dakika kadar dinlendirin. Ardından karışımdan parçalar alarak dilediğiniz boyutta toplar oluşturun. Hindistan cevizine ya da kırık cevize bulayarak servis tabağına alın. Çikolata toplarını buzdolabında 3-4 saat dinlendirdikten sonra servis edebilirsiniz. Afiyet olsun..

Not: Çikolata toplarını küçük yaparsanız üzerilerine kürdan saplayarak servis edebilirsiniz. Ben büyük toplar oluşturduğum için bir kısmını pasta altlıkları ile bir kısmını da kağıt kek kalıpları ile servis ettim. Bu şekilde de son derece şık oldu yaklaşık 14 tane top oluştu. Ama minik yaparsanız 35-40 tane top oluşturabilirsiniz.
Kaplama olarak kakao, antep fıstığı, file badem de kullabilirsiniz.






"Dilediğin kadar uzağa git, hep aynı gökyüzünü paylaşacağız.."
BayanOlein isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı
Alt 22 Mart 2013, 04:38   #12 (permalink)

BayanOlein - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik tarihi: 15 Mart 2013
(Mesajlar): 409
(Konular): 164
Renkli Para : 6947
Aldığı Beğeni: 38
Beğendikleri: 26
Ruh Halim: none
Standart

Tatlı çıtır cubuklar ~
Malzemeler

Milföy hamuru (yapmak istediğiniz kadar)
Toz şeker
1 su bardağı su
Hazırlanışı

Milföylerin 1 tanesini 5 parça olacak şekilde uzun uzun kesin ve kestiğiniz parçayı önce biraz suya sonra şekere batırdıktan sonra yağlı kağıt serilmiş tepsiye sırayla dizin. Yağlı kağıt yerine hafif sıvı yağı sürdüğünüz tepsiyi de kullanabilirsiniz. Hepsini aynı şekilde yapıp, dizdikten sonra 200 dereceli fırında fotoğraftaki gibi hafif kızarana kadar pişirin. Erittiğiniz çikolata ya da hazır çikolata sosuyla birlikte servis edin.






"Dilediğin kadar uzağa git, hep aynı gökyüzünü paylaşacağız.."
BayanOlein isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı
Alt 22 Mart 2013, 04:38   #13 (permalink)

BayanOlein - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik tarihi: 15 Mart 2013
(Mesajlar): 409
(Konular): 164
Renkli Para : 6947
Aldığı Beğeni: 38
Beğendikleri: 26
Ruh Halim: none
Standart

Dondurma pastası tarifi ~

Malzemeler
250 gr tereyağı
250 gr pudra şekeri
1 kutu sade krem şanti
2 su bardağı süt
1 yumurta
1 paket vanilya
1 paket bebe bisküvisi
Damla çikolata
Şeftali, vişne, böğürtlen, kivi, çilek..
Hazırlanışı
Tereyağı önce beş dakika mikserle çırpılır, ardından pudra şekeri ilave edilir ve çırpmaya devam edilir, köpürene dek çırpılır. Sonra içine yumurta ve vanilya eklenir çırpılmaya devam edilir. Ayrı bir yerde iki bardak süt ile hazırlanan iki poşet krem şanti içine eklenerek çırpmaya devam edilir. Bebe bisküvileri küçük küçük kırılır, evde olan meyvelerden içine eklenir minik bir şekilde doğranarak. Damla çikolata da eklenip hazırlanan karışımın içine dökülerek tüm malzemeler karıştırlıp kalıba veya borcama dökülür, ardından buzluğa konulur. Servisten yarım saat önce çıkarılması tavsiye edilir.






"Dilediğin kadar uzağa git, hep aynı gökyüzünü paylaşacağız.."
BayanOlein isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı
Reklam Alanı
Alt 22 Mart 2013, 04:39   #14 (permalink)

BayanOlein - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik tarihi: 15 Mart 2013
(Mesajlar): 409
(Konular): 164
Renkli Para : 6947
Aldığı Beğeni: 38
Beğendikleri: 26
Ruh Halim: none
Standart

Kahvaltımda canavar vaaar ~
Malzemeler

Haşlanmış yumurta
Zeytin
Ekmek
Marul, domates
Salam ya da sosis
Hazırlanışı

Aslında hazırlanışını tek tek yazmanın bir anlamı yok, resim de gayet açık. Bunun yanı sıra her şey sizin yaratıcılığınıza kalmış Malzemeleri de dilediğiniz gibi değiştirerek çocukların bunun gibi keyifle yiyeceği kahvaltılar hazırlayabilirsiniz. Özellikle de yemek yemeyi sevmeyi çocuklar için kahvaltıyı bir eğlenceye çevirebilirsiniz.






"Dilediğin kadar uzağa git, hep aynı gökyüzünü paylaşacağız.."
BayanOlein isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı
Alt 22 Mart 2013, 04:40   #15 (permalink)

BayanOlein - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik tarihi: 15 Mart 2013
(Mesajlar): 409
(Konular): 164
Renkli Para : 6947
Aldığı Beğeni: 38
Beğendikleri: 26
Ruh Halim: none
Standart

Ahtapot sosisler ~

Malzemeler

Yapmak istediğiniz kadar sosis
Ketçap ve mayonez
Zeytin
Kaşar peyniri
Sıvı yağ
Hazırlanışı

Sosisleri yarısına kadar 8 parçaya bölerek kızarttım. Kaşar peynirlerinden ağızlarını yaptım, keserken de pipetleri kullandım. Gözlerini yapmak için de zeytin kullandım. En son kafalarına mayonez sıktım ve ketçapla süsledim. Tabi ki siz bu malzemeleri değiştirerek istediğiniz gibi süsleyebilirsiniz. Çocukların severek yiyeceğini düşündüğüm için paylaşmak istedim Afiyet olsun.






"Dilediğin kadar uzağa git, hep aynı gökyüzünü paylaşacağız.."
BayanOlein isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı
Alt 22 Mart 2013, 04:40   #16 (permalink)

BayanOlein - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik tarihi: 15 Mart 2013
(Mesajlar): 409
(Konular): 164
Renkli Para : 6947
Aldığı Beğeni: 38
Beğendikleri: 26
Ruh Halim: none
Standart

Beyaz miki ~

Beyaz Miki
Pratik Beyaz Miki Tarifi
Malzemeler: 4 kişilik
3 adet yumurta
400 ml. süt
1 adet çubuk vanilya
24 adet yaprak badem
20 gram biter çikolata
1 yemek kaşığı tozşeker
1 yemek kaşığı pudra şekeri
toz tarçın
Hazırlanışı:
Vanilya çubuğunu bölüp süte katın ve kaynatın. Yumurta sarıları ve beyazlarını ayırın. Yumurta sarılarını toz şeker ile karıştırıp iyice beyazlaşana kadar mikserde çırpın. Vanilya çubuğunu çıkarıp sütü yumurtalı karışıma katın. Karışımı bir tencerenin içine boşaltın. 4-5 dakika normal ısıda kaynatmadan karıştırarak pişirin. Tarçın katıp karıştırın ve hemen çok soğuk bir kabın içine boşaltın.
Diğer tarafta çikolatayı benmari usulü eritin. Yumurta aklarını iyice çırpın. Çırpmaya devam ederek pudra şekerini ekleyin. Yumurta aklarını bir krema sıkma torbasına doldurun. Delikli kepçenin üzerine üçgen şeklinde sıkıp kaynar suya daldırın. Bir taşım kaynatıp bir mutfak havlusu üzerine çıkarın. Erimiş çikolatayı yağlı kağıttan hazırladığınız külah içine koyup yine bir yağlı kağıt üzerine mikinin göz ve kuyruklarını sıkın. Soğumaya bırakın. Yumurtadan üçgen gövdelere göz ve kuyruklarını yerleştirin.
Yaprak bademlerden kulaklarını yapın. Hazırladığınız tarçınlı kremayı tabağa yayın üzerine mikileri yerleştirip servis yapın.

Vanilya çubuğunu bölüp süte katın ve kaynatın. Yumurta sarıları ve beyazlarını ayırın. Yumurta sarılarını toz şeker ile karıştırıp iyice beyazlaşana kadar mikserde çırpın. Vanilya çubuğunu çıkarıp sütü yumurtalı karışıma katın.






"Dilediğin kadar uzağa git, hep aynı gökyüzünü paylaşacağız.."
BayanOlein isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı
Alt 22 Mart 2013, 04:41   #17 (permalink)

BayanOlein - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik tarihi: 15 Mart 2013
(Mesajlar): 409
(Konular): 164
Renkli Para : 6947
Aldığı Beğeni: 38
Beğendikleri: 26
Ruh Halim: none
Standart

Peynili domates sepeti ~

2 adet orta boy sert domates
1 adet orta boy salatalık (dış kabukları düzgün kesilecek)
1 dilim sert Ezine peynir(yaklaşık 2,5 kibrit kutusu büyüklüğünde)
2 çay kaşığı kuru fesleğen
1 tatlı kaşığı zeytinyağı

Orta boy bir kasede peynirinizi çatalla ezin, zeytinyağı, kuru fesleğen ve ince cacıklık doğranmış salatalığınızı peynirinize ekleyerek, ezmeden karıştırın. Ezine peynir yeteri kadar tuzlu olduğu için tuz eklemedim. Karışımı buz dolabına alarak 10-15 bekletin…
İç beklerken domateslerinizi enine ortadan kesin, içlerini tatlı kaşığı ve bir bıçak yardımıyla boşaltın. Düzgün kesilen salatalık kabuklarını boydan 3 e kesin(bir uç tam kesilmeyecek). Buzlu suya alarak diri kalmasını sağlayın.
Servis esnasında, içi oyulmuş domateslerin içine peynirli harcı tatlı kaşığı yardımıyla eşit dolduralım, kesilmiş salatalık kabuklarıyla süsleyip servis yapalım…
Not:
*Kuru fesleğen dışında bu tarifi kuru nane ile de deneyebilirsiniz.
*Süsleme malzemesini, servis anına kadar diri kalması için buzlu suda beklettim, ortam sıcaklığından çabuk etkilenen narin sebzelerinizi, buzlu suda diri tutabilirsiniz.
*Kahvaltı sofralarınıza veya davet sofralarınıza değişik bir lezzet getirmek isterseniz, bu tarif sizin için…
Afiyet olsun.






"Dilediğin kadar uzağa git, hep aynı gökyüzünü paylaşacağız.."
BayanOlein isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı
Alt 22 Mart 2013, 04:41   #18 (permalink)

BayanOlein - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik tarihi: 15 Mart 2013
(Mesajlar): 409
(Konular): 164
Renkli Para : 6947
Aldığı Beğeni: 38
Beğendikleri: 26
Ruh Halim: none
Standart

Uğur böcekli kanepe ~

MalzemelerTost ekmeği
Domates
Krem peynir
Zeytin
Maydanoz
Hazırlanışı

Öncelikle tost ekmeğinden yuvarlak dilimler kesiyoruz (geniş bir bardak yardımıyla) ve üzerine krem peyniri sürüyoruz. Sonra domatesimizi ikiye bölüyoruz, böldüğümüz yarım parçadan da kanatlarını oluşturmak için resimde olduğu gibi tekrar kesiyoruz. Domatesi ekmeğin üzerine koyduktan sonra zeytini de çekirdeğini çıkarıp koyarak uğur böceğinin başını oluşturuyoruz. Kanatlarına tekrardan küçük zeytin parçaları koyuyoruz (bunun için çörek otu da kullanabilirsiniz). En son olarak maydanoz ile süsleyip servis ediyoruz. Afiyet olsun :






"Dilediğin kadar uzağa git, hep aynı gökyüzünü paylaşacağız.."
BayanOlein isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı
Reklam Alanı
Alt 22 Mart 2013, 04:42   #19 (permalink)

BayanOlein - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik tarihi: 15 Mart 2013
(Mesajlar): 409
(Konular): 164
Renkli Para : 6947
Aldığı Beğeni: 38
Beğendikleri: 26
Ruh Halim: none
Standart

Bonibon’lu, Rulo Kat’lı Pasta

Pandispanyası için;
6 yumurta
6 küçük fincan şeker
1 k. fincan su
6 k. fincan un
1 pkt kabartma tozu
1 pkt vanilin
2 çorba kaşığı kakao
Kreması İçin;
3,5 su bardağı süt
1 yumurta
2 çay bardağı toz şeker
1 çay bardağı un
1 çorba kaşığı nişasta
2 paket vanilin
2 çorba kaşığı kakao
- Damla Çikolata
- Bonibon
- Rulo Kat

Pandispanyası için yumurta ve şekerimiz bembeyaz olana kadar iyice çırpıyoruz ve diğer malzemeleri sırası ile çırpıyoruz. Yağlanmış kelepçeli kalıba döküp önceden ısıtılmış 175 derecelik fırında 25-30 dkk kadar pişiriyoruz.. ve soğutuyoruz.
Krema içinde bütün malzemeyi muhallebi gibi pişirip soğumaya bırakıyoruz. En son 5 dakika kadar daha çırpıyoruz.
Soğuyan keki 2′ye kesip arasına kremamızı sürüyoruz. (ben ara kata bol damla çikolata serptim Ayrıca süt ile ıslattım katları)..
Diğer katı da kapatıp, kalan kremamızı heryerine güzeeelce sürüyoruz..
En son kenarlarına da rulo katları özenle döşüyoruz






"Dilediğin kadar uzağa git, hep aynı gökyüzünü paylaşacağız.."
BayanOlein isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı
Alt 22 Mart 2013, 04:42   #20 (permalink)

BayanOlein - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik tarihi: 15 Mart 2013
(Mesajlar): 409
(Konular): 164
Renkli Para : 6947
Aldığı Beğeni: 38
Beğendikleri: 26
Ruh Halim: none
Standart

Patates Çanağında Salata ve Patatesli Civcivler



4 adet iri patates
1 tane limon
1 su bardağı kaşar rendesi
tuz, karabiber
1yemek kaşığı sıvı yağ
Salata için:
2 adet havuç
2 adet kırmızı pancar
sıvı yağ
yoğurt

Patatesleri haşlayın, soğuduktan sonra kabuklarını soyup, rendeleyin. Üzerine,1 su bardağı kaşar rendesi,1 kaşık sıvı yağ,1limonun suyu, tuz ve karabiberini koyun, özleşene kadar yoğurun. Yoğurduğunuz patatesten yumurta büyüklüğünde alıp, avucunuzda yuvarlayın. İçini parmağınızla oyarak çanak şekli verin. Çanakların içine yoğurtlu havuç salatası veya yoğurtlu pancar salatası koyun.(Çanakların içine Rus salatası da koyabilirsiniz)
Havuç salatası: Rendelediğiniz havucu, sıvıyağda kavurun, tuzunu ilave edin. Soğuduktan sonra yoğurtlayıp, çanakların içine birer kaşık koyun
Pancar salatası: Pancarları da aynı havuçlar gibi rendeleyip yağda kavurun sonra yoğurtlayın.
Patatesli Civcivler
Yoğurduğunuz patatesli harçdan, çocuklarınız için resimde görüldüğü gibi civcivler yapabilirsiniz, ben gaga ve ayakları için havuç, gözleri için tane karabiber kullandım, gözler için çörekotu da kullanabilirsiniz.
Patatesli havuç
Aynı malzemeye biraz salça ilave ederek yoğurun sonra havuç şekli verin, maydanoz veya dereotu ile sap yapın
Not: Salatayı patates çanaklarına servisten hemen önce koyun.




oR@BeL Bunu beğendi.


"Dilediğin kadar uzağa git, hep aynı gökyüzünü paylaşacağız.."
BayanOlein isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı
Yeni Konu Aç Cevap Yaz

Etiketler
bayanolein, Çocuk, milena, yemekleri


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum Renkli Sosyal Medya
Forumrenkli Facebook Forumrenkli Twitter Forumrenkli RSS
Forum Renkli Desteklediklerimiz

Forum Renkli Yasal Uyarı!

Forum Renkli Türkiye'nin en renkli eğlence ve bilgi paylaşım platformudur. Hukuka, yasalara, telif ve kişilik haklarına bağlıdır. "5651 sayılı yasada" belirtilen "Yer Sağlayıcı" olarak hizmet sunmaktadır. İlgili yasaya göre site yönetiminin tüm içerikleri kontrol etme yükümlülüğü yoktur. Bu sebep ile sitemiz, uyarıları dikkate alarak yasa dışı paylaşımlar hakkında gerekli işlemleri yapmaktadır. Oluşabilecek yasal sorumluluklar "Üyelerimize" aittir.

Forum Renkli; Arkadaşlık, Dostluk, Eğlence, Paylaşım, Msn Nickleri, Msn Sözleri, Msn Avatarları, Ödüllü Yarışmalar, Msn Sözleri, Şiirler, Şarkılar, Moda, Sağlık, Tv, Dizi, Film, Komik, Komik Resimler, Komik Videolar, Haberler, Spor Haberleri ve Güncel Bilgi Paylaşımı gibi konuların kullanıcıları tarafından önceden onay almadan anında yayınlayabildikleri bir forumdur.

Copyright© 2011 - 2013, ForumRenkli.com® Tüm Hakları Saklıdır.


Forum Renkli Alexa Forum Renkli Sitemap



vBulletin® Version 3.8.7 ile güçlendirilmiştir.
Copyright ©2000 - 2017, Jelsoft Enterprises Ltd
Inactive Reminders By Realdizayn

Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.1 ©2011, Crawlability, Inc.

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 121 122 123 124 125 126 127 128 129 130 131 132 133 134 135 136 137 138 139 140 141 142 143 144 145 146 147 148 149 150 151 152 153 154 155 156 157 158 159 160 161 162 163 164 165 166 167 168 169 170 171 172 173 174 175 176 177 178 179 180 181 182 183 184 185 186 187 188 189 190 191 192 193 194 195 196 197 198 199 200 201 202 203 204 205 206 207 208 209 210 211 212 213 214 215 216 217 218 219 220 221 222 223 224 225 226 227 228 229 230 231 232 233 234 235 236 237 238 239 240 241 242 243 244 245 246 247 248 249 250 251 252 253 254 255 256 257 258 259 260 261 262 263 264 265 266 267 268 269 270 271 272 273 274 275 276 277 278 279 280 281 282 283 284 285 286 287 288 289 290 291 292 293 294 295 296 297 298 299 300 301 302 303 304 305 306 307 308 309 310 311 312 313 314 315 316 317 318 319 320 321 322 323 324 325 326 327 328 329 330 331 332 333 334 335 336 337 338 339 340 341 342 343 344 345 346 347 348 349 350 351 352 353 354 355 356 357 358 359 360 361 362 363 364 365 366 367 368 369 370 371 372 373 374 375 376 377 378 379 380 381 382 383 384 385 386 387 388 389 390 391 392 393 394 395 396 397 398 399 400 401 402 403 404 405 406 407 408 409 410 411 412 413 414 415 416 417 418 419 420 421 422 423 424 425 426 427 428 429 430 431 432 433 434 435 436 437 438 439 440 441 442 443 444 445 446 447 448 449 450 451 452 453 454 455 456 457 458 459 460 461 462 463 464 465 466 467 468 469 470 471 472 473 474 475 476 477 478 479 480 481 482 483 484 485 486 487 488 489 490 491 492 493 494 495 496 497 498 499 500 501 502 503 504 505 506 507 508 509 510 511 512 513 514 515 516 517 518 519 520 521 522 523 524 525 526 527 528 529 530 531 532 533 534 535 536 537 538 539 540 541 542 543 544 545 546 547 548 549 550 551 552 553 554 555 556 557